- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.008
- 278
Bizler merhametli insanlarız, diyorum ya annem hala vitamin alsın derdinde.
Kuruma yatırmak olmaz
Babaneme annemle 20gün bakmıştık ama burnumuzdan gelmıstı. Ne uyku ne dur durak. Devamlı konusuyor. Bılıncı yerınde. Gunduz uyuyor gece sureklı soru soruyor muhabbet etmek ıstıyor. Ve altını da aldık. Banyosu yemegı hersey bızım elımıze bakıyordu. Resmen depresyona gırdık. Babanem ıyılesıp kendı evıne gıdınce psıkolojık tedavıye gıttık annemle. 20günde duman olmusuz. Kadın yıllardır bakıyor ve kendı annesı degıl. Kendı annem asla yuk olmaz bana aksıne allahım. sukurler olsun anama babama bu dunyada bakabılıyorum evlatlık borcumu odeyebılıyorum dıye sukrederım. Ama kaynana hele kı benım kaynanadan allah elıme dusurmeden alsın canını. Dusurse de bakmam cunku. Ölüm var dıye bana bunca kotuluk yapmıs kadına bır kasık dahi su vermem. Ölüm herkese var yapmasaymıs. Ayy benımde ıcım sısmıs basını agrıttım kusura bakma canımEn azından gün içinde ilgilenecek konuşacak bir bakıcı şart böyle durumlarda.
Çünkü bakan aile üyeleri için fizyolojik ve psikolojik olarak hiç kolay değil.
Böyle demişsiniz ama iyi bir bakıcı bulamazsanız vay geldi halinize.Bizler merhametli insanlarız, diyorum ya annem hala vitamin alsın derdinde.
Kuruma yatırmak olmaz
Laf arasında çıtlatmak nedir?Babaannem kesinlikle çok şanslı. Annem bebek gibi bakıyor, ne yumurtasını ne muzunu meyvesini eksik eder.
Emekli maaşı var 1500 tl kadar tabiki yetmez biliyorum ama bizler tamamlarız.
Diğer çocukları adım dahi atmaz. Babam laf arasında çıtlatmış birini bakacağız diye, duymazlıktan gelmişler.
Bir de dinden bahseden insanlar bunlar annelerine saygı ilgi sıfır. Dinden soğutuyorlar insanı
Bence ölümünü düşünmeyin düşündükçe gelecek değil ama siz o yaşadıkça bilenecek gibi duruyorsunuz. O öldükten sonra düşünceleriniz için vicdan azabı çekebilirsiniz. Şuan için yatılı bakıcı en mantıklısı. Kimse istemez yatalak hasta olup 100lere kadar yaşamayı kadına sorsanız o da ölmek ister ama ecelin vakti belli sabırlar diliyorum.Hayır, dededen kalan ev satılınca kardeşlere eşit bölündü. Maaşı var bir tek. Maddi durumumuz kötü değil şükür ama inanın maaşı için bile bakılacak gibi değil. Akşam 6'dan sonra yine anneme kalacak alt temizleme işleri.
Nasıl olacak bilmiyorum acaba rehavet dönemine mi girdi diyorum. Ölmeden 3 ay önce belirtiler başlarmış. Zihin bulanıklığı ve güç kaybı hep vardı ama şuan hat safhada. İştahta hiçbir azalma yok
Benim kayınvalidem de kendi kayınvalidesine bakmış uzun bir süre. Ama kayınpeder ben baktım diyor evine aldıya o ona göre bakmak oluyor. Hazır yemeği önüne koymayan adam bu. Sevabını da kendine bekliyordur bakmışya sözde. Aslında bu dünyada değil de bu topraklarda erkek olmak varmış.Kadınların derdimi biter, eşinin annesine bile bakıyor. Şu dünyaya erkek olarak gelmek varmış. Sorsan baban baktı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?