- 5 Temmuz 2017
- 4.413
- 7.489
- 108
- Konu Sahibi klavyemkavalyem
-
Uyandiginda abi beni cok korkutuyorsun falan diyor musun? Bence iyi bir kavga et onunla sonrasinda hemen doktora götürmeye ikna etKızlar benim büyük abim her gece evde geziniyor. Ve sürekli benim yanıma gelip saçma saçma şeyler anlatıyor. Üstelik gece 3 veya 4 gibi beni uyandırıyor ışığımı açıyor oturup gülüyor veya bir şeyler mırıldanıyor. Ve bana doğru bakmıyor duvara veya masama doğru konuşuyor. Ne diyorsun anlamıyorum tekrar eder misin diyorum, öyle saçma şeyler söylüyor ki sonra bana kızıyor sinirleniyor anlamadığım için..Bana "salaksın sen gerizekalı" diyor, halbuki anlattığı şeylerin Türkçede anlamı bile yok. kapımın kilidi de bozuk..Odasına göndermeye çalışıyorum gitmiyor. Evdekilerin uykusu da aşırı ağırdır benden başka kimse duymuyor.
Artık psikolojim çok bozuldu, her gece korkuyla uyanıyorum, uyandırıyor daha doğrusu.Annem ve babam çok kez konuştu, doktora git artık gel beraber gidelim diye. Ama asla ikna olmuyor, biz de koca adamı kolundan tutup çekip götüremiyoruz sonuçta..
Ve odasından sesler geliyor, muhtemelen geziniyor. Yada mutfağa gidiyor çatal bıçak çekmecesini karıştırıyor, bana fırlatacak diye korkuyorum çünkü bakışları feci..çok sinirli oluyor. Kapıları vuruyor sürekli, balkona çıkıyor. Daha bir sürü şey. Fakat her zaman benim yanıma geliyor, bu durum beni psikolojikmen mahvetti.. Gördüğünüz gibi hala uyanığım bekçi gibi..
Siz veya çevrenizden birisi böyle bir durum yaşadı mı? Nasıl bu durumdan kurtulur? Bazı yerlerde uyurgezerliğin tedavisi yok diyor.Ve asla asla doktora gitmeyi kabul etmiyor,konusu açılınca bile kavga ediyor bizimle.. Lütfen yardımcı olun, bir tavsiyeniz var mı? Nasıl uyandırabilirim hemen ya da? Asla uyanmıyor çünkü..
Annenlerle yat bence o geldgnde hemen anneleri uyandir o sirada da otrun bideoya cekin ben uyurgezer gormedim hic ama sanki farkli bise gibi geldi bana burda yazamiyorum anlamissindr tobe bismillah tedaviye bi sekilde ikna olmasi lazim yaninda abinn agla geceleri senden korkuyorm beni oldrcek gbi bakiosun deKızlar benim büyük abim her gece evde geziniyor. Ve sürekli benim yanıma gelip saçma saçma şeyler anlatıyor. Üstelik gece 3 veya 4 gibi beni uyandırıyor ışığımı açıyor oturup gülüyor veya bir şeyler mırıldanıyor. Ve bana doğru bakmıyor duvara veya masama doğru konuşuyor. Ne diyorsun anlamıyorum tekrar eder misin diyorum, öyle saçma şeyler söylüyor ki sonra bana kızıyor sinirleniyor anlamadığım için..Bana "salaksın sen gerizekalı" diyor, halbuki anlattığı şeylerin Türkçede anlamı bile yok. kapımın kilidi de bozuk..Odasına göndermeye çalışıyorum gitmiyor. Evdekilerin uykusu da aşırı ağırdır benden başka kimse duymuyor.
Artık psikolojim çok bozuldu, her gece korkuyla uyanıyorum, uyandırıyor daha doğrusu.Annem ve babam çok kez konuştu, doktora git artık gel beraber gidelim diye. Ama asla ikna olmuyor, biz de koca adamı kolundan tutup çekip götüremiyoruz sonuçta..
Ve odasından sesler geliyor, muhtemelen geziniyor. Yada mutfağa gidiyor çatal bıçak çekmecesini karıştırıyor, bana fırlatacak diye korkuyorum çünkü bakışları feci..çok sinirli oluyor. Kapıları vuruyor sürekli, balkona çıkıyor. Daha bir sürü şey. Fakat her zaman benim yanıma geliyor, bu durum beni psikolojikmen mahvetti.. Gördüğünüz gibi hala uyanığım bekçi gibi..
Siz veya çevrenizden birisi böyle bir durum yaşadı mı? Nasıl bu durumdan kurtulur? Bazı yerlerde uyurgezerliğin tedavisi yok diyor.Ve asla asla doktora gitmeyi kabul etmiyor,konusu açılınca bile kavga ediyor bizimle.. Lütfen yardımcı olun, bir tavsiyeniz var mı? Nasıl uyandırabilirim hemen ya da? Asla uyanmıyor çünkü..
Annenlerle yat bence o geldgnde hemen anneleri uyandir o sirada da otrun bideoya cekin ben uyurgezer gormedim hic ama sanki farkli bise gibi geldi bana burda yazamiyorum anlamissindr tobe bismillah tedaviye bi sekilde ikna olmasi lazim yaninda abinn agla geceleri senden korkuyorm beni oldrcek gbi bakiosun de
Abi yatağına git artık, saat gece 4 diyorum. Hala bir şeyler anlatıyor, gönderemiyorum bir türlü. Kalbim ağzımda atıyor zaten artık..Haklısınız, böyle yaşanmaz. İkimize de zarar..
bunu bende yaptım ve cevap aynı... hala traktörle tarla sürmeye devam.. ama alıştım galibaİnkar edemesin, halini izletince belki o da anlar.
Bu kamera olayını, horlamadığını iddia eden eşim için kullanmıştım mesela.
Ters yatınca traktörle tarla sürüyorlar yan tarafımda resmen; bir de nasıl inkar nasıl inkar "Ben asla horlamam, senin horultundur o" diye çirkefleşmelerr... Kaydettim gösterdim; "Çok yorgunumdur o gün de ondan öyle olmuştur" dedi. Ve sonra yine kaydettim, yine, yine... Kabul edene kadar.
kapınıza kilit taktırın. yada daha iyisi abinizin odasını kilitleyin.Kızlar benim büyük abim her gece evde geziniyor. Ve sürekli benim yanıma gelip saçma saçma şeyler anlatıyor. Üstelik gece 3 veya 4 gibi beni uyandırıyor ışığımı açıyor oturup gülüyor veya bir şeyler mırıldanıyor. Ve bana doğru bakmıyor duvara veya masama doğru konuşuyor. Ne diyorsun anlamıyorum tekrar eder misin diyorum, öyle saçma şeyler söylüyor ki sonra bana kızıyor sinirleniyor anlamadığım için..Bana "salaksın sen gerizekalı" diyor, halbuki anlattığı şeylerin Türkçede anlamı bile yok. kapımın kilidi de bozuk..Odasına göndermeye çalışıyorum gitmiyor. Evdekilerin uykusu da aşırı ağırdır benden başka kimse duymuyor.
K klavyemkavalyem ,
siz kameraya da alın, abiniz derin uykuda yaptıklarını bilmiyor, sizin abartarak anlattığınızı düşünüyor ve akıl sağlığıyla ilgili ima da bulunduğunuzu zannedip doktora gitmeyi reddediyordur bence.
Gece yaptıklarını birebir izlerse belki ikna olur, annem beni defalarca balkon demirlerinin kenarında yakalamış, evin kapısını açıp çıkarken yakalanmışım, bir uyurgezerle yaşamanın zorluklarını annemin her gece beni evin sağından solundan toplamasından biliyorum, kadın o dönem ne kadar korktu kimbilir, ben derin derin uyuyup uyurgezerken annem derin uykuya dalamıyordu.
Kamera görüntülerini gösterdikten sonra uykusunda kendine zarar vermesinden korktuğunuzu anlatın, abinizdir sonuçta endişelerinizi anlayacağını düşünüyorum.
Abinizin kapisini kilitleyin , yada odalari degistirin. Kapi kilidi bozuksa babaniz yaptirsin illa abinizin size zarar vermesini falan mi bekliyorlar?
Tedaviye ikna olmuyorsa abiniz, anneniz ve babaniz bir pskolog ile gorussunler nasil yatdimci olabilecekleri konusunda fikir alsinlar. Bu anlattiklariniz hic normal degil.
Lutfen kilit konusunu halledin bana dert oldu valla
Muneye katılıyorum bir gece yarısı bağıran kadın sesi duymuşduk herkes kapıya koştu komşu teyze çığlık çığlığa bağırıyordu 10 yaşındaki oğlum yok biri kaçırmış diye gece saat 3 tüm mahalleli toplandı aramaya koyuldu sen çoçuk dayısının yanında yaz tatilinde çalışıyor dayısıda anahtar vermiş uyurgezer git bakkal dükkanını aç sabahın 3 de önünede 2 tabure at kendi kendine muhabbet koyuK klavyemkavalyem ,
siz kameraya da alın, abiniz derin uykuda yaptıklarını bilmiyor, sizin abartarak anlattığınızı düşünüyor ve akıl sağlığıyla ilgili ima da bulunduğunuzu zannedip doktora gitmeyi reddediyordur bence.
Gece yaptıklarını birebir izlerse belki ikna olur, annem beni defalarca balkon demirlerinin kenarında yakalamış, evin kapısını açıp çıkarken yakalanmışım, bir uyurgezerle yaşamanın zorluklarını annemin her gece beni evin sağından solundan toplamasından biliyorum, kadın o dönem ne kadar korktu kimbilir, ben derin derin uyuyup gezerken annem derin uykuya dalamıyordu.
Kamera görüntülerini gösterdikten sonra uykusunda kendine zarar vermesinden korktuğunuzu anlatın, abinizdir sonuçta endişelerinizi anlayacağını düşünüyorum.
Görunuste oyledir ama altinda neler yattigini allah bilir... Herkesn kendi düşuncesi. Kimsenin dusuncesiyle dalga gecmeye hakkinz yok. Saygilar.......Estağfurullah canıım sizin kadar bilgili olamayız, hemen teşhisi koyup reçeteyi yazmışsınız maşallah ehehe. Bilmem kimlerin musallat olduklarında değil, derin uyku sırasında yaşanan bir uyku bozukluğuna yakalananlarda gözlemleniyor. Öyle olsaydı musallat olanlar antidepresanlar ya da terapilerle hemen kaçmazdı herhalde ehehe faydası olmazdı yani. İnsanları korkutmayın zaten yeterince korkmuşlar.
Bu arada konu sahibi, abiniz çok çay, kahve vs. kafein falan tüketiyorsa kafeini azaltsın. Uyandırmak falan tehlikeli değildir ayrıca, uyandırmak çok zor olur ama uyanırsa da ani bir şok yaşar, "Neredeyim ben" falan gibi. Bir tehlikesi yok, doğru bilinen yanlışlardan bu da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?