Evleneli 3.senem bitti nerdeyse..Evlenmeden önce yalnız yaşardım,kendime ait güzel,özgür kimseye hesap vermediğim bir hayatım vardı ve çok da güzel bir kariyerim vardı...Aşık olunca insanın gözü kör oluyor ve kendine ait olmayana bir hayatın bile üstesinden gelirmişsin gibi geliyor...Bazı özel sebeplerden dolayı işimi bırakıp başka memlekete taşındık her şeye yeniden başladık...düğün yapmıştık oradan gelen nakit paralarla araba alırım en azından sağa sola giideriz alışırız yeni şehre diye düşündüm..malaesef biriken paraları ailesine verdik düğün salonu v.s. masrafları içinmiş..zaten düğün istemiyordum takı ve takılan paralar için kabul etmiştim..neyse olan oldu...yeni taşındığımız şehre eski benim yaşadığım evdeki eşyaları taşımamak için yenisini alırız dedik bi dünya borca girdik..yapamadık alışamadık o şehre gerisin geri geldik yaşadığımız şehre..bu seferde ailesinin alt katına taşındık...işte en büyük hayatımın yanlışını orda yaptım..maddi durumumuz da başka yerde yaşamayı kaldırıyordu halbuki..ailesi akrabaları geleneklerine inanılmaz bağlı..ben onlara uyum sağlamaya çalışırken sıcak kanlı davranırken onlar benim geçmiş yaşamamı anlayamadığından sürekli öyleymişim gibi zannediyorlar ve alışmaya çalıştığım bu yeni hayatımdaki özverilerimi görevimmiş gibi görüyorlar..biraz cümle bozukluğu olabilir yazımda ama tek nefeste yazdım inanın...çünkü artık nefes alamadığımı hissetmeye başladım...benim ailem uzakta ve çok anlayışlılar...bekar ve yalnız yaşadığım zamanlar itiraf edeyim pek ailemle 3 gün bile kalmaya tahammül edemezdim..şimdi evlenince sürekli özlüyorum...ailem konusunda ne kadar şanslı olduğumu evlendikten sonra daha bir hissettim..maddi anlamda durumları çok iyi olmasa da ihtiyacımızın olduğu her an sorgusuz sualsiz hep yardıma hazır oldular..o nun ailesi de sağolsunlar yaptılar yapmadı değil ancak sürekli o kadar kazanıyorsunuz nereye harcıyorsunuz sorgusu suali...halbu ki a dan z ye kendimiz aldık her şeyi..eşim biz hallederiz biz yaparız diyp karıştırmayınca...her neyse v.s. vs...Ynei evleneceklere tavsiyem imkanınız varsa ne o nun ailesi ne de kendi ailenizin yanında yaşamamaya gayret edin...inanın ne kadar iç içeyseniz o kadar sorun oluyor...eğer mecburen bir aradaysanız muhakkak bi seviye koyun...seviye derken soğuk davranın demiyorum..sadece kendinize ait bir dünyanız olduğunu ve buna saygı duyulmasını sağlayın bir şekilde...Ve herkese aynı anda iyi olamazsınız bu dünyada...küçücük sorunları takmaın kafanıza biraz gamsız olmayı öğrenin...Ancak yine de sevdiğiniz insanın ailesini değiştirmeyeceğiniz ve bir gün siz de birilernin kayınvalidesi olma ihtimalini düşünerek saygınızı esiregemeyin derim..Hepinize bol sabır ve huzur dilerim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?