üvey miyim sizce?

Bu arada arkadaşlar her gruptan kan alma her gruba kan verme konuları mecbur kalmasına yapılmıyor. Öncelik hangi gruptan ise o gruptan alınıyor. Artık en Çaresi durumlarda dediginiz is devreye giriyor.

ABnin herkesten aldığını bilmiyordum konu sahibnin annesine o zaman niye kan verilmemiş

Aklıma şöyle birşey geldi. Konu sahibinin annesi AB (-) ise zor bulunan bir kan olduğundan uzun süre aramış olabilirler. Kan grubu konusu hala araştırılıyor, A B ve RH faktörü dışında nadir de olsa birbirine uymayan başka faktörler olabileceğinden söz ediliyor. Bu yüzden ameliyat öncesi ve bahsettiği gibi kanser hastalarında özellikle kendi kan grubundan başka kan vermeyi göze alamamış olabilirler. Çünkü çok zorda kalmadıkça kan verme/alma kuralları uygulanmıyor, kendi kan grubundan takılıyor her ihtimale karşı.

Suohelendirmeyin yaa 27 yıllık annem babam onlar benim

Aynen riske atamamislardir

Canım annen için Allah rahmet eylesin,annenin tahlilleri,sağlık raporu,yada hastane kaydı vs.gibi belgeler elinizdeyse buralarda yazabilir kan gurubu,ayrıca ben B-,eşim A + kızım B- oldu yani benimle aynı,büyük ihtimalle annenin kan gurubuda B- tir,bende bu gurubun zor bulunduğunu biliyorum,burdan aklında kalmıştır...

Yanlız mesela b- de zor bulunan bir kan
O yüzden annenizin kan grubunu sağlık evraklarından falan öğrenmelisiniz
Siz bence boşuna evham yaptınız çünkü daha net bilmiyorsunuz bile annenizinkini

Ne karışık bi konu
Ben bile kendimden şüphelendim

zaten annenizin hamileyken fotosunu vs görmüşsünüz üveylik varsa sadece babadan olabilir..
çocuğa baskın olan kan grubu geçer diye biliyorum.. genelde baba ile aynı grup oluyor ..

Türkiye Kızılay Derneği, kan bağışını artırmak amacıyla yürüttüğü kampanya çerçevesinde halkı bilgilendirici broşürler bastırdı. Türkiye'de kan gruplarının görülme sıklığına yer verilen broşürlere göre, halkın yüzde 39'u A Rh pozitif, yüzde 29'u 0 Rh pozitif, yüzde 14'ü B Rh pozitif, yüzde 6'sı A Rh negatif, yüzde 5'i AB Rh pozitif, yüzde 4'ü 0 Rh negatif, yüzde 2'si B Rh negatif, yüzde 1'i de AB Rh negatif kan taşıyor.

Bir kac yil oncesine ait bir yazi ama farketmez. Zaten internette de heryerde en zor bulunan kan ab rh negatif yazıyor.

Doğru ya AB herkesten alıyordu ben unutmuşum, sözlüm tıp fakültesinde ona da sordum o da AB rh (-) en zor bulunan kan grubu dedi.

En zor bulunan kan ab(-) ama negatif kanlar her zaman zor bulunur. Konu sahibinin annesi de ab imiş. Boşuna kendini üzmus.

Yine vikipediye göre
Evet annene 0-, a-, b-, ab- kan verebilirmis ama bu genel olarak doğru ise de uzun dönem kan bağışı gerektiren kişilere kendi kan gruplarının aynısının verilmesi zorunludur diyor.

Inşallah öyledir ama annem ab olsa ona hem a hem de b grubundakiler kan veremez miydi fen bilgim buryaa kadardi

baskın gen muhabbetı
b olabılırsınız uvey degılsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…