- 21 Nisan 2018
- 8.176
- 30.249
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Uyku biraz dengesiz bı durum. Bizim de dönem dönem değişiyor. Ama bu son birkaç haftadır çok bozuldu. Aslında ben dün gece denedim ama devam edemedim. Yatakta durmuyor ayağa kalkıyor ağlama krizlerine giriyor en son sabredemedim aldım salladım ama daha erken uyudu ve sadece iki kez uyandı. Bu gece de yine direk kendim salladım ve sabaha kadar yine uyumadik. Demekki gerçekten işe yarayan bir şey. Bu gece artık ağlasa da dayanıp almayacağım. Ama yatakta nasıl yatiracagim bilmiyorum. Sürekli ayağa kalkıyor çünkü. Yatar pozisyonda değil ki uyusunbenim oğlum saat başı hatta yarım saatte kalkan bir bebek 8. ayı bitirdik yavas yavas düzene girmeye başladı biazda zamanla ılgılı galıba. uyku eğitimi verme fırsatım olmadı malesef koşullarımızdan dolayı hala da bu fırsatı yakalamam çok zor ama kendı kendıne uyumaya başlıyor yavastan
Nasil bitti valla ben bittim artik gezmekten.Bı ara biz de ona alışmıştık. Şimdi şükür bitti
Arabasını sattık. Yeni bir araba alana kadar da unuttu. :)Nasil bitti valla ben bittim artik gezmekten.
Ahahsss cok iyi :). Ben de galiba uyku egitimi danismanligi alacam. Valla memede ayakta uyumasina raziyimArabasını sattık. Yeni bir araba alana kadar da unuttu. :)
Ben iki gecedir deniyorum çok ağlayana kadar bekliyorum. Yatakta ayağa kalkıyor bir türlü yatmıyor. Sonra basıyor avazı. Gözünü acamiyor uykudan ama uyumuyor. Ben de en sonunda yine ayağımda salladım. Sabaha kadar iki kez uyandı sadece. Napiyim buna da razıyım. Böyle uyuyacaksa sallarim. Bir de banyo da yaptırdım yatmadan önce. Demek yatakta yorulmalari gerekiyor ya da benim bebeğim için bu geçerli. Sabah da yediye doğru uyandı. Kalktım sütünü hazırladım icirdim bir daha salladım sekize doğru uyudu dokuz buçukta kalkti. Yani süper oldu benim için :)Ahahsss cok iyi :). Ben de galiba uyku egitimi danismanligi alacam. Valla memede ayakta uyumasina raziyim
Ya bi sekilde uyusa ben de raziyim. Bugun gunduz uykusunda basini bekledim. Uyaniyor geri uyumak istiyor ama uyuyamiyor. Basini bekledikten sonra ne anladim bu uykudan. Arabada gezdirmedim iki gundur memede uyuyor. Tabi bu da iyi.Ben iki gecedir deniyorum çok ağlayana kadar bekliyorum. Yatakta ayağa kalkıyor bir türlü yatmıyor. Sonra basıyor avazı. Gözünü acamiyor uykudan ama uyumuyor. Ben de en sonunda yine ayağımda salladım. Sabaha kadar iki kez uyandı sadece. Napiyim buna da razıyım. Böyle uyuyacaksa sallarim. Bir de banyo da yaptırdım yatmadan önce. Demek yatakta yorulmalari gerekiyor ya da benim bebeğim için bu geçerli. Sabah da yediye doğru uyandı. Kalktım sütünü hazırladım icirdim bir daha salladım sekize doğru uyudu dokuz buçukta kalkti. Yani süper oldu benim için :)
Bazı dönemler çok huysuz oluyorlar atak haftalariymis sanırım. Ben de burada okudum da öğrendim. Çok hızlı büyüdükleri için atak haftalari oluyormuş bebeklerin.Ya bi sekilde uyusa ben de raziyim. Bugun gunduz uykusunda basini bekledim. Uyaniyor geri uyumak istiyor ama uyuyamiyor. Basini bekledikten sonra ne anladim bu uykudan. Arabada gezdirmedim iki gundur memede uyuyor. Tabi bu da iyi.
Valla atagiydi uyku gerilemesiydi her seyi dibine kadar yasiyorum ben :). Bir uyku danismaniyla anlasmak uzereyim. Insallah cozulecek bu is. Tecrubelerimi anlatirim.Bazı dönemler çok huysuz oluyorlar atak haftalariymis sanırım. Ben de burada okudum da öğrendim. Çok hızlı büyüdükleri için atak haftalari oluyormuş bebeklerin.
Çok sevinirim. :) Umarım işe yararValla atagiydi uyku gerilemesiydi her seyi dibine kadar yasiyorum ben :). Bir uyku danismaniyla anlasmak uzereyim. Insallah cozulecek bu is. Tecrubelerimi anlatirim.
Benimki de sallama degil de sürekli meme ile tekrar uykuya dalıyordu. Ne mi yaptim? Bi gün canıma tak etti ve gece memesini kestim, zaten fizyolojik olarak 6 aydan sonra gece beslenmeye ihtiyacı yok. Nasil kestim; uyandi ağladı, meme vermedim. Tam 35 dk agladi. Kucağıma aldim ama meme vermedim. Sonunda iç çeke çeke uyudu. Sabaha karsi bi kez daha uyandi -ki normalde bikaç kez uyanirdi- yine meme vermedim. 5 dk agladi uyudu. Sonraki günlerde gece uyanıp meme istemeleri birden kesildi. Demek bu kadar kolaymış dedim.... siz de uyaninca sallamayın. Ağlıcak tabi. Kucağınıza alin, temas edin ama sallamayın sonunda mecbur uyuycak... agliycagi annen fazla 1 saat emin olun. Sonunda uyuycak. Ve bu şekilde sallanmadan uyumaya alisacak....
Canım ben artık sallamayi bıraktım. Son birkaç gündür kendi yatağında pispislayarak uyutmaya çalışıyorum. Bazen oluyor bazen direniyor ama kesinlikle sallamiyorum. Son çare yanına yatıyorum öyle uyuyor. Senin bebeğin daha çok küçük. şu an uyku eğitimi için erken ama sallamaya alıştırma daha fazla. Benim yaptığım gibi yapabilirsin. Yatağına yatır, göğsüne ya da sırtına pat pat vurarak pispsile. Belki işe yarar sende de.Uyku sorununu halledebildiniz mi acaba? Ya kendi uykusunu kendisi uyumasını başaran annelere sormak istiyorum ben buradan diş çıkardıklarında hasta olduklarında da kendi kendilerine uyuyorlar mı? Mesela benim bebeğim 3,5 aylık emziği veriyordum beyaz gürültü açıyordum uyuyordu bu 3 hafta sürdü Cumartesi hasta oldu emziği bıraktı hemen sallamaya döndük ve geri dönemeyeceğiz gibi geliyor şuan sürekli sallıyorum öyle uyuyor gece kaç sefer kalkıyor bellli değil sayamadım artık. Sürekli kıpır kıpır siz nasıl yapıyorsunuz acaba hasta olsa da kendisi mi uyuyor. Konu sahibi arkadaşım konunun içinde sordum ama kusura bakma sen de yapabildin mi bir şeyler
Ya ne güzel inşallah öyle gider canım ya çok zor oluyor sallama işi ya gece uyanınca me yapıyorsun peki ? Benimde çok güzeldi ya bşr hasta oldu her şey değişti biberonu attı emziği attı memeyi attı şimdi zorla aldı memeyi ama diğerleri olmadığı için memeyi emzik gibi kullanıyor şuan v sonra sallıyorum sesi açıp çok üzüyor bu durum beni çünkü sallanınca zarar görüyor sankiCanım ben artık sallamayi bıraktım. Son birkaç gündür kendi yatağında pispislayarak uyutmaya çalışıyorum. Bazen oluyor bazen direniyor ama kesinlikle sallamiyorum. Son çare yanına yatıyorum öyle uyuyor. Senin bebeğin daha çok küçük. şu an uyku eğitimi için erken ama sallamaya alıştırma daha fazla. Benim yaptığım gibi yapabilirsin. Yatağına yatır, göğsüne ya da sırtına pat pat vurarak pispsile. Belki işe yarar sende de.
Gece uyandığında önce yatağında sakinleştirmeye çalışıyorum, olmazsa yanıma alıyorum. Uyuyunca geri yatağına koyuyorum. Daha çok başındayız. İki gece önce sabah 4.30a kadar sürekli uyandi ağlayarak yine. Bazen böyle huysuzlugu oluyor yine. Çocuk işte günü gününü tutmuyor. Benimki emmeyi bıraktı artık. Emzik veriyorum yatırırken. Bir kere de sabaha karşı devam sütü veriyorum. Öyle böyle sabah oluyor. Yine öyle akşamdan sabaha kesintisiz uyuyan bir bebek degil malesef ama buna da şükür.Ya ne güzel inşallah öyle gider canım ya çok zor oluyor sallama işi ya gece uyanınca me yapıyorsun peki ? Benimde çok güzeldi ya bşr hasta oldu her şey değişti biberonu attı emziği attı memeyi attı şimdi zorla aldı memeyi ama diğerleri olmadığı için memeyi emzik gibi kullanıyor şuan v sonra sallıyorum sesi açıp çok üzüyor bu durum beni çünkü sallanınca zarar görüyor sanki
Ya peki bu durum hasta olduklarında diş çıkardıklarında nasıl devam edecek boşuna kürek çekmekten korkuyorum kendi kendisine uyuyan bir bebekti bir hasta oldu bitti yine aynısı olmaz umarım aöa deneyeceğim onun iyiliği içinGece uyandığında önce yatağında sakinleştirmeye çalışıyorum, olmazsa yanıma alıyorum. Uyuyunca geri yatağına koyuyorum. Daha çok başındayız. İki gece önce sabah 4.30a kadar sürekli uyandi ağlayarak yine. Bazen böyle huysuzlugu oluyor yine. Çocuk işte günü gününü tutmuyor. Benimki emmeyi bıraktı artık. Emzik veriyorum yatırırken. Bir kere de sabaha karşı devam sütü veriyorum. Öyle böyle sabah oluyor. Yine öyle akşamdan sabaha kesintisiz uyuyan bir bebek degil malesef ama buna da şükür.
Senin gibi gecedr bilmem kaç defa bebek sallardim. Ayağımda uyuturdum artık sürekli yataktan kalkmamak için. Canıma tak etti artık. Şimdi isterse sabaha kadar uyumasın sallamayacagim. Çünkü sallayinca aslında uyutmus olmuyoruz, zavallı sadece uyuşuyor ve ilk uyku döngüsü biter bitmez artık sallanmadigini anlayınca ağlayarak uyanıyor. Biraz yorucu olacak ama bu alışkanlığı unutturmaya çalış. Daha hareketlenmeden işin daha kolay bence. Bizimki yatakta geziyor, oturuyor, yatmamak için direniyor. Bir de sana tavsiyem yarım kundak yapabilirsin. O aylarda elleriyle kendi kendilerini uyandiriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?