Üzgün, mutsuz, kırılmış hissediyorum....

Kuzenim video çekmiş, e haliyle çok mutlu. Ailede herkes bir bayram havasında. Ben bu duyguları yaşayacak mıyım acaba? Hiç umurumda olmazdı ama son günlerde emin değilim kendimden.
Dediğim gibi bazen ataklar oluyor, anne olmak kadının yaradılışında var.
Insallah sartlariniz en yakin zamanda değişir her türlü iyi bir anne olursunuz.
Olmazsada dünya bir bebekten ibaret değil, kedi yawrularınız var daha ne olsun

dozunda yapılan kıskançlık kadar insani bir duygu yok aslında bu kıskanmak da değil imrenmek,özenmek..

ama bence siz anne olun,biyolojik saatiniz alarm veriyor :)

Sizin derdiniz çocuk veya çalışma şartlarınız veya maddi durumunuz falan degil.
Kendinizi sevmiyorsunuz ve genel olarak mutsuz bir insansınız.

İstemediğiniz çocuk için şartları düşünmeniz anlamsız.

Kuzeninizin çocuğunun olmasının sizi ‘yıkıyor’ olması daha anlamsız..

Ve bana sorarsanız bir nebze kıskançlık.. sanki kuzeninizin çocugu olmasa zaten istemediğiniz bu çocuğu olsa mı diye düşünmeyecektiniz bile...

Bir başkasının hayatına bakarak yaşayacaksak, kendi hayatımızı kaçırırız.
Zengin koca bulmuşmuş...
Eşinizle mutlu degil misiniz? Keşke sizde mi zengin koca bulmalıydınız?

Pollyanna olun demiyorum, hayatta zorluklar elbet var. Ama bu kadar memnuniyetsiz ve mutsuz da olmayın.

2000 maaş ev kira kredimiz var ve 8 günlük ikizlerim var neden böyle düşünüyorsunuz anlamadım tabiki rizkiyla gelir

Ben gurbet elde her işe koşup, apayrı bir dünyada yaşayan eş tarafına uyum sağlamaya çalışıp yorgunluktan ölüp yine de yaranamam. Benim yarım kadar çaba göstermeyen hanımları kocaları el üstünde tutar. Ne yapıyım boşanıyım mı?? Sizinki de buna benzedi. Arkadaşımın babası hep “gani gönüllü olun” derdi. Ferah ol her şeye takılma, kendini de kimseyle kıyaslayıp durma. Her kışın ardından bahar da gelir yaz da.

keske gercekden hakeden anne olabılse ama dunyanın bır döngüsü var ıste
bu demek degıl kı kuzenın kotu anne olacak onu demek ıstemedım yanlıs anlamayın sadece sorumluluk duygunuz cok fazla cok mantıklı dusunuyorsunuz cocuk yapsanız ıyı sartlarda ıyı bır ortamda buyuyecegınden sahsen ben emın oldum burdan bakınca .
hıc bırsey ıcın gec degıl hayat hıc adil de degıl bunca ugrasıp dıdınıp emegınızın karsılıgını alamıyorsanız salıverın gıtsın kendınızı yıpratıp ıdeallerınız ıcın bazı seylerı ertelıyorsunuz .

Biraz akışına göre yaşayın. Düşünün çocuk mevzusunu hem yalnız hem eşinizle ve istiyorsanız harekete geçin.

Bunları hamile kalmadan söyleyemezdim inanın çocuk isteyen biri değildim çok şükür eksikliğini hissetmeden tadacağım ancak çocuk 3 sene 4 sene sıkışıklık yüzünden vazgecilecek bişey değil insan varını yoğunu ona adamaya hazır oluyor.

Yapın, en azından istediğinizi hissederseniz denemeye başlayın. Pişman olmazsınız bi kaç sene sıkıntı çekersiniz sadece.

Rızkıyla da gelmediğinin, bez fiyatlarının almış başını gitmiş olduğunun da farkındayım bu arada
Her bebek rizkiyla gelir. Allah herkesin rizkina kefildir. Siz kalkip bez fiyatlarini dusunuyorsunuz. O cocuk bir gelsin, bezi de alinir, evinize berekette gelir inşaAllah. Anne olmak icin lutfen maddi durumunuzu engel gormeyin. En fakir aileler bile ust uste cocuk yapiyor. Onlar nasil bakabiliyor cocuklarina.. Tek korkunuz maddiyatsa lutfen ertelemeyin. Tadin o duyguyu Allah'in izniyle. Sorumluluk almaktan korkuyorsaniz, sonucta o sizin cocugunuz hic bir zaman ah biktim demeyeceksiniz. Her isini sevgiyle yapacaksiniz ve bu istemsiz bir sekilde gerceklesecek.. korku ve kaygilariniz sizin anne olmanizi engellemesin lutfen.

Bana buram buram haset içeren bi konu gibi geldi,çok iyi niyetli olamıyorum o yüzden konusahibine,ama yine de zorlayacağım kendimi,ben de şuan hamileyim ve ücretsiz izine ayrılacam,ama ciddi borç altında olucaz,kızımın özel okulu ev kredimiz vs vs ,hepsi bunaltıcak işten çıkınca ve anladım ki çocuk için doğru zaman hiç yok ki,kızıma hamileyken de böyle düşünmüştüm şuan 6 yaşında,şimdi gebeliğim de planlıydı ama yine ekonomik durum zorlayabilir,yani çocuk mevzusu zaten çelişkiler yumağı,o beklenen doğru zaman da hiç gelmiyor.

Eviniz, arabanız, kirada dükkanınız var
2 kişi çalışıyorsunuz.
Borçlarınız da vardır ama bir şekilde ödenir..
bakıcı parasını bir yerden kısar verirsiniz...
Anne olmak istiyorsanız olun.
Sizin önünüzde maddi bir sorun çok da görünmüyor.
Çalışmaya zaten devam edebilirsiniz.
Milyonlarca anne çalışıyor. Herkes nasıl yapıyorsa siz de yaparsınız.
Önemli olan bunu yaptığınızda mutlunolacak mısınız?
Bu sorumluluk sizi daha da mı mutsuz edecek?
Bu yoğunluk, yorgunluk, uykusuzluk sizi hayattan soğutacak mı?
O zaman çok şükür çocuğum var mı diyeceksiniz, yoksa kuzen/arkadaş yada bilmem kimin bakıcısı var ve şartları daha iyi diye mutsuz olmaya devam mı edeceksiniz?
Yada kuzeninizin çocugu torun olarak el üstünde tutulurken sizin anne babalar bu ilgiyi göstermedi diye mutsuz olacak mısınız?

Öyle mi? Psikoloji eğitiminizi nerde aldınız acaba doktor hanım ?

Mune Kazen konum kapanabilir mi? İçimi dökmek için yanlış bir mecra seçtim. Herkes psikolog, herkes mükemmel kimse hayatının bir döneminde kimseye gıpta etmemiş.

Öyle mi? Psikoloji eğitiminizi nerde aldınız acaba doktor hanım ?

:) fikrimi söylemek için psikoloji eğitimi almış olmam gibi bir şart olduğunu bilmiyordum. Belirtebilirsiniz böyle bir isteğiniz varsa:.

Hoşunuza gitmeyen her mesaja cevap vermek zorunda da değilsiniz

Kendi dertlerimi anlatayım, ilgi çekeyim, herkes beni teselli etsin, diye düşünüyordunuz sanırım.
Umarım aradığınızı bulursunuz :)

Ölüyorum hasetimden haklısınız. Birazdan bileklerimi falan da keserim. Beyin diyorum. Önemli bir organ.

Bence siz iyi bir anne olacaksınız.
Çocuğunu daha doğmadan düşünen bir anne , dogarsa nasıl bez , mama , ihtiyaçlarını alırım diyen bir anne.
En azından millet gibi yokluk parasizlik içinde senede 1 dogurmuyorsunuz.
Takdir ettim doğrusu.
Inşallah feraha çıkıp bir evlat sahibi olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…