Uzun ömürlü yaşlı bakımı

Bizler merhametli insanlarız, diyorum ya annem hala vitamin alsın derdinde.
Kuruma yatırmak olmaz

Annenizi kullanıyorlar ama merhametli olmak ve kendini kullandırmak bir değil bana göre. Tatile bile giderken almıyorlarmış evlerine. Kaç çocuk varsa bölersin o zaman ay ay bakarsın. Annenizin canı yok sanki. Hiçbir hayatı yok resmen kadının. Babanız ne kadar destek oluyor acaba?

Babanız ne diyor bu duruma? Hic babam lafi yok ortada, sonuçta onun annesi. Anneniz dinen bakmak zorunda bile değilken ortada giden bir ömür var. Bence babanizla konusun bu durumu birazda diğer kardeşleri baksın. Kabul etmezlerse versinler bakıcı parasını. Annenize yazık değil mi?

Oy canım. Annecıgın kendı annesıne bıle doya doya gönlünce bakamıyor kaynanasına bakmaktan. Bende aynı fıkırdeyım. Kımseye külfet ve yük olmadan göçmek isterim. Allah yardımcınız olsun. Evde baban var dogal olarak yardımcı kadın rahat edemez, ee kadın car dıye annen baban rahat edemez. düşüp kalkan birini nasıl kaldırsın herkül mü kadının da çapı belli nihayetinde. Erkek kuvvetiyle bir degıl. Acaba bı bakımevıne mı yerlestırsenız. Hem saglık kontrollerı duzenlı yapılır hem de kısısel bakımı. Aynı evde hem sız hem de yaslı babane ve bakıcı zor gıbı duruyor.
Insan baskasına bakmak ıcın bu dunyaya geldıgını dusunur bence. Annen ıcın cok zor.

En azından gün içinde ilgilenecek konuşacak bir bakıcı şart böyle durumlarda.
Çünkü bakan aile üyeleri için fizyolojik ve psikolojik olarak hiç kolay değil.

En azından gün içinde ilgilenecek konuşacak bir bakıcı şart böyle durumlarda.
Çünkü bakan aile üyeleri için fizyolojik ve psikolojik olarak hiç kolay değil.
Babaneme annemle 20gün bakmıştık ama burnumuzdan gelmıstı. Ne uyku ne dur durak. Devamlı konusuyor. Bılıncı yerınde. Gunduz uyuyor gece sureklı soru soruyor muhabbet etmek ıstıyor. Ve altını da aldık. Banyosu yemegı hersey bızım elımıze bakıyordu. Resmen depresyona gırdık. Babanem ıyılesıp kendı evıne gıdınce psıkolojık tedavıye gıttık annemle. 20günde duman olmusuz. Kadın yıllardır bakıyor ve kendı annesı degıl. Kendı annem asla yuk olmaz bana aksıne allahım. sukurler olsun anama babama bu dunyada bakabılıyorum evlatlık borcumu odeyebılıyorum dıye sukrederım. Ama kaynana hele kı benım kaynanadan allah elıme dusurmeden alsın canını. Dusurse de bakmam cunku. Ölüm var dıye bana bunca kotuluk yapmıs kadına bır kasık dahi su vermem. Ölüm herkese var yapmasaymıs. Ayy benımde ıcım sısmıs basını agrıttım kusura bakma canım

Konunuzda şunu düşündüm, 1 oğlumuz var Allah bağışlasın. Gelecekte bizim ile uğraşsın istemem tek çocuk bu anlamda çok kötü olduğunu görüyorum. Hani her bir şeyi tek sırtlanması anlamında diyorum. Hayat zor, çocuğu da bize baksın diye yapmadık tabii, kimse öyle yapmıyor. Benim sağlıkla 1 evladım oldu. Korkularından 2. Hiç düşünmedim. Hoş hep deriz eşimle, rabbim ne verirse hayırlısını versin diye. Hani aklıma geldi öyle, tek çocuğa haksızlık mı olacak bu hayat. Bizim varımız yoğumuz eğitimine. O kendisine başardın ne istiyorsa yapsın. Eğitimle evi de olur arabası da diye düşünürüm hep. Rabbim biz anne babaları da elden ayaktan düşürmesindir dualarımız.

Konu sahibi bence de bakıcı en güzeli. Bir akrabama Özbekli kadın bakıyor. Çok erken kalkıyorlar, tembel de değil kadıncağız. Yemekte yapıyor, ev işide. Kendisini o evin kızı olarak görür. Öyle bir kadın denk düşer size de inşallah. Öyle anlamadıkları halde kendi içinden gelerek yapıyor yani.

Annenizi yürekten tebrik ederim. Yaşlılar evin kısmetidir, Allah yokluk vermez derler. Rabbim evladın da hayırlısını versin der susarım.

Çözüm sunamayacağım ama Allah yardımcınız olsun. İnşallah en kısa zamanda uygun bi çaresini bulursunuz. Öyle yıllarca yaşlı birilerine bakmak herkesin harcı değil. Hasta insana bakmak yaşlı insana bakmak çok zor gerçekten. Annenizden de Allah razı olsun. Mükafatı çok büyük olacaktır eminim.

Laf arasında çıtlatmak nedir?
Eşşşşek gibi de bakacaklar siz neden iki büklüm çekinerek çıtlatıyorsunuz
açık açık diyeceksiniz

yazık günah annenize hayatı bitmiş kadının çok üzüldüm
lütfen pasif olmayın alıp baksınlar ne diye üstünüze kalıyor hersey yok artık hayret bisey ya sizin annenizin canı can değil gelin ya köle bakmak zorunda oh mis gıkı da çıkmıyor onların gözünde

Benim çogu ailede gördüğüm: arada vicdanlı olanlar baktıktan sonra diğerleri bir güzel kenara çekiliyor "şükür bakacak bir salak bulundu" diye. Yardımı diğer aile fertlerinden istemeniz lazım. Bakmıyorlarsa maddi destel verecekler eşek gibi. Benim tek dileğim kendi geleceğim icin: Allah elden ayaktan düşürmeden canımı alsın. Bakana zor, ama bakılana da zor. Allah yardım etsin size

Yaşlı bakımı için gelenler genellikle başka işe karışmazlar. Tek işleri yaşlıyla ilgilenmek oluyor. Bulunduğunuz yerdeki halk eğitimi arayıp sorabilirsiniz. Yaşlı bakım kursu açıyorlar. Tanıdığım yıllardır yaşlı bakıyor. İhtiyacı olan ya kursu arayıp birini istiyor ya da hastaneyi. Hastanelerde yaşlı bakım bölümü var. Palyatif diyorlar. Sağlıkçılar daha iyi anlatabilir bunu. Orda yatalak olan veya olmak üzere olan yaşlıları yatırıp yanındakilere bakım öğretiliyormuş. Dedem de öğrendik. En büyük sorun yatak yaraları elbette. Şeker vardı rahmetli dedemde. Kalçalarında çok büyük yaralar oluyordu. Onları dalin su karışımına gazlı bez batırıp siliyordu annemler öğretildiği gibi. Her seferinde kabuğu kaldırıp yaranın içini oyuyorlardı tekrar kanasın can gitsin diyeymiş. Kendi haline bırakınca kangrene çevirirmiş falan filan. Yanlış anlatmışta olabilirim. Alt değiştirmek bilmeyene işkence gibidir. Bilene çok pratik ve kolay oluyor. Siz hastaneyi arayıp o bölümde çalışanların numarasını isteyin. Evlere geliyorlar.

Bir de yaşlı evde bakım servisi var. Ama yatalak olunca geliyor olabilirler. İnternetten numarasını bulursunuz. Evde muayenesi yapılıyor ilacı yazılıyor. Özel ekipler var bu iş için. Evde bakım parası akrabamıza çıkmadı çünkü hastan yatmıyor dediler. Yatan hastaya veriliyor.

Acele acele anca bu kadar yazabildim allah yardımcınız olsun. Allah sabır versin herkese. Yatana da zor

24 saati 150 - 200 tl olarak bakıcı lar var. Ama ayda 4500 eder. Bir de onların yemeği vs zor. Kardeşim için bakıcı lar vardı meyve çerez kontur vs istekleri bitmiyor. Cok zor. Ama annene bu yükün kalması da çok zor.

Her ay kardeşler kendi aralarinda paylaşmalı.
Hem babannene de değişiklik olur. Hem de tek kişi ağırlık çekmemiş olur.
Anneanneniz de tek yaşıyor madem . Bakıcı aksama kadar onunla ilgilensin. Alta yapma Vs durumlarda ev yakınsa babanneyede gelsin. Biraz fazla odersiniz annenizde yorulmaz.

Bence ölümünü düşünmeyin düşündükçe gelecek değil ama siz o yaşadıkça bilenecek gibi duruyorsunuz. O öldükten sonra düşünceleriniz için vicdan azabı çekebilirsiniz. Şuan için yatılı bakıcı en mantıklısı. Kimse istemez yatalak hasta olup 100lere kadar yaşamayı kadına sorsanız o da ölmek ister ama ecelin vakti belli sabırlar diliyorum.

Çok geçmiş olsun anneniz çok değerli .Yaşlı bakıma muhtaç olunca kimse sahip çıkmıyor . Ama sizin de bir tane anneniz var onu düşününce siz bencil diye etiketleniyorsunuz . Bakıma yardımcı olmadıkları gibi bi de ziyarete gelme bahanesiyle yük olurlar bir hafta nefes alma şansınız olmaz tüm sorumluluk sizdedir .Bu insanları anlamıyorum asla ama bildiğim şu kendi evlerinde istedikleri gibi yaşarlar size gelince anlamazlar asla bu konuda çok yıprandım hiçbirşy değişmedi onlara vicdanı yetsin durumu kabul edin onlar bakmıcaklar belli , siz de ona göre çözümler bulun ama demesi kolay tabi babaannenizi bıraksanız siz üzülürsünüz vicdanlı olan kimse ona bırakıyorlar ... yok gibiler sorumluluk konusunda açıkçası ben de şu an onlara yok gibi davranıyorum

Kadınların derdimi biter, eşinin annesine bile bakıyor. Şu dünyaya erkek olarak gelmek varmış. Sorsan baban baktı olur.
Benim kayınvalidem de kendi kayınvalidesine bakmış uzun bir süre. Ama kayınpeder ben baktım diyor evine aldıya o ona göre bakmak oluyor. Hazır yemeği önüne koymayan adam bu. Sevabını da kendine bekliyordur bakmışya sözde. Aslında bu dünyada değil de bu topraklarda erkek olmak varmış.

Benim dedem de babaannemde uzun süre yatalak kaldı. Babaannem 10 sene yattı. Aile apartmanıydı bizim ki. Babaannem farklı bir daire de kaldı. Her akşam bir oğlu kaldı yanında. 2 oğlu yurt dışındaydı zaten. Babam ve kardeşleri o kadar sene bebek gibi baktılar. Annemlere çok iş kalmadı. Üstelik babaannem burnundan beslenirdi.

Diğer kardeşlerle babanız konuşmalı herkeste şu kadar kalacak demeli. Sorumluluk paylaşılmalı. Eğer olmuyorsa da bakıcı tutmalı. Ayrıca işten geldikten sonra da yatmamalı karısına yardım etmeli. Kardeşler yapmıyor diye tüm yükü annenize yükleyemez. Bulduğu her boş anda annenize yardım edecek. Yarın öbür gün Allah korusun anneannenize birşey olsa ne olacak. Bir insanın üstüne bu kadar gidilmez

Görelim Mevlam neyler,neylerse güzel eyler. Sabırla geçirilmiş yılları var annenizin. Bu imtihanı çok güzel kabullenmiş ve inşallah da kazananlardan olmuştur. Bundan sonrası için;gelecekte ne olucak,nasıl olucak kaygısından biraz daha uzaklaşmaya çalışın. Gittiği yere kadar zaten gidicek. Yapamayız dediğiniz o nokta gelince de emin olun bir kapı açılicak. Ananem 13 sene yatalak hastaydı. Sürecin zorluğunu anlayamadigimi düşünmeyin o yüzden. En dar anlarimizda hep bı çıkışımız oldu. 4 yıl oldu vefat edeli. Çok özlüyorum şimdi onun boncuk gözlerini,sırtını kasidigimizda bize ettiği duaları. Yaşarken coook uzun olan o 13 yıl,şimdi bir sinek kanadından küçük. Rabbim hem anneniz için hem de babaneniz için hayırlı olanı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…