• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uygunsuz sarhoş hallerimin videosu ile tehdit ediliyorum.

Sen içki içmişsin kendi kızları ne yapmış o sırada?
"Aman yapmayın arkadaşlar biz daha 18 yaş altıyız, içmeyelim mi" demiş?
Yanlışsa hataysa onun evladı da yapmış.
Demek ki kendi kararlarını veremeyen, iredesiz, sokma akıllı bir çocuğun var, önce ondan korksunlar. Böyle çocuğum olsa başkalarına uyup gelecekte de yapacağı hataları düşünür önce evladımı düzeltmeye çalışırdım.

Kesinlikle annene anlat, sana kızsa da şu yaşadığın durumdan daha iyidir. Senin yaşlarında kızım var. Böyle bir şeyi başkasından değil ondan duymak, hatasını farkettiğini ve dersini aldığını görmek endişelerimi azaltırdı. Kendi evladını masum melek görüp benimkini tü kaka gösteren aileye de iki laf eder asıl benim evladımın bundan sonra kızlarıyla görüşmesini istemediğimi söylerdim. Seni sahipsiz sandıkları sürece daha çok üstüne gelirler.

Bundan sonra yaşını doldurana kadar alkol alma, sonrasında içersen de hiç bir içkiyi karıştırma, kontrolünü kaybedecek duruma gelme sınırını kendin çöz. Ve lütfen herkesle içilmeyeceğini iyi bil.

arkadaşımın ailesi o videoyu görmüş ve beni eve gelip bunu aileme göstermekle tehdit ediyorlar. 18 yaşına girmedim henüz polise gidemiyorum kimseye anlatamıyorum yardım edin
onların söylemesi kötü olur kendin annene aç konuyu tehdit ettiklerini de söyle annen zaten evladını korur korkma

Aileler tanışıyorsa yahut ortak bir sosyal çevre varsa, yahut belli bir takım hassasiyetler varsa, aile bilsin de çocuğuna sahip olsun diye, kendilerince görev edinip söyleyebilirler.

Ailenizi en çok yıpratacak ve size negatif yansıyacak şey, hazırlıksız yakalanmalarıdır. Buna fırsat vermeyin. Ailenizle irtibat kurma ihtimalleri yüksekse, bir yolunu bulun, belki doğrudan değil de, araya bir hala teyze kuzen vs koyarak, ailenizin haberdar olmasını sağlayın.

Bu aile, kızlarının arkadaş ortamında çektiği bir videoyu, kızlarının telefonunda görüyor. Videodaki, sarhoşluktan ne yaptığını bilmez hale gelmiş, insanların yanında soyunmuş etmiş olan o çocuğa, ailesini durumdan haberdar edeceklerini söylüyorlar. Çocuk bunu - yani içip içip kendini bilmeyecek kadar sarhoş olduğunu, uygunsuz hareketler yaptığını- ailesinin öğrenmesini, kendisine bir tehdit olarak algılıyor. Ortadaki tek tehdit bu bence. Üslup yerlerde, çirkeflik tavan, yetişkin ve ebeveyn gibi davranmanın yanından bile geçmiyorlar ama, ceza kanununda kastedildiği şekliyle bir tehdit yok ortada, bence.

Tekrar ediyorum, ailenizi siz haberdar edin. Hazırlıksız yakalandıkları takdirde, karşılaşacağınız reaksiyon çok daha fazla olur.

Son olarak, Ünsal Ünlü'nün tabiriyle; "Alkol sizin dostunuz değildir, mümkün mertebe ağzınızla içiniz." :KK200:
ailem öğrense içinde bulunacağım durum pek istediğim bir hayat olmayacak,zaten istekli değildim hedeflerimi gerçekleştiremeyeceğim bir hayat olacak. onu da ben istemiyorum. çıkmaza girdim baya. ailem öğrenirse ölümden farksız olacal benim için. burada hep demişler ailene de falan sağ olsunlar düşündüm ve söylersem daha kötü olacağını düşündüm. canıma mal olacak sanırım bu olau

TCK (Türk Ceza Kanunu) nın 194’üncü maddesi şöyler der:

“Sağlık için tehlike oluşturabilecek maddeleri çocuklara, akıl hastalarına veya uçucu madde kullananlara veren veya tüketimine sunan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Eğer sizi tehdit ediyorlarsa onlara “bana siz içirdiniz, siz de hapse girersiniz” deyin.
İftira atsın diyorsun yani:KK57:

Valla kınamayım ama 18 yaşında bile değilsin hoş olsan bile senin böyle bir ortamda olman çok yanlış. Hoş şimdiki gençlerin geneline bakıyorum elinde sigara erkek arkadaş içki bütün kötü alışkanlıklar var.Birde o aileyi iyi bilirdim diyorsun asıl zaten senin iyiliğin için yapıyorlar bunu .Demek ki ailenin arkasından neler çeviriyorsun ne yalanlarla arkadaşlarınla buluşmaya gittin kendini rezil ettin. Yazık ya Allah hiç bir aileye böyle çocuk vermesin .Edepli adaplı yaşına uygun davranan çocuklar versin.Çok sinir oldum nedense hele birde sana akıl vermeye çalışanlara yaptığın doğruymuş gibi ...

Bir arkadaş yazmış çok mantıklı bir daha size mesaj attıklarında bana siz içirdiniz aileme de söyliycem sizi şikayet edicem bir daha rahatsız ederseniz 18 yaşından küçüğüm telefonla da para istediniz zaten bu videoyu silmezseniz aileme anlatıp polise gidicem de. Bir öğretmeninden yardım da isteyebilirsij veya rehberlik servisinden onlara da tehdit edildiğini söyle ailene rehberlik servisi anlatsın.

sana bunu yapmaları suç ve şiddet. Korkma bişey olmaz eğer senin haklarının farkında olduğunu bilirlerse onlar özür dileyecekler. Öğretmen aracılığıyla ailene anlatmak en mantıklısı gibi. Rehberlik servisi vardır mutlaka okulda. Sen de bundan sonra derslerine odaklan bak ailen de çok bilinçli değil demek ki kendini kurtarmaktan başka şansın yok bu ülkede yoksa harcanır gidersin derslerine odaklan.

Valla kınamayım ama 18 yaşında bile değilsin hoş olsan bile senin böyle bir ortamda olman çok yanlış. Hoş şimdiki gençlerin geneline bakıyorum elinde sigara erkek arkadaş içki bütün kötü alışkanlıklar var.Birde o aileyi iyi bilirdim diyorsun asıl zaten senin iyiliğin için yapıyorlar bunu .Demek ki ailenin arkasından neler çeviriyorsun ne yalanlarla arkadaşlarınla buluşmaya gittin kendini rezil ettin. Yazık ya Allah hiç bir aileye böyle çocuk vermesin .Edepli adaplı yaşına uygun davranan çocuklar versin.Çok sinir oldum nedense hele birde sana akıl vermeye çalışanlara yaptığın doğruymuş gibi ...
Kusura bakmayın ama cahil ve merhametsizsiniz hanımefendi. Umarım çocuğunuz yoktur şu yazdıklarınızı bir daha okuyun bu ne nefret ya karşınızda 18 yaşında bir genç var. Bu kadar bilendiğinize göre yaşayamadıklarınız içinizde kalmış

TCK (Türk Ceza Kanunu) nın 194’üncü maddesi şöyler der:

“Sağlık için tehlike oluşturabilecek maddeleri çocuklara, akıl hastalarına veya uçucu madde kullananlara veren veya tüketimine sunan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Eğer sizi tehdit ediyorlarsa onlara “bana siz içirdiniz, siz de hapse girersiniz” deyin.
Nasil bir insansınız

Belki sadece seni korkutmak için böyle söylüyorlardır
Bence hepsini engelle ve asla iletişime geçme
Yapmışsın bir hata bu yaşta olabilecek hatalar hepimiz hata yaptık
Bu olay ölümüm olacak diye de düşünme sakın ! Hepsi geçer ve unutulur
Yıllar sonra bu sana tecrübe olarak kalır

Şimdi hemen ailene de anlatma çünkü belki de hiç söylemeyecekler

Bir ögretmenine veya ailenden annene veya kız kardeşin varsa ona söyle
Videonun içerigini tam anlatma

En önemlisi sakın ama sakın tehditle sana birşey yaptirmaya kalkarlarsa ASLA kabul etme.o zaman ailene mutlaka anlatmalisin
O tehditlerin arkasi gelmez yoksa

Kusura bakmayın ama cahil ve merhametsizsiniz hanımefendi. Umarım çocuğunuz yoktur şu yazdıklarınızı bir daha okuyun bu ne nefret ya karşınızda 18 yaşında bir genç var. Bu kadar bilendiğinize göre yaşayamadıklarınız içinizde kalmış
Kimin cahil olduğu belli .Sorun o zaten 18 yaşında bir gencin yaptıkları. Ailesine yalanlar söylemesi uygunsuz şeyler yapması. Şimdide daha nasıl kıvırıp aile mi kandırırım derdine düşmesi. Konuyu bana getirmenizde ayrı bir cahillik ayrıca.

İyi ki kınamamışsınız....
Siz kimsenin iyiliği için 18 yaş altı bir çocuğu korkutup, tehdit etmeyin olur mu?
Bir anne/baba gibi çocuğu karşısına alıp yaptığı hatayı, başına gelebilecek kötülükleri, içkinin kontrolünü kaybettirip istemediği şeyleri yaptırabilceğini anlatsaydı evet bu kızın iyiliği için hareket etmiş olurlardı.

Çocuğumun sigara içtiğini bilseydim edepsiz olduğunu düşünmez, ciğerlerine verdiği zarar yüzünden kahrolurdum. Erkek/kız arkadaşı da olabilir, bu yaşlarda karşı cinse ilgisi olmazsa korkmak lazım asıl.

Çocuğunuz var mı yok mu bilmem. Siz hiç genç olmadınız mı?
Bir müsibet bin nasihata bedeldir derler. Bir insan en büyük dersi yaptıklarının sonucunu görerek öğrenir.
Canlarına kast etmeyeceği, dönülmez travmalar yaşatmayacağı sürece bırakın çocuklar hatalar yapsın ve öğrensin...

Hanımlar rica ediyorum üsluplarınıza dikkat ediniz, polemiğe girmeyiniz.
Ayrıca kimseye iftira vb tavsiyeler, yasa dışı önerilerde bulunmayınız.

I icinizden1i ,
ailenizden ne kadar korkarsanız korkun, aileniz size ne kadar kızarsa kızsın, başkalarından korkup tehditlere boyun eğmektense ailenizden biraz azar işitmeniz iyidir.
Evladına kıymet veren anne babaların öfkesi gelir geçer ama siz elin tehditlerine pabuç bırakırsanız herkes size dilediğini yaptırır, o nasıl bir aileymiş ki sizi tehdit ediyor?
Lütfen ama lütfen annenize anlatın, aileniz kızınca en fazla 2 gün ağlarsınız, el alemin tehditleriyle ömür boyu.

Peki sizden başka seyler isterlerse, yaşadıgimiz yerde yaşları 15 olan cocuklar bir kizla birşeyler yasarken videoya çekmişler sonra kizi sürekli tehtidle çağırıp zorla biseyler yapmışlar, yine hepsini videoya çekmişler. Kiza atiyorlar kizda intihar girişiminde bulunuyor aile öğreniyor ve 15 yaşındaki çocuk 7 yila cezaevinde yatti tecavüzden, bakin ailemle paylaşamam diyorsunuz. Ama bu ailene söylerim şunu yap bunu yapa dönebilir. Daha uygun bir dille anlatın hergün bu korkuyla mi yasayacaksiniz

Burada sosyal mesaj verenleri anlamıyorum yok gizli gizli yapması yanlışmış niye ailesinden habersiz alkol almış konu sahibi.. alkol içen arkadaşlar hangimiz ilk sarhoş olduğumuzda ailemize haber verdik ailelerimiz hoşgörülü bile olsa ne alaka yani anne ben dün sarhoş oldum mu dediniz.

konu sahibi senin de buradaki yanlışın yanlış arkadaşlar seçmen, mahrem anları videoya alman/alınmasına izin vermen.. neyse hepimiz böyle şımardık zamanında ailene anlat meyve suyuma koymuşlar şimdi de ailesi tehdit ediyor falan de ailende zerre kadar akıl varsa seninle uğraşmak yerine kızlarını tehdit eden müsveddelerle uğraşırlar, şikayet ederler.
Evet yani. Ben Kıbrıs'ta yaşıyorum, tabii ki arada içiyorum buna annem babam da emin ama kalkıp gözlerine sokmuyorum. Alkol alacağım zaman önceden arıyorum mesela. Ya da bir mekana gittiğimde çok yüzlerine vurmuyorum.
Ona bir özel mesaj attım, ona ek olarak söylüyorum bu tipler bire bin katarak anlatırlar, hiç geç kalma kardeşim direkt anlat.

videoyu size göstermediklerine göre kendi kızları da var o videoda o yüzden paylaşmıyorlar. @mune’nin dedigi gibi ailenize anlatin lutfen. Belki de videoyu hic gostermeyecekler kendi kizlari da oldugu icin. Bu kadar stres yapmaya gerek yok, aileniz bilince en fazla arkadaslarinizla gorusmenize kisit getirirler gorusmeyiverin siz de derslerinize odaklanin. Aileniz pisman oldugunuzu gorunce tepkileri azalir zamanla.

Back
X