Seni anlıyorum üst katımda bir canavar yaşıyor.
Ama kayınvalide gelin karşılıklı oturuyorlar çift dairede.
benim üstümde oturan kayınvalide ..
1 yıl hiç ses etmedim tek laf söylemedim hiçbirşey yapmadım.
bir gece saat 01:00 gibi delirdim.. çocuğu kovalayan aile büyükleri evde koşturup gülüşüyorlar.. gittim merdaneyi aldım tavanı yıktım desem yeridir o kadar sert vurmuşum ki tozlar boyalar döküldü tavandan.. eşim kızdı.. yapma sabırlı ol vs dedi.bir yıl sabretmişim ne kadar sabredeyim daha ? sustular. bir daha da yapmadılar.
bir kere daha yaparlarsa yöneticiye gidip belediyeye başvuracağımı söyleceğim..
bazı arkadaşlar çocuktur yapar demişler.. hepimiz çocuk olduk,binlerce de çocuk tanıdık.
çocuk hasta da olabilir hiperaktif de olabilir doktor var terapist var götürürsün..
hayvan gibi yetiştirmezsin olur biter..
çocuğuna laf geçiremeyenler "amaaaaa çocuk bu yapacak yaramazlık "diyerek sıyrılıyorlar..
Derinss'cim senle yine benzer bi konuda ortak dertli çıkmıştık. Hani bize azcık sesli güldük, kapıyı kolundan bastırarak değil de çekerek kapattık diye kızan babalardan sonra çıktığı odanın ışığını kapatmayan kocaya tahammülü olmayan deli bekir kızlardık :) İşte sanırım benim bu komşu çocuk olayına bakışım biraz da bundan sebepli.Biz kışladaki asker gibi büyüyüp 5 yaşındayken bile alt kattakini sağdakini soldakini düşünürken adamlar gelmiş 30-40 yaşına, çocuğunu terbiye etme ihtiyacı bile hissetmiyor.Kendisi ne ki çocuğu ne olsun diyip, bırakın apartmanı, semt değiştiriyorum ben mesela 2 hafta içerisinde. Şehrin biraz daha eğitimli kısmının yaşamayı tercih ettiği, asmolen tavanlı bir binaya taşınıyorumNoluyor peki? Cahil yine gönlünce,yerinden kıpırdamadan, stressiz yaşıyor, kafaya takan, özenli, gürültüleri duyan, binaya çıkarılan ayakkabıları gören bizim gibi "ince ruh"lar da kendine yeni dünyalar arıyor.Kaçmak kurtulmaktır umarım.
üst komşularından bıkıp en sonunda en son kat buldum taşındım, rahat etcem ya
6 yaşında oğlum var akşam 9 da uyur 8 de kalkar, mümkün değil yani gece gürültü yapsın falan, bende bu dertten daha önce muzdarip olduğum için hayatta top oynamasına falan izin vermem, garibime parkede oyuncak arabalarını bile sürdürmüyorum aşağı gürültü yapmasın diye, araba oynaması için oyun halısı aldım yollu mollu yani...
bu rağmen alt kattaki biri erkek 3 ergen çocuk, çığlık çığlığa koşuşup kavga ediyorşlar hergün gece 2 lere kadar...
utanmadan bide kapımıza geliyolar haftasonu öğleden sonra 4 de... neymiş çok gürültü yapıyomuşuz
allahtan kapıyı eşim açmıştı yani
çocuklar büyük olunca noluyo yani, çok daha beterler, 19-15 yaş arası
aman allah'ım ne kadar tahammülsüz laflar edilmiş. gözlerime inanamadım.
ne kadar çok komşu düşmanı insan varmış memlekette.
küçük bir çocuk bu. bu kadar mı zor anlamak. koca şehirde apartmanlara tıkılmış çocukları. hiç büyük konuşmayın konu sahibi. ilerde sizin de çocuğunuz olursa anlarsınız.
niçin o çocukla arkadaş olmayı; bir gün evinize çağırıp kek çikolata ikram edip; oyuncak verip; ardından da odanızı gösterip, aşağıda sizin ders çalıştığınızı ve ailenizle yaşadığınızı anlatmayı denemiyorsunuz?
bir çocuğu eğitmek sadece anne babasına düşmez hanımlar. tüm toplumun işidir bu. yok bunlar "iğrenç" falan deyip kimseyi aşağılamaya da hakkınız yok.
bir çocuğu eğitmek yukarı pat pat vurarak, korkutarak, anne babası ile kavga ederek, polis çağırarak olmaz.
bu toplumda şiddetin neden bu kadar yükseldiğini şimdi daha iyi anlıyorum.
sizde babanz evde yokken çıkın yukarı.söyleyn bu ne gürültü die.
ve şu da varki ben komşunun çocuğu ses çıkarmasın diye neden onunla ilgilenyim? annesi ilgilense parka götürse mesela daha iyi olmaz mı? ben başıma gelmez diyede düşünmüyorum ama başıma gelse o çocuğun annesi gibi davranmam ki... daha önce annem annesine demiş oğlun koşuyor kız uyuyamıyor diye anneside ayaklarını ucunda koşuyor demiş bunu benim çocuğum olsa ve o yapsa en azından kusura bakmayın çocuk işte ben ona sölerim falan derdim... daha annesi laftan anlamazken ben çocuğuyla nasıl ilgilenebilirim acaba?
Yok canım sen doğurdun ya sen ilgileneceksin..
Anası deli gibi tepinen çocuğu eğitemeyecek sen çikolata verip eğiteceksin...
Çikolata verip eğittiğiniz tek çocuk varsa dişimi kırarım.
İyi bari bundan sonra ev kiralarken apartmandaki çocukları önce hızlandırılmış çikolata ödüllü kursa tabi tutalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?