Üvey kızına yardım etmiyor

Ben hiç tanımadığım hatta bir konuda yorumlarda bile rastlamadığım yeni doğum yapmış kanserden vefat eden üye’ye evde hüngür zangır ağladım. Dua ettim.
Konu dışı olacak ama hangi üyeydi? Bir ara bir üye yazmıştı hamileydi hem de hastaydı o üye mi?

Ben universiteye kayit ve kalacak yer bulmak icin anne babamla gitmistim de ne kadar toy, gozu acilmamis bir kizdim. Insan yabanci bir yerde yeni bir hayata baslayacakken gercekten bir dayanak istiyor yaninda. Sizin gibi bir anneye sahip olmadigim icin ne kadar sukretsem az. Cocuk yapmayi bilecek kadar akliniz calisiyorda bu zamanda Turkiyede genc bir kizi yabanci bir sehre tek basina yollarken basina neler gelebilecegini akil edemiyorsunuz.

Konu dışı olacak ama hangi üyeydi? Bir ara bir üye yazmıştı hamileydi hem de hastaydı o üye mi?
Hangi üye hatırlamıyorum ama, platformda samimi olduğu arkadaşı konu açıp yazmıştı.
Bebeği bi yaşında değildi galiba idrar yaparken zorlandığı için doktora gitmiş sonrası cok kısa bi sürede aramızdan ayrıldı.
Dua mı istedi ne yazarken burnum sızladı.
Yerin rahat olsun, cennet neyse nasıl bir yerse umarim çok rahattır.

Bundan 7 yıl önce eşimle birlikte oğlumu ankara'da yurdaa yerleştirdiğim günü hatırladım. aylarca yemek yiyememiştim evladımı düşünmekten.
Yapmayın!! değersizlik duygusunu yüklemeyin evladınızın omuzlarına, henüz yolun çoook başında üstelik kız çocuğu tecrübesiz. yalnız bırakmayıın onu size ihtiyacı var. Sonra üzülürsünüz pişman olursunuz ama iş işten geçmiş olur.

Senin gibi anneye kurban olunur.
İyi ki sen anne olmuşsun.

Bu nasıl virşey ya kan beynime sıçradı o kız daha da büyüyünce anne olup birseyleri idrak edince size neler söyleyecek bir düşünün ne yapsın anamda çaresizdi mi diyecek yoksa ana gibi ana evladı icin kaplan kesilir benim annem kolayı mı seçti diyecek .. evlatlarim icin kimseyi tanimam atarim o adami basimdan kolay kolay diyecegim bir laf degil ama evladima bunu yapanla degil ayni yataga girmek o evde 5 dakika ayni havayi solumam terbiyesiz adam

Hayatınızın en önemli basamaklarından birinde anneniz/babanız yanınızda yok tek başınasınız. Sevincinizi paylaşacak , saçınızı okşayacak hiç kimse yok annen yok kimsen yok… Nasıl açıkladınız kızınıza bunu? Annecim üvey baban gelmeme senin yanında olmama izin vermiyor mu dediniz? Peki ya o adam nasıl, neden , niçin bir annenin çocuğunun yanında olmasını istemez engel olur? Ben duramam lanet gelsin derim duramam sana gidebilir miyim diye sormadım derim adama yinede duramam. Çünkü siz annesiniz hayat boyu iyi , kötü o kızın yanında olmalısınız. Sevip, koruyup kollamalısınız. Bütün bunlar olmazsa nasıl tehlikelere açık hale gelir insan hiç düşündünüz mü? Bu nasıl bir kötülüktür eşinizin size yaptığı? Dolayısıyla sizinde kızınıza yaptığınız?

Gitmeden ayarladım. Özel yurt. Ama bakanlığa kyk yurdu için gidecekti, başka yari Özel yari devlet yurdu vardı şansını denemek istedi. Ama yurdu Gitmeden ayarladık. Parasını verdik. Yerleşti dün.
Hangisi dogru??
Evdeki cocugunuz ve kiziniz icin cok uzgunum. Sizin gibi anne olmaz olsun

Benimde ikinci evliliğim ilk evliligimden büyük kızım var suandada mevcut evliligimden ortak çocuğumuz var..yazınızı okurken cidden çok asabim bozuldu..benim çocuğumun yanında olmama izin vermeyecek adamla beş dakika daha durmam ..evladima o ayrımı asla ama asla yaptırmam..siz o genç kızı nasıl gönderdiniz ya çocuk yeni bir şehirde okul okuyacak yurtta çıkmamış tek başına barınmak için yer bakacak oralarda..eş kisiside izin vermeyecek he..ortalığı ayağı kaldırırım ya ne hakla..yani kendi kızımı canlandirdim okurken sizin buna susmanizi da hayretle karşıladım..gidecektiniz dinleyemeyecektiniz napacakti evladiniza destek olmaya gittiniz diye bosayacakmiydi sizi bosarsa da bosasaydi böyle iş olmaz böyle evlilik olmaz

Bebek 11 yaşında. Dün küçük kızımada anlattım. Ben yapamam dedım. Babandan ayrılacağım dedım. Bana kolunu kes at diyor dedım kızıma. Tmm anne dedi yavrum ya. Seninleyim dedi
11 yaşındaki çocuğa bunları bu şekilde mi anlattınız gerçekten? Kolunu kes at ne ya?gerçekten soyluyormu bunu size sizde 11 yaşında çocuğa anlatıyorsunuz..siz kendinizdemisiniz?

Kızınızı yerine yerleştirmek içinde bir sınır krizi daha gecirseymissiniz keşke hanımefendi..gerçekten sinirlerim bozuldu konuya ya

Kızınıza kocaman sarılıyorum. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın Evladım için öz babasına rest çekerim , kaldı ki üvey umrumda olmaz. Sadece şu kadarını söyleyebilirim kızınız bu yaptığınızı hiç unutmayacak

Lütfen affedin ama anlayamıyorum. Allah da böyle duruma düşürmekten geri tutsun. Ben ikinci kere evlenmem zaten ama oldu ki evlendim. Hadi kızıma desteğimi kessin bakalım noluyor. Yapmayın

Ne yazacağımı bilemedim ama çok üzüldüm kızınıza halletmiş olsanız bile.
Eşiniz yapsa da yapması gerekeni sizi krize soktuğuna göre kızınız çoktan hissediyordur bu adamın niyetini.
Öz babasına da yazıklar olsun.
Eşinizden boşanın diyemem neler yaşadınız nelere göğüs gerdiniz ve evlenene kadar nasıl ayakta durdunuz bilmediğim için.
Ama rest çekmelisiniz sizin üzerinizde çalışma vs dememeli gerekirse tek başına hayatta kurabileceğinizi hissetsin kukla olmayın lütfen…

Benim annem kardeşim 1 ben 7 yaşında iken evlendi bizi almadı iyi ki de almamış baba tarafımda kaldık. Ama bir kez size iyi bakıyorlarmı diye sormasını bekledim her sene görüştük ama hiç sormadı.
şimdi ben yada kardeşimden boşan gel desek anında gelecek. Şuan anne kız olmayı istiyor bizi suçluyor soğuk diye. O zaman yanımızda olmadığı için şuan bizim için bir yeri de değeri de yok.

Üniversite, doğum vs şuan her daim tek olduğumu hatırladım bende gidip yurdu kendim bulmuştum ve güçlü olmaya çalışmak, tek herşeye göğüs germek
çok yorucu bunu siz yaşatmayın ne olur evladınıza silinmiyor bunlar
Umarım tüm güzellikler kızınızla olur iyi insanlar çıkar karşına bir gün özüde üveyi de muhtaç olur bugünler de yaptıkları Tokat gibi kalsın vicdanlarında

Kıza çok üzüldüm yazık.
Boşanınca babalıktan düşülmüyor yine küçük çocuğunuzun babası olacak, kızınızı resmen kimsesiz gibi göndermişsiniz yazıklar olsun size. Kızınız için değil kendiniz için bosanmiyorsunuz mazallah yar... ay kocasız kalırsınız.

Ay gerçekten bu kadınların koca merakı ne olacak. Herkes anne olamıyor gerçekten bu ülkede çocuk doğurmak için sekse değil teste ihtiyaç var. İyi ebeyv olamayacak kişilerin testi geçemeyen kişilerin anne baba olma hakkı elinden alınsın...

belki kızacaklar olacak bana ama, bir evladım varken o kendini kurtarmadan ikinciyi evlenmezdim çocuk ser sefil perişan kimsesiz gibi çekmiş gitmiş anne desen evladına manevi dağ olamamış kocası otur yerine dedi diye oturmuş.
umarım ilerde kızınız sizi affeder yada affetmese daha iyi belki onun için.
var ama yok olan aile bireylerindense tamamen yok saymayı tercihde edebilir belki

Ee adam bunca zaman bakmış. Size çalışmanıza izin vermemesi kötü ama bence 21 yaşındaki biri kendi kendine gecinebilir. Ben liseden beri çalışıp, burs alıp,kredi alıp bir şekilde okudum. Hiç ailemden para almadım. Yeri geldi kitap olarak hiç kitap almadım hep fotokopi çektirdim. Yeri geldi parça kumaş alıp kıyafet diktirdim vs vs. Kızınız mesela yazları çalıştı mi. Biz her yaz calisirdik. Su an mesela bakıyorum babasının tek maaşından özel üniversitede yüzde elli bursuyla okutmasini bekleyenler var çevremde. Yazları da calismiyorlardi. Son bir kaç yıldır başladılar çalışmaya. Babası da var neticede. Adamın tek kusuru size çalışmaya izin vermemesi.

Cok üzüldün kiziniz icin. Gidicek yeri bile olmadan iki parca esyasiyla tanimadigi bir yere gitmis. Dikkatimi cekti, siz hep esim bunu dedi esim böyle olsun istedi, onu dedi bunu dedi diye yazmissiniz. Ya size ne onun ne dediyinden. O bunlari derken siz bi hossssst diyemedinizmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…