bana cesaret verdi bu mesajın. yarın ilk işim almak olcak belki benimde geçirir. teşekkür ederim bir ay sonra sonucu yazacağım buraya.Merhaba, ben 10 Nisan'da siğillerimi görüp 13 Nisan'da hemen doktora gittim 4-5 siğil vardı vajina girişinde ve doktor bana yakmadan önce Aldara'yı önerdi. Evet ben de öğrenciyim ve çok pahalı ama iyi ki almışım. 5 Mayıs yani geçen hafta doktora kontrole gittim ve doktor hiçbir siğilim kalmadığını söyledi ama daha sonra tekrar edebilirmiş tabi. Ama şunu da belirtmek isterim Aldara bende çok kötü yan etki yaptı, vajinamı yaktı kızarttı ertesi gün ateşleniyodum falan. Ama geçti bi şekilde, inşallah bir daha çıkmazlar. Ben doktor değilim sana tavsiye veremem ama Aldara'nın faydasını gerçekten çok gördüm ve senin de doktorun önerdiyse bence sen de na bi şans ver.
bişey soracağım size. küçülerek mi yok oluyorlar yoksa kararıp düşüyorlar mı?Merhaba, ben 10 Nisan'da siğillerimi görüp 13 Nisan'da hemen doktora gittim 4-5 siğil vardı vajina girişinde ve doktor bana yakmadan önce Aldara'yı önerdi. Evet ben de öğrenciyim ve çok pahalı ama iyi ki almışım. 5 Mayıs yani geçen hafta doktora kontrole gittim ve doktor hiçbir siğilim kalmadığını söyledi ama daha sonra tekrar edebilirmiş tabi. Ama şunu da belirtmek isterim Aldara bende çok kötü yan etki yaptı, vajinamı yaktı kızarttı ertesi gün ateşleniyodum falan. Ama geçti bi şekilde, inşallah bir daha çıkmazlar. Ben doktor değilim sana tavsiye veremem ama Aldara'nın faydasını gerçekten çok gördüm ve senin de doktorun önerdiyse bence sen de na bi şans ver.
İkisi de olmuyor aslında, aldara ilacı oradaki deriyi yavaş yavaş soyuyor ve inceltiyor. O yüzden ne kararma ne de düşme olmadı. Yavaş yavaş küçülmeleri söz konusu ama deriniz ince ve kızarık olacak bir süre. Ama merak etmeyin iyileşiyor doktor bana madecassol merhem yazdı oradaki kızarıklığı geçirmesi için. Aynı zamanda beslenmenize de çok dikkat edin meyve sebze ıspanak sarımsak özellikle, yeşil çay için ben öyle yaptım beta-glucan ve yanında balık yağı + folic acid almaya başladım polen+bal karışımı yapıyorum arada ve tamamen aldara'ya inandım ve yan etkileri o kadar kötüydü ki ama bunu hep iyileşmenin bi belirtisi olarak gördüm, çiş bile yapamıyodum aldara soyduğu için yakıyordu ama bence aldara iyice tüm siğillere etki gösterdiği için bende bu kadar yan etkisi çıktı, doktor da şaşırdı zaten aldara iyi gelmiş sana baya ama zorlamışsın o kadar kızarınca keşke bıraksaydın tahriş olmuş baya dedi görünce. Bu dediklerimi yani iyi beslenme yeşil çay falan 3 hafta içinde yaptım bu arada nisan'dan önce bende siğil olduğunu bilmiyodum 1 aydır düzene anca girdim yani. Ve ben hep şey diye düşünüyorum daha 21 yaşındayım hani çok gencim siğiller neredeyse herkeste var ve sağlıklıysam vücut direncimi arttırırsam neden kurtulmayayım ki. Şimdi tekrardan siğil çıkmasın diye aynı rutine devam ediyorum hpv taşıyor olabilirim çünkü hala. Geçen hafta smear testi verdim sonucunu bekliyorum inşallah o da temiz çıkar. Size de çok kolay gelsin ben zorlu bi süreçten geçtim vajinal enfeksiyon ve dahası, hpv ve siğil problemi geçirdiğim şiddetli enfeksiyonların yanında benim için hiçbir şeydi yani hem psikolojik açıdan hem de diğer açıdan her türlü atlattığımı düşünüyorum, şu an tek hedefim siğillerden ve virüsten temelli kurtulup bir daha çok çok dikkat etmek . Siz de bence atlatırsınız öğrenciyim demiştiniz. Hiç dert edip üzülmeyin o yüzden aldara'yı bir deneyin pahalı olsa da denemek mantıklı en kötü muayeneye gider bir kerede yaktırırsınız. Bende bir daha çıkarsa ben de yaktıracağım. Kolay gelsin bol şans :)bişey soracağım size. küçülerek mi yok oluyorlar yoksa kararıp düşüyorlar mı?
çok teşekkür ederim. ben smear testi yaptıramadım devlet hastanesinde. 30 yaş altına yaptırmıyor devlet dediler. siz özelde mi yaptırdınız?İkisi de olmuyor aslında, aldara ilacı oradaki deriyi yavaş yavaş soyuyor ve inceltiyor. O yüzden ne kararma ne de düşme olmadı. Yavaş yavaş küçülmeleri söz konusu ama deriniz ince ve kızarık olacak bir süre. Ama merak etmeyin iyileşiyor doktor bana madecassol merhem yazdı oradaki kızarıklığı geçirmesi için. Aynı zamanda beslenmenize de çok dikkat edin meyve sebze ıspanak sarımsak özellikle, yeşil çay için ben öyle yaptım beta-glucan ve yanında balık yağı + folic acid almaya başladım polen+bal karışımı yapıyorum arada ve tamamen aldara'ya inandım ve yan etkileri o kadar kötüydü ki ama bunu hep iyileşmenin bi belirtisi olarak gördüm, çiş bile yapamıyodum aldara soyduğu için yakıyordu ama bence aldara iyice tüm siğillere etki gösterdiği için bende bu kadar yan etkisi çıktı, doktor da şaşırdı zaten aldara iyi gelmiş sana baya ama zorlamışsın o kadar kızarınca keşke bıraksaydın tahriş olmuş baya dedi görünce. Bu dediklerimi yani iyi beslenme yeşil çay falan 3 hafta içinde yaptım bu arada nisan'dan önce bende siğil olduğunu bilmiyodum 1 aydır düzene anca girdim yani. Ve ben hep şey diye düşünüyorum daha 21 yaşındayım hani çok gencim siğiller neredeyse herkeste var ve sağlıklıysam vücut direncimi arttırırsam neden kurtulmayayım ki. Şimdi tekrardan siğil çıkmasın diye aynı rutine devam ediyorum hpv taşıyor olabilirim çünkü hala. Geçen hafta smear testi verdim sonucunu bekliyorum inşallah o da temiz çıkar. Size de çok kolay gelsin ben zorlu bi süreçten geçtim vajinal enfeksiyon ve dahası, hpv ve siğil problemi geçirdiğim şiddetli enfeksiyonların yanında benim için hiçbir şeydi yani hem psikolojik açıdan hem de diğer açıdan her türlü atlattığımı düşünüyorum, şu an tek hedefim siğillerden ve virüsten temelli kurtulup bir daha çok çok dikkat etmek . Siz de bence atlatırsınız öğrenciyim demiştiniz. Hiç dert edip üzülmeyin o yüzden aldara'yı bir deneyin pahalı olsa da denemek mantıklı en kötü muayeneye gider bir kerede yaktırırsınız. Bende bir daha çıkarsa ben de yaktıracağım. Kolay gelsin bol şans :)
Kac ay kullandin bide haftada 3 kez kullaniliyor galiba oyle degilmiMerhaba, ben 10 Nisan'da siğillerimi görüp 13 Nisan'da hemen doktora gittim 4-5 siğil vardı vajina girişinde ve doktor bana yakmadan önce Aldara'yı önerdi. Evet ben de öğrenciyim ve çok pahalı ama iyi ki almışım. 5 Mayıs yani geçen hafta doktora kontrole gittim ve doktor hiçbir siğilim kalmadığını söyledi ama daha sonra tekrar edebilirmiş tabi. Ama şunu da belirtmek isterim Aldara bende çok kötü yan etki yaptı, vajinamı yaktı kızarttı ertesi gün ateşleniyodum falan. Ama geçti bi şekilde, inşallah bir daha çıkmazlar. Ben doktor değilim sana tavsiye veremem ama Aldara'nın faydasını gerçekten çok gördüm ve senin de doktorun önerdiyse bence sen de na bi şans ver.
Merhaba geçmiş olsun. Hangi tip tasiyorsunuz acaba. Benim de sigillerim çok minik.Merhaba,
Ben 3 haftadır aldera krem kullanıyorum. Bitti gibi siğillerim ama bu hafta bittikten sonra ilacı bir kere daha alıp devam etsem sizce iyi olur mu? Şu anda sadece bir bölgede çok küçük siğillerim kaldı.
Tipe dair doktorum hiçbir şey demedi. Çünkü ilk gördü testler yapıldı ama bir daha gidemedim doktoruma koronadan dolayı. Bu virüs geçsin sonra gel istersen demişti. Benim de siğillerim minikti ama yan yana 3-4 tane vardı.Merhaba geçmiş olsun. Hangi tip tasiyorsunuz acaba. Benim de sigillerim çok minik.
Vajinadaki sigillere surdun degil mi hergunmu kullandin,Merhaba,
Ben 3 haftadır aldera krem kullanıyorum. Bitti gibi siğillerim ama bu hafta bittikten sonra ilacı bir kere daha alıp devam etsem sizce iyi olur mu? Şu anda sadece bir bölgede çok küçük siğillerim kaldı.
Vajinadaki siğillere sürdüm. Kullanma kılavuzunda haftada üç gün ve aralıklı kullanım diyordu. Çarşamba cuma ve pazar günleri uyguluyorum.Vajinadaki sigillere surdun degil mi hergunmu kullandin,
Evet Corona yüzünden bir çok işimiz kaldı..Tipe dair doktorum hiçbir şey demedi. Çünkü ilk gördü testler yapıldı ama bir daha gidemedim doktoruma koronadan dolayı. Bu virüs geçsin sonra gel istersen demişti. Benim de siğillerim minikti ama yan yana 3-4 tane vardı.
Sigileriniz kasiniyor mu
merhabalarçok teşekkür ederim. ben smear testi yaptıramadım devlet hastanesinde. 30 yaş altına yaptırmıyor devlet dediler. siz özelde mi yaptırdınız?
Var ketem de birçok tipe bakılıyorArkadaşlar smear testini aynı anda farklı yerlerde yaptıran oldu mu hiç ? Hani x hastanesinde temiz çıkarken sonuç y hastanesinde sonucun sıkıntılı olması durumu ? Her hastane ya da laboratuvar farklı teknikler uyguluyor sonuçta. Hpv dna testinde de bazı yerlerde sadece yüksek tip ve 16,18 e bakılırken bazı yerlerde düşük orta tiplere de bakılıyor. Hepsinin kapsamlı olduğu bir yer yok
merhabalar, ketem'de 30 yaş da hpv tiplendirme testleri yapılıyor mu acaba? ben eğitim araştırma hastanesinde hpv dna yaptırdım ama hangi tipleri baktıklarını bilmiyorum ben hepsine bakılıyor sanıyordumVar ketem de birçok tipe bakılıyor
Normalde CIN1 de doktorlar çoğunlukla takip ediyorlar.Ama benim en tehlikeli tip olan HPV 16 olduğu için leep önerdi..Leep yapmayadabiliriz ama yaparsak daha iyi olur dedi.Çünkü yaşim 34 ve 2 tane çocuğum var hamdolsun..Ve çocuk düşünmüyorum..Doktorlar.CIN1 de leep yapılmasini kişinin özel durumuna göre de karar veriyorlar sanırımCin 1 için neden leep oldunuz acaba? Doktor mu öyle önerdi? Ben de smear sonuçlarımı bekliyorum da biraz endişeliyim
Lip yapmak cocuk yapmaya engel deyil kiNormalde CIN1 de doktorlar çoğunlukla takip ediyorlar.Ama benim en tehlikeli tip olan HPV 16 olduğu için leep önerdi..Leep yapmayadabiliriz ama yaparsak daha iyi olur dedi.Çünkü yaşim 34 ve 2 tane çocuğum var hamdolsun..Ve çocuk düşünmüyorum..Doktorlar.CIN1 de leep yapılmasini kişinin özel durumuna göre de karar veriyorlar sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?