Uyurgezerlik..Artık aşırı korkunç..

Abinizin kapisini kilitleyin , yada odalari degistirin. Kapi kilidi bozuksa babaniz yaptirsin illa abinizin size zarar vermesini falan mi bekliyorlar?

Tedaviye ikna olmuyorsa abiniz, anneniz ve babaniz bir pskolog ile gorussunler nasil yatdimci olabilecekleri konusunda fikir alsinlar. Bu anlattiklariniz hic normal degil.

Lutfen kilit konusunu halledin bana dert oldu valla

Uyandiginda abi beni cok korkutuyorsun falan diyor musun? Bence iyi bir kavga et onunla sonrasinda hemen doktora götürmeye ikna et

Annenlerle yat bence o geldgnde hemen anneleri uyandir o sirada da otrun bideoya cekin ben uyurgezer gormedim hic ama sanki farkli bise gibi geldi bana burda yazamiyorum anlamissindr tobe bismillah tedaviye bi sekilde ikna olmasi lazim yaninda abinn agla geceleri senden korkuyorm beni oldrcek gbi bakiosun de

Bu duruma doktora gitmeden bir çözüm arayarak vakit kaybetmeyin, nasıl doktora götürürsünüz onu bulun.

Kilidi de değiştirin çok zor bir şey değil genç kızsınız sonuçta her zaman kilit lazım olabilir

Farklı değil, insanların bir kısmı yaşadıkları ani şok, travmatik bir olay, derin bir hayal kırıklığı sonrası uyurgezer oluyor, derin uyku esnasında geçmişte yaşadıkları ve alt beyne attıkları olay gün yüzüne çıkıyor, yildizlimizika'nın abisi büyük ihtimalle geçmişte biriyle sorun yaşadı, uyku esnasındaki öfkesi, söylenmeleri bu yüzden, yaşadığı neyse öfkesini bastırmış olmalı ki uykusunda öfkesi patlak veriyor, uyurgezerler konuşur, sorduğunuz sorulara cevap verir, sizin komutlarınızla yataklarına dönerler.

Uyurgezerdim iyi biliyorum, bende konuşurmuşum, evin her yerinde gezip dışarıya çıkmaya kalktığımda oluyormuş, uyurgezer sanki uyanıkmışçasına kilitli kapıları açabilir, üstünü değiştirip dışarı çıkabilir, oturup konuşur ama o sırada derin uykudadır.

Abi yatağına git artık, saat gece 4 diyorum. Hala bir şeyler anlatıyor, gönderemiyorum bir türlü. Kalbim ağzımda atıyor zaten artık..Haklısınız, böyle yaşanmaz. İkimize de zarar..

Annen babandaki rahatlığa da hasta oldum. Odanın kilidi nasıl olmaz. Çok zor birşey değil. Koctaş ve tüm nalburlarda kapı kolu satarlar. 20-30 lira bişey al bir tane tak. Ya da sadece anahtar yoksa git anahtarciya yeni kilit al değiştir. Çok zor birşey değil.

Kızlar işten erken çıktım, anahtarcıyla eve geldim kilitleri taktırdım. Hepinizin yorumlarını tek tek okudum, tüm tavsiyeleriniz için ilgilendiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum. Kilit tamamdır, fakat benim asıl endişe ettiğim benden ziyade evde dolaşıp tehlikeli şeyler yapması..Annem babamda rahat insanlar değildir, günde bin kez konuşuyoruz bu durumu neredeyse, fakat her konuştuğumuzda kavga çıkıyor. Babamın sinirli bir yapısı vardır. Ki sakin kalmaya çalışsa da bu duruma yine de doktora ikna edemiyoruz. Psikyatriye veya doktora gitmeyi anormal görüyor çok garip geliyor bize.. Geçer geçer uykusuzluktan deyip geçiştiriyor. Koca adamı tutup götüremiyoruz da, çocuk olsa neyse.. Her gün kontrol etmekten sabaha karşı 5de yatıyorum artık.

bunu bende yaptım ve cevap aynı... hala traktörle tarla sürmeye devam.. ama alıştım galiba
konu sahibi sen de odanın kilidini yaptır ve tez zamnda ikna edin. kendine de size de zarar verebilir.

Benim ablam çoçuk yaşında uyurgezerdi kaç kez evi terk etmeye kalkışdı Babam kapıda yakadı yazık sonra kapının en tepesine kilit yaptırdık o açmasın diye babamla Annem yıllarca nöbet tuttular sırayla kendini bir yerlerden atar diye enterasan bir şekilde hep Andımızı okumaya okula gidiyorum İstiklal marşı okumaya gidiyorum Atatürk çağırdı derdi her akşam sadece bunları derdi düzeni bozmadan Babamda Atatürk öldü kızım der sakince konuşa konuşa yatağına yatırırdı Bir gece evde misafirler var ablam ders çalıştığından erken uyumuşdu misafirler oturuyor gece saat 2 civarı bu bir uyandı haydin hoppp gidiyoruz Anıtkabire dedi4 kadın zor ikna etmişlerdi sabah hiçbirşey hatırlamazdı oda tedavi gördü 15 yaşından sonra çok şükür geçtiii darısı konusahibi senin abinin başına inşaallah oda düzelir en kısa zamanda bütün kapıları o uyudukdan sonra kilitleyin eviniz kendinizinse hatta pencerelere demir parmaklık yaptırın özellikle sen odana kilit taktır yoksa sendede korku hastalığı başlar acil şifalar dilerim

kapınıza kilit taktırın. yada daha iyisi abinizin odasını kilitleyin.

K klavyemkavalyem ,
siz kameraya da alın, abiniz derin uykuda yaptıklarını bilmiyor, sizin abartarak anlattığınızı düşünüyor ve akıl sağlığıyla ilgili ima da bulunduğunuzu zannedip doktora gitmeyi reddediyordur bence.
Gece yaptıklarını birebir izlerse belki ikna olur, annem beni defalarca balkon demirlerinin kenarında yakalamış, evin kapısını açıp çıkarken yakalanmışım, bir uyurgezerle yaşamanın zorluklarını annemin her gece beni evin sağından solundan toplamasından biliyorum, kadın o dönem ne kadar korktu kimbilir, ben derin derin uyuyup gezerken annem derin uykuya dalamıyordu.
Kamera görüntülerini gösterdikten sonra uykusunda kendine zarar vermesinden korktuğunuzu anlatın, abinizdir sonuçta endişelerinizi anlayacağını düşünüyorum.

Çok doğru.. Gerçekten abartıyorum sanıyor, oysa ki olduğu gibi anlatıyorum. Hem kendine zarar, hem bize..Uyku namına bir şey kalmadı bende, ki yoğun ve yorucu bir işte çalışıyorum. Sırf kilit için işten izin aldım da eve geldim..Benim böyle bir durumum olsa koşa koşa kendim giderdim doktora, çekiniyor gitmekten.. Bugün de kamera işini halledeceğim dediğiniz gibi, tavsiyeleriniz için ilgilendiğiniz için çok sağolun.. inşalllah hallolur..

İşten izin alıp eve geldim, kilitleri yaptırdım. Şimdi sorun; tehlikeli bir şeyler yapar mı evde dolanıpta diye korkuyorum. Ama kamerayla inşallah çözülür bu durum.. İlginiz için çok teşekkür ediyorum

Muneye katılıyorum bir gece yarısı bağıran kadın sesi duymuşduk herkes kapıya koştu komşu teyze çığlık çığlığa bağırıyordu 10 yaşındaki oğlum yok biri kaçırmış diye gece saat 3 tüm mahalleli toplandı aramaya koyuldu sen çoçuk dayısının yanında yaz tatilinde çalışıyor dayısıda anahtar vermiş uyurgezer git bakkal dükkanını aç sabahın 3 de önünede 2 tabure at kendi kendine muhabbet koyualıp geldiydi annesi eve böyle tehlikeli boyutlarıda var bakkal yerine başka yere gitseeeben bide yalan yaa uyurgezermiş hep yalan bakkalı nasıl bulmuş üçkağıtçı demiştimde koca sessizlik olmuş herkes bana bakmıştı annemden çimdik yemiştimbencede tehlikeli boyutlarıda var konu sahibi hemen harekete geç sen becerirsin bu işi niye ben dersen şimdiye kadar benim abim yapsa rahmetli olmuştum korkudan

Rica ederim ne demek, uyurgezerler 1, aşırı alkol tüketip ne yaptığını bilmeyenler 2, bu 2 grup insana sabah yaptıklarını anlattığınızda inanmazlar, savunmaya geçerler.

Kendini izleyince abartmadığınızı görür, keşke ikna olsa da doktora gitse, hadi ben çocuktum bir süre sonra kendiliğimden atlatmışım ölüm travmasını ama abiniz erişkin, kendi kendine düzelmez bu sorunu.

Görunuste oyledir ama altinda neler yattigini allah bilir... Herkesn kendi düşuncesi. Kimsenin dusuncesiyle dalga gecmeye hakkinz yok. Saygilar.......

Ne kadar korkunç olduğunu bilmiyor tabiki kendisi hatırlamadığı için abinizle konusun biz korkuyoruz ve uykusuz kalıyoruz diye bu konuşmayı yapmadan önce telefonunuzu yanınızda tutun ve uyurgezerlik yaptıgında kamereya çekin ki ikna olsun uyurgezer insanların bilinci açık değildir sorular sordugunuzda belli belirsiz cevaplar verbildiği ve bilinci kapalı oldugu için sizin komutlarınıza uyar diye biliyorum sakin bir şekilde hadi abiciğim yatagına geçelir diyip onu yönlerdirebilirsiniz.Psikiyatrik yardım alabilirsiniz.

Bence gece balkonu kilitli tutun. Camlara da kilit olsa iyi olur aslında. Dış kapının kilidini de alın bilmediği bir yere koyun. Video işini muhakkak yapın çünkü başka türlü size inanacak gibi durmuyor. Hem anne babanız da izler de biraz daha acele ederler tedavi için.

Diğer arkadaşında söylediği gibi kameraya çek ve izlet zaten izledkten snr kendi gider doktora. Ayrıca korkma sonuçta bilinçli yapılan bişey değil uyku hali kendinı korkutma sakın ol kolundan çok yavaşça tutup odasına yonlendir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…