- Konu Sahibi asateacher
-
Şimdi anladım, biraz sıkıntılıymış o zaman durum:44: Bence en mantıklısı hakkı neyse ayırıp vermek ve alınan evi sizlerden birinin üzerine yapmak. O kişinin eşi de noterden bir şey imzalayabilir, hak iddia etmeyeceğine dair. Bir avukatla görüşün eminim bir yolu vardır
durum sıkıntılı olduğu için burda anlatması da sıkıntılı oldu zaten... hiçbirimiz eşine oyle bı sey dıyemez kı, hos olmaz yanı bence.. işte o yolu bir bulsam ben off...
canım eger annen vasiyet birakmazsa üvey abin de pay alır
ama annen evi aldıktan sonra vasiyet yazar, size bırakırsa evi abin bir hak iddia edemez
bu ilk konumdu, bır dahakıne tam olarak anlaşılsın diye tüm detayları anlatırım artık :)
Evet tabii eşler açısından da sıkıntılı bir durum... İşiniz çok zormuş gerçekten, başta tam anlayamamıştık kusura bakmayın ayrıca:) Ama sanıyorum eşlerinize bir şey imzalatmak veya allah korusun annenize bir şey olduktan sonra kardeşinizin payını vermekten başka şansınız yok. Belki de ev alınırken anneden kalan payın oğula verildiği geri kalanın sizin miras paranızla alındığı tasdik ettirilebilir. Ama o durumda bile abinizin dava açıp uğraşıp hak alma durumu var. Bence eşlerle görüşülebilir, uygun bir dille. Kardeşlerim böyle istiyor diyerek. Bir de eşlerinizi en iyi siz tanırsınız ama boşansa sizin hakkınızdan miras isteyecek kadar çirkinleşirler mi ki:26:
evlenmeden önce edinilen mallar boşanma halinde hak sahibine kalır evi kardeşler arasında eşit paylara ayırın annenizin üstüne yapmayın üvey abi hak iddia edemez gelecekte evlendiğiniz kişiler ev annemin deyin ayrıca iyi bir avukatla görüşün o daha iyi açıklar size
dun arastırdım biraz annem vasıyet etse bıle olmuyormus
estagf. bı de babamın ilk eşinden çocukları var , onlar da paylarını aldılar mirastan. (yani bizim ısler cok daha karısıktı ) babamın vefatından sonra hıc beklemediğim kısılerden oyle cırkınleşmeler cirkefleşmeler gördüm ki hiç bir seye şaşırmam artık. o yüzden burda bana çok ayrıntı düşünüyorsunz diyenlere takılmıyorum bile.. şu aşamada ne yapabilir onu da bilmiyorum çok yoruldum artık sıkıldım bitsin bu işler sinirlerim bozuldu
uvey kardesiniz (!) e de soyleyin oda para koydun bitlikte yapin . Sonucta o insaninda annesi vefat etmis opacak bir de boyle birseyden mahrum eduyorsunuz.
Babaniz da belli ki onu evladi gibi sevmis.
Bana dusunceniz yanlis geldi.
Iphone 'den kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
estagf. bı de babamın ilk eşinden çocukları var , onlar da paylarını aldılar mirastan. (yani bizim ısler cok daha karısıktı ) babamın vefatından sonra hıc beklemediğim kısılerden oyle cırkınleşmeler cirkefleşmeler gördüm ki hiç bir seye şaşırmam artık. o yüzden burda bana çok ayrıntı düşünüyorsunz diyenlere takılmıyorum bile.. şu aşamada ne yapabilir onu da bilmiyorum çok yoruldum artık sıkıldım bitsin bu işler sinirlerim bozuldu
Şimdi annenizin oğlu olarak elbette onunda hakkı var ama babalar bir değilse soyadı tutmadığı için normalde ağabeyinizin babadan kalan mirastan pay hakkı yok kendi babasından var. Ama babanız annenize miras bıraktıysa onun üzerine pay verdiyse üvey ağabeyiniz de annesi aracılığı ile onun oğlu olarak bu paya ortak olur bu kaçınılmaz her ne yapmış olursa olsun miras hakkı saklıdır. Siz neden ortak ev alıyorsunuz o da mantıksız bir ev 3 kardeş var sonra nasıl bölünecek o ev hep beraber de bir evde oturamayacağınıza göre ve bir kardeşin üzerine de yapılamaz ne malum sonra öbür kardeşlere bölüştüreceği. Annenizin üzerine olunca otomatik olarak üvey kardeş pay sahibidir kaldı ki olmalıdır da o annenizin evladı başka babadan olması bu gerçeği değiştirmez. Kendi evladını ayrı tutabileceğin nasıl düşünürsünüz ve anneniz adına siz nasıl böyle hesaplara girersiniz. Annenizin kendi payı da var sonuçta o evde ve o pay kadar oğlu hissedar olur ve anneniz de mirastan muaf tutulmasını zaten kabul etmez. Siz kendi kafanıza göre planlar yapıyorsunuz annenize bu düşüncenizi açtınız mı. Alın miras paylarını üzerine koyun herkes kendi evini alsın. Zaten mahkemeye gittiğinde her türlü hakkını alır.
üvey abi dediği annesinin ilk evliliğinden olan abi. yani annenin öz oğlu. ve mirastan pay alır. bunun olmaması için ev annenin üstüne olmamalı. bu arada bence annenin ilk evliliğinden olan oğul konu sahibinin öz kardeşidir. sonuçta anne bir.
bunu açıkladı konu sahibi,annesine kalan paranın 1/4'ünü vermek istiyorlarmış ama abi ne hakkı varsa azımsıyormuş
bunu açıkladı konu sahibi,annesine kalan paranın 1/4'ünü vermek istiyorlarmış ama abi ne hakkı varsa azımsıyormuş
dun arastırdım biraz annem vasıyet etse bıle olmuyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?