- 21 Nisan 2018
- 8.176
- 30.249
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Polemik için yazmıyorum valla, lakin şu tavsiyeniz bana azcık ürkütücü geldi. Doktor tavsiyesi olmadıkça, çocukların, özellikle de bebeklerin sistemlerine gereksiz hiçbir ilaç, takviye, hatta vitamin bile sokulmaması taraftarıyım. Çocuğun ağlaması, uyumaması, yorucu ama doğal bir şey. Bunun için yatıştırıcı kullanmak hata olur bence.Eczanelerde bitkisel yatıştırıcılar var bebekler için. Melila zinco vardı bizim zamanımızda. Düzen oluşana dek her gece bir kaç damla veriliyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Uyumayan çocuk zor. Allah kolaylık versin.
Gece uyanınca mama vermeli miyim sizce? Artık ihtiyacı yok yazıyor her yerde ama mama içince sakinleşiyorUyku saati belirleyin o saatten önce duş aldirip pijama giydirin. Muhakkak uykudan önce uyku kıyafeti gitsin ki sartlansin uyku vakti diye. Bide biraz aglatacaksiniz ama sabırlı ve istikrarlı olacaksınız bebeğinizin ve sizin iyiliğiniz için sallamayı bırakacaksıniz. Sabırla yatağına koyup yanında durup uyumasını bekleceksiniz bikac gün sonra ağlaması yavaslayacak bikac gün sonra daha az hırçın olacak ve bikac gün sonra da uyuyacaktir. Ama sabır ve istikrar şart. Eğer çok ağlıyor aman kıyamadım deyip bir kere yataktan alıp sallarsaniz bastan da geriye dönersiniz. Belini pispislayin veya bir belirleyici sakin müzik acin kısık sesli.
Ben yaşını doldurana kadar gecede bir kere az ölçüde mama veriyordum. Ve gayet de iyi oluyordu hem sakinlesiyor hem de daha uzun uyuyor tok olduğu için. Uykusunu da almış oluyor, dolayısıyla mutlu uyanıyor:)Gece uyanınca mama vermeli miyim sizce? Artık ihtiyacı yok yazıyor her yerde ama mama içince sakinleşiyor
İşte her bebek farklı. Harfi harfine uygulamak mümkün değil. Uyku eğitiminde gece beslenmesi kesilmeli deniyor ama dediğiniz gibi verince de bebek sakinliyor.Ben yaşını doldurana kadar gecede bir kere az ölçüde mama veriyordum. Ve gayet de iyi oluyordu hem sakinlesiyor hem de daha uzun uyuyor tok olduğu için. Uykusunu da almış oluyor, dolayısıyla mutlu uyanıyor:)
Bu yüzden yazılanlarla değil bebeğinizin huyunu suyuna göre siz bir kural ve yol belirlemelisiniz. Benim iki çocuğum var şu an üçüncüye hamileyim ve hiçbir çocuk gelişim kitabı okumadım hiçbir uyku yöntemine para harcamadim çünkü her çocuk farklı dediğiniz gibi. Eğer sizin bebeğiniz gece mama seviyorsa uygun ölçüde bir kez verinİşte her bebek farklı. Harfi harfine uygulamak mümkün değil. Uyku eğitiminde gece beslenmesi kesilmeli deniyor ama dediğiniz gibi verince de bebek sakinliyor.
Bizimki sallayinca uyuyor ama sürekli uyanıyor. Bu alışkanlığı unutturabilirsem düzelecek diye umuyorum. Tesekkur ederimBebek ve uyku kanali varmış youtube da bir bakın isterseniz.. kuzenimin bebegi de uyumazdi ... kucaga alişmisti hic inmek istemezdi ... 7aylik hala oyle ..
Ben de denicem bu yonetemiBenimki de sallama degil de sürekli meme ile tekrar uykuya dalıyordu. Ne mi yaptim? Bi gün canıma tak etti ve gece memesini kestim, zaten fizyolojik olarak 6 aydan sonra gece beslenmeye ihtiyacı yok. Nasil kestim; uyandi ağladı, meme vermedim. Tam 35 dk agladi. Kucağıma aldim ama meme vermedim. Sonunda iç çeke çeke uyudu. Sabaha karsi bi kez daha uyandi -ki normalde bikaç kez uyanirdi- yine meme vermedim. 5 dk agladi uyudu. Sonraki günlerde gece uyanıp meme istemeleri birden kesildi. Demek bu kadar kolaymış dedim.... siz de uyaninca sallamayın. Ağlıcak tabi. Kucağınıza alin, temas edin ama sallamayın sonunda mecbur uyuycak... agliycagi annen fazla 1 saat emin olun. Sonunda uyuycak. Ve bu şekilde sallanmadan uyumaya alisacak....
Allah bağışlasın. Şimdi daha çok güveniyorum kendime. Zaten uyanıyor bari sallamadan dururum başında. En azından sonucuna değer. Teşekkür ederim.Bu yüzden yazılanlarla değil bebeğinizin huyunu suyuna göre siz bir kural ve yol belirlemelisiniz. Benim iki çocuğum var şu an üçüncüye hamileyim ve hiçbir çocuk gelişim kitabı okumadım hiçbir uyku yöntemine para harcamadim çünkü her çocuk farklı dediğiniz gibi. Eğer sizin bebeğiniz gece mama seviyorsa uygun ölçüde bir kez verin
Aynı bizim de öyle. Yatarken de sürekli sağa sola döner, mizmizlanir. Her an uyanacak diye uykuya dalamiyorum. Bu geceden itibaren başlayacağım uyku eğitimine. Siz de deneyin isterseniz. Hatta buradan yazalım destek oluruz birbirimize.Konuyu takipteyim benim bebeğim de geç yatıp gece çok sık uyanıyor ve her uyanmada meme arıyor su an 11 aylik en az gece kalktigim sayı 5 oluyor ki benim için super 12 kez kalktigimi ve sonra sabahb7de kalkip ise gittiğimi bilirim çok zor cokkk
Aslında hepsi uykusunu alamadığı için. Gün içinde mizmiz olması, istahsiz olması, gündüz uykularina zor dalması. Gece uykusunu alsa bunların hepsi çözülüyor. Benim bebeğim gece uyursan gündüz iyi. Ben geç bile kaldığımı düşünüyorum.Gece de 10 12 kere kalkan bir bebek annesiydim bir zamanlar.
Şimdi 2 yasına geldi deliksiz uyur sağolsun.
Ama 9 ay daha yolun başı gibi geldi bana.
Bende o zamanlar çaresini bulamamıştım.
Hala da yemeyen çocuğu yediremezsin, uyumayan çocuğu uyutamazsın diye düşünüyorum.
Allah bol sabır versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?