Uzun Süreli İlişkisi Olupta Evlilik Yolunda Henüz Hiç Adım Atmamış Olanlar Buyrun :)

evet öyle canım bide aileler anlayışlı olacaklarr önemli olan sevenlerin kavuşması değil mi ozaman herkes sadece bunu düşünüp ona göre hareket edecek

kızlar bende bugunku anamla kavgamı sıze anlattıgım gıbı deilde ustu kapalı bı sekılde bıraz atıstık dıye erkek arkadasıma anlattım dedım bıraz takar herşeyi ondan tartıstık felan oda dedıkı eyvah kaynanadan cekcez mı felan dedı üzülme barış o senın ailen felan dedı ama o lafına bozuldum ay nerden anlattım yaaa kotu yapmısım demı.siz ewdekı sorunları anlatıyormusunuz

bende bir sene falan kalmak istemiyorum nisanlı uzamasın istiyorum 4-5 ay gibibir zaman dan sonra evlilik olsun diye dusunuyorum

anlatmamak daha iyi cnm bence bahsetme hic ailedki sorunlardan

yok aynı evde yaşamak söz konusu dahi olamaz zaten biz daha ilk tanıştıgımızda bu konuda anlaşmıştıkk bide evde erkek kardeşleri varr cinsellik sıfırr ilgi alaka sıfırr olur böyle olursaa banyo bile yapamam ben ya Allahım korusun yazdıysa bozsunn ya herşeyin bi orta yolunu bulacaksınn tabikiii saygı çerçevesinde aman o konuda ağzımın payını aldım benn bi daha asla kırılmasın diye tamam demem kendım ne istiyosam onu söylerim dürüstçe

Son düzenleme:
evet öyle canım bide aileler anlayışlı olacaklarr önemli olan sevenlerin kavuşması değil mi ozaman herkes sadece bunu düşünüp ona göre hareket edecek

E tabi burda ailenin de rolü büyük.Ama yetiştiriliş meselesi diye düşünüyorum... Meslela şöyle bi örnek veriyim; Kuzenim yeni nişanlandı.7-8 ay gibi bi flört dönemleri olmuştu.Kızın doğum gününü unutmuş; kız 2 hafta telefonlarına da çıkmadı, görüşmek de istemedi.Onun birlikte kızın annesi falan da aynı tavrı takındı, halamla görüşmek istemedi :) Çok kınamıştık kadını.

ben de çok çok kısa süre nişanlı kalmak istiyorum okul askerlik iş bulma derdi hepsi bitsin öyle nişan olsun ki bizi bekletecek bir şey kalmasın hemencecik bitsin o sancılı dönem

hımm.. haklısın canım ama kimsenin ailesi 4 4 lük anlaşamıyo, önemli olan 4 3 lüğü yakalamak ve saygı.. sen saygını göstermişsin burda, annesi seni 2 yüzlü görmek yerine daha çok saygılı görmeliydi bence, ama aileler işte.. böyle şeyler olucak yaşıcaz, ama bunları aza indirmek için sevgiliyle bunları enine dibine konuşmak lazım. aklına gelebilecek her şeyde ortak düşünce yaratmak lazım. mesela biz onurla sözlendiğimizde onur keşanda okuyo olcak, ama ben edirnede annesine 20 dk uzaklıkta yaşıyo olucam, belki de ben onun ailesiyle ondan daha çok görüşücem. ve annesi bana bişeyler sorsa ben tek başıma cevap vermek zorunda kalıcam. önceden ortak kararlar alınmalı ki ben orda annesine ''biz onurla böyle böyle düşünüp karar verdik'' diyebilmeliyim. sonra annesi onuru arayıp ''şöyle mi düşündünüz'' dediğinde onurun da ''evet doğru ya da yanlış ama böyle düşündük, kararlarımıza saygı duymanızı istiyorum'' demeli. burda erkeğe çok fazla görev düşüyo. çünkü ne kadar bizleri kızı gibi görseler de onlar için oğullarının fikirleri daha önde olur. bi de dediğin gibi biz kavga etsek de barışırız, ama bu kavgalardan onların haberi olursa onlar bunu büyütebilir ve unutmayabilir. annem bana hep der, o anda kavgalı da olsanız bizim yüzümüze gülmek zorundasınız diye.. aynen öyle yapmalıyız. aileler birbirlerine kırıcı söz söylerlerse de biz araya girip orta yolunu bulmalıyız. mesela benimkinin annesi dünürüne demiş ki ''ben seni çok sevdim, çocuklarımız allah korusun ayrılsa da biz arkadaş kalalım yine de'' demiş. şimdi bu da söylencek söz mü? dünürü kızımı istemiyolar mı acaba diye düşünür, ve düşünmekte de haklı. gerçi eltimi pek sevmiyolardı, ama o konuda haklılar ben de sevmiyorum =) ama eltime karşı ağzımdan bi kere saygısız bi kelime çıkmamıştır. o da sırf onura duyduğum saygıdan gelir. eltim beni ne zaman bozsa onur devreye girer, lafını söyler, susturur. çünkü o onurun yengesi, ama ben gelinim. onur söylerse unutulur, ama ben söylersem unutulmaz. erkeğe çok görev düşüyo, ailesini idare edicek, bize doğru gelen şeyi onlara dinleticek. bizimle ortak bi karar alıp ailesi tam tersi kararı isterse sözünden dönüp ailesinin doğrularına geçiş yapmıcak.

çok doğru söylüyorsun canım

ben içimde tutamadıgım için genelde anlatıyorm canm ya aslında anlatmamak en iyisi

o öküzde neden kızın doğum gününü unutuyor çok yaralıyım bak bu konuda yaramı deşmeyin patlarım haa

Bugün minibüste iki kadın konuşurken denk geldim; birinin yeğeni evleniyomuş.2 ay içerisinde avlenecekmiş, ama kızın hevesi varmış nişan yapmış.İşte ne gerek var da boşu boşuna masraf yaptı dediler dediler durdular...

eşinle/sevgilinle kavga ettiğinde ailene söylemeyeceksin ailene belli etmeyeceksin aileleri karıştırmayacaksın canım çok çok haklısın

ALLAH korusun gerçekten de
evet insan banyo bile edemez çok haklısın bu konuda özel hayatı olmaz bi defa
bu kadın bunu bi defa açtıysa devamı gelir canım bak baştan önlemini al demek ki kafasına koymuş yanına alıcak taviz verme sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…