- 23 Mart 2015
- 5.852
- 12.356
- 448
- 37
O zaman bu kadından ziyade eşiniz hatalı.Öyle olmuyor işte sürüklüyor beni de bende rahatsız oluyorum bu kadar meraklı kadının yanında irite oluyorum. Düğün albümü benim elime geçmeden ona gitti mesela. Üstüne nişan zamanı davetiye seçildi hemen resmini çekti eşim gönderdi biliyor çünkü huyunu. Zemin hazırlayan eşime de sinirlemiyorum. Gönderme abicim gönderme gebersin merakından ama yok babasını doldurduğu için o da haklı.
Ağlıyor mesafe koyunca! Ben üveyim ya ondan dimi diyor. Ay tükendim gerçekten
İşin garip yanı kimse ona üvey olduğunu hissettirmiyor el üstünde evde.Etmeyin bence.
Kadın dile kolay 20 yıl emek vermiş karşılığında özanne gibi davranılmayı bekliyorsa haklı. Onun için de zordur yıllarca bak büyüt ama insanlar sana üvey desin, saymasın.
Yıllarca üveysin üveysin denince çocuğu kafasında daha çok sahiplenmiş işte onun için de zordur.
Tamam birazcık meraklı ama bence üzmeyin bu kadını. Ağladı diyince üzüldüm kadına. 2 kelam fazla etseniz ölmezsiniz ne soruyorsa konuşun ne olacak. Bu kadar bileylenmenizi gerektiren bir şey göremedim.
Evet hasta bende artık öyle olduğunu düşünüyorum. Normal bir insan söylenen her şeye ağlamaz. Çocuk bile yapmıyor kaldı ki 45 yaşında kadın. Sürekli ben üveyim diyerek ağlaması canımı sıkıyor. Kimse ona üvey demezken anne anne derken o hala buna takılmış kalmış. Bence yerini yadırgıyor. Gerçekten anne olmadığını aklından atamıyor.O zaman bu kadından ziyade eşiniz hatalı.
Ne yapıp edip ikna edeceksiniz o zaman.
Gitmeyeceksiniz istemediğiniz yere.
Ya da bu üveyim ya ondan tabi dediğinde de evet üveysin o yüzden deyip kestirip atın bari de kurtulun.
Kadının tedaviye ihtiyacı var bence yardım alması gerek.
Bizde çok tartıştık zamanında ama baktım bir yol olmayacak artık oralı olmuyorum. Hatta artık muhatap bile olmamayı düşünüyorum
Amin inşallah ya o değişecek ya ben görüşmicem.Bizde bir ara öyleydik artik anlasiyoruz ama umarim hayirlisi olur hakkinizda
Benimsediği için mi zamanında çok annelik yapmış?Ne olur yani biliversin kahvaltida ne yedigini, kahveni icip icmedigini.
Gonul kirmaya degmeyecek seyler.
Kadin gayette benimsemis oglunu, bildigin kvlik yapiyor iste.
Sen de musaade et yapiversin.
Yaninda miydin 20 yil annelik yaparken?Benimsediği için mi zamanında çok annelik yapmış?
Babasına şikayet ettiği için eşim foto atıyor yalnız onu belirteyim. Hayır yanında değildim ama anlatılanlar karşısında anlıyorum ne olduğunuYaninda miydin 20 yil annelik yaparken?
Esin de onu benimsemese emin ol daetye fotosunu atmazdi hemen. Kucuk cocuk degil babasindan korkup uvey anneye iyi davranacak.
Bir cocuga bakmak hele de kendinden olmayan bir cocuga kolay bir sey degil.
(Evlatlik olanlari tenzih ederim o bi nevi kendi cocugu gibi oluyor)
Oyle camasirla yemekle annelik olmuyor diye gecistiremeyeceginiz kadar onemli bir sey.
Kadinin cocugu olmamis ve bunu iyi ki olmamis diye ballandirarak anlatiyorsunuz.
Su kisacik konunuzla bazi seyleri anlayabiliyoruz, olayin ic yuzunde kimbilir neler vardir?
Bu dediğin tam da benim başım da karışmasına izin veriyor muyum ??? Tabi ki de ha-yırBu kelime oldum olası çok soğuk gelmiştir bana. Belki başıma gelmediği için Allah korusun. üvey kayınvalideniz olsa ve her şeyin içinde olmak için can atsa ne yapardınız? İrite olmaz mıydınız?
Bu dediğin tam da benim başım da karışmasına izin veriyor muyum ??? Tabi ki de ha-yır
Yorumumun "saçma " diye nitelendirdiginiz kısmını merak ettim.O en basit örnekti ondan yola çıkarak yorum yapmak biraz saçma değil mi? Basit bir örnekti. Çünkü Türk geleneğinde hastalanınca hemen yaparlar diye dedim. Basit bir şeydi yani. Bilmemesi ayıp değil elbette bilmek zorunda değil ama bana hiç yapan olmadı bak hemen iyileştim dediği için bınu yazmıştım
Verdiğim örneğin bu kadar büyütülmesi saçma başka bir örnek daha vereyim o Zaman hasta olduğunuzda babanızı da beni de rahatsız etmeyin uyuyun geçer dermiş. Örnek çok bende.Yorumumun "saçma " diye nitelendirdiginiz kısmını merak ettim.
Ben sizi yargilamadim. Bende icmedim dedim.
Yani amann ne feci bir kadinmiş deyip sizin zaten sinir oldugunuz birşeyi gözünüze sokmak istemedim.
Belirtmeden geçemeyeceğim benim k.validemde aynı tarzda onun her hareketine bulduğu kulp üveylik değilde yaşlılık. Kısacası kötüler her zaman yaptıklarına bir kulp buluyor.
Benim çözümüm görüşmüyorum. Ve rahatım.
Üvey anne çocuklara üvey anneliğini yapmış kendini sevdirip saydıramamış şimdi gelinlere yada damatlara bunu ispat peşinde.Velhasıl burda mevzu olan üvey olması değil kişiliksiz olması.Netice de laf sokan öz kv olsa yine aynı şekilde irite olurdunuz.Fesat evet. Sürekli laf sokmalar ben anneyim anneleri benim diye naralar atmalar. Ama eşim nane limonun tadını benimle öğrendi. Düşün yani hastalanınca bir nane limon bile yapmamış. Nasıl annelik tartışılır. Bu arada 20 senedir başlarındaymış
Anladım umarım orta yol bulunur. Yada senin için cozum yolu ne ise o.Verdiğim örneğin bu kadar büyütülmesi saçma başka bir örnek daha vereyim o Zaman hasta olduğunuzda babanızı da beni de rahatsız etmeyin uyuyun geçer dermiş. Örnek çok bende.
Anladım umarım orta yol bulunur. Yada senin için cozum yolu ne ise o.
İnşallah çözebilirim bu durumu teşekkür ederim.Üvey anne çocuklara üvey anneliğini yapmış kendini sevdirip saydıramamış şimdi gelinlere yada damatlara bunu ispat peşinde.Velhasıl burda mevzu olan üvey olması değil kişiliksiz olması.Netice de laf sokan öz kv olsa yine aynı şekilde irite olurdunuz.
Kayınvalidenin özü mü olur aahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?