Uzun zaman önce boşandım sevmeye hakkım var mı?

Amiin inşallah. Aynen en güzeli en başta söyleyince karşındaki farklı beklentilere giriyo. Gerek yok. Aslında gerçekten dindar olsalar efendimizinde dul olan Hatice validemizle evlendiğini , bunun evlilik için önemli bi kıstas olmadığını bilirler. Sen bunlara hiç takılma canım. Rabbim inşallah gönlüne göre versin.

Böyle saçma düşünceleri at kafandan 1 yıl olmadı bosanali ..atandim bende çocuk var ve yakında evlenecegim iddet muddeti bitince insallah
Sevgilim hiç evlenmemiş ve oda namazında Niyazinda ve çok duskun dinine ortak nokta olarak
Birde asıl dinine bağlı kişi bu şekilde yargilmaz insanı bunu unutma peygamber rimiz Hz Hatice ye gençlik yıllarında aşık olmuş ve evlenmis..onun çocuğu var iken

Gerçekten mi ya benimde esas korkum dindar biri olduğu için tam tersi önyargılı davranmasıydı. Peki böyle birine nasıl yaklaşmalıyım. Hiç bilmiyorum .

Gerçekten mi ya benimde esas korkum dindar biri olduğu için tam tersi önyargılı davranmasıydı. Peki böyle birine nasıl yaklaşmalıyım. Hiç bilmiyorum .
Eğer gerçekten dinine bağlı ise taklit değilse seni yargılamayacaktir. Normal olanı ..ayrıca biz evlenip bosandik günah mı isledik.. erkeklerle yatıp zarmi diktirdik afedersin( bu arada böyle yapanlarada bir sey diyemiyorum cunku onlari zorlayan yine kendini bi halt sanan erkek milleti ).durustce helal şeyleri yaptık..basın dik olsun hemsiresin ozguvenin yerine gelsin....
Ben ilk hoslandigim anda 2. Gün deyim sana senden çok hoşlanmaya başladım kalbim yerinden çıkacak gibi atıyor eğer hayatında biri varsa özür dilerim bu duygumu keser atarım seninle de asla konuşmam demiştim öyle mesaj attım yani ..duygularım zirvana olmadan adam bekarmi sevgilisi varmi öğreneyim dedim yani öyle başladı bizim :)..

hakkım var mı derken?
sevmediğin biriyle evlendirilmiş eziyet görmüşsün en çok senin hakkın var.
sen kendini ezik görürsen herkes öyle görür.
adam mı öldürdün? milletin parasına namusuna mı göz diktin?
alt tarafı evlenip boşanmışsın.
adamda dediğin gibi gerçek namazında niyazındaysa boşanmanın da hak olduğunu bilir.

Neden hakkım var mı diye soruyorsunuz bu soru çok yanlış bir kere.
Ne var yahu herkes boşanıyor hele ki siz şiddet görmüşsünüz boşanmak en en doğal hakkiniz boşanmayıp ne yapacaktınız?
Bence madem hoşlandınız azcik kendinizi gosterin konuşmaya tanımaya çalışın sizi fark etsin.
Bekar olabilir ama belki sevgilisi veya bir sevdiği vardır bunu da öğrenin bence.
Bir de hoşlandınız diye hemen evlenecek değilsiniz zaten öyle düşünmeyin.

Arkadaşımın bir çocuğu vardı kocası onu terkedip gittiğinde. Biriyle tanıştılar sevdiler evlendiler ve gayet de mutlular üstelik evlendiği adamın çocuğu bile yoktu. Ve arkadaşımın kızını öz kızı gibi benimsedi baktı. Ki sizin çocugunuz bile yok hadi bunu sıkıntı ediyor diyeceğimiz bir durumunuz yok. Hangi devirde yaşıyoruz? Herkesin mutlu olmaya hakkı vardır evlenmek boşanmak buna engel değildir. Boşanmak ayıp ya da kusur değildir

Boşanmak suç değil, önce bunu kendinize anlatın. Talihsiz bir evlilik yaşamışsınız ve yollarınızı ayırmışsınız hepsi bu. Anlıyorum toplum böyle yansıtıyor ama siz de buna inanmış gibisiniz. Boşandınız diye sevmeye hakkınız olmadığını düşünecek kadar ne var ortada ? Hoşlandığınız kişi ile kafanız uyar uymaz o ayrı konu ,umarım gönlünüze göre olur ama siz öncelikle boşanarak suç işlemiş ve bu nedenle hiç bir şeye hakkınız yokmuş gibi davranmayın.

Namazında niyazında insanlar evlenip ayrılamaz mı? Evlenmeden sevgili yapmazlar mı? Yada ne bileyim, bu ahlaksızca bir şey midir, yargılamak onların hakkı mıdır?

Kendinize haksızlık etmeyin. Çocuğunuz/çocuklarınız olabilirdi. Birkaç defa boşanmış olabilirdiniz. Ve aşık olmak yine, yeniden hakkınız olurdu. Geri durmayın, iletişime geçin.

Seni kendime benzettim..
Benimde okurken çocuğum oldu.
Esimle bu aralar ve uzun süredir aramız da muhabbet yok.
Sevgi yok.
Darılsam gönlümü almak için çabası yok..
Yataklarda iki gündür ayrı.
Bende ayrılığı düşünüyorum...
Ama çocuğum ailem...
Offf offf.
Beni sevdiğini düşünsem azcik neyse diyip devam edicem ama aynı evde o geçimi sğlıyor ben ev duzenini

Başka biseyimkz yok

Canım ya ne demek bu yıl 2018 hala bunu takanlar varsa zaten uzak olsunlar . Ayrıca gerçekten dinini bilen biriyse peygamber efendimizin hayatını da bilir . Hatice annemiz ve diğer eşlerinin hayatlarını bilir . Ha yine de istemez ise o kendisi kaybeder . Yaşınız evlilik yaşı bence bir deneyin görüşmeyi

• Allah mutlu etsin canım bol bol dua et ve sevgin bitmeden ayrılma yoksa acı çekersin boşanmak zor bir süreç eğer seversen..benim sevgim bitmişti ona rağmen zordu.. ben istihareye yattım namaz kılıp Allah'ım dedim derdimi bı sana açıyorum bu adamla evliliğimi surdurmek benim için hayırlıysa içimde onun sevgisini arttır..yok eğer hayirsizsa onun sevgisini kalbimden al diye dua ettim ...istiharenin özel duasinida okudum elbbete..ardından öyle olaylar yaşandı ki o kisiden acayip soğudum..sonuçta Allah'a dayanarak güvenerek ona sorularak yapılan bir işte pişmanlık olmaz..

Neden hakkin olmasin, bunu nasil dusunebilirsin? Kendini asla eksik, kusurlu ve degersiz hissetme.. Bosanmis olmak ahlaksiz olmak demek degildir.. Sen kendine guzel bak ki cevrene de o enerjiyi yay..
Anliyorum duygu ve dusuncelerini (ben de yaklasik 1 sene evli kalip ayrıldım, 29 yaşındayım, yaşıt sayılırız), bizim toplumda malesef boyle bi sorun var ama gencecik, meslegi elinde bi insansin, kendine haksizlik etme.. Eger kendini oyle haketmiyorum diye gorursen olmadik tipleri bile kendine layik görürsün..
Dilerim cok degerli biri çıkar karşına ve çok mutlu olursun..

+1
Gerçekten "dindar" ise sorun etmemesi lazim.. (Ha adam bosanmis biriyle evlenmek istemeyebilir, bunu anlarim ama bu yine onun tercihidir, senin kusurlu olman gibi bi durum sözkonusu değil..)
Dindar degil de toplumun yargılarına göre yaşayan bir "muhafazakar" ise dedigin gibi sorun etme ihtimali cok yuksek.. Yani kendi sorun etmese bile o cevresinin etkisiyle hareket edebilir..
Sorun edecek bi tipse zaten sogumalisin diye dusunuyorum.. "Hakli adam, zaten beni niye istesin ki" gibi bi dusunceye girme sakin, degerlisin, unutma..

Sevgim var
Ama onun bana var mı bilmiyorum

Yüzüme bile bakmıyor aynı evin içerisindeyiz
Gün içinde arardı aramıyor. Falan...

Canım kendine gel istersen neden hakkın yokmuş? Ne güzel mesleğin var çalışan ve güçlü bir kadınsın şerefinle çalışıyorsun ve tabiki mutlu olmayı hakediyorsun. Kendine haksızlık etme. Benim kuzenim kötü bir evlilik yapip boşandı ve sonra karşısına hayatının aski cıktı adam bunu hiç sorun etmedi kuzenimin ici rahat etsin diye çocuk kendi ailesine bile söylemedi ikinci evlilik olduğunu. Çocuğun ilk evliligiydi her zaman kuzenimle gurur duydu ve ailesinden çekinmedi sadece söylemesini kuzenim istemedi diye ona bile tamam dedi şuan çok mutlular ve 3 çocukları var :) kendine bi şans ver canım hakediyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…