Üvey kızına yardım etmiyor

Bebek 11 yaşında. Dün küçük kızımada anlattım. Ben yapamam dedım. Babandan ayrılacağım dedım. Bana kolunu kes at diyor dedım kızıma. Tmm anne dedi yavrum ya. Seninleyim dedi
Ya siz ne kafalar yaşıyorsunuz bu ne kadar cehalet ya. Google da fink atıp buralara yorum yazmayı biliyorsunuz iki satır kendinizi geliştirecek şey okuyamıyorsunuz!
Yazık o kızınıza bir tane bavul kaç para ? Hiç mi yok kenarda köşede paranız bir tane bavul alıp veremediniz ayrıca eş denen kişinin sizin annelik etme hakkınızı kısıtlamasına neden izin veriyorsunuz. 11 yasındaki çocukla da bu konuşma yapılmaz destek beklenmez, dert anlatılmaz o sizin komşunuz değil! Çocuğunuz.

Ee adam bunca zaman bakmış. Size çalışmanıza izin vermemesi kötü ama bence 21 yaşındaki biri kendi kendine gecinebilir. Ben liseden beri çalışıp, burs alıp,kredi alıp bir şekilde okudum. Hiç ailemden para almadım. Yeri geldi kitap olarak hiç kitap almadım hep fotokopi çektirdim. Yeri geldi parça kumaş alıp kıyafet diktirdim vs vs. Kızınız mesela yazları çalıştı mi. Biz her yaz calisirdik. Su an mesela bakıyorum babasının tek maaşından özel üniversitede yüzde elli bursuyla okutmasini bekleyenler var çevremde. Yazları da calismiyorlardi. Son bir kaç yıldır başladılar çalışmaya. Babası da var neticede. Adamın tek kusuru size çalışmaya izin vermemesi.

ee yani
ailesi sahip çıkıp yine yapabilir bunları insan
ayrıca yapmak zorunda mı
o çocuğu yapan bakacak arkadaş
benim de kızımın 3 tane bursu var
ama biz bir sülale bakıyoruz şimdi ona
bir üniversite masrafından haberiniz var mı bu devirde
bir günde gidip yurt değiştirdik ayda 3 bin lira fark ödeyerek
çocuğun karşısına ne çıkacağı belli mi tanımadığı bir şehirde
kızım 3 gün yemek yememiş üzerime kokusu sinecek de köpekler saldıracak diye
/kampüsünde çok fazla köpek saldırısı gerçekleşti/
oraya nasıl ışınlanıp da okulun karşısında yurda yerleştirdiğimi ben biliyorum

Var ama oda evlendi ve çocukları var. Onun kendine hayrı yok.
Ay sanki senin var kendine hayrın. İlk eş karısına sen kocana yaranacan diye kızı ortada bırakmışsınız. Hayvanlar bile yavrularına sahip çıkıyor. Senin derdin çocuk falan değil koca şeyinden mahrum kalmamak.

Kizinizi yerlestirmek icin ne izni bekliyorsunuz nasil tek yolladiniz ya koca bukadar kiymetli olmamali bukadar aciz olup adamin eline bakmayin calismaya izin vermiyorsa para verecek ezik gibi davranirsaniz boyle tepenize binerler tabi
Süper süper bir yorum bu kadar ezik durulursa onlarda kendilerini birşey sanar onların kadınları kaybetme korkusu olsun ama yok onlar bulunmaz Bursa kumaşı olduğu için birdaha bulunmayacak gibi davranıyor hemcinslerimiz

Küçüğü kaç yaşında bilmiyorum ama siz de kızınızla gidin. Bir ev tutun çalışın. Küçük çocuk için nafaka da alırsınız. Yetişemediğiniz yerde belki kızınız da part time işte çalışır. Gül gibi geçinip gidersiniz. Büyük çocuğun babası nerede? O yardım etmiyor mu?

Bu konu çok sinir bozucu gerçekten ya o yavrum bu yaşına kadar neler yaşadı o evde kimbilir.
Üniversite kazanıp bu şekilde evden gönderilmişse diğer yaşadığı şeyleri tahmin etmek zor değil.
Allah sizi bildiği gibi yapsın ya ne cahil ne utanmaz insanlarsınız yazıklar olsun size ve o koca diye yanında durduğunuz adama vicdansız merhametsiz insanlık nedir bilmiyorsunuz.
Bekar bir kız çocuğu annesi olarak aşırı sinirliyim bu insancıklara.

Ee adam bunca zaman bakmış. Size çalışmanıza izin vermemesi kötü ama bence 21 yaşındaki biri kendi kendine gecinebilir. Ben liseden beri çalışıp, burs alıp,kredi alıp bir şekilde okudum. Hiç ailemden para almadım. Yeri geldi kitap olarak hiç kitap almadım hep fotokopi çektirdim. Yeri geldi parça kumaş alıp kıyafet diktirdim vs vs. Kızınız mesela yazları çalıştı mi. Biz her yaz calisirdik. Su an mesela bakıyorum babasının tek maaşından özel üniversitede yüzde elli bursuyla okutmasini bekleyenler var çevremde. Yazları da calismiyorlardi. Son bir kaç yıldır başladılar çalışmaya. Babası da var neticede. Adamın tek kusuru size çalışmaya izin vermemesi.
Herkes sen mi ablacım ? Siz bursla bilmem neyle geçindiniz diye herkes çocuğunu sokağa mı salsın nasıl geçinirsen geçin diye. Ne saçma sapan öneriler sunuyorsunuz yahu?? Bakmak zorunda, para yollamak zorunda. Adam çalışmasına izin vermiyorsa onun çocuğuna da bakmak zorunda .

Konu sahibi bu ikinci üyeliğiniz galiba kendiniz yazıp kendiniz çiziyorsunuz. Mune Mune bu üyeye bakar mısın? İkinci üyelik mi?

Terzi ile fotokopici parasız mi yapıyor.
Adamin herseyi normal tek kusuru var öyle mi?

Merhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Eşim izin vermedi. 21 yaşında kendi gider dedi. Ben eşimin gitmesine izin vermiyorum dedi.
2 günlük kıyafet götürsün biz sonra valizini yollarız dedi. Çünkü yurt çıkmadığı için bir kaç yere bakacakti, valiz ile zor olur dedi.
Valizi eşime al demiştim 5 ay önce. Annemden alırım dedi.
Anneye sor valizi alalım gönderelim dedim. Ne acelesi var dedi. Eşim çok iyi bir mesleği var iyi maaş alır. Ortak çocuğumuz da var. Bana çalışmaya izin vermiyor. Dolayısıyla benim 1 valiz alıp gönderecek param yok. Hiç kimsem yok. Kızıma destek olmak istemiyor. Ayrılsam küçüğe üzülüyorum, babasını çok sever. Ayrılmasam büyük kızım sefil olur. Niye buraya yazdım çünkü bu rezilliği tanıdıklarıma komşularıma anlatamam. Sadece dertleşmek istedim. Çünkü çok yalnızım

Öfff aynı benim babam. Öldü de kurtuldum

Kendinle aynı fikirdesin burda millete kendini acindiriyorsun . Siz kari koca aynısınız.
Birde yok küçük kızımla konustum bir kolumu birakamam dedim bilmem ne ?
Yaşlanınca kapasini çalmayın o kızın .
Sizde geleceksiniz yetmişli yaslara kendi kendinize geçinin. Tabi o zaman da ben seni yabancı erkeklerle birlikte ne zorluklarla büyüttüm dersiniz.

Merhaba. Direk konuya giriyorum. İlk evliliğimden bir kızım var. Dün üniversiteye gitti. Ve ben onu 4 saatlik yere bile götüremedim.
Eşim izin vermedi. 21 yaşında kendi gider dedi. Ben eşimin gitmesine izin vermiyorum dedi.
2 günlük kıyafet götürsün biz sonra valizini yollarız dedi. Çünkü yurt çıkmadığı için bir kaç yere bakacakti, valiz ile zor olur dedi.
Valizi eşime al demiştim 5 ay önce. Annemden alırım dedi.
Anneye sor valizi alalım gönderelim dedim. Ne acelesi var dedi. Eşim çok iyi bir mesleği var iyi maaş alır. Ortak çocuğumuz da var. Bana çalışmaya izin vermiyor. Dolayısıyla benim 1 valiz alıp gönderecek param yok. Hiç kimsem yok. Kızıma destek olmak istemiyor. Ayrılsam küçüğe üzülüyorum, babasını çok sever. Ayrılmasam büyük kızım sefil olur. Niye buraya yazdım çünkü bu rezilliği tanıdıklarıma komşularıma anlatamam. Sadece dertleşmek istedim. Çünkü çok yalnızım
ay daha genç kız sonuçta eşiniz bi kızınız oldugunuzu bilerek evlendi ne demek efendim tamam yardım etmesin ama senin önüne taşta koymasın parada vermiyorsa kusura bakma ben çalışacağım üniversite okuyan bi çocuğum daha var buna mecburum diye rest çekmeniz lazım sizin ödünüz patlıyor yanına da git gel o çocuğu sahipsiz bırakma sen annesin o senin canın kanın

Kendinle aynı fikirdesin burda millete kendini acindiriyorsun . Siz kari koca aynısınız.
Birde yok küçük kızımla konustum bir kolumu birakamam dedim bilmem ne ?
Yaşlanınca kapasini çalmayın o kızın .
Sizde geleceksiniz yetmişli yaslara kendi kendinize geçinin. Tabi o zaman da ben seni yabancı erkeklerle birlikte ne zorluklarla büyüttüm dersiniz.
Yanlış alintilamissiniz

Terzi ile fotokopici parasız mi yapıyor.
Adamin herseyi normal tek kusuru var öyle mi?
Bakmayacak olsa önceden de bakmazdi. İlk anlattiginda yeni evli ve 21 yaşındaki kızını kabullenmiyor gibi anlatıyordu. Sonra 15 yıllık evli olduğunu söyledi. Yurdunu vs ödemiş. Bence adamın niyeti bakmamak olsa bunları da yapmaz. 21 yaşındaki gencin artık ona güvenmemesini sağlamak istiyir olabilir. Netice de babası da var. Ama karısına çalışma demesi olmaz. Kadın çalışsın kızına nasıl yardım etmek istiyorsa etsin. Üvey babası yapacağını yapmış. Neticede geride de bir çocuk var. Ben ikinci evliliğimi yapmış olsam, çocuğumun masrafını kendim karşılamak isterdim. Ortak çocuk var bu hikayede ama ortak çocuk olmasa mesela adamin diğer çocuğunun hakkına girmek istemem.

Düşünüyorumda ben 19 yaşındayken İstanbul'dan hiç bilmedigim bir şehirde üniversite okumaya gitmiştim,ablamla gittim ama.Annem.sadece mezuniyetine gelebildim.Ama birşeyimi eksik etmediler.Sorumlulukları vardı o yüzden hiç darılmadım ona.
Şimdi iki kızım var.Nasip olursa her ilklerinde yanında olmak istiyorum.Siz rest çekemediniz mi kızınız hiç.Elinizi masaya vuramadınız mı? O benim kızım diyemediniz mi? Bavulsiz iki parça kıyafetle nasıl yollayabildiniz?

Back
X