- Konu Sahibi cemredurulmaz
-
Her ne olursa olsun bir evlat bir kız çocuğu başka bir şehirde üniversiteye başlıyor yerine yerleştirmek annenin veya babanın görevidir.sahsen bana sen gitme kendi gitsin diyecek adamın alnını karislarim ..ölümü hiç öyle şey ya benim arkadaşımın erkek çocuğu oğlunu gitti İstanbul'a yurt ta çıkmıştı kadın gitti beraber oğluyla yerine yerleştirdi bir gecede pansiyonda mi ne kaldı sonra geri geldi ..bırak kendisi gitsin iki günlük eşya alsın sonra biz valizi yolların ne demek yaBakmayacak olsa önceden de bakmazdi. İlk anlattiginda yeni evli ve 21 yaşındaki kızını kabullenmiyor gibi anlatıyordu. Sonra 15 yıllık evli olduğunu söyledi. Yurdunu vs ödemiş. Bence adamın niyeti bakmamak olsa bunları da yapmaz. 21 yaşındaki gencin artık ona güvenmemesini sağlamak istiyir olabilir. Netice de babası da var. Ama karısına çalışma demesi olmaz. Kadın çalışsın kızına nasıl yardım etmek istiyorsa etsin. Üvey babası yapacağını yapmış. Neticede geride de bir çocuk var. Ben ikinci evliliğimi yapmış olsam, çocuğumun masrafını kendim karşılamak isterdim. Ortak çocuk var bu hikayede ama ortak çocuk olmasa mesela adamin diğer çocuğunun hakkına girmek istemem.
Hepinize teşekkür ediyorum. Özellikle kötü yorum yapanlara. Beni kendimle yuzleştirdiniz. Umarım geç kalmadım kızlarıma her açıdan.Merhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Eşim izin vermedi. 21 yaşında kendi gider dedi. Ben eşimin gitmesine izin vermiyorum dedi.
2 günlük kıyafet götürsün biz sonra valizini yollarız dedi. Çünkü yurt çıkmadığı için bir kaç yere bakacakti, valiz ile zor olur dedi.
Valizi eşime al demiştim 5 ay önce. Annemden alırım dedi.
Anneye sor valizi alalım gönderelim dedim. Ne acelesi var dedi. Eşim çok iyi bir mesleği var iyi maaş alır. Ortak çocuğumuz da var. Bana çalışmaya izin vermiyor. Dolayısıyla benim 1 valiz alıp gönderecek param yok. Hiç kimsem yok. Kızıma destek olmak istemiyor. Ayrılsam küçüğe üzülüyorum, babasını çok sever. Ayrılmasam büyük kızım sefil olur. Niye buraya yazdım çünkü bu rezilliği tanıdıklarıma komşularıma anlatamam. Sadece dertleşmek istedim. Çünkü çok yalnızım
Yarın ilk işim adliyeye gitmek. Ve haklarımı öğrenmek. Uctersiz avukat tutabilme şansım var mı adliyede? Çünkü bana para vermez artık bu adamdan her şeyi bekliyorum.Hepinize teşekkür ediyorum. Özellikle kötü yorum yapanlara. Beni kendimle yuzleştirdiniz. Umarım geç kalmadım kızlarıma her açıdan.
Bir şekilde kızıma eşyalarını gönderdim.
Dün söylemiştim eşime valizi. Bu gün akşam ancak sordu. Hallettim gönderdim dedim. Dedi ki madem hallede biliyorsun bundan sonra sen her şeyine bak dedi.
Boşanma kararı aldık. Kendi kızına pat diye "biz annenle ayrılıyoruz" dedi.
Ve küçüğe diyor ki "annen seni görmeye gelecek.
Bu kararı sen veremezsin dedim. Kendisi seçme yaşına gelmiş.
Benimle kalır mısın diye kıza soru soruyor.
Dur dedim. Daha şimdi öğrendi, biraz zaman ver düşünsün dedim.
Evet baroya gidin ordan verirler. Dava açarlar. Dava devam ederken size tedbir nafakasi bağlanır. Bu arada ev kime ait. Aile konutu olduğu için evi terketmek zorunda değilsiniz o gitsin evden. Bu arada darp etmeye kalkarsa falan hemen polisi arayin uzaklastirma verilir . Bagirma hakaret tehdit Ayrıca Dava sonunda tedbir nafakasi kesilecek ama kızınız için iştirak nafakasi ve kendiniz için yoksulluk nafakasi da alacaksiniz. Onun dışında altınları alabilisiniz düğünde takılan ya da satıldiysa parasını talep edebilirsiniz ya da kalanlari alip satilanlarinparasini talep edeceksiniz.. Düğün fotolarını ya da videosunu o yüzden bir yere saklayın lazım olacak. Eşinizin evlendikten sonra aldığı her malda da ortak hisse sahibisiniz. Merak etmeyin hukuk bu konuda kadınlardan yana. Ev araba ne varsa yarısı sizin satıp yarısını öder size ya da mahkeme paylaşım yapar ev sizin araba onun gibi. Korkmayın bir de ise girersiniz. Nafaka odemezse demeyin devletin maaşa icra koyduğu bir sistem bu. Yani seve seve odeyecek. Mahkeme çocuğa sorar büyük ihtimal kimle kalmak istersin diye ama kız çocuk yaşı küçük sizden yana olur durum. Sakın bu hakları almadan anlaşmalı bosanmayin. Herseyin yarısı sizin artı nafaka sizin artı altınların parası. Bir terzi dükkanı acarsiniz kız da okul çıkışı oraya gelir hemYarın ilk işim adliyeye gitmek. Ve haklarımı öğrenmek. Uctersiz avukat tutabilme şansım var mı adliyede? Çünkü bana para vermez artık bu adamdan her şeyi bekliyorum.
Buradaki insanlar ne yazarsa yazsın kocamdır diyip evliliğinize devam edeceksiniz bu o kadar belli kiMerhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Eşim izin vermedi. 21 yaşında kendi gider dedi. Ben eşimin gitmesine izin vermiyorum dedi.
2 günlük kıyafet götürsün biz sonra valizini yollarız dedi. Çünkü yurt çıkmadığı için bir kaç yere bakacakti, valiz ile zor olur dedi.
Anneye sor valizi alalım gönderelim dedim. Ne acelesi var dedi. Eşim çok iyi bir mesleği var iyi maaş alır. Ortak çocuğumuz da var. Bana çalışmaya izin vermiyor. Dolayısıyla benim 1 valiz alıp gönderecek param yok. Hiç kimsem yok. Kızıma destek olmak istemiyor. Ayrılsam küçüğe üzülüyorum, babasını çok sever. Ayrılmasam büyük kızım sefil olur. Niye buraya yazdım çünkü bu rezilliği tanıdıklarıma komşularıma anlatamam. Sadece dertleşmek istedim. Çünkü çok yalnızım
o kadar inandırıcı değil ki şu yazdıklarınız ne yazık ki ne kelimesine bile inanmadımHepinize teşekkür ediyorum. Özellikle kötü yorum yapanlara. Beni kendimle yuzleştirdiniz. Umarım geç kalmadım kızlarıma her açıdan.
Dün söylemiştim eşime valizi. Bu gün akşam ancak sordu. Hallettim gönderdim dedim. Dedi ki madem hallede biliyorsun bundan sonra sen her şeyine bak dedi.
Aynen banada inandırıcı gelmedi.o kadar inandırıcı değil ki şu yazdıklarınız ne yazık ki ne kelimesine bile inanmadım
eğer zaten bu kadar evladınıza düşkün gözü pek bir kadın olsaydınız buraya konu açana kadar çoktaannn bu adımı atmıştınız
ama umarım ben yanılıyorumdur da siz doğru söylüyorsunuzdur
21 yasi daki kizi yirt bakmasi icin tek basina mi gonderdiniz ?Merhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Hepinize teşekkür ediyorum. Özellikle kötü yorum yapanlara. Beni kendimle yuzleştirdiniz. Umarım geç kalmadım kızlarıma her açıdan.
Kusura bakmayın ama beş kuruşsuzda kalsam evladımın arkasında kapı gibi dururumMerhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Boşanmak da çözüm olacak mı..Peki ekonomik olarak güçlü müsünüz, aileniz size destek olacak mı..yeni bir hayat kurmak öyle kolay mı..hiç düşünmediniz mi 2.evlilik de yürümezse ben ne yapacağım diye..buradaki en önemli konu büyük kızınız..21 yaşında gencecik,etraf kötü insanlarla dolu..kızınıza sahiplik edin, hangi bölümde okuyor,bitirince ne olacak,iş alanları var mı..iyi bir bolum değilse bi daha girsin sınava nolacak..ileride ne öz babaya,ne üvey babaya ne de kocaya minneti olmayan güçlü bir bayan olsun,amacınız bu olsun öncelikle..Yarın ilk işim adliyeye gitmek. Ve haklarımı öğrenmek. Uctersiz avukat tutabilme şansım var mı adliyede? Çünkü bana para vermez artık bu adamdan her şeyi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?