- 11 Mart 2013
- 33.686
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.073
- 798
- 33
- Konu Sahibi Askeresiii
-
Jandarma ile alakası Yok hepsi aynı hepsinin 24 saat çağırılma durumları var biz çok yaşadık şimdi afrin için haber bekliyoruz her an .Biraz da bölümüyle alakalı jandarma ise daha zordur dağ bayır dolaşırlar genelde köylere cıkar tayin.
Mesai 24 saattir yani istedikleri zaman çagırabilirler ayda en az 4 nöbet tutar.
Kıdeme göre değişir.
Normal uzmansa aldıgı maaş çok yüksek olmayacaktır
Gurbette oldugunuz için ev kirası ısınma masrafları derken maasın yarısı oraya gider.
Tabi eşiniizn de sabırlı bir yapısı olması lazım
Korkmamak elde değil biz bu filmi bir kere daha izledik ırağı bir tam 1 sene yaşadıkHaberler iyi yonde inşallah gerek kalmaz korkma bukadar
Eşim asker çevremdeki kızlar asker eşi ve gorev yerimizdeyiz. Muhakkak guzel yanı yada zorluğu var. Senin dayanma gücünle alâkalı. Ulaşamadığın an kıyameti koparacaksan bulaşmayın.
Ayrıca bizim bölükteki askerler Afrin'e yola çıkıyor kızlar. Hepinizden dua bekliyoruz...
Biliyorum benim eşimde bu işi yaptı.Jandarma ile alakası Yok hepsi aynı hepsinin 24 saat çağırılma durumları var biz çok yaşadık şimdi afrin için haber bekliyoruz her an .
Jandarmanın tayinle ilgili biraz sorunu var şimdi işleyişte farklılaşmış. Şuan personel eksiği olduğu için Doğuda asker Yok denecek kadar az istifalar çok yüksek. Bu yüzden batıdaki komando birlikleri kapandı birtek Kayseri ve Bolu var . Onlarda malum kaydırma birlik 6 ay Kayseri 6 ay Hakkari gibi . Şuan tayin yazacak olsak Batı’da gidecek yer Yok . Ki tayinlerde yeni açıldı geri kapanır. Tayin zamanı tayin yazamayacağız gidecek yer Yok. Komando da asker az o yüzden devlet herkesi komando ya almaya çalışıyor . Komando dağdan inmiyor . Eşim mesele komando güneydoğu da Doğuda gitmediği yer kalmadı her gitmesi 15 günü buluyor zor çok zorBiliyorum benim eşimde bu işi yaptı.
Hatta bölükleri afrine gitti
Hepsi için 24 saat dedim zaten ama jandarma daha zor o sebepten maaşları farklıdır.
Mesela ara görev çıkar farklı sehire askeri malzemeleri trende götürüler gidip gelmesi 20 günü bulur.
Ya da gece görevi olur gece görüş için tatbikat yaparlar bunun gibi.
Hepsi zor Allah yardımcıları olsun
Allah yardımcıları olsun çekilecek iş değil gerçekten sırf parası iyi diye yapanlar için söylüyorum.Ailece askerlik yapıyorsunuz.Benim eşim de istifa etti 3 yıl önce bizim sorunumuz farklıydı daha dogrusu eşimin psikolojisi kaldırmadı diyeyim 10 yıl dayanabildi.Jandarmanın tayinle ilgili biraz sorunu var şimdi işleyişte farklılaşmış. Şuan personel eksiği olduğu için Doğuda asker Yok denecek kadar az istifalar çok yüksek. Bu yüzden batıdaki komando birlikleri kapandı birtek Kayseri ve Bolu var . Onlarda malum kaydırma birlik 6 ay Kayseri 6 ay Hakkari gibi . Şuan tayin yazacak olsak Batı’da gidecek yer Yok . Ki tayinlerde yeni açıldı geri kapanır. Tayin zamanı tayin yazamayacağız gidecek yer Yok. Komando da asker az o yüzden devlet herkesi komando ya almaya çalışıyor . Komando dağdan inmiyor . Eşim mesele komando güneydoğu da Doğuda gitmediği yer kalmadı her gitmesi 15 günü buluyor zor çok zor
Aynen öyle konu sahibi zaten haberi izlese bu soruyu sormazdı bence. Birde böyle büyük bir operasyon varken insanların kayıtsız kalıyor olduğunu görüyorum çok üzücü oluyo bu bizim için. Şuan dua ediyorum ki bize gerek kalmadan sağlıkla başarı ile operasyon bitsin diyeAllah yardımcıları olsun çekilecek iş değil gerçekten sırf parası iyi diye yapanlar için söylüyorum.Ailece askerlik yapıyorsunuz.Benim eşim de istifa etti 3 yıl önce bizim sorunumuz farklıydı daha dogrusu eşimin psikolojisi kaldırmadı diyeyim 10 yıl dayanabildi.
İstifalar çogaldı evet bazıları dayanamıyor bazıları da tazminatını alıp memurluga geçiş yapma hayaliyle bıraktı.
Mesela biz de güneydogudaydık ama bize batı olarak geçiyordu orası polislere doğu olarak düşünün artık bu sebepler de istifayı tetikliyor ister istemez
Hep dua ediyorum Rabbim korusun onları tanıdıklarımız akrabalarımız hep gitti Afrine dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.Aynen öyle konu sahibi zaten haberi izlese bu soruyu sormazdı bence. Birde böyle büyük bir operasyon varken insanların kayıtsız kalıyor olduğunu görüyorum çok üzücü oluyo bu bizim için. Şuan dua ediyorum ki bize gerek kalmadan sağlıkla başarı ile operasyon bitsin diye
Dualarım tüm askerlerimizle. Biz evimizde rahatça uyurken onlar görevde,hepsinden Allah razı olsunEşim asker çevremdeki kızlar asker eşi ve gorev yerimizdeyiz. Muhakkak guzel yanı yada zorluğu var. Senin dayanma gücünle alâkalı. Ulaşamadığın an kıyameti koparacaksan bulaşmayın.
Ayrıca bizim bölükteki askerler Afrin'e yola çıkıyor kızlar. Hepinizden dua bekliyoruz...
Aynen ya bizimde öyle . Bi alışveriş yapayım diyorum sonra hadi haber gelirse Evi kapatmam gerekirse aldıklarımı ne yapıcam diye düşünüp çıldırıyorumHep dua ediyorum Rabbim korusun onları tanıdıklarımız akrabalarımız hep gitti Afrine dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.
Eşim zaten suanda asker o yüzden kullanıcı adım öyle:)Daha eşin uzman olmadan adınızı asker eşi koymuşsun uz :))O kadar çok istiyorsunuz yani.Hakkınızda hayırlısı olsun.Uzman eşi değilim ama bildiğim kadarıyla belirli sürelerde istifa etme hakları var.Beğenmezse görev süresi dolunca istifa eder.
O kısmı kaçırmışımEşim zaten suanda asker o yüzden kullanıcı adım öyle:)
Rabbim görevlerinde muvaffak eylesin onlari, ayaklari taşa değmesin... rabbim yar ve yardımcıları olsun her daim korusun insallah...Eşim asker çevremdeki kızlar asker eşi ve gorev yerimizdeyiz. Muhakkak guzel yanı yada zorluğu var. Senin dayanma gücünle alâkalı. Ulaşamadığın an kıyameti koparacaksan bulaşmayın.
Allah hepsini korusun inşallah. Yardımcınız olsun. Sabır versin.Eşim asker çevremdeki kızlar asker eşi ve gorev yerimizdeyiz. Muhakkak guzel yanı yada zorluğu var. Senin dayanma gücünle alâkalı. Ulaşamadığın an kıyameti koparacaksan bulaşmayın.
Canım daha biz haber bekliyoruz durumunuz stabil diye haber gelmişti 2 gün önce . Neyse daha ayrıntı yazmıyım şimdi . Benimde nerede kalacağım sıkıntılı oluyor işte . Biz güneydoğudayız kv iç anadoluda annemler ise Akdeniz’de bir şehirde ev yaptırıyorlar inşaatla ilgilenmek için orada ev kiradaladklar bugün oraya gittiler. Yoksa normalde kv ile aynı şehirdeler. Eşim dedi ki böyle birşey olursa annemle babam otobüsle buraya gelsin arabayla babam annem sen dönersiniz oradan annenlere gidersin dedi. Arabayı kv lerin otoparka bırakırsın dedi kv ile yaşadığımız şehir arası 750 km o kadar tek başıma araba kullanamam. Bende dedim ki tugaya arabayı bırakıyım Evi kapatırım oradan Kendi anneme giderim dedim eşimde tmm dedi. Kv ile konuştum oda tmm dedi bilmiyorum böyle planladım doğru mu yapıyorumtuce_tuce kuzumm benim babam da askerdi oyüzden iyi anlıyorum seni
Üzme kendini çok yıpranırsın eşine de destek olamazsın ..eşin gitti mi operasyona? O gittiğinde sen nerde kalıyosun?
Offf Allah yardımcıları olsunEşim asker çevremdeki kızlar asker eşi ve gorev yerimizdeyiz. Muhakkak guzel yanı yada zorluğu var. Senin dayanma gücünle alâkalı. Ulaşamadığın an kıyameti koparacaksan bulaşmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?