Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Su

Aynen canim bende içiyorum propolis.Bağişiklıği yüksek tutacak şeyler tüketmeye çalisiyorum.Pek umudum yok tip 16' 6 ayda negatif olabilirmi bilemiyorum..Şu günler hayirlisi ile geçerse öğrenicez inşallah.

Hayırlı uğurlu olsun cok sevindim darısı isteyen herkesin başın
Canım ne zamandır cocuk istiyordunuz ve hpv negatif misiniz şu anda? Deflagyn kullanıyordun sanırım bitti mi 3 ay?

Hayırlı uğurlu olsun cok sevindim darısı isteyen herkesin başın☺
Canım ne zamandır cocuk istiyordunuz ve hpv negatif misiniz şu anda? Deflagyn kullanıyordun sanırım bitti mi 3 ay?
Evet canım defgly bitti 1ay sonra kontrole gittim hpv31 vardı negatif geldi smear normal 3ay geçti kontrolümden sonrasında hamile kaldım o süreçte folik asit ise içtim propolisle cvitamini takviyede yaptım çok şükür sonucum negatif geldi darısı başınıza inşallahh

Kızlar merhaba, burada yazılanlar beni epey rahatlatıyor çok teşekkür ederim bunun için, tam korona döneminin başında hpv 16 ve cin 3 sebebiyle leep oldum. Daha önce yazanlar olmuş fakat geride kalmış epey ama belki yeni bakan birilerini rahatlatır diye leep sonrası 2 hafta boyunca çok yoğun kanamam olduğunu söyleyeyim. Üstelik karantina yüzünden İstanbul'da değilim ailemin yanındaydım ve çok panikledim fakat çok şükür ki geçti. Şu an endişelendiğim konu daha önce de bahsedilen boğazda hpv sorunu, korkumdan ağzımın içine bakamıyorum bile çünkü koronadan dolayı bir şey olsa bile KBB'ye gidebilme şansım yok ailemi riske atmamak için. Boğazımda hafif bir takılma hissi ve arada bir kulak ağrım var, googleda arayınca özellikle hpv 16'nın yolaçtığı kötü şeyler çıkıyor, o yüzden bakmak istemiyorum pek. Bununla ilgili tecrübesi olanlarla konuşmayı çok isterim. Oral hpv testi yaptıran olmuş mudur ve sonuçları nasıldır acaba? Sanırım çok yaygın bir şey değil bu fakat karantina yüzünden gerginliğim epey yüksek. Çok teşekkür ederim!

Yaaa çok çok çok sevindim. Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallahhh. Canım bu sürecte cinselliğe devam ettin mi?tanı aldıktan ne kadar süre sonra negatifi gördün? Aşı yaptırdın mı? Siğilin cıktı mı hiç? Deflagyn propolis ve c vit dışında başka bir sey kullandın mı? ve leep gibi bir işlem gecirdin mi? Biraz daha bilgi verir misin bize? Cok mutlu oluruz

Oncelikle cok gecmis olsun. Ben de bir hpvli olarak yasadiklarinizi hissederek okudum. Sanirim siz de bekarsiniz. Umarim operasyon ile tamamen kurtuldunuz. Ben de ameliyat olmam gerekse aileme nasil izah ederim bunu cok dusunuyordum. Ya da oral ya da anal da bi sikinti olsa aileme bunu nasil izah ederim bilmiyorum. Yasadiklarimiz agir seyler gercekten herkese biran once sifa diliyorum.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için, umarım sizin de e yakın zamanda hiç bir sorun olmadan negatif olur.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için, umarım sizin de e yakın zamanda hiç bir sorun olmadan negatif olur.

bende eylül ayında hpv 74 tanısı çıkmıştı ancak düşük riskli olduğu için doktora gittiğimde bir şey yapmana gerek yok demişti nisan ayı oldu, vajinamda lezyonlar fark ettim ama siğildir diye düşünmedim. Bugün doktora gittim göstermek için gerçekten de siğilmiş. Moralim çok bozuk napıcam bilmiyorum. Yayılmış bir de vajina girişine kadar. Doktor krem verdi ama siğil yapıyorsa hpv 6 ya da 11 mi olması gerekiyor. Ve doktor henüz smear istemedi benden ama isteyebilirim bi dahaki geldiğinde dedi. Nedeni ne olabilir sizce

arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum bu hücresel bozukluk dediğimiz durum çok kısa süre içinde mi oluyor ?
çünkü ben şubatta ilişki yaşadım martta smear alında ve pat diye hücresel bozukluk var HPV sin dedi doktorum ama sonucu paylaşma zahmetinde bile bulunmadı. sonuçta tam ilişki yaşanmadan rahim ağzında bozulma olması mümkün değildir dimi ? yanlış mı düşünüyorum sizce.

Hpv için tam cinsel ilişki olması gerekmez sürtünme ilede olur hücresel değişikliği hpv nin onkolojik tipleri yapar 16_18_31.... Vs ama şubatta ilişki oldu martta hücresel değişiklik yapmaz sizin smearde çıkacak kadar hücresel değişikliğiniz varsa bunun uzun süresi vardır ama illaki tam birleşme anlamında düşünmeyin çünkü smear dökülen hücrelerin bakılması ve hücre değişikliği oraya hemen bulgu vermez şöyle örnek vereyim ben cin 3 olduğum halde smear sonucum normal gelmişti mesela ama kolposkopi işleminde cin 3 olduğumu öğrendim kısaca şubatta yaşadığınız ilişki martta çıktı gibi bir durum değil bu

Hpv türünüz onkolojik tipse tam ilişki yaşamasanızda rahim ağzında hücre değişikliği yapma olasılığı tam ilişki yaşayanla aynıdır virüs zaten onkolojik tip olduğu için yaşam yeri rahim ağzı ve gidip oraya yerleşir bağışıklık durumunuza cinsel hayatınıza alışkanlıklarınıza göre şekil alır ya hiçbir şey yapmadan kaybolur yada cin 1_2_3 insutu ve Allah korusun dahada ilerisi olan invaziv duruma geçer

vajina içine girmeden hücre bozukluğu nasıl meydana geliyor peki ? yani ileri bir bozukluk olsa hoca bunu benimle paylaşırdı diye düşünmek istiyorum bu kadar umursamaz davranır mıydı :/

teşekkür ediyorum anladım. dilerim doktorun hücresel bozukluktan kastı ASCUS dur. ben poliklinikte yaptırdım smear testimi yakın diye öyle iyi bir doktora gitmemiştim. hastası da çok olan bir yerdi fazlaca dikkate almadı sanırım..

vajina içine girmeden hücre bozukluğu nasıl meydana geliyor peki ? yani ileri bir bozukluk olsa hoca bunu benimle paylaşırdı diye düşünmek istiyorum bu kadar umursamaz davranır mıydı :/
virüslerin yaşam alanları var ve ona göre hareket ederler ağızdan aldığımız virüs nasıl akciğere gidip yerleşiyorsa onunda yaşam alanı rahim ağzı olduğu için gidip oraya yerleşir

Özel bir hastaneden mi bahsediyorsunuz yada özel muayene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…