- Konu Sahibi _Semiramis_
-
- #5.121
Bugün minibüste iki kadın konuşurken denk geldim; birinin yeğeni evleniyomuş.2 ay içerisinde avlenecekmiş, ama kızın hevesi varmış nişan yapmış.İşte ne gerek var da boşu boşuna masraf yaptı dediler dediler durdular...
kızlar bende bugunku anamla kavgamı sıze anlattıgım gıbı deilde ustu kapalı bı sekılde bıraz atıstık dıye erkek arkadasıma anlattım dedım bıraz takar herşeyi ondan tartıstık felan oda dedıkı eyvah kaynanadan cekcez mı felan dedı üzülme barış o senın ailen felan dedı ama o lafına bozuldum ay nerden anlattım yaaa kotu yapmısım demı.siz ewdekı sorunları anlatıyormusunuz
ben içimde tutamadıgım için genelde anlatıyorm canm ya aslında anlatmamak en iyisi
yok artık olurmu ya direkt dugun 2 ay ara falan farketmez nisan olmalı bnce
yok artık olurmu ya direkt dugun 2 ay ara falan farketmez nisan olmalı bnce
bencede olmalı nişan hayallerimiz var heralde dimi
bende sözde ayrı nişanda ayrı alyansa karşıyım noluyor işte tak iki görevide görsün
birde isteme olayı çok heyecanlı olur ya sakinleştirici mi alsak acaba
ben de çok çok kısa süre nişanlı kalmak istiyorum okul askerlik iş bulma derdi hepsi bitsin öyle nişan olsun ki bizi bekletecek bir şey kalmasın hemencecik bitsin o sancılı dönem
Tanışıyolarmış ama 4 senedir.İlk önce kulak misafiri oldum ama sonra baya baya dinledim yani
bencede olmalı nişan hayallerimiz var heralde dimi
bende sözde ayrı nişanda ayrı alyansa karşıyım noluyor işte tak iki görevide görsün
birde isteme olayı çok heyecanlı olur ya sakinleştirici mi alsak acaba
evet kuzum cok doğru yazmışsınn ya biz anlaşmıştık aslında ama annesi arayıp birden öyle deyince şaşırdım zaten insanın eli ayağına dolaşıyoo..ama dedıgın gibi erkek cok önemli aradaki dengeyi kurmalı ve kendi fikirlerinden ödün vermemeleri lazımm tabi saygı çerçevesinde..bi kerede askım askerdeyken annesi aradı cok şakacı bi kadın ama o aksam söylediklerinin ben şaka oldugunu anlamadım bana dedi fatihle evlenince dışarı çıkmadan önce banada soracaksın,ben ızın verirsem çıkarsın hatta bensiz çıkamazsın falan gibilerinden bende cok bozuldum sinirlendım bana kocamdan başkası karışamaz çünkü sonra fatihe anlattım bunları o da kızdı sana ben karışırm ancak ki karışmıyorum hem güveniyorum hmde ne yapıp yapmadıgını biliyorum dur anneme sorayım dedi sormuş annesine hatta kızmış biraz sanırım annesi şaka yaptım ben gerçek mi sandı demiş sonra söyleyince üzüldüm tabii..ama bunu iyiki yaşadık çünkü ben fatihin benı nasıl korudugunu ve aramızdaki dengeyi nasıl sağladıgını gördümm yani annem haklı karışır sana gelinisin deyip susmadı bu cok hosuma gitmiştihımm.. haklısın canım ama kimsenin ailesi 4 4 lük anlaşamıyo, önemli olan 4 3 lüğü yakalamak ve saygı.. sen saygını göstermişsin burda, annesi seni 2 yüzlü görmek yerine daha çok saygılı görmeliydi bence, ama aileler işte.. böyle şeyler olucak yaşıcaz, ama bunları aza indirmek için sevgiliyle bunları enine dibine konuşmak lazım. aklına gelebilecek her şeyde ortak düşünce yaratmak lazım. mesela biz onurla sözlendiğimizde onur keşanda okuyo olcak, ama ben edirnede annesine 20 dk uzaklıkta yaşıyo olucam, belki de ben onun ailesiyle ondan daha çok görüşücem. ve annesi bana bişeyler sorsa ben tek başıma cevap vermek zorunda kalıcam. önceden ortak kararlar alınmalı ki ben orda annesine ''biz onurla böyle böyle düşünüp karar verdik'' diyebilmeliyim. sonra annesi onuru arayıp ''şöyle mi düşündünüz'' dediğinde onurun da ''evet doğru ya da yanlış ama böyle düşündük, kararlarımıza saygı duymanızı istiyorum'' demeli. burda erkeğe çok fazla görev düşüyo. çünkü ne kadar bizleri kızı gibi görseler de onlar için oğullarının fikirleri daha önde olur. bi de dediğin gibi biz kavga etsek de barışırız, ama bu kavgalardan onların haberi olursa onlar bunu büyütebilir ve unutmayabilir. annem bana hep der, o anda kavgalı da olsanız bizim yüzümüze gülmek zorundasınız diye.. aynen öyle yapmalıyız. aileler birbirlerine kırıcı söz söylerlerse de biz araya girip orta yolunu bulmalıyız. mesela benimkinin annesi dünürüne demiş ki ''ben seni çok sevdim, çocuklarımız allah korusun ayrılsa da biz arkadaş kalalım yine de'' demiş. şimdi bu da söylencek söz mü? dünürü kızımı istemiyolar mı acaba diye düşünür, ve düşünmekte de haklı. gerçi eltimi pek sevmiyolardı, ama o konuda haklılar ben de sevmiyorum =) ama eltime karşı ağzımdan bi kere saygısız bi kelime çıkmamıştır. o da sırf onura duyduğum saygıdan gelir. eltim beni ne zaman bozsa onur devreye girer, lafını söyler, susturur. çünkü o onurun yengesi, ama ben gelinim. onur söylerse unutulur, ama ben söylersem unutulmaz. erkeğe çok görev düşüyo, ailesini idare edicek, bize doğru gelen şeyi onlara dinleticek. bizimle ortak bi karar alıp ailesi tam tersi kararı isterse sözünden dönüp ailesinin doğrularına geçiş yapmıcak.
aslında ben şöyle yaparım ailemle ilgili herşeyi sevgilime anlatırım paylaşırım üzüntülerimi sevinçlerimi
ama sevgilimle ilgili herşeyi aileme anlatmama çünkü onlar hemen yadırgıyorlar yargılıyorlar sevgilimi kıyamıyodum yani benim bilmem daha iyi
aileler ufacık tartışmalarıda büyütüyorlar gözlerinde ve beni mutlu edemicek gibi duruma geliyorlar hemen
canım normalde pek anlatmamak lazım bence ama eşe gore de değişir cok guwendıgın emın oldugun senı seven bır erkekse anlatılabılır benceben her şeyi anlatıyorumdoğru mu yanlış mı bilmiyorum, ilerde kafama kakar mı onu da bilmiyorum. ama ona anlatmazsam rahatlıyamam. bi sevgiliye anlatır gibi değil de en yakın arkadaşıma anlatır gibi anlatıyorum. seninki de sana şakasına takılmıştır bence. ama ciddi ciddi bi laf sokma durumu yaşasaydım anlatmayı keserdim. bi de benimki öyle anlattıklarımı öğüt vermeden dinler, yargılamaz. mesela o bana anlatınca ben bi başlıyorum yorumlara.. eyvahh çok korkuyo, böyle yaparsan anlatmam, aileme karşı önyargılı olmanı istemiyorum diyo. çenemi tutmaya çalışıyorum o yüzden.
aslında ben şöyle yaparım ailemle ilgili herşeyi sevgilime anlatırım paylaşırım üzüntülerimi sevinçlerimi
ama sevgilimle ilgili herşeyi aileme anlatmama çünkü onlar hemen yadırgıyorlar yargılıyorlar sevgilimi kıyamıyodum yani benim bilmem daha iyi
aileler ufacık tartışmalarıda büyütüyorlar gözlerinde ve beni mutlu edemicek gibi duruma geliyorlar hemen
yok öyle bişey olamazz belki bizi düşündüde söyledi zorlanacağımızı falan ama ben aç kalırım gerekirse tarlaaya bile giderim iş bulamazsam ama genede aynı evde yaşamamm zaten konusu açılırsa tekrar fatih ve ben aynı evde yaşamak istemiyoruz herkes için zor olurr ev ev üstüne olmaz zaten dicemALLAH korusun gerçekten de
evet insan banyo bile edemez çok haklısın bu konuda özel hayatı olmaz bi defa
bu kadın bunu bi defa açtıysa devamı gelir canım bak baştan önlemini al demek ki kafasına koymuş yanına alıcak taviz verme sakın
evet kuzum cok doğru yazmışsınn ya biz anlaşmıştık aslında ama annesi arayıp birden öyle deyince şaşırdım zaten insanın eli ayağına dolaşıyoo..ama dedıgın gibi erkek cok önemli aradaki dengeyi kurmalı ve kendi fikirlerinden ödün vermemeleri lazımm tabi saygı çerçevesinde..bi kerede askım askerdeyken annesi aradı cok şakacı bi kadın ama o aksam söylediklerinin ben şaka oldugunu anlamadım bana dedi fatihle evlenince dışarı çıkmadan önce banada soracaksın,ben ızın verirsem çıkarsın hatta bensiz çıkamazsın falan gibilerinden bende cok bozuldum sinirlendım bana kocamdan başkası karışamaz çünkü sonra fatihe anlattım bunları o da kızdı sana ben karışırm ancak ki karışmıyorum hem güveniyorum hmde ne yapıp yapmadıgını biliyorum dur anneme sorayım dedi sormuş annesine hatta kızmış biraz sanırım annesi şaka yaptım ben gerçek mi sandı demiş sonra söyleyince üzüldüm tabii..ama bunu iyiki yaşadık çünkü ben fatihin benı nasıl korudugunu ve aramızdaki dengeyi nasıl sağladıgını gördümm yani annem haklı karışır sana gelinisin deyip susmadı bu cok hosuma gitmişti
aynen, mesela benim sevgilim öss yi ilk girişte kazanamamıştı, ben de öğretmenlik kazanmıştım o yıl. annem de ''sen öğretmen olcaksın, onur daha kazanamadı, yollarınızı ona göre düşünün artık'' falan demişti. mesela ben çok üzülmüştüm bunu duyunca, havalanmaya ne gerek var yani, al bak öğretmenler atanamıyo, 4-5 kere kpss ye girenler var. belki de onur benden sonra mezun olmasına rağmen benden önce iş bulucak ve belki de ben hala atanamıyo olucam. hayat bu yani..
Kesinlikle. ben de özeniyorum nişana
Ben lafı kendim tamamlarım falan diye korkuyorum babamın yerine...
neden lafı sen tamamlarsın diye korkuyorsun lafı
aferin sen annenden daha olgun düşünüyorsun bak işte
hep böyle olursun umarım hayatında
ne gerk var evet kendi meziyetleriyle gururulananlara sinir oluyorum
hayat bu hiç belli olmaz nolacağı ne ce okumuşlar işsiz sürünüyorlar bunlarıda annene söyle bence
yanlış anlaşılmasın sürünüyorlar derken üzülüyorlar iş bulamıyorlar nalamında deidim yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?