Teşekkürler canım, geçen ben de dedim kayınvalideme "biz hiç yeni evli gibi olmadık, hep eskimiş evlilikler gibiydi yaşadıklarımız" diye, bir şey demedi bile. İşin kötüsü bundan sonra o heyecan da yok istek de. O yeni evlilik zamanlarını hiç yaşayamadım yaşayamayacağım da.ne olursa olsun sen mutlu ol inşallah canım benim
evlilik değil senin şu zamana kadar yaşadığın.
akraba ilişkilerine benziyor genelde karı koca ilişkiniz.
Bana da öyle geliyor. Bari yapsaydım da öyle kötü olsaydım diye düşünüyorum çoğu zaman. Eşimle konuştuk ama ben artık konuşmaya değil icraata bakıyorum. Çok güzel sözler veriyr ama bakalım tutabilecek miEsinin ailesi evlerine ciksa da senin derdin bitmez gibi...
Konularin hep ayni farkindaysan.
Sen esinin dogumgunu icin esinin ailesini toparla, davet duzenle, adam sana annemler gelmesin diye kavga cikardi desin. Gel de kafayi yeme!
Hep sunu savunurum, istersen melek ol eninde sonunda esinin ailesi icin senden kotu gelin olmayacak. Onun icin birak seni kotu bilsinler, kendinden verme artik.
Esinle de konusun artik bak kac gun olmus, ne yapacaginiza karar verin. Sana uzuluyorum baska kimseye degil. Cunku sen bu adami bosasan adamin pesinde anasi var. Seni dusunen bile olmaz emin ol.
çok üzücü koalineTeşekkürler canım, geçen ben de dedim kayınvalideme "biz hiç yeni evli gibi olmadık, hep eskimiş evlilikler gibiydi yaşadıklarımız" diye, bir şey demedi bile. İşin kötüsü bundan sonra o heyecan da yok istek de. O yeni evlilik zamanlarını hiç yaşayamadım yaşayamayacağım da.
Bana da öyle geliyor. Bari yapsaydım da öyle kötü olsaydım diye düşünüyorum çoğu zaman. Eşimle konuştuk ama ben artık konuşmaya değil icraata bakıyorum. Çok güzel sözler veriyr ama bakalım tutabilecek mi
Ya aslında konuşmuyor değiliz, ben sadece her hareketinde tekrar tekrar söylemekten yoruldum. Çok basit bir örnek ama mesela cep telefonuyla çok vakit geçiriyor ve facebookta çok vakit geçiriyorsun demiş olayım. Önce bir kavga çıkar, ortalık savaş alanına döner, sonra tamam der dikkat eder hatta facebooku kapatır ama bu sefer instagramda vakit harcar. Ve bunu da bana çözüm diye sunar. Benim tekrar "instagramda da bu kadar vakit harcama" demem gerekir. Yani benim şikayetimden bir çıkarımda bulunup başka nelere kızabileceğimi düşünemiyor. Bu da beni yorduğu için bir şeyi bir kere söyleyip sonrasında küsüp kızmayı tercih ediyorum. En azından tek başıma kalınca kafam şişmiyor.Koalina sende bu sabır, kocanda da bu pervasızlık oldukça sen daha çok üzülürsün. Yapma, sabır taşı olsa çatlardı şimdiye kadar.
Evlendiğinden beri ne evini bildin ne huzurunu. Kocan desen tam bir ergen tribinde.
Hayır, konuşmuyorsunuz da, sen aman kimse kırılmasın dökülmesin diye sineye çektikçe kocan da e demek ki sorun yok kafasına giriyor.
Çok kötü patlayacaksın bu gidişle, o patlama olmadan ailelerle mi konuşursunuz toplanıp, ikiniz mi konuşursunuz ama son kez oturun konuşun.
Ona kalsa ben olmasam kimlerle evlenirmiş ama beni seçmiş. Benimle evlenmesi büyük bir nimet zannedersin. Kayınvalidemi de 2 gün önce aradım ama aradığıma pişman oldum. Havadan sudan konuşurken taşınmanın gözüne çok büyüdüğünden bahsetti. Ne var ki o kadar zor değil hep beraber paketleriz dedim. Yok ya öyle her şeyi yıkayıp, kurutup götüreceğim, temiz eve kirli götürmeyeyim dedi hepten sinirlendim. Bardakları, kıyafetleri her şeyi baştan aşağı yıkayacakmış. 1 ay da toplanmakla vakit geçirirler herhalde.çok üzücü koaline
çok.
eminim kaynanan çok üzülecek. senin gibi gelini zor bulur. oğlunu seven . sessiz . sakin. vur sırtına al lokmasını. uyumlusun da kayınvalidenlere karşı.
kimse o oğlanlarını idare edemez senin gibi.
seni kaybetmek istemeyeceklerdir.
nedense benim kaynananlar gittikten sonra eşinin düzeleceği konusunda da bi umudum yok .
of bana sıkıntılar bastı . sen yazdıkça.Ya aslında konuşmuyor değiliz, ben sadece her hareketinde tekrar tekrar söylemekten yoruldum. Çok basit bir örnek ama mesela cep telefonuyla çok vakit geçiriyor ve facebookta çok vakit geçiriyorsun demiş olayım. Önce bir kavga çıkar, ortalık savaş alanına döner, sonra tamam der dikkat eder hatta facebooku kapatır ama bu sefer instagramda vakit harcar. Ve bunu da bana çözüm diye sunar. Benim tekrar "instagramda da bu kadar vakit harcama" demem gerekir. Yani benim şikayetimden bir çıkarımda bulunup başka nelere kızabileceğimi düşünemiyor. Bu da beni yorduğu için bir şeyi bir kere söyleyip sonrasında küsüp kızmayı tercih ediyorum. En azından tek başıma kalınca kafam şişmiyor.
Ona kalsa ben olmasam kimlerle evlenirmiş ama beni seçmiş. Benimle evlenmesi büyük bir nimet zannedersin. Kayınvalidemi de 2 gün önce aradım ama aradığıma pişman oldum. Havadan sudan konuşurken taşınmanın gözüne çok büyüdüğünden bahsetti. Ne var ki o kadar zor değil hep beraber paketleriz dedim. Yok ya öyle her şeyi yıkayıp, kurutup götüreceğim, temiz eve kirli götürmeyeyim dedi hepten sinirlendim. Bardakları, kıyafetleri her şeyi baştan aşağı yıkayacakmış. 1 ay da toplanmakla vakit geçirirler herhalde.
Benim de umudum yok açıkçası ama belki düzelirdi dememek için kendim görmek istiyorum.
Bunu eşim söylüyor bana, sen biliyorsun benim kimlerle evlenmiş olabileceğimi diyor. Kimlerle evlenmiş olabilirse acaba bilemedim...of bana sıkıntılar bastı . sen yazdıkça.
yani gözünde büyüyor. anladım. sen de paketleriz demişsin .
yapsın o zaman yıkasın paklasın ve alsın tasını tarağını çıksın gitsin.
iyi insansın ki bi şey ima etmiyorsun. inan senin gibi gelinim olsun daha ne isterim. oğullarıma büyümek nasip olursa sakin insan bulurlar senin gibi inşallah. bu devirde zor çünkü
hem oğlu nasıl buluyormuş kaolina elini sallasa ellisini.
oğlunun yakışıklı desen değil. iş güç desen meslek sahibi garanti mesleği var desen .
yok kaolina yok. kaynanan seni sözleriyle etki altına almaya çalışıyor. oğlunu sen almasan zor hanım bulurdu. hem de meslek sahibi. yemesin kimseyi
canım ben kaynanama oğlunu asla şikayet etmemeyi öğrendim. oğullarına hangi ana baba toz kondurur. hele benimkiler hiç kondurmaz.Bunu eşim söylüyor bana, sen biliyorsun benim kimlerle evlenmiş olabileceğimi diyor. Kimlerle evlenmiş olabilirse acaba bilemedim...
Kayınvalideme göre de oğlu bir tane, merhametli, çok süper. Hatta bir ara oğlum yapmaz öyle tanımıyor muyum dedi bana. Eş olarak tanımıyorsun tabi, yapar ve yapıyor da dedim. Hiç toz konduramıyorlar oğullarına. Tipik kaynanaymış ama ben anlamamışım.
ona bakarsan benim kocam da elini sallasa ellisini bulurmuş . bence sen eşinden kat kat daha güzelsin. kompleks yapmış . sana da bunun tersini empoze etmeye çalışıyor ve başarıyorBunu eşim söylüyor bana, sen biliyorsun benim kimlerle evlenmiş olabileceğimi diyor. Kimlerle evlenmiş olabilirse acaba bilemedim...
Kayınvalideme göre de oğlu bir tane, merhametli, çok süper. Hatta bir ara oğlum yapmaz öyle tanımıyor muyum dedi bana. Eş olarak tanımıyorsun tabi, yapar ve yapıyor da dedim. Hiç toz konduramıyorlar oğullarına. Tipik kaynanaymış ama ben anlamamışım.
Açmış olabilirim bir ara hep öyle yapıyordu çünkü. Ama bu sefer arayıp biraz paylamış, o aradıktan sonra konuşmaya başladı zaten. Annem sanırım beni kızıştırmamak için eşimin tarafını tutuyormuş, soğumayayım vs gibi sebepleri var işte kendince.Vallahi koalina ben okudukca sinir oldum. Sen miydin annem damadinin tarafini tutuyor diye konu açan. İşte sorun burada. Eşin ve eşinin ailesi seni sahipsiz görüyor. Kizimiz ne yaparsa yapsin arkasindayiz deseler böyle olmaz. Zaten erkek aileleri fırsat kolluyor. Esin neden böyle? Ailesi arkasinda çünkü. Ailesi ona sürekli haksizsin gelin haklı dese böyle mi olur sence? Zaten bizim toplumdaki sorun bu. Kızların her yaptığı hata, elestirilebilir ama erkeklerde değil.
uzun süredir bende yoktum bak cee eee yeni geldim...koalina seni görünce zaman sanki hiç geçmemiş sandım..ve aynı yorumlarımı iki sene sonra bir daha yapayım..sen bu bana göre sağlam akrakterinle nasıl bu adamla evlendin ve hala evlisin..korkarım ki bu temeli oturamayan evliliğe temeli oturmadan bir de bebek veresin.Açmış olabilirim bir ara hep öyle yapıyordu çünkü. Ama bu sefer arayıp biraz paylamış, o aradıktan sonra konuşmaya başladı zaten. Annem sanırım beni kızıştırmamak için eşimin tarafını tutuyormuş, soğumayayım vs gibi sebepleri var işte kendince.
Yok canım ne diyecekler güzelse pohpohlayıp gönderiyorlar yine burnu bir karış havada geliyor eve.
canım ben kaynanama oğlunu asla şikayet etmemeyi öğrendim. oğullarına hangi ana baba toz kondurur. hele benimkiler hiç kondurmaz.
kaynanana sakın oğlu hakkında şikayet etme.
sen biliyorsun ve bunu ona kanıtlamak istiyorsun gibi bi izlenim oluşuyor. kaynana da seni saçmalıyorsun durumuna düşürüyor. hep olan şeyler
ona bakarsan benim kocam da elini sallasa ellisini bulurmuş . bence sen eşinden kat kat daha güzelsin. kompleks yapmış . sana da bunun tersini empoze etmeye çalışıyor ve başarıyor
işte oğlunu senin gözünde mükemmel ,erişilmez insan olmasını sağlıyor.Kendisi bana sürekli şöyle yap böyle davran diye akıllar veriyor ama oğullarının ne halde olduğunu hiç konuşmuyoruz. Mecburen söylemem gerekti, yoksa şikayet edecek fırsatım olmuyor normalde. Geçen aradığımda da meğer kayınvalidem hastaymış, ben de aramadığım için bilmiyorum, eşim de söylemedi. Söylememesi için kızacağına "hiç ağzından laf alamazsın, sır küpü oğlum" diyor. Hayatında sır küpü görmemiş...
Aaa hoşgeldin:) Bıraktığım yerde olmak ne kadar can sıkıcı anlatamam. Bebek zaten düşündüğüm bir şey değildi şimdi hepten vazgeçtim, hiç düşünmüyorum bile.uzun süredir bende yoktum bak cee eee yeni geldim...koalina seni görünce zaman sanki hiç geçmemiş sandım..ve aynı yorumlarımı iki sene sonra bir daha yapayım..sen bu bana göre sağlam akrakterinle nasıl bu adamla evlendin ve hala evlisin..korkarım ki bu temeli oturamayan evliliğe temeli oturmadan bir de bebek veresin.
işte fazla çocuk doğru tespit yapmışsın zaten de bu tespit sana uygun değil orası ayrı..koalinacım sana diyeceğim tek şey HAYATI KAÇIRMA bak bazı şansların vardır zamanla beraber onlarda tükeniyor haberin olsun..aradığın mutluluk belki çok farklı noktalarda ..bu arada kaynananların ben sizden taşınacağına kesinlikle inanmıyorum onlar gidip geliyorlar ya akıllarından yeni eve çıkmak geçmiyordur bence sizi oyalıyorlardır. ahanda bunuda yazdım tarihin kara kaplı sayfalarına...Aaa hoşgeldin:) Bıraktığım yerde olmak ne kadar can sıkıcı anlatamam. Bebek zaten düşündüğüm bir şey değildi şimdi hepten vazgeçtim, hiç düşünmüyorum bile.
Ben daha önce çok bi baskın karakterli psikopatla birlikteydim. Bayağı ciddi sıkıntılar yaşadım onunla da, şizofren bile olabilir yani hastalık boyutunda sıkıntıları vardı. O adamdan sonra eşim pamuk tarlası gibi gelmişti. Romantik, yumuşak, eğlenceli falan...Belki direk eşimi tanısam "çocuk bu daha ya" derdim. Öyle evleniverdik işte
katılıyorum ha bugün ha yarın .. işte gidiyor nasılsa böyle.işte fazla çocuk doğru tespit yapmışsın zaten de bu tespit sana uygun değil orası ayrı..koalinacım sana diyeceğim tek şey HAYATI KAÇIRMA bak bazı şansların vardır zamanla beraber onlarda tükeniyor haberin olsun..aradığın mutluluk belki çok farklı noktalarda ..bu arada kaynananların ben sizden taşınacağına kesinlikle inanmıyorum onlar gidip geliyorlar ya akıllarından yeni eve çıkmak geçmiyordur bence sizi oyalıyorlardır. ahanda bunuda yazdım tarihin kara kaplı sayfalarına...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?