uyumsuz bir evlilik

nar123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
107
1
46
İstanbul
herkese merhaba....
bi arkadaşım var onla ilgili yorum almak istiyorum. özetle bunlar çok kısa sürede eşiyle tanışıp evlendiler. 1.5 yıllık evliler. ama aralarında sorunlar var. öncelikle beklentileri farklı . arkadaşım kıskanç, sahiplenilmek isteyen, kıskanılmak isteyen biri....
eşi de özgür olmak isteyen bi yere gittiğinde haber vermek istemeyen, biri. vs vs vs..... ailesiyle ilgili de sorunlar var eşinin ailesi arkadaşımı pek saymıyor. iki yüzlü davranıyorlar. eşi de arkadaşıma hak vermiyor. ailesinin yaptığı yanlışların karşısında durup eşini savunmuyor....

bu durumda arkadaşım sürekli mutsuz tabi ki... benden tavsiye almak istiyor. ne söylesem ne desem bilemiyorum... bi şey söyleyecek olan var mı:(
şimdiden teşekkür ederim

Allah yardımcısı olsun arkadaşınıza diyebilcek tekşey bu. Boşansım desem çare değil kolayda değil. Ama bu durumda riyakar insanlarada çare bulunmaz . İnsanlar yalancı riyakarlarsa onları arkadaşınız düzeltemez. Sadece düzelteceğini sanıp kendini üzer hırpalar .

birkere kıskançlığı ve kıskanılmak istemeyi bıraksın başta.daha ciddi sorunları var.bunlarla eşini kendinden soğutmaya gerek yok ki bu erkekleri acaip uzaklaştıran birşey.
bir de arkadaşın eşinin ailesiyle ilgili sorunları eşine direk söylemesin,daha çok onun görmesini sağlasın.malesef erkekler kendilerine söylenip duran şeylerden de anlamıyorlar bu sadece inat etmelerini sağlıyor.

kıskanılmak istemek gibi sebepleri düşünmek yerine arkadaşınız ailevi meselelerin çözümü için fikir arayışına girmeli bence....
ortada mühim bir mesele var ve arkadaşınız kıskanılmaya mı takıldı....
sizin ona verebileceğiniz tavsiye sorunları düzeltme yoluyla alakalı olmalı....

çok beklenti içine girmeyin sadece eşimizden değil insanlardan birşeyler bekliyoruz kendi kafamızda şunu apsa bunu söylese diyoruz ama onun o an duygu ve düşünceleri başka olabiliyor nasıl olmasınki bir manzaraya bakarken bile herkes aynı şeyi görmez kimisi ördaki ağacı görür kimisi güneşi bulutu yani biz eşimizin ben ağacı gördün oda onu görsün diyoruz buda nerdeyse imkansız olduğu için onu suçlayamayız

ben nezaman beklenti içine girsem huzursuz olurum ve huzursuzluğumun sebebinin
eşimden beklentim olduğunu anladığım anda vazgeçerim ve beklentimden daha fazlasıyla kaşılaşırım ha bu ay ben beklenti içine g
ireyim sonra vaz geçeyimde eşim bane beklediğimden çok fazlasıyla gelsin diye planladığım bir durum değil bende insanım dolayısıyla benimde nefsim var
ve birde şunu ekleyeceğim ondan bekleyeceğine sen yapmayı denedinmi mesela en son yaptığımı söyleyeyim eşim umreye gitti birlikte gidecektik ama hamile kalınca ben gitmedim eşim annesi yaşlı onu kıramadı bende annesiyle benim aramda kalmasın diye gitme 7 buçuk aylık hamileyim demedim illaki herkez gibi bu dönemde eşim yanımda olsun istiyorum ama eğer ben gitme desem annesi üzülecek oda huzursuz olacak bende zaten öyle düşüncesiz biri değil on defa sordu senin fikrin ne diye ve hiç giderken hiç içi rahat değildi burda yalnız olmadını bildiği halde bazı durumlarda fedarkarlık yapmassan evlilik yürümez onu ilgisizlikle yada başka birşeyle suçlama bu işe yaramaz senden uzaklaşır onun yerine ne istediğini neden rahasız olduğunu sürekli dile getirme bir defa söyle onun geri dönüşümü olur eklemek istedğim şuydu umreye giderken eşyalarının arasına sen i seviyorum kocacım yazdım koydum herzaman ondan beklemek bencillik olur onlarda insan belki bana bunları yapmak ve size söylemek kolay geliyor çünkü eşim allaha sonsuz şükürler olsun çok ilgili her konuda istek ve beklentilerimiz örtüşüyor bunun için ufak tefek şeyleride sorun etmiyor olablirim

erkekler ailelerinin hatalarını kolay kolay görmezler yada kabullenmek istemezler:19: arkadaşın bu konuda şikayetlenip dırdır etmesin biraz zamana bıraksın bazı erkekler zamanla olgunlaşıp eğriyi doğruyu görür kıskanmak konusunda da şunu söyleyebilirim çok kıskanç erkek insanı bunaltır bence eşi onu kısıtlamıyorsa sevinsin mutlu olsun kendi de eşini sıkboğaz etmesin ama kocası bekar gibi yaşamak istiyorsa gittiği geldiği yeri söylemek istemiyorsa burda hatalı arkadaşın sakince eşiyle konuşup evliliğin sorumlulukları olduğunu kocasına anlatmalı:31:

Back
X