bence kağıt gemi haklı olarak dayak fikrine kızmış ve senin bu fikri beğenmene ve orjinal bulmana tepki göstermiş, bu da bi fikir bence...
evet çocuklara abartmanda nasıl yaşanacağı öğretilmeli, kesinlikle hiçbir şiddet olmadan bu öğretilebilir, çok zor değil, ben çocuğuma tabii ki bunu konuşarak öğrettim mesela
tabii çocuklara bunu öğretmek için ana babasınında abartmanda nasıl yaşanır bilmesi gerek, ama çocuklara herşeyi öğretirsinde kazık kadar olmuş insanlara hiç bir yöntemle bunu öğretemezsin, malesef sıkıntı burda
ben şuan evde tepinen çocuğa eğitim vermek zorunda değilim öğretmen olmak başka bişey o zaman benim görevim olacak o meslek şu an başka derdim yok gibi annesinin bakamadığı çocuğa ben mi bakacağım? artık çıkmak zorundayım derse geç kalıyorum başka sorununz varsa akşam cevap veririm artık"ben ailesinin dur diyemediği bi çocukla nasıl ilgilenip koşmamasını sağlayabilirim?kaldı ki bu benim değil annesinin babasının görevi.""
bunu bilmiyorsanız hiç öğretmenliğe heves etmeyin o zaman. sınıflar bu tür çocuklarla dolu olacak. okulda da annesinin babasının görevi derseniz çocuklar her ortamda eğitimsiz kalacak. annesinin, babasının, ablasının üst kattaki komşusunun duvarını tavanını yumrukladığını gören çocuk bunu hemen içselleştirir. sınıfta da arkadaşını, masasını yumruklar.
toplumsal duyarlılık ve algı her vatandaşı tüm vatandaşlara karşı sorumlu kılar. her çocuk toplumun kuralları içinde insanca ve çağdaş yöntemlerle eğitilmeyi hak eden bir bireydir.
evet canm haklısın ama bu benim gerçekten yapacağım bişey olsa bu kadar zaman beklemezdim ki beğenip beğenmemem kagı_gemi'yi ilgilendirmez
çıkmak zorundayım derse geç kalıcam yoksa
ilgilendirmeyebilir canım ama dayak fikrini beğenen bi öğretmen adayının bu düşüncesi, anne olan herkesi rahatsız eder buda bi gerçek yani
burda bi suçlu varsa o da anne baba, sen duvara vurduğunda sen o duvara neden vuruyosun ya da vuran sen misin, bunu çocuk algılamıyo bile, hatta bunu hiç düşünmüyor bile
dayakla terbiye olmaz hanfendi.
üst komşumun yaramazlık yaptı diye çocuğunu dövdüğünü duymak beni çocuğun sesinden daha çok rahatsız eder.
benim üst katıma da yeni bir aile taşındı köpekleri var
şimdilik fazla sesi çıkmıyor ama arada balkona çıktığımda havlama sesini duyuyorum korkuyorum:26:
ya apartmanda köpek beslenmez ki
sizce olmayabılır ama bnce olur !! hanım efendi harkesin kendi şahsı fikri ben öldüresiye dayaktan söz etmıyorum kımse olayı başka tarafa çekmesinn!! her çoçuk yaramazlık yapar ama herşeyın bır dozu var eline bir kere vurdun mu bak bkalım bır daha yapıyormu aynı şeyı ....
Sen neyse ki duymuyorsun ben çileden çıktım artık gecenin bi vakti ya da sabahın köründe köpek havlaması, koşarken tırnaklarının yeri çizerken çıkardığı o iğrenç ses...
Birşey de demedim şimdilik, ama böyle giderse ağzımı açtıracak bana...
ders arasındayım dyanamadım ve zamanımı konuma bakmak için ayırdım
sanki ben elimde sopa sokaklarda dövecek çocuk arıyorum.. arkadaşım zaten öyle biri olsam buraya konu açmam gidip çocuğu döverdim dimi? en baştan beri annesiyle konuşacağımızıda dile getiriyorum zaten dimi_
kagıt_gemi çok içten dileklerimle umarım sende böyle bir çocuğu eğitme şerefine nail olursun
çıktığımız evde üst katta abartmanda oturmayı bilmeyen artık nerden indiler şehre bilemiyorum
gecenin 2 si, sürekli bişey sürüme gürültüsü, sanırsınız ki taşınıyolar, ailecek uyandık, bekle bekle geçmez
en sonunda eşim üst kata çıktı, beyfendi tüm halıları kaldırmış, bebeğini örümceğe koymuş bi oyana koşuyo bi bu yana
efendim neymiş çocuğunu örümceğe bindiremeyecekmiymiş kendi evinde
buyur burdan yak, sorun yetişkinlerde...
allam ya lafa bak. sanki özel malikanesi. apartmanda yaşıyosun be kardeşim . valla ben böylelerini dövmek istiyorum. çok dertliyim bu konuda
ah canım ya aynısını bende yaşadım. neler yaptım neler. kaç kere kapısına çıktım laftan da anlamaz bunlar. aynı senin gibi babam onlara bulaşmamamı istiyodu ama ben dayanamıyodum. ne yapsan bilemedim.kısasa kısas gürültü yap desem bu sefer baban izin vermicek kendimden biliyorum.
chees iste insanin zoruna gidiyor
sen cocuguna dogru durust oynatmiyorsun aman ses olur diye
ama birileri "kendi evimde oynatamazmiyim" diyebiliyor
senin cocugunami yazik iki araba suremiyor diye
yukardaki ailemi sopalik kimseyi takmiyor diye
o kadar canimiz sikildiki esimle bu gurultu meselesinde
artik kendimizden gecip yatagimiza uzanip hayaller kuruyorduk
bir gun bizim iki cocugumuz olsa
bu ust komsularimizin ustune kasten tasinsak
onlarin cocugu buyumus olurdu o zamana kadar
bizde cocuklari salardik yaptiklarinin beterini yaptirirdik cocuklarimiza :)
psikopata baglamistik hayallerimizi o derece yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?