Farklı uygulamalar olur illaki. Baştan konusabilirler. Ben de kaldım özel yurtta çok kısa sürede de çıktım.
Evet alırım tabi ki neden almayayım? Vaktinde yatsın,vaktinde kalksın,evimin kurallarına uysun isterse 6 ay kalsın.Öyle bir konuşuyorsunuz ki erkek kuzen erkek kuzen sanki size yan gözle bakacak gibi.Bu kadar abartmayın bence.
Şahsen çamaşır bulaşık takılmam kız olsa istediği kadar kalsın. Erkek olması sorun. Farklı düşünebilir herkes elestiredebilir ama dinen nikah düşen erkekle aynı evde zorunluluk ve kısa süre dışında kalmam. Rahatım bozulur. Özel okula gidebilecegine göre maddi durumları iyi başka bir yerde rahatlıkla kalabilir. Ama bence şu an yapabileceğiniz bir şey yok, baştan kabul etmiş annen.
Yan gözle bakmamasi için bir sebep var mı?
Eskidenmis o kardesinin cocugu universiteyi kazandi diye ev acmalar,salonun bi koltugunu uyumasi icin vermek,sofraya bir tabak daha fazla koyup hic gocunmamak...
Artik hic kimse biseye katlanmak istemiyor.Ne aci ki cogumuz boyleyiz..
O zaman en baştan kabul etmeyecektiniz yapacak bir şey yok ki sonuçta gelmiş artık git diyemezsiniz.Anneniz müsait değiliz deseydi.Fakat artık olan olmuş yani katlanmaktan başka çareniz yok.Sizde kendinizi kasmak yerine keyif almaya bakın.Mesela oturun kuzeninizle,kardeşinizle film izleyin,muhabbet edin.Ya da çıkın dışarı gezin kafanız dağılsın.Ben kuzenlerimle kardeş gibi olduğum ve çok eğlendiğim için bana abartılcak bir durum gibi gelmedi o yüzden ama tabi herkesin yapısı farklı ne diyeyim.Yan gözle bakmazsa bakmasın ben bakacak diye bir şey dedim mi? Benim hareketlerim kısıtlanıyor misafirşik bu kadar uzun olmamalı eğer başka imkan varsa kimse kimseye bu kadar yıkılmamalı herkesin bir düzeni var. Ben kimseye aylarca yıkılmam kimse de bana yıkılsın istemem Allah mecbur etmesin ki burda maddi bir yetersizlik durumu da yok keyfi bir bekleme var
Kuzenim diyor arkadaş bilmem farkında mısınız? Komşumuzun oğlu demiyor.Yan gözle bakmamasi için bir sebep var mı?
1 ay misafirlik için uzun bir süre bunu yine de aklınızın bir köşesinde tutun. Benim kuzenimin özel yurt imkanı var sizin böyle bir imkanı var sizin böyle bir imkanınız yoksa yapacak bir şey yok onlar sizi idare edecekler.
Konu sahibine fikri sorulmamış, belli ki hatır meselesi yüzünden annesi de kabul etmiş ve konu sahibi şu anda haklı. Hadi takılacak hiçbir şey olmasa bile o evde yaşayan bir birey olarak, bu misafirlik yüzünden düzeni değişecek biri olarak fikrinin sorulmamış olması bile rahatsız eder insanı. Herkesin evi yeri, neden rahatsız oluyorsun da denmez ki insana...
Yahu siz akraba değilmisiniz benim bildiğim kuzen kardeş yarısıdır.Evin kurallarına uyuyorsa,sizi rahatsız edecek hareketler yapmıyorsa kalsın ne olacak? Erkek bile olsa sonuçta el insanı değil ki bu.
Özel yurt derken ?
Onlar bir aylığına almıyorlar yoksa bizde gitmesini biliriz
Allahtan biz birbirine bağlı bir sülaleyiz. Sizin gibiler yok aramızda
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ne günlere kaldık. Yedi kat el değil ki bu kadar ağır geldi , kan bagıniz kuzeniniz
Ay hayret ettim şuan.Bir arkadaşta yan gözle bakmaması için bir sebep var mı demiş.İnsanlar akrabaları için bile ne düşünür hale gelmiş.Sanki elin oğlundan bahsediyoruz.Bilmiyorum ben büyük kuzenlerime abi derim,küçüklerimde kardeşim gibidir.Şuan konuşulanlar çok anormal geliyor bana.Biz erkek kuzenlerimize "evlenecek " adam gözüyle ya da "sapık kesin beni gözetliyordur" diye bakmadığımız için sanırım senle bana anormal geliyor bu durum.
Not: şu saatte ayakta olmamın sebebi "erkek" kuzenim bize misafirliğe egeliyor üniversite kazandığı için ve daha yurdu yok. Ailecek çok mutlu ve heyecanlıyız. Bir sürü eğlenceli planlar gezmelik yerler ayarladık.
Siz yine de aklınızın bir köşesinde tutun da inşallah hoşnutsuzluklarını size yansıtmazlar ne kadar bağlı olursanız olun 1 ay kimse sizi aynı şevkle ağırlamayacaktır. İstediğinizi söyleyin. Düzeni bozulan ev sahibi oluyor siz tabii memnun olursunuz. Dediğim gibi ne derseniz deyin durum bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?