Üvey kızına yardım etmiyor

Her ne olursa olsun bir evlat bir kız çocuğu başka bir şehirde üniversiteye başlıyor yerine yerleştirmek annenin veya babanın görevidir.sahsen bana sen gitme kendi gitsin diyecek adamın alnını karislarim ..ölümü hiç öyle şey ya benim arkadaşımın erkek çocuğu oğlunu gitti İstanbul'a yurt ta çıkmıştı kadın gitti beraber oğluyla yerine yerleştirdi bir gecede pansiyonda mi ne kaldı sonra geri geldi ..bırak kendisi gitsin iki günlük eşya alsın sonra biz valizi yolların ne demek ya

Hepinize teşekkür ediyorum. Özellikle kötü yorum yapanlara. Beni kendimle yuzleştirdiniz. Umarım geç kalmadım kızlarıma her açıdan.
Bir şekilde kızıma eşyalarını gönderdim.
Dün söylemiştim eşime valizi. Bu gün akşam ancak sordu. Hallettim gönderdim dedim. Dedi ki madem hallede biliyorsun bundan sonra sen her şeyine bak dedi.
Boşanma kararı aldık. Kendi kızına pat diye "biz annenle ayrılıyoruz" dedi.

Ve küçüğe diyor ki "annen seni görmeye gelecek.
Bu kararı sen veremezsin dedim. Kendisi seçme yaşına gelmiş.

Benimle kalır mısın diye kıza soru soruyor.
Dur dedim. Daha şimdi öğrendi, biraz zaman ver düşünsün dedim.

Yarın ilk işim adliyeye gitmek. Ve haklarımı öğrenmek. Uctersiz avukat tutabilme şansım var mı adliyede? Çünkü bana para vermez artık bu adamdan her şeyi bekliyorum.

Yarın ilk işim adliyeye gitmek. Ve haklarımı öğrenmek. Uctersiz avukat tutabilme şansım var mı adliyede? Çünkü bana para vermez artık bu adamdan her şeyi bekliyorum.
Evet baroya gidin ordan verirler. Dava açarlar. Dava devam ederken size tedbir nafakasi bağlanır. Bu arada ev kime ait. Aile konutu olduğu için evi terketmek zorunda değilsiniz o gitsin evden. Bu arada darp etmeye kalkarsa falan hemen polisi arayin uzaklastirma verilir . Bagirma hakaret tehdit Ayrıca Dava sonunda tedbir nafakasi kesilecek ama kızınız için iştirak nafakasi ve kendiniz için yoksulluk nafakasi da alacaksiniz. Onun dışında altınları alabilisiniz düğünde takılan ya da satıldiysa parasını talep edebilirsiniz ya da kalanlari alip satilanlarinparasini talep edeceksiniz.. Düğün fotolarını ya da videosunu o yüzden bir yere saklayın lazım olacak. Eşinizin evlendikten sonra aldığı her malda da ortak hisse sahibisiniz. Merak etmeyin hukuk bu konuda kadınlardan yana. Ev araba ne varsa yarısı sizin satıp yarısını öder size ya da mahkeme paylaşım yapar ev sizin araba onun gibi. Korkmayın bir de ise girersiniz. Nafaka odemezse demeyin devletin maaşa icra koyduğu bir sistem bu. Yani seve seve odeyecek. Mahkeme çocuğa sorar büyük ihtimal kimle kalmak istersin diye ama kız çocuk yaşı küçük sizden yana olur durum. Sakın bu hakları almadan anlaşmalı bosanmayin. Herseyin yarısı sizin artı nafaka sizin artı altınların parası. Bir terzi dükkanı acarsiniz kız da okul çıkışı oraya gelir hem

Buradaki insanlar ne yazarsa yazsın kocamdır diyip evliliğinize devam edeceksiniz bu o kadar belli ki
Siz iyi bi anne değilsiniz. Olsanız sen ne diyorsun diyip evladının ilk adımında yanında olurdun.
İste bu yüzden özellikle kız evladını baba almalı diyorum bunu diyince lincliyorlar.
Biz bilmiyor muyuz bi kadının evlendiğinde kocacı olduğunu an geldiğinde o evladın koca icin ezildiğini , kadın özellikle erkeğe muhtac olduğunda bu tarz durumlar kacınılmaz son oluyor.
Yazık gercekten yazık. Simdi gidip annelik duygularınızı kücük olandan giderin, vicdanınız falan rahatlar.

o kadar inandırıcı değil ki şu yazdıklarınız ne yazık ki ne kelimesine bile inanmadım

eğer zaten bu kadar evladınıza düşkün gözü pek bir kadın olsaydınız buraya konu açana kadar çoktaannn bu adımı atmıştınız

ama umarım ben yanılıyorumdur da siz doğru söylüyorsunuzdur

Aynen banada inandırıcı gelmedi.

21 yasi daki kizi yirt bakmasi icin tek basina mi gonderdiniz ?

Bunca yıl hiçbir şey yapmamışken burada yazılan sert yorumlardan sonra kemale erdiniz demek.
KK kadınlarının bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum valla.
Nedense yorumlarınız bana "aslında boşanmadım" konusunu hatırlattı.
Buradaki tepkilerden sonra bir üye kocasını boşadığını anlatan bir konu açmıştı.
Sonra da "aldığım tepkilerden sonra açtım o konuyu ama aslında boşanmadım" diye de başka bir konu açtı.
Açıkçası yapılan yorumlardan sonra bir aydınlanma yaşadığınıza pek inanasım yok.
Burada bile olsa çıkan "rezillik" sizi rahatsız ettiği ve kendinizi aklamak istedğiniz için bu mesajı yazdınız bence.
Yoksa bunca yıl sesinizi çıkarmadıktan sonra neden şimdi bir anda "ben hatalıymışım" diyesiniz ki...

Kusura bakmayın ama beş kuruşsuzda kalsam evladımın arkasında kapı gibi dururum Yüz vermeyin ezik durmayın yahu pasif olmayın ipleri erkeklerin eline vermeyin . Sert ol diş geçir bak o erkek onu dermi . Evlat ayrımı var burda , o kız bir destek görmedimi ne olacak onun hali psikolojisi . Sen o adamın yanında karın tokluğuna yaşıyorsun canım cebinde beş kuruşun yokmuş

İstisnalar illa ki vardır ama boşandıktan sonra tekrar evlenen kişilerin büyük çoğunluğu anne/baba olma vasıflarını da bırakıp karısının/kocasının uydusu oluyor. Siz de tam olarak böylesiniz konu sahibi. O büyük evladın yerinde olsam bir daha suratınıza bakmazdım. Boşanmamak için o adamdan olan çocuğu da bahane etmeyin.

Boşanmak da çözüm olacak mı..Peki ekonomik olarak güçlü müsünüz, aileniz size destek olacak mı..yeni bir hayat kurmak öyle kolay mı..hiç düşünmediniz mi 2.evlilik de yürümezse ben ne yapacağım diye..buradaki en önemli konu büyük kızınız..21 yaşında gencecik,etraf kötü insanlarla dolu..kızınıza sahiplik edin, hangi bölümde okuyor,bitirince ne olacak,iş alanları var mı..iyi bir bolum değilse bi daha girsin sınava nolacak..ileride ne öz babaya,ne üvey babaya ne de kocaya minneti olmayan güçlü bir bayan olsun,amacınız bu olsun öncelikle..

ben universiteye baslarken kalacagim yurt belliydi ama ne annem geldi benimle ne de babam geldi. o zamanlari hatirladim da icimde kocaman bir yara olarak kaldi. ustelik benim kalacagim yer belliyken. kizinizin kalacagi yer belli degilken nasil iciniz rahat etti yalniz gondermeye. birilerinden borc alip, o kocayi da dinlemeyip gidebilirdiniz kizinizla. gercekten yaninda olmak isteseydiniz bir sekilde imkan yaratirdiniz diye dusunuyorum. Allah yardimcisi olsun o kizin. insallah iyi insanlarin arasina duser

Boşan… al küçüğünü yanına aç davanı nasılsa nafaka ödecek siz de çalışısır iki çocuğunuza bakarsınız. Neyini bekliyorsunuz bu herifin?
Herkes ana olamıyormus cidden kızınıza üzüldüm

Ben anneme o adamdan ayrıl.ya o ya ben dediğimde ikimizide bırakamazdı.Anneannemde yaşardım.Annemin yerinde olsam önce çocuğum derdim.ikisi yüzünden o evden gitmek için evlendim ve ben evlendikten 1 sene sonra boşandı.Kızınız size demez ama içinde biriktirir o yaraları saramazsınız.Annelik eşten önce gelir.öz de olsa babaları üveyde.Sadece çocuğunuza değil bu adam sizin hayatımızıda kısıtlıyor.Sağlıklı bir insan değil.
Kendimi gördüğüm için çok üzüldüm büyük kızınıza. Mezuniyetime bile gelememişti annem.tek başınaydım kep atan arkadaşlarımın ailesi gurur duyarken ben tören bitsin de gideyim diyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…