Üzgün, mutsuz, kırılmış hissediyorum....

39 yaşındasınız. Çocuk sevmeyen, çocuğa bakamayacak olan ve çocuğu gerçekten istemeyen birinin anne olmayı hakettiğini ama sırf sizden daha zengin biriyle evlendi ve hep sevildi diye kuzeninizin haketmediğini mi söylüyorsunuz? Rabbim çok şükür öyle uygun görmemiş.

Fikirlerinize saygı duyuyorum. Ama kininize değil. Çocuk yapmak zorunda değilsiniz, içiniz kararmasın yeter.

siz çok gerginsiniz

bu gerginlikle neden konu açtınız?

iyi yorum yapanları es geçip sadece hoşunuza gitmeyen yorumlarla kavga halindesiniz

sakin olmaya çalışın bence

Gerginim, üzgünüm, mutsuzum bunlar normal duygular değil mi hanımefendi? Siz çok mu normalsiniz de ağlama noktasına gelmiş bir nebze rahatlamak için buraya içini dökmüş birine üstten üstten konuşuyorsunuz? Hepiniz çok mu normalsiniz gerçekten?

Elimden geldiğince herkese yazmaya çalışıyorum bir bakın sadece olumsuzlara mı dönmüşüm?

İnsanı çileden çıkartıp sonra da gergin diyorsunuz.

Beni zerre tanınayıp kendimi sevmediğimi idda eden birine bir psikolog olarak bu kadar kısa zamanda teşhis koyduğu için diplomasını sordum. Size de avukatlık belgenizi sorayım mı?

Evet sevgili gerizaklı öyle düşünüyorum. Çünkü sen çok aydınlık çok temiz kalbinle bunu anladın koca yazıdan. Bravo aynştaynıma.

Sen de her konuya atlamak zorunda değilsin beynini kullan yeter.

inanın halinize çok üzüldüm,inanın

ilk yorumumu okumadığınız da belli

size çok geçmiş olsun bu sinirle ruhunuz değil bedeniniz de sinyal verir yakında

Bence anne olmak istiyorsun ama sartlardan istemeye yuz bulamiyorsun ustune esin de istemiyor.
Bence otur bir dusun bu dunyadan anneligi kendi isteginle tatmadan gocup gidersen pisman olur musun?
Borclar hep var ve hic bitmez. Bilmedigin ve hic tatmadigin annelikse senin gözünü hep korkutur.

Herkes bez mama demis de, keske bezle mamayla bitse,
Bunun bakicisi var, saglik giderleri var, beslenmesi var, bikac yil sonra egitimi var.
Herkes bir lokma bir hirkayla cocuk büyütmeyi tercih etmeyebilir, boyle yapacagima hic yapmam diyebilir, anlamak cok zor olmamali.

Ölüyorum hasetimden haklısınız. Birazdan bileklerimi falan da keserim. Beyin diyorum. Önemli bir organ.

Bu saldırganlık hiç iyiye işaret değil,yüzleştirmeye dahi tahammülünüz yok. Bence de beyin önemli organ hem iş hayatında iyi para kazandırır belki bu yüzden işyerinde iyi bi yerde değilsiniz.

Ben konudan çıkıyorum. Gelecek hiçbir yoruma cevap yazmayacağım. Bir ümit ağlamaklı halde içimi dökmek istedim, 2+2 kadar açıkken ne anlatmak istediğim, işinize geldiği gibi anladınız.

İnsanları tanımadan etmeden öylesin, böylesin diyerek damarın basıp sonra gerginsin diyemezsiniz. Ben beş senedir buradayım kim ne olduğumu çok iyi bilir.

İLERİDE ÇOCUK YAPMAK İSTERSEM AMA YAŞIM GEÇERSE DİYORUM BANA

ÇOCUK İSTEMİYOSUN Kİ NEDEN KUZENİ KISKANDIN HASETLENDİN DİYOSUNUZ.

Ben sizin zekanızla baş edemem hanımlar. Vallahi fazla bu kadar zeka öngörü falan.

Evet sevgili gerizaklı öyle düşünüyorum. Çünkü sen çok aydınlık çok temiz kalbinle bunu anladın koca yazıdan. Bravo aynştaynıma.

Sen de her konuya atlamak zorunda değilsin beynini kullan yeter.
Akıl yaşta değil başta oluyor. Atalarım ne güzel söylemiş. İyi banlar

Yirmili yaşlarda veya otuzların başında olsanız bekleyin derdim ama bence doğurun. İçinizde birazcık olsun annelik isteği varsa ilerde çok pişman olursunuz.

Üç kedim var zaten. İnanılmaz mutluyum onlarla ve şu ana dek hiçbir zaman bir çocuk özlemi içinde olmadım. Ama acaba diyorum beş sene sonra ya ben istersem olmazsa?
yanlış anlamadıysam yaşınız 39? 5 sene sonrayı bırakın şimdi bile olmama ihtimali varken bence eğer gerçekten istiyosanız ertelemeyin derim. Hatta bu kadar bile ertelediğiniz için umarım pişman olmazsınız Hakkınızda hayırlısı olsun

Maddi durumunun su an için çocuk yapmaya uygun olmadığını söyleyen üye aynı konuda evi,arabası ve dükkanı olduğunu belirtiyorsa açıkçası afallarim.İlk cocugum olduğunda sadece arabamiz vardı.Yeni İkinci çocuğumu kucağıma aldım yalnızca evim ve arabam var.Bebegin rızkını tabi ki biz sağlıycaz ama düzine ile malımin olmasına da gerek yok.

37 yaşında anne oldum. Ölene kadar bitmeyecek bir borç batağının içinde , bir kuruş param yokken ve saçma sapan bir adamla evliyken... İlk öğrendiğimde kürtaj randevusu aldım ama kürtaja gittiğim gün yapamadım , son saniye doğurmak istiyorum diyerek kalktım o masadan... Hayatımda verdiğim en doğru karardı. Çok şükür , bin şükür , varlığına kurban olduğum oğlum hayatımın tek doğrusu asla keşke demediğim tek şey... Nitekim o borçlar hala devam ediyor ve edecek , saçma sapan evliliği bitireli 1,5 sene oluyor , oğlumla huzurlu ve mutluyum çok şükür... Diyeceğim o ki ben bile tek başıma çocuğuma bakabiliyorsam ki siz hayli hayli bakarsınız... Yaşınız da küçük değil , ileride isteseniz bile çocuk sahibi olamayabilirsiniz. O yüzden maddi sebepleri bir yana bırakarak tekrar düşünün derim ben... Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil ama ileride pişman olmayacağınızdan eminseniz şu an da üzülmemeniz gerekir...

Siz biraz fazla mı detaylı düşünüyorsunuz acaba? Bebek bakmak çok zor evet. Masraflı da doğru ama her güzel şeyin bir sıkıntılı tarafı oluyor işte. Biraz akışta kalmaya çalışın. Olumsuz düşünmemeye çalışın.

Ne alaka ya? Dusmanina bile cocugu oldugu icin neden sevinsin insan? Kotu seyler de dilemezsin ama sevinip mutlu olmak zorunda da degilsin, bu da seni kotu insan yapmaz..
Bazi insanlar oyle cirkinlikler, oyle kotulukler yapiyor ve kendinden nefret ettiriyor ki, en yuce gönüllü insan bile bahsettigin gibi sevinip mutlu olamiyor onun mutluluklariyla..

İsteyip istemediğimden emin değilim.

İstesem de şartlar zaten uygun değil, istemezsem daha sonra istersem de yaşım geçecek. İkilemdeyim.

Aslında kafam karışık evet doğal değil mi ?

Bende istemezken anne oldum, olmak zorundaydım.
Bir rahatsızlığım olduğunu 4 aylık evliyken öğrendim.
Düğün borçlarımız 2 sene sonunda bitecekken, benim 2 sene erteleme lüksüm yoktu.
6 ay ilaç kullandım işte biraz da öyle uzattık yıl dönümün de hamileydim.
Normal de hiç hazır değildim, eşim çok istedi olmama ihtimali çok etkiledi onu.
Bense hiç etkilenmedim, her şey nasip dedim. Eşim kızardı bana ya ileri de sen istersen de olmazsa diye?
Hadi ben hazırım diyelim ama mantık diye de bir şey vardı o da maddi durumun çok fazla yetersiz oluşu.
Hiç bir şey değişmiyor söyleyeyim bebek geliyor diye.
Öyle mucizevi bir değnek değmiyor hayatınıza,
Ha bir şekilde fedakarlık ede ede yaşayacaksınız nefes aldığınız sürece maddi durum yeterli değilse bile.
Benim annem ve kayın validem hayatta değiller.
Tek başıma, zor bir erkek çocuğu büyüttüm.
Kesinlikle önce ne isteyip istemediğinizden emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…