Uzun Süreli İlişkisi Olupta Evlilik Yolunda Henüz Hiç Adım Atmamış Olanlar Buyrun :)

Fox haberde izlerken bir asker ismini vermek istemedi ve bir yazı ulaştırdı oraya..
8 polisin şehit olduğu saldırıdan sonra yine bir saldırı olacağı istihbaratı varmış..
Askerin dediği doğru çıktı..
Ertesi gün o saldırı oldu ve yani bugün 10 asker saldırıda şehit oldu..

Son düzenleme:

hadi ya ve buna rağmen hiçbir önlem alınmadı mı şimdi??

Sinirim çok bozum ya
Ablam öldüğünde tüm kuzenlerim merak etme biz senin kardeşiniz dediler
Merak etme biz varız dediler
1 hafta maksimum 2 hafta ilgilendi bir kaçı
En çok sevdiğim kuzenlerim ablam öldükten 8 gün sonra fasıl gecesine gittiler
Hani ben sizin kardeşinizdim hani ablam kardeşinizdi kardeşi ölen fasıla gider mi 8 gün sonra dedim
Yanlış anlıyosun da bilmem ne de hayat devam ediyo dediler
Az önce dayanamadım en sevdiğim kuzenime msj attım
Sen hani abimdin hayırsızsın abim değilsin dedim benim tek kardeşim ablamdı o da mezarda benim başka kardeşim yokmuş dedim
Beni suçladı!
''Bu msjını saklayacağım gün gelir yaptığın hatayı anlayıp özür dile diye'' dedi!
Beni suçladı!
Ben de ''bunalımda olabilirim! beni alttan alabilirsin! evet seni ihmal ettim diyebilirsin!'' dedim...
Sonra beni aradı ben açmadım telefonu kapattım

ANLADIM Kİ BENİM KİMSEM YOK KİMSEM

ah canım uzulme lutfen..hayat cok acımasız en sewdıklerımızı bi şekilde kaybedebılıyoruz aslında hepımız yalnızız.suan bı bosluktasın haklı olarak.ama annen var baban var yanında deıl mı..sewgılın var.hiç bir zaman hayata küsme..

Okuyunca çok üzüldüm öncelikle başın sağolsun Kuzenine tepki göstermek konsunda çok haklısın o öyle bi karşılık vermemeliydi sana. Yerinde olsam aynen yaptığın gibi yapardım. Hem kimsem yok benim deme bence sevgilin yok mu senin o kimse mi ?

canım öncelikle "kimsem yok" demene kızdım açıkçası senin annen var, baban var, çok değerli bir sevgilin var, artı burda bizler varız.. belki yüzyüze görüşemiyoruz ama yeri geliyor bana dostlarımdan daha çok yardımcı oluyorsunuz burada.. ama kızdığım nokta şu: tüm bunlara sahip olmasan bile Rabbim var yanında.. çok şükür o bizi hiçbir zaman yalnız bırakmaz.. en ümitsiz anlarımızda bile bize varlığını kanıtlar.. bunun hakkında sevdiğim bir sözde vardır:"Kimsem yok deme.!! Rabbim Yanımda ALLAHIM Var de!!" Çünkü eğer kimsem yok dersen Allah'ın gücüne gider..
Rabbimin sana hediyesi sevgilin var ayrıca ve gördüğüm kadarıyla senin kıymetini bilen dolu dolu bi insan kendisi..
Ablanın ölümü tabiiki çok kötü birşey ve çokta acı.. ama atalarımız boşuna dememiş ateş düştüğü yeri yakar diye.. sadece sizde bu durum böyle değil malesef.. bende bakıyorum etrafımdaki cenazelerde sadece cenaze günü ağlanıyor ve üzülüyor herkes.. ha bende demiyorumki biri ölünce bizde ölelim ama belirli bir yas süresi lazım bence.. bu hayata küsmek değil asla, ölen kişiye gösterilen saygıdandır.. ama dediğim gibi 1. dereceden yakınlar dışındakiler için bu süre en fazla 1 hafta geri kalanlar içinse bir ömür.. hatta aynı ölçüdede yaşamıyoruz bu acıları giderek azalan bi acıyla üzülüyoruz.. eğer böyle olmasa zaten hayatımıza devam etmemiz çok çok zor olur.. geçende söylemiştim annemin dayısı öldü.. yani yaşlıydı tamam ama yinede nerdeyse geç bile oldu gözüyle bakıldı cenazede.. ve benim babam oraya hergün kuran okumaya gittiği halde.. (ben annem kardeşlerimde hergün gittik geldik) çocukları inanır mısın kuran okunurken o odaya gelmediği oldu ya onlara bile ne kadar kolay gelmiş dedim çok şaşırdım.. e onlar bile böyle bi oturmaya gitmişiz havasında olunca doğal olarak taziyeye gelenlerde bi süre sonra altın gününe çevirdiler ortamı.. ama eskiden böyle miydi? hayır yakın akrabalarda bile tv açılmazmış belirli bi süre ne güzel.. kuzenini boşver canım o kendi açısından bakmış sadece "aa ayıp ettik kıza cidden" diyeceğine bencilce davranmış ve seni saygısızlıkla suçlamış nerdeyse..
biraz uzun oldu ama içimden gelenleri yazdım tatlım..

senin ALLAHIN var yetmez mi ve ailen canım kuzenlerine ihtiyacın yok annen baban yanında seni seven bir adam var kimsem yok diye sakın düşünme şükür ve dua bebeğim

Anzer_bali cok haklisin canim cok guzel yazmissin tesekkur ederim
Haklisin bitek Rabbim bana yeter
Kuzenimin beni suclamasina kizDim sadece
Bana ben senin kardesinim yalani uydurmasin
Benim Rabbim peygamberim kuranim anam babam sevgilim yeter
Gayrisina gerek yok artik
Benim istedgim sadece biraz merhamet
İnsanlar biraz Merhametli olsun

Attractive canim sen de haklisin
Sagol canim tesekkur ederim

Kuzenimin bana atar yapmasına kızdım
Beni suçlamasına kızdım
Gün gelecek bu söylediklerine utanacaksın dediği için kızdım
Allaha şükür ben utanılacak bir şey yapmadım
Onlar utansın
Bana kardeşlik masalları anlatmasınlar

Canım niye kimsem yok yazdım o an anlamadım
Yani benim ablamdan başka kardeşim filan yok kimse bana kardeşinim senin artık diye masal anlatmasın o manada söyledim
O an sinirden ne yazdığımı farketmemişim
Bana hak verdiğin için teşekkür ederim
Kuzenime benimle ilgilenmiyor diye sitem ettiğim için utanmam gerekiyormuş özür dilemem gerekiyomuş
Yok yaaa
''bana böyle kızacağına özür dileyebilirsin, haklısın, seni ihmal ettim diyebilirsin'' dedim
cevaba bak ''özür dilemesi gereken sensin''

Ben Ağlarken Yanımda Olmayanlar Ben Gülerken Zahmet Etmesinler

Son düzenleme:
Evet kızlar
Kuzenlerime tüm kırgınlıklarımı döktüm
Yeter arkadaş
Hep ben mi üzüleceğim? İçime ata ata?
Hepsine toplu msj atıp telefonu kapattım :)
Bana kardeşlik masalları anlatanlar, elinizi vicdanınıza koyup cevaplayınız diye başlıyor
Kardeşiniz kanserli,felçli ve hastaneye mahkum iken partiye gider miydiniz diye başlayıp
Kardeşiniz öldükten 1 hafta sonra fasıl eğlencesine gider miydiniz diye devam edip
Kardeşiniz öldükten 6 ay sonra düğün yapar mıydınız? diye biten
11 soru :)
Oh rahatladım be
Kim bana küserse küssün
Aradaki bağlar koparsa kopsun
Rabbim, Dinim Peygamberim Kitabım, Annem babam ve sevgilim bana yeter
başka bir şeye ihtiyacım yok evelAllah..

Başın sağolsun öncelikle.. Ve çok iyi yapmışsın, söze gelince kardeşiz dostuz canız diyenler uygulamada foss.. En azından içini boşaltmışsın. Biraz da olsa yüzleri kızarmıştır belki. Hem sen de farkındasın ne güzel, ailen sana yeter :) Seni çok seven bir sevgilin var o yeter :)

Sağol canım Allah razı olsun
Bana hak verdiğin için mutlu oldum
Umarım biraz da olsa yüzleri kızarmıştır
Telefonu kapattığım için bilmiyorum artık
Kendimi geri çekiyorum
Ve artık akrabalarıma o kadar düşkün olmayacağım değmezmiş :)

Bir ayet var Kuranda ''Amenna (iman ettik) dediniz diye imtihan edilmeden bırakılacağınızı mı sandınız?'' diye
Allah herkesi imtihan edecek
Allah herkese büyük dertler veriyor
Onlar da başlarına büyük bir dert geldiğinde anlayacaklar
İşte o zaman anlayacaklar

Son düzenleme:

Benim de akrabalarım öyledir. Amcamın yüzünü hatırlamıyorum mesela. Diğer amcalarım da aramaz sormaz birbirlerini. Baba tarafımdan bir halam vardır :) Anne tarafımdan hiç bahsetmek istemiyorum. O kadar zor zamanlarımız oldu ki. Haberleri bile olmamıştır. Akrabalarımız birbirlerine pek düşkün değiller, bağlar çok zayıf yani. Ama alıştım ve umrumda değil. Annem babam var sevdiğim var dostlarım var. Hepsinden güzeli beni seven Allah'ım var :) Hiç umursamıyorum o yüzden. Bayramdan bayrama görüşmemiz yetiyor.

Herkes ettiğini bulur demişler ya öyle işte :) Allah yine de kimseye çok büyük dertler vermesin boşver canım. Ne halleri varsa görsünler.. Kendi yaptıklarının farkında bile değiller benim anladığım kadarıyla. Daha kırkı çıkmamışken fasıla gidilmesi ne kadar umursadıklarını gösteriyor. Sen de onları umursama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…