- Konu Sahibi meredithgrey
-
Dediğim gibi bazen ataklar oluyor, anne olmak kadının yaradılışında var.Kuzenim video çekmiş, e haliyle çok mutlu. Ailede herkes bir bayram havasında. Ben bu duyguları yaşayacak mıyım acaba? Hiç umurumda olmazdı ama son günlerde emin değilim kendimden.
Banam ile büyük problemler yaşayarak büyüdüm. Sevilmedim, sevse de göstermedi, ilk üye olduğumda 2013’de çarşaf çarşaf konularım var, üşenmeyen baksın.
Hiçbir zaman takdir görmedim, eleştirildim, sevgi görmedim aileden. Kuzenim benim gibi değil ama o çok sevildi, takdir edildi. Benim bunu kıskanmam normal olmaz mı? HEPİNİZ Mİ ÇOK ERDEMLİ ÜST İNSANLARSINIZ?
Hiç mi çabalayıp çabalayıp bir arpa boyu yol gidemediğiniz olmadı?
Her bebek rizkiyla gelir. Allah herkesin rizkina kefildir. Siz kalkip bez fiyatlarini dusunuyorsunuz. O cocuk bir gelsin, bezi de alinir, evinize berekette gelir inşaAllah. Anne olmak icin lutfen maddi durumunuzu engel gormeyin. En fakir aileler bile ust uste cocuk yapiyor. Onlar nasil bakabiliyor cocuklarina.. Tek korkunuz maddiyatsa lutfen ertelemeyin. Tadin o duyguyu Allah'in izniyle. Sorumluluk almaktan korkuyorsaniz, sonucta o sizin cocugunuz hic bir zaman ah biktim demeyeceksiniz. Her isini sevgiyle yapacaksiniz ve bu istemsiz bir sekilde gerceklesecek.. korku ve kaygilariniz sizin anne olmanizi engellemesin lutfen.Rızkıyla da gelmediğinin, bez fiyatlarının almış başını gitmiş olduğunun da farkındayım bu arada
Zengin koca mevzuna da açıklık getireyim. Eşim mühendis, evimiz, arabamız, kirada dükkanımız var. (Aileden kalacak evleri saymıyorum) Sadece şu an şartlar müsait değil böyle bir sorumluluğa, benim çalışmam gerek, çok çalışmam, hakkımı alamadan çalışmam gerek. Geleceği bilemem, Allah bilir o zaman da istersem olur mu bilmiyorum. Tüm üzüntüm de buydu aslında.
Sizin derdiniz çocuk veya çalışma şartlarınız veya maddi durumunuz falan degil.
Kendinizi sevmiyorsunuz ve genel olarak mutsuz bir insansınız.
İstemediğiniz çocuk için şartları düşünmeniz anlamsız.
Kuzeninizin çocuğunun olmasının sizi ‘yıkıyor’ olması daha anlamsız..
Ve bana sorarsanız bir nebze kıskançlık.. sanki kuzeninizin çocugu olmasa zaten istemediğiniz bu çocuğu olsa mı diye düşünmeyecektiniz bile...
Bir başkasının hayatına bakarak yaşayacaksak, kendi hayatımızı kaçırırız.
Zengin koca bulmuşmuş...
Eşinizle mutlu degil misiniz? Keşke sizde mi zengin koca bulmalıydınız?
Pollyanna olun demiyorum, hayatta zorluklar elbet var. Ama bu kadar memnuniyetsiz ve mutsuz da olmayın.
Iyi de siz zaten anne olmak istemiyormussunuz ki. Simdi niye bunun için uzuluyorsunuz anlamadım
Öyle mi? Psikoloji eğitiminizi nerde aldınız acaba doktor hanım ?
Öyle mi? Psikoloji eğitiminizi nerde aldınız acaba doktor hanım ?
Bana buram buram haset içeren bi konu gibi geldi,çok iyi niyetli olamıyorum o yüzden konusahibine,ama yine de zorlayacağım kendimi,ben de şuan hamileyim ve ücretsiz izine ayrılacam,ama ciddi borç altında olucaz,kızımın özel okulu ev kredimiz vs vs ,hepsi bunaltıcak işten çıkınca ve anladım ki çocuk için doğru zaman hiç yok ki,kızıma hamileyken de böyle düşünmüştüm şuan 6 yaşında,şimdi gebeliğim de planlıydı ama yine ekonomik durum zorlayabilir,yani çocuk mevzusu zaten çelişkiler yumağı,o beklenen doğru zaman da hiç gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?