Uzak duran elti

bence bir insanın çocuğunun olmaması, yani isteyip de olmaması çok acı ve her insan atlatamayabilir.
yani aslında atlatılmayacak bir sorun değil ama kolay da bir durum değil.
benim de bir akrabam hamile olduğumu öğrendiğinde öyle bir mesaj attı sadece sonrasında aramadı bile.
ki mesajlaşırdık arada, şimdi onların da bir sıkıntısı olduğunu sezinliyordum hep. Yani ne gerek var üstüne gitmeye diye düşünüyorum açıkçası. belki üzülüyor ne gerek var sürekli hatırlatmaya gibi düşünüyorum.
sizinle de bu konuda görüşmediği çok açık. madem onun eşi görüşmek istiyor siz bir davet edin, eğer istemiyorsa hiç zorlamayın derim ben.
 
Eşinizle abisi dışarda görüşebilir yada kardeşi tek başına gelebilir niye illa eşiyle gelmek zorunda olsunki.
 
Yani inanın görüşsek saatlerce bebegimden bahsedecek degilim.ama o oyle yapacağımi sanıyor herhalde. Ben de ilk hamileligimde bebeğimi kaybettim bi dönem cocuk istemedim ama o zaman kimseden kaçmadım. En yakın arkadaşımın doğumunda ben vardım. Ama herkesin psikolojisi bir degil ve 11 yıl cok uzun bi sure bunun da farkindayim. Sadece nasil davranmalıyız kestiremiyorum
 
Evet belki de hiç görüşülmeyecek belki de aşırı mesafeli görüşülecek.
Elti çok haklı abi de haklı.
Ama ben olsam video,fotoğraf atmam,kim ne derse desin çocuk konusunda kadın daha hassas ve haklı bana göre.
 
Benim de 10 yıl çocuğum olmadı ben kaçmadım öyle ortamlardan alışmıştım yani artık bir süre sonra herkeste çocuk olunca insan nereye kadar kaçacak bayramda memlekete gittikçe tüm kuzenlerde çocuk var falan tabii ki etraf sevdikçe üzülüyor insan siz eltinize yakınlık gösterseniz çağırsanız konuşsanız dediğiniz gibi kahvaltı falan olabilir. Neden kaynınız kendisi gelip görmüyor ki illa eşiyle gelmek zorunda değil eltiniz için kolay olmayabilir anlayış gösterin
 
Bence ona kırılmayin zira zor bir durum belki siz ve o ortam çocuklarinizdan bas ettiğiniz için oda kaldıramıyordur ve uzak duruyordur gerçi oda böyle yapmamalı sonuçta Rabbim nasip etmeyince olmuyor ben de 8 empati kura biliyorum çünkü benimde 8 yıldır çocuğum olmadı nasip işte ama eltimin iki çocuğu oldu 5 yilik evli oda hamileyken beni arardı hamileliginden bas ederdi bende canın bir çekerse yolayim falan derdim ama zor yani Rabbim evladı olanların bağışlasın olmayanlara tez zamanda nasip etsin ...taktiri ilahi çocuğu olmayan insanları eksik görmeyin. .
 
NE kadar takintili insanlarsiniz siz bunu kendinize dert edip buraya konu aciyosunuz 12 sene olmus olmuyor demekki kadinin cani yaniyor gormek istemiyor belki de konu bana gelir banada sorarlar olmyor mu derler diye dusunup gelmiyor gorusmek istemiyor ne bu israr kendiniz bu aciyi bilmiuosunuz bi sene icinde cocugunuz olmus , benim 5 sene olmadi da ve hep kactim insanlardan bunu anlayamazsiniz , derdiniz kayninizin cocugu gorememesiyse eger istese bi yolunu bulur gorur , bos yere kahvalti falan organize edip kendinize heyecan aramayin hic samimi degil yaptiginiz
 
Siz de ne kötü niyetlisiniz. Bi sene icinde cocugum.oldu demedim cocugum 1 yaşında dedim once iyi okuyun.
 
Valla kaynım kendi de gelip görebilir. Aslinda oyle olsa ben de rahat ederim kasmama hic gerek kalmaz ama sanki bizim yüzümüzden gorusemiyormusuz gibi arıyor o da surekli
 
Eltinizin ici aciyor olabilir gibi geldi bana.

Bence eltinize ustelemeyin. Esiniz kardesiyle konussun bak karinin belli ki ici aciyor ama sen istedigin zaman gel cocugu gor desin mesela. 3nuz veya 4nuz degil de, esiniz ve kardesi erkek erkege organizasyon olsa daha iyi olur bence, bu sekilde hani organizasyon var da elti davetli degil seklinde de olmaz. Erkek erkege, kardes kardese takildilar iste olur.
 
Olabilir ben eltimle empati yapmaya çalışıyorum hatalı davranmamak fikir almak icin konu açtım ama takıntılı oldum nedense
Kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum ama 11 sene çoook uzun bir süre. Ben de çocuğumu kaybettim o piskolojide olmadım diyorsunuz ya 11 sene çocuk sahibi olmakla karşılaştırılabilecek bir durum değil bu.
 
Eltinizi gerçekten seviyorsanız kayınvalideniz vs olmadan sadece sizlerin olacağı bir organizasyon yapın ve kahve yapma bahanesi ile alın karşınıza konuşun. Onu ne kadar yakın bulduğunuzu söyleyin ve neden kaçtığını sorun.Eğer bu sebepten dolayı kaçıyorsa ona anne olduktan sonra ne kadar ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Gerçekten eltiniz iyi biriyse ona duymak istediklerini söyleyin. Ama gerçekten seviyorsanız. Empati kurmak gerekli biz olsak belki daha da beter olurduk. Rabbim evladınıza sağlık, eltinize de hayırlısı ile evlat nasip etsin inşallah
 
Eltinizi zorlamayın bu konuda da hiç bir girişimde bulunmayın derim.

Çocuğu olmayanların psikolojisini bilmiyorum ama çok zor bir durum olduğundan eminim. Eşiyle ne yaşadı, kv kp ve eşinizin ailesiyle psikolojik olarak ne yaşadı bilemezsiniz. Herkesin derdi kendine o yüzden.

Karşınıza alıp dertleşmeye de ihtiyacı yok bence, kendi ailesi annesi ablası kuzeni falan varsa size kendini açmak zorunda değil.

Toplum içinde yeni evlilere bile çocuk sorulmasından aşırı derecede rahatsız olurken eltinizin davranışı bana hiç art niyetli gelmedi.

Amcası çocuğunuzu göremiyorsa ve bundan şikayetçiyse bu sorun onu ilgilendirir, kendisi ne yapacağına karar verebilir. Sizin karışmanız gereksiz .
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…