- Konu Sahibi _Semiramis_
-
- #5.101
ay atractivim bnı kopardın bu gece yemın ederım
evet öyle canım bide aileler anlayışlı olacaklarr önemli olan sevenlerin kavuşması değil mi ozaman herkes sadece bunu düşünüp ona göre hareket edecekKesinlikle...Nişandan ben de çok korkuyorum...Çok uzamıcak.Yoksa tadı kaçıyor bence.İşin içine aileler girdiğinden dediğin gibi, en ufak birşey koskocamn sorun oluyor. 6 aycık nişanlı kalıp evlenivericeksin... :123:
yani sevgilinin soyadını adının yanına istiyosunn öyle dersen daha anlaşılır olur kuzum
kızlar bende bugunku anamla kavgamı sıze anlattıgım gıbı deilde ustu kapalı bı sekılde bıraz atıstık dıye erkek arkadasıma anlattım dedım bıraz takar herşeyi ondan tartıstık felan oda dedıkı eyvah kaynanadan cekcez mı felan dedı üzülme barış o senın ailen felan dedı ama o lafına bozuldum ay nerden anlattım yaaa kotu yapmısım demı.siz ewdekı sorunları anlatıyormusunuz
yok aynı evde yaşamak söz konusu dahi olamaz zaten biz daha ilk tanıştıgımızda bu konuda anlaşmıştıkk bide evde erkek kardeşleri varr cinsellik sıfırr ilgi alaka sıfırr olur böyle olursaa banyo bile yapamam ben yatatlım çok ama çok haklısın aileler konusunda verdiğin örnek de çok çok doğru ben de senin gibi oluyorum bazen annesine farklı diyorum üüzlmesin diye erkek arkadaşıma farklı demek zorunda kalıyorum sorun oluyor :S aman sakın sakın kaynananın eline ipleri verme hatırlarsan gelinlik olayında da demiştim baştan kaynana sözü dinlersen mesela gelinliği beğenmezse vazgeçer misiniz gibi soru sormuştun ya baştan aman üzülmesin tatsızlık olmasın diye kaynana sözü dinlersen artık öyle devam eder sakın kaynanayla yaşamayı kabul etme borçlanın daha iyi her evlenen borç içinde geziyor bir kaç yıl
evet öyle canım bide aileler anlayışlı olacaklarr önemli olan sevenlerin kavuşması değil mi ozaman herkes sadece bunu düşünüp ona göre hareket edecek
hımm.. haklısın canım ama kimsenin ailesi 4 4 lük anlaşamıyo, önemli olan 4 3 lüğü yakalamak ve saygı.. sen saygını göstermişsin burda, annesi seni 2 yüzlü görmek yerine daha çok saygılı görmeliydi bence, ama aileler işte.. böyle şeyler olucak yaşıcaz, ama bunları aza indirmek için sevgiliyle bunları enine dibine konuşmak lazım. aklına gelebilecek her şeyde ortak düşünce yaratmak lazım. mesela biz onurla sözlendiğimizde onur keşanda okuyo olcak, ama ben edirnede annesine 20 dk uzaklıkta yaşıyo olucam, belki de ben onun ailesiyle ondan daha çok görüşücem. ve annesi bana bişeyler sorsa ben tek başıma cevap vermek zorunda kalıcam. önceden ortak kararlar alınmalı ki ben orda annesine ''biz onurla böyle böyle düşünüp karar verdik'' diyebilmeliyim. sonra annesi onuru arayıp ''şöyle mi düşündünüz'' dediğinde onurun da ''evet doğru ya da yanlış ama böyle düşündük, kararlarımıza saygı duymanızı istiyorum'' demeli. burda erkeğe çok fazla görev düşüyo. çünkü ne kadar bizleri kızı gibi görseler de onlar için oğullarının fikirleri daha önde olur. bi de dediğin gibi biz kavga etsek de barışırız, ama bu kavgalardan onların haberi olursa onlar bunu büyütebilir ve unutmayabilir. annem bana hep der, o anda kavgalı da olsanız bizim yüzümüze gülmek zorundasınız diye.. aynen öyle yapmalıyız. aileler birbirlerine kırıcı söz söylerlerse de biz araya girip orta yolunu bulmalıyız. mesela benimkinin annesi dünürüne demiş ki ''ben seni çok sevdim, çocuklarımız allah korusun ayrılsa da biz arkadaş kalalım yine de'' demiş. şimdi bu da söylencek söz mü? dünürü kızımı istemiyolar mı acaba diye düşünür, ve düşünmekte de haklı. gerçi eltimi pek sevmiyolardı, ama o konuda haklılar ben de sevmiyorum =) ama eltime karşı ağzımdan bi kere saygısız bi kelime çıkmamıştır. o da sırf onura duyduğum saygıdan gelir. eltim beni ne zaman bozsa onur devreye girer, lafını söyler, susturur. çünkü o onurun yengesi, ama ben gelinim. onur söylerse unutulur, ama ben söylersem unutulmaz. erkeğe çok görev düşüyo, ailesini idare edicek, bize doğru gelen şeyi onlara dinleticek. bizimle ortak bi karar alıp ailesi tam tersi kararı isterse sözünden dönüp ailesinin doğrularına geçiş yapmıcak.evet aynen dediğin gibi istiyorum canımmya iki farklı aile iki farklı düşünce iki farklı hayat bi araya gelipte mükemmel bi uyum sağlamak kolay değil bide biz birbirimizi seviyoruz biz kavgada etsekk hatta birbirimize kırıcı sözlerde söylesek aşkımızdan dolayı unutup barışıyoruz bişey olmamış gibi devam ediyoruz ama aileler böyle değil kii hep diyorum ya ağızdan düşüncesizce çıkan bi söz herşeyi mahvedebilirr mesela geçen yıl annesi beni aradı konuşuyoduk dedi bana bitanem ben şöyle düşünüyorum fatihle evlendıgınızde borçlarınız bitene kadar kira falan vermemek ıcın zorluk çekmemek ıcın 1 yıl bizimle yaşayın dedi ben o anda bişey diyemedim iyi düşünmüşsünüz ama fatihlede konusmam lazım falan dedim hayır desem sanki kırılacak gibime geldi kadın sevındı falan kapattık sonra fatihe söylemiş annesi fatihte direk semiramis öyle bişey istemiyo biz ayrı yasıcaz diye anlaştık demiş msj attı bana bende asla öyle bişey olmaz bugun annenı kırmamak ıcın bişey diyemedim dedim annesine söylemiş semiramis istemiyo sordum diye anneside cok kızmıştı ozamanlar bana ikiyüzlü oldugumu söylemişş bi süre adımı bile duymak istememiş gerçi kısa süre sonra telefonda konustuk hiçbişey demedi hala benı cok seviyomuşş ama bu bile benı korkutmuştuu belki hata bendeydi birazda ama ne bileyim dediğim gibi aileler en ufak şeyi büyütebiliyolarr
yok aynı evde yaşamak söz konusu dahi olamaz zaten biz daha ilk tanıştıgımızda bu konuda anlaşmıştıkk bide evde erkek kardeşleri varr cinsellik sıfırr ilgi alaka sıfırr olur böyle olursaa banyo bile yapamam ben yaAllahım korusun yazdıysa bozsunn ya herşeyin bi orta yolunu bulacaksınn tabikiii saygı çerçevesinde aman o konuda ağzımın payını aldım benn bi daha asla kırılmasın diye tamam demem kendım ne istiyosam onu söylerim dürüstçe
ben içimde tutamadıgım için genelde anlatıyorm canm ya aslında anlatmamak en iyisikızlar bende bugunku anamla kavgamı sıze anlattıgım gıbı deilde ustu kapalı bı sekılde bıraz atıstık dıye erkek arkadasıma anlattım dedım bıraz takar herşeyi ondan tartıstık felan oda dedıkı eyvah kaynanadan cekcez mı felan dedı üzülme barış o senın ailen felan dedı ama o lafına bozuldum ay nerden anlattım yaaa kotu yapmısım demı.siz ewdekı sorunları anlatıyormusunuz
E tabi burda ailenin de rolü büyük.Ama yetiştiriliş meselesi diye düşünüyorum... Meslela şöyle bi örnek veriyim; Kuzenim yeni nişanlandı.7-8 ay gibi bi flört dönemleri olmuştu.Kızın doğum gününü unutmuş; kız 2 hafta telefonlarına da çıkmadı, görüşmek de istemedi.Onun birlikte kızın annesi falan da aynı tavrı takındı, halamla görüşmek istemedi :) Çok kınamıştık kadını.
ben de çok çok kısa süre nişanlı kalmak istiyorum okul askerlik iş bulma derdi hepsi bitsin öyle nişan olsun ki bizi bekletecek bir şey kalmasın hemencecik bitsin o sancılı dönem
o öküzde neden kızın doğum gününü unutuyor çok yaralıyım bak bu konuda yaramı deşmeyin patlarım haa
hımm.. haklısın canım ama kimsenin ailesi 4 4 lük anlaşamıyo, önemli olan 4 3 lüğü yakalamak ve saygı.. sen saygını göstermişsin burda, annesi seni 2 yüzlü görmek yerine daha çok saygılı görmeliydi bence, ama aileler işte.. böyle şeyler olucak yaşıcaz, ama bunları aza indirmek için sevgiliyle bunları enine dibine konuşmak lazım. aklına gelebilecek her şeyde ortak düşünce yaratmak lazım. mesela biz onurla sözlendiğimizde onur keşanda okuyo olcak, ama ben edirnede annesine 20 dk uzaklıkta yaşıyo olucam, belki de ben onun ailesiyle ondan daha çok görüşücem. ve annesi bana bişeyler sorsa ben tek başıma cevap vermek zorunda kalıcam. önceden ortak kararlar alınmalı ki ben orda annesine ''biz onurla böyle böyle düşünüp karar verdik'' diyebilmeliyim. sonra annesi onuru arayıp ''şöyle mi düşündünüz'' dediğinde onurun da ''evet doğru ya da yanlış ama böyle düşündük, kararlarımıza saygı duymanızı istiyorum'' demeli. burda erkeğe çok fazla görev düşüyo. çünkü ne kadar bizleri kızı gibi görseler de onlar için oğullarının fikirleri daha önde olur. bi de dediğin gibi biz kavga etsek de barışırız, ama bu kavgalardan onların haberi olursa onlar bunu büyütebilir ve unutmayabilir. annem bana hep der, o anda kavgalı da olsanız bizim yüzümüze gülmek zorundasınız diye.. aynen öyle yapmalıyız. aileler birbirlerine kırıcı söz söylerlerse de biz araya girip orta yolunu bulmalıyız. mesela benimkinin annesi dünürüne demiş ki ''ben seni çok sevdim, çocuklarımız allah korusun ayrılsa da biz arkadaş kalalım yine de'' demiş. şimdi bu da söylencek söz mü? dünürü kızımı istemiyolar mı acaba diye düşünür, ve düşünmekte de haklı. gerçi eltimi pek sevmiyolardı, ama o konuda haklılar ben de sevmiyorum =) ama eltime karşı ağzımdan bi kere saygısız bi kelime çıkmamıştır. o da sırf onura duyduğum saygıdan gelir. eltim beni ne zaman bozsa onur devreye girer, lafını söyler, susturur. çünkü o onurun yengesi, ama ben gelinim. onur söylerse unutulur, ama ben söylersem unutulmaz. erkeğe çok görev düşüyo, ailesini idare edicek, bize doğru gelen şeyi onlara dinleticek. bizimle ortak bi karar alıp ailesi tam tersi kararı isterse sözünden dönüp ailesinin doğrularına geçiş yapmıcak.
fingirdekkkkk
anamm hemen evlenip fingirdeşmek istiyonnn demiii
yok aynı evde yaşamak söz konusu dahi olamaz zaten biz daha ilk tanıştıgımızda bu konuda anlaşmıştıkk bide evde erkek kardeşleri varr cinsellik sıfırr ilgi alaka sıfırr olur böyle olursaa banyo bile yapamam ben yaAllahım korusun yazdıysa bozsunn ya herşeyin bi orta yolunu bulacaksınn tabikiii saygı çerçevesinde aman o konuda ağzımın payını aldım benn bi daha asla kırılmasın diye tamam demem kendım ne istiyosam onu söylerim dürüstçe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?