- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi meredithgrey
-
siz çok gerginsiniz
bu gerginlikle neden konu açtınız?
iyi yorum yapanları es geçip sadece hoşunuza gitmeyen yorumlarla kavga halindesiniz
sakin olmaya çalışın bence
39 yaşındasınız. Çocuk sevmeyen, çocuğa bakamayacak olan ve çocuğu gerçekten istemeyen birinin anne olmayı hakettiğini ama sırf sizden daha zengin biriyle evlendi ve hep sevildi diye kuzeninizin haketmediğini mi söylüyorsunuz? Rabbim çok şükür öyle uygun görmemiş.
Fikirlerinize saygı duyuyorum. Ama kininize değil. Çocuk yapmak zorunda değilsiniz, içiniz kararmasın yeter.
Gerginim, üzgünüm, mutsuzum bunlar normal duygular değil mi hanımefendi? Siz çok mu normalsiniz de ağlama noktasına gelmiş bir nebze rahatlamak için buraya içini dökmüş birine üstten üstten konuşuyorsunuz? Hepiniz çok mu normalsiniz gerçekten?
Elimden geldiğince herkese yazmaya çalışıyorum bir bakın sadece olumsuzlara mı dönmüşüm?
İnsanı çileden çıkartıp sonra da gergin diyorsunuz.
Beni zerre tanınayıp kendimi sevmediğimi idda eden birine bir psikolog olarak bu kadar kısa zamanda teşhis koyduğu için diplomasını sordum. Size de avukatlık belgenizi sorayım mı?
Ölüyorum hasetimden haklısınız. Birazdan bileklerimi falan da keserim. Beyin diyorum. Önemli bir organ.
Akıl yaşta değil başta oluyor. Atalarım ne güzel söylemiş. İyi banlarEvet sevgili gerizaklı öyle düşünüyorum. Çünkü sen çok aydınlık çok temiz kalbinle bunu anladın koca yazıdan. Bravo aynştaynıma.
Sen de her konuya atlamak zorunda değilsin beynini kullan yeter.
yanlış anlamadıysam yaşınız 39? 5 sene sonrayı bırakın şimdi bile olmama ihtimali varken bence eğer gerçekten istiyosanız ertelemeyin derim. Hatta bu kadar bile ertelediğiniz için umarım pişman olmazsınızÜç kedim var zaten. İnanılmaz mutluyum onlarla ve şu ana dek hiçbir zaman bir çocuk özlemi içinde olmadım. Ama acaba diyorum beş sene sonra ya ben istersem olmazsa?
37 yaşında anne oldum. Ölene kadar bitmeyecek bir borç batağının içinde , bir kuruş param yokken ve saçma sapan bir adamla evliyken... İlk öğrendiğimde kürtaj randevusu aldım ama kürtaja gittiğim gün yapamadım , son saniye doğurmak istiyorum diyerek kalktım o masadan... Hayatımda verdiğim en doğru karardı. Çok şükür , bin şükür , varlığına kurban olduğum oğlum hayatımın tek doğrusu asla keşke demediğim tek şey... Nitekim o borçlar hala devam ediyor ve edecek , saçma sapan evliliği bitireli 1,5 sene oluyor , oğlumla huzurlu ve mutluyum çok şükür... Diyeceğim o ki ben bile tek başıma çocuğuma bakabiliyorsam ki siz hayli hayli bakarsınız... Yaşınız da küçük değil , ileride isteseniz bile çocuk sahibi olamayabilirsiniz. O yüzden maddi sebepleri bir yana bırakarak tekrar düşünün derim ben... Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil ama ileride pişman olmayacağınızdan eminseniz şu an da üzülmemeniz gerekir...Dün gece çok ağladım, senelerden, gençliğimdeki aşk acılarımdan sonra ilk kez ağlaya ağlaya uyudum.
Kuzenim hamile. Annem dün söyledi. Bu arada kuzenimle konuşmuyoruz, eski konularımda var, anlamsız saçma gerginlik oldu ve düzelmedi.
Zaten bir kaç gündür internette falan gördüğüm bebek videolarına içim gidiyordu ama dün aldığım haber beni yıktı. Neden bilmiyorum ama dünden beri kendime gelemedim.
39 yaşındayım 2. evliliğim dört senedir evliyim. İlk evliliğim üç sene sürdü ve çocuk fikri asla yoktu. Sonra eşimle tanıştım. Yapı olarak anaç bir kadın değilim, eşim de ben de çocuk sevmeyiz. Görünce kaçmayız ama bir çocuğun sorumluluğunu almak, fedakarlık etmek, uykusuz geceler falan bize göre değil. Bunu evlenirken de konuştuk. Hani zaten şimdi istiyorum desem bile borçlar diz boyu, işim anlamsız saçma bir tempoda, annemden hayır yok, keza kayınvalidemden de. Yani ben bir çocuğa bakamam. Maddi olarak o güç yok, yeni yeni biritirmeye başladık borçları azaltıp. Geçmişimizde bir iflas ve işsizlikler var ancak bu kadar yapabildik.
Beş sene sonra çocuk için şartlarım olursa şayet bu sefer de annem gibi yaşlı anne olmak istemiyorum. Menapoz çocuğu dediklerinden yapıp onu yaşlı bir anne babaya mahkum etmek istemem. E şu anda da zaten maddi manevi hazır değilim ben bu çocuğu ne zaman yapıcam?
Rızkıyla da gelmediğinin, bez fiyatlarının almış başını gitmiş olduğunun da farkındayım bu arada.
Anne olamayacağım dün bunu kabul ettim. Şimdiye kadar umurumda olmayan bu durum dün beni dayak yemişe çevirdi.
Artı olarak işimden de memnun değilim. Eşşek yüküyle iş yapıp kuş kadar maaş alıyorum. Benim yan iş olarak yaptığım beyanname işi için eleman alındı ve kadın benim 2 saatte yaptığım işi dünden beri bititemedi !
Resmen arabeske bağladım, ölesiye mutsuzum kendime acıma duygusuyla sürünüyorum. Yerlere kapaklanıp ağlayasım devrilesim var.
Kendime acıyorum evet. Potansiyelim fark edilmeyen edilse de umursammayan bir işte çalışıyorum. Hakkım yeniyor. Eşşekler gibi de çalışmaya mecburum.
Kuzenim sorumsuz, aileden şımartıldı, hep sırtı sıvazlandı, bana şefkat göstermeyen babam bile onu bağrına bastı i, zengin koca buldu ve sonuç; hamile. Ben eşşek gibi çalışan ben zemgin kocaya varmadığım için mi anne olamıyorum ?
Off iyice saçmaladım farkındayım. Sadece çok üzgünüm.
Ne alaka ya? Dusmanina bile cocugu oldugu icin neden sevinsin insan? Kotu seyler de dilemezsin ama sevinip mutlu olmak zorunda da degilsin, bu da seni kotu insan yapmaz..Kuzeninize ne büyük kin beslemişsiniz bu kıskançlığıniza bir anlam veremedim insan düşmanına bile çocugu oldu diye sevinir .
Canım çocuk rıskıyla geliyor zaten. mesela ben kızımın bez parasını ve ihtiyaçlarını gelen misafirlerin verdiği paralar ve takılan altınlarla alıyorum. Annelik sabır işidir şimdi böyle düşünüyorsunuz bir evladıniz olursa düşünceleriniz çok değişecektir ama bilemezsin ki çocuğun hayatını riske atmak istemem yorumlarımla. istemediğiniz bir bebeğiniz olursa acaba bakmak istemez misiniz ki
İsteyip istemediğimden emin değilim.
İstesem de şartlar zaten uygun değil, istemezsem daha sonra istersem de yaşım geçecek. İkilemdeyim.
Aslında kafam karışık evet doğal değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?