Uzun Zamandan Sonra Katlanan Sorunlar

Sevgili koalina,

İlk mesajına binayen yazıyorum. Daha sonraları gelişme var mı bilemiyorum. Hemen hemen açtığın tüm konuları okumuştum. Kv lerle aran iyiydi, hatta eşyaları değiştirmek istemeni bile kırılırlar diye söyleyememiştin. O zamanlar içimden şunu geçirmiştim "şimdi oğluyla iyisin diye sana bu kadar iyiler, kötü olsanız senin onları düşündüğün kadar onlar seni düşünürler mi acaba". Bunu yazdım mı hatırlamıyorum ama nitekim izlenimlerim doğru çıkmış. Oğlu evi terkediyor ve seni hiç arayıp sormuyorlar. Aksine bir de "baban çok kızdı bir daha da gelmez" diyor.

Siz kendi kendinize hiç kalamadınız ki. Artık apayrı bir aile olduğunuzu doya doya yaşayamadınız ki. Evlendiğin günden beri birçok şeyi alttan alan, göz yuman taraf sensin. Eşinin bunları yapması nedense bana anormal gelmedi. Sanki bekar gibi davranmış, insan eşine küsse de sinirle evden çıksa da evi terketmek nedir ya? Sevgilimisiniz ki siz böyle birşey yapıp saatlerce telefonunu kapatsın. Üstelik onca şeye göz yumduğun göze görünmüyor farkında mısın? Hala kv ve ailen seni arayıp "kocana güzel sofra kur iyi karşıla" diyor. Annen iyi yapmış, eşini arayıp kızmakla. Ki öncelikle bu davranışı kv yapması lazımdı. Çünkü dönem dönem aynı evde yaşıyorsunuz.

Dış göz olarak, bence sizin daha ciddi sorunlarınız var. Ve uyumadan önce kısa bir konuşmayla halledilecek türden değil. Umarım en kısa zamanda çözersin.

Doğum günü planı 2 hafta öncesinden yapıldı ve 3 aile çağırıldı. Ne yapacaktım geldiklerinde, kusura bakmayın hazırlık yapmadım mı diyecektim yoksa arayıp iptal mı edecektim? Bu tarz şeyler zaten bana uysa ben 2 sene önce "kusura bakmayın ben bu eşyalarla yaşayamam artık alın" diyebilirdim. Aslında eşimin de bu derece abartacağını düşünmemiştim.

Olaylar olduktan sonra yatmadık zaten 10 gün falan ayrı odalarda yaşadıktan sonra kendisi bir gece geleyim mi diye sordu ben de "ben mi kovdum bana soruyorsun" dedim, geldi ve bir köşede kıvrılıp yattı. Geldiği saatten sonra konuşulmazdı çünkü 12 falandı. Benim her sabah 6'da kalkıp bütün sorunlarımdan arınmış, güleç ve yaratıcı bir şekilde gitmem gereken bir işim var. Bizim sorunlarımız çok derin, temel neden iletişimsizlik değil eşimin öküzlüğü. Çok net ifadelerimi bile anlamamış veya önemsememiştir. Benim en büyük hatam ise neyse diyip sineye çekmek olmuştur.

Beni de eşimin ailesi gelmesin diye bilerek kavga çıkardığımı düşünmesi şaşırttı. Alemin delisi ben miydim de o zaman 2 senedir aman kırılmasınlar diye bu saçma hayatı seçtim. Ben zannettim ki benim yaptığım fedakarlıkların bir karşılığı olacak. Tam tersi karşı tarafa daha sümsük görünmekten öteye gidememişim. Kimsenin aklında Koalina belki bozulur diye nokta kadar bile soru işareti olmamış. Kayınvalideme siz gelecekken eşimin sözüyle bana hiç sormadan planı iptal ettiniz, üstelik yanınıza geldi; belki onu dinlemeyip gelseydiniz daha farklı olabilirdi dediğimde bana tek dediği "hayırlısı böyleymiş" oldu.

Ben pek çözülecek bir şey göremiyorum, buradaki çoğu insan gibi düşünüyorum ama bu yaz artık tamamen gitmiş olacaklar. Bir de o zaman görmek istiyorum. Tabi ki içimde hiç bir heyecan,aşk, mutluluk, umut yok. Uzatmalardaymışız gibi hissediyorum o kadar.

Çok haklısın. Senin yerinde olsam çoktan cinnet geçirip eski eşyalarıyla neleri var neleri yok kapı önüne koymuştum ve içimde biriken her şeyi yüzlerine söylemiştim. Çok sabırlı davrandın. Buna rağmen eşin seni tanımamış ki ailesi gelmesin diye kavga çıkardığını sanmış. Keşke gerçekten istemiyorum onları diye kavga çıkarsaydın da bütün bu küslüklere değseydi :) Haksız yere insanın daha çok ağrına gider bu laf... Senin iyiliklerinin karşılığı Allah bilsin. Tamamen gitseler de sen yaşadıklarını ve eşinin yaptıklarını kolayca unutamayacaksın. Umarım eşin, senin bu duygularının zamanla yok olduğunu görür. Uzatmalarda bile hissetsen kendini üzme. Okumuş eğitimli bir kadınsın. Elinden gelenin fazlasını yaptın, eşin seni kaybetme korkusu yaşasın da aklı başına gelsin.

işte evladına çok düşkün ya. senin de aynı titizliği göstermen için söylüyor . senin de bu söylediklerini dikkate alacağından emin. çünkü sen önemseyen birisin. keşke aynı önemi eşin de gösterse.
bence bi yerlerde yanlış var ve ben senin adına üzülüyorum.
işin iyi. hem güzel ve hem de güzel kalpli bi insansın.
eşinin yaptıkları hiç doğru değil. en sıkıştığı zamanda seni satmış ailesine.
gitmiş beni boşuyor demiş . dilekceni söylemiş .
kol kırılır yen içinde kalır sözü sizin evde sadece senin için geeçerli galiba.
yanlış bi evlilik yapmışsın gibi görünüyor. hiç sevmedim eşinin tavrını. kendine müslüman.

evet bi de o zaman gör tabi
ama aynı özeni sana göstermezse ardına bile bakma. çok üzülürüm üzülürsen

İnan ki severim seni...
Tek kaygım bundan daha fazla üzülmemen.
Çünkü gençlik ve sağlık gitti mi bir daha geri gelmiyor.
Bak daha 40 yaşımda değilim bin türlü hastalıkla uğraşıyorum da tek sebep eski acı anılarıma bağlıyorum maalesef.
İyi ol,mutlu ol,sevilmediğini hissettiğin anda da nolur bas git!!!

Hala bir şeyleri anladığını zannetmiyorum. Dün bana çok sabırsız ve merhametsizsin dedi, bu olaydan tamamen bağımsız rutin bir şeyler konuşuyorduk. Bunca şeye rağmen hala nasıl bana sabırsız ve merhametsiz diyebilir şok oldum. Aklı başına gelmez yine beni suçlar bence, çok zor bi adam.

evet bi de o zaman gör tabi
ama aynı özeni sana göstermezse ardına bile bakma. çok üzülürüm üzülürsen
Ve bunu kaç kere söyledim hatırlamıyorum. Benim annem çok mecbur kalmadıkça sorunlarımı bilmez, bilse de oldukça yumuşatarak anlatırım. Tabiri caizse kan kusup kızılcık şerbeti içtim modundayımdır. Sülalede herkes bana ketum der yani o derece katıyımdır bir şeyleri anlatmama konusunda ama geldim de bu boşboğazla evlendim. Bir de annesi "oğlum sır küpüdür hiç bir şeyi anlatmaz" der. Onların sır küpü dedikleri buysa...Kimse de karşısına alıp sen ne yapıyorsun diye ciddi ciddi konuşmuyor ama bu sefer ben ailesine anlatmayı düşünüyorum her şeyi. Hepsi şaka gibi gerçekten...

Canım aile sine anlatacaksın ama çocuk onların çocuğu ve onun Hakkı'nda olumsuz bi şey dinlemek istemeyecektirler
Çok kötüleme çocuklarını .sana çıkışmasınlar sonra

Seni yumuşak görmüşler eşin ailesi kendi istedikleri ve işine geldikleri gibi davranıp yapıyorlar sanırım.

Abla eski konularını biliyorum,seni tanıyorum yorumlarından falan.
Bu sefer seni çok bıkmış yorulmuş artik çabalamaktan sıkılmış olarak gördüm.
Çok üzüldüm,inşallah hayatın evliliğin herşey istediğin gibi gibi olur ♡

Aynen öyleyim gerçekten.
Teşekkür ederim.

Resti çek canım. Ogretmensin, mesleğin çok güzel. Eşin büyüsün öyle gelsin.

Kv ler zaten 12 at sizde değiller onlar olmadığı zaman çok anlayışlı naif bir adam mı ki?

Ha elbette dene tamamen ayrı ev olmayı, bir de öyle gör

Kv ler zaten 12 at sizde değiller onlar olmadığı zaman çok anlayışlı naif bir adam mı ki?

Ha elbette dene tamamen ayrı ev olmayı, bir de öyle gör
Hayatımızı etkileyecek ciddi konularda normalde gösterdiği anlayışı göremedim. Bazı konularda çoğu insanda bulunmayacak anlayışa sahiptir, bazı konularda ise tam bir odundur.
Kayınvalideler gelmeseler bile gölgeleri üzerimizde. Evin boyasının rengine kadar fikir beyan edebiliyorlar, eşim de sözlerimi emir gibi görüyor. Sadece taşınmaları zaten yetmeyecek, hayatımızı şekillendirmeye çalışmayı da bırakmaları lazım. Eşim sürekli her attığımız adımı anlatır, doğal olarak onlar da yorum yapar ve eşim de onların istediklerini yapmaya çalışır.

Muhakkak ev ayırmak yeterli değil birde onlar yıllardır alıştılar sen figüran onlar başrol oyuncusu falan, bu algıyı nasıl yıkacaksın neler olacak...hayırlısı olsun ama sene seneyi aratıyor koalina,bu yaşlar bir daha gelmeyecek

Ana kuzulugu zor yaa..Ya oyle kabul edeceksinAliden biri olmayi canigonulden isteyeceksin...Yada cok zorladigi zaman...
Ama iste sonrasi var..Duzgun adam bulmak cok zor..
..Ondan sonra beterleeiyle karsilasirsan uzulme ihtimalin de var..Hakkinda hayirlisi ve guzeli olsun

Ben bu seneye bile tahammül edemiyoken daha zorunu düşünemiyorum bile...hayırlısı henüz tam umut kesemedim

İlla biriyle evleneyim durumjm yok, çocuk da düşünmüyorum. Tek akıllılığım çocuk yapmamak oldu o yüzden daha rahatım ama bakalım bu yaz dananın kuyruğu kopacak ama iyi yönde mi kötü yönde mi göreceğiz

ne olursa olsun sen mutlu ol inşallah canım benim
evlilik değil senin şu zamana kadar yaşadığın.
akraba ilişkilerine benziyor genelde karı koca ilişkiniz.

Esinin ailesi evlerine ciksa da senin derdin bitmez gibi...
Konularin hep ayni farkindaysan.
Sen esinin dogumgunu icin esinin ailesini toparla, davet duzenle, adam sana annemler gelmesin diye kavga cikardi desin. Gel de kafayi yeme!
Hep sunu savunurum, istersen melek ol eninde sonunda esinin ailesi icin senden kotu gelin olmayacak. Onun icin birak seni kotu bilsinler, kendinden verme artik.
Esinle de konusun artik bak kac gun olmus, ne yapacaginiza karar verin. Sana uzuluyorum baska kimseye degil. Cunku sen bu adami bosasan adamin pesinde anasi var. Seni dusunen bile olmaz emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…