Uzun süreli yatılı misafir

esincee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
461
390
303
20 yaşında erkek bir kuzenim var, üniversiteyi bu yıl kazandı ve yurt çıkana kadar bizde kalacak. Yurdun çıkması ocağı bulabilirmiş, o yurt çıkmazsa kasımda başka bir yurda yerleşeceğini söyledi annesiyle babası. Evde ben, annem ve kız kardeşim yaşıyoruz. Dolayısıyla evde erkeğin yaşamamasının verdiği bir rahatlık var. Fakat şimdi rahat hareket edemiyorum o kadar, evden ayrılacağı süreye neredeyse en az 2 ay var ve kesin bir tarih de yok bu beni daha çok geriyor. Bu yüzden de gerginim hiç bu kadar uzun erkek misafir ağırlamamıştık. İlk günler gayet güldük eğlendik fakat daha 2 ay olduğunu düşündükçe benim sinirlerim gerilmeye başladı evdeki herkese de yansıtıyorum bunu misafirimiz dışında. Aynı şehirde başka bir akrabamız var ama onda kalmak istemiyor pek kuzenim. Abartıyor muyum bilmiyorum o yüzden sizin de fikrinizi almak istedim, 2 ay bana gerçekten hiç geçmeyecek gibi geliyor ki 2 ayın sonunda çıkacağı da belli değil.

Sizde onun yerinde olabilrdiniz ben abartilacak bisey goremedm sonuc olarak kuzeniniz yardimci olmaniz gerekirken rahatsiz olmussunuz bence tavriniz ve dusunceniz cok yanlis

kuzen dedigine gore ya hala amca ya teyze dayi oglu
yani yakin akraba
abartiyorusnuz

Bence abartmıyorsunuz. Herkesin kendi evinde kendi düzeni var. Evet öğrenci olabilir yardım edilebilir ama eğer bu aylarca sürecekse sizlere bu kadar yük olması gereksiz.

yaşınız kaç

odanızı vs mi verdiniz

tesettür gibi giyimsel sıkıntılar mı yaşıyorsunuz onun yanında

hani ben kuzenlerimle denize giderim vs

tabi banyodan bornoz ile çıkıp odanda giyinmek vs benim için olabilir şeyler ama herkesin aile hayatı farklı

Abartmıyorsunuz
O yurt çıkana kadar başka bir yurtta kalabilir
Ayrıca ne yurdu bu ocaga kadar açıklanmıyor :/

Dar bir düşünce olabilir ama iki kız kardeş varken kalmazsa daha iyi. Bir iki hafta tamam idare edilir ama iki ay fazla. Ben dışarıda çok açık giyinmiyorum ama evde çok çok rahatım, ne bileyim ben rahat edemiyorum yabancı erkek olunca kuzen bile olsa. Annen ne diyor bu duruma

Bildiğim kadarıyla KYK yurt sonucları açıklandı, yedeklerdeyse ocağa kadar çıkmayabilir. Ocakta da çıkacağı kesin değil yani bence ailesinin bunu düşünmesi lazımdı. Zira ne kadar yakın olsak da ben de kuzenimin yanında rahat edemem. İnsan evde şort atlet gezmek ister vs. ve erkek olması büyük bi sorun oluyor bu durumda. Kısa süre olsa neyse.

Bir de ocaga kadar özel bir yurtta kalabilir, kyk çıktığı zaman oraya gider. Üniversite okuyanlar hep bir akraba yanında kalmıyor ki. Benim de dayım vardı çok ısrar etmişti ben kalmamıştim rahatsızlık olmasın diye.

Abartmıyorsunuz
O yurt çıkana kadar başka bir yurtta kalabilir
Ayrıca ne yurdu bu ocaga kadar açıklanmıyor :/

Kyk yurdu. Kyk yurtlları çok az ve yeteklerden sıra gelene kadar aylarca bekleniyor. Özel yurtlar 600-1000tl arasında

Özel yurtlar bir yıllık anlaşma yapıyor, yoksa kabul etmiyor. Kyk vu sureçte kayıt yapılmazsa yanar.

Abartıyorsunuz
Benim de yurdum bir ay çıkmayacak ve ben akrabalarımda kalacağım
İnşallah onlar da sizin gibi değilllerdir...

Bende üniversite öğrencisiyim şukur böyle bir durum yaşamadım ama yaşayan çok arkadaşım oldu. O da istemez. Düzen ister. Mecburiyet sonuçta. Biraz daha anlayışlı olun derim.

Kardeş gibi büyümediğim adamı bende istemezdim evde. Abartmıyorsun normal bence. Keşke kazık kadar adamı emri vaki yapıp sizde kalmaya zorlayacaklarına bir yer bulup orda kaldırsalarmış ailesi.

Özel yurtlarla alakalı şöyle bir sıkıntı var yalnız, özel yurtlardan ha deyince ayrılamıyorsun. Mesela yerleşeceğin zaman senet yapıyorlar ve genellikle bir yıllık oluyor, şimdi özel bir yurda kaydolsa büyük ihtimalle senet yaptıracaklar, diyelim 2 ay kaldın sonra bişey oldu çıkmak istedin, yerine birini bulmanı istiyorlar genellikle, yerine bir başkasını bulamazsan ve çıkmak istesen adam senetleri vermiyor, kalsan da kalmasan da parasını ödemek zorundasın diyor. Hepsi böyle mi bilmiyorum ama özel yurtların birçoğu böyle. Canın istediği zaman yurttan ayrılma olayları zor oluyor genelde.

Bilmiyordum o kadar beklettiklerini. BAşka kalacak yerleri yoksa sabredin iyi biriyse.

Ben değilim konu sahibi. Konu sahibine bu ayrıntıları bilmeden öyle yorum yapılması kotu. O çocukta istemiyordur ama bunlar kolay işler değil. Şimdi konu sahibi burdaki olumsuz yorumlarla daha da rahatsız olacak. Biraz anlayış, misafirseverlik oysa nasıl kıymetli.

Yaşım 24. Odamı vermedim zaten evde onun için bir oda da yok salonda kalıyor. Tesettürlü değilim ama evde normalde olmadığı için rahattım şimdi ekstra dikkat etmem gerekiyor, banyodan çıkınca görünmemeye çalışıyorum çok sıcak olduğu halde rahat giyinemiyorum bunlar canımı sıkıyor kısa süreli olsa yine tolere ederdim fakat en az 2 ay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…