- 12 Nisan 2020
- 134
- 35
- 13
- 35
Benimde cin 1 ama deflegayn jel kulanoyorumLip yapmak cocuk yapmaya engel deyil ki
keteme geçen yıl sormuştum ben. 30 yaş altına bakmadıklarını söyledilermerhabalar, ketem'de 30 yaş da hpv tiplendirme testleri yapılıyor mu acaba? ben eğitim araştırma hastanesinde hpv dna yaptırdım ama hangi tipleri baktıklarını bilmiyorum ben hepsine bakılıyor sanıyordum
Hayır 30 yaş altı bakılmıyormerhabalar, ketem'de 30 yaş da hpv tiplendirme testleri yapılıyor mu acaba? ben eğitim araştırma hastanesinde hpv dna yaptırdım ama hangi tipleri baktıklarını bilmiyorum ben hepsine bakılıyor sanıyordum
Sadece araştirma hastaneleri bakiyorHayır 30 yaş altı bakılmıyor
Degil evet ..2 kere leep olanlarin bile bebeği olabiliyor..Sadece rahim ağzi kisaldigi için biraz daha dikkat etmesi gerekiyor o kadar..Lip yapmak cocuk yapmaya engel deyil ki
Ama bende tip 16 var..Takip de edebiliriz ben ama leep öneririm dedi..jel kullanmak istemedim...Doktorun ve hastanin tercihine göre değişiyor.12 senelik doktorum iki doğumumuda o yaptirdi.Jinekolog Onkolog kendisi..Onun tecrübesine çok güvenirimBenimde cin 1 ama deflegayn jel kulanoyorum
aynı tip olmayabilir. virüs herkeste aynı etkiyi göstermez çünkü dna ya göre, bağışıklığa göre değişir. iki tarafta negatif olursa bulaş olmaz tabi ama sen negatif olduysan mesela eşin hala pozitifse sana bulaşır. sonra o atlatır sendeki ona bulaşır pinpon topu gibi seker durmadan virüs. cinsel ilişki de prezervatif önemli bu durumda önemli ölçüde bulaşmayı engelliyor ve siğiller çıktıkça tedavi edilmeliArkadaslar merhaba bir sey sorcam eşimdeki tip mi bulaşmiş olyor bana ikimzde ayni tipler mi oluyor ve negatif olduktan sonra hpv tekrar pozitif olurmu ikimizde tek eşliyiz biz yane o yuzden merak etim gardasilde yaptik ikmizde bunu bilen varsa yazabilirmi ikimizde ayni tiplerimi taşimiş oluyotuz bu negatif gelirse tekrar pozitif olmaz sanirim
merhabalar.. devlet eğitim araştırma hastanelerinde 30 yaş altında da hpv testleri yapılıyorHayır 30 yaş altı bakılmıyor
merhabalar.. doktorum bana uzun bir süre hep korunmamız gerektiğini söylemişti hpv bulaşma riskini azaltmamız için, belki bulaşıyor olabilir birinde geçip diğerinde geçmemişseArkadaslar merhaba bir sey sorcam eşimdeki tip mi bulaşmiş olyor bana ikimzde ayni tipler mi oluyor ve negatif olduktan sonra hpv tekrar pozitif olurmu ikimizde tek eşliyiz biz yane o yuzden merak etim gardasilde yaptik ikmizde bunu bilen varsa yazabilirmi ikimizde ayni tiplerimi taşimiş oluyotuz bu negatif gelirse tekrar pozitif olmaz sanirim
Ben pazartesiSadece araştirma hastaneleri bakiyor
Nerde bu doktorAma bende tip 16 var..Takip de edebiliriz ben ama leep öneririm dedi..jel kullanmak istemedim...Doktorun ve hastanin tercihine göre değişiyor.12 senelik doktorum iki doğumumuda o yaptirdi.Jinekolog Onkolog kendisi..Onun tecrübesine çok güvenirim
Sigil yok zaten de gardasil igne yapildi zaten ikimizede nasil bulascak ki ayni tip bir daha cunku ayni tipten kurtulduktan sonra bidaha bulaş olmuyoraynı tip olmayabilir. virüs herkeste aynı etkiyi göstermez çünkü dna ya göre, bağışıklığa göre değişir. iki tarafta negatif olursa bulaş olmaz tabi ama sen negatif olduysan mesela eşin hala pozitifse sana bulaşır. sonra o atlatır sendeki ona bulaşır pinpon topu gibi seker durmadan virüs. cinsel ilişki de prezervatif önemli bu durumda önemli ölçüde bulaşmayı engelliyor ve siğiller çıktıkça tedavi edilmeli
Aşı varolan virüsü negatif yapmıyor. Eğer riskli tip yoksa onlardan koruyor. Ama riskli tip bulaştıysa da aşı onu engellemiyor. 1-2 yıl içinde ortalama bağışıklık kuvvetliyse kendine iyi bakarsan vücuttan atılıyor hpv. İkinizde kurtulursanız bulaş olmaz tabi. Ama biriniz kurtulursa biriniz yine pozitifseniz digerine bulaştırabilir. O yüzden iki tarafında dikkat etmesi gerekSigil yok zaten de gardasil igne yapildi zaten ikimizede nasil bulascak ki ayni tip bir daha cunkIgu ayni tipten kurtulduktan sonra bidaha bulaş olmuyor
Beylikdüzü MediLife hastanesindeBen pazartesi
Nerde bu doktor
Merhabalar bende de tip16 var ama smear temiz olduğu için izleyeceğiz. Bu süre içerisinde sigarayı bıraktım zaten spor yapan biriyim. Beslenmem de iyi . Sağlıklı yaşayınca bağışıklığın virüsü zaman içerisinde atıyor. Erkek arkadaşım da doktor. Oda aynısını söyledi. Tabi yaş , medeniz durum etkiliyor ben 28 yaşındayım bekarım.Ama bende tip 16 var..Takip de edebiliriz ben ama leep öneririm dedi..jel kullanmak istemedim...Doktorun ve hastanin tercihine göre değişiyor.12 senelik doktorum iki doğumumuda o yaptirdi.Jinekolog Onkolog kendisi..Onun tecrübesine çok güvenirim
Merhaba..Aynen yapilan tedavi kisiden kişiye değisiyor..Zaten En fazla 3 yıl kaliyormuş HPV 16 vücutta.Bağışıklik düşük degilse 6 ayda bile atanlar var.Peki Size smearden sonra kolposkopi oldumu Benim Smearimde temiz çıkmıştı.Kolposkopi sonrasi CIN1 olduğunu öğrendim..Merhabalar bende de tip16 var ama smear temiz olduğu için izleyeceğiz. Bu süre içerisinde sigarayı bıraktım zaten spor yapan biriyim. Beslenmem de iyi . Sağlıklı yaşayınca bağışıklığın virüsü zaman içerisinde atıyor. Erkek arkadaşım da doktor. Oda aynısını söyledi. Tabi yaş , medeniz durum etkiliyor ben 28 yaşındayım bekarım.
Bana kolposkopi önermedi doktorum. Benimde vajinamın dış bölgesinde sağ tarafta siğiller vardı sadece. Hala aldara kullanıyorum birinci kutum bugün bitiyor bir daha alır mıyım bilmiyorum bendekiler geçti gibi gözüküyor son bir kontrole gideceğim. Smear temiz çıkmasaydı yapardık dedi. Doktorum bu arada gerçekten iyi bir doktor o yüzden güveniyorum. Her 6 ayda bir smear aldıracağım . 1 yıl sonra da hpv dna tekrar.Merhaba..Aynen yapilan tedavi kisiden kişiye değisiyor..Zaten En fazla 3 yıl kaliyormuş HPV 16 vücutta.Bağışıklik düşük degilse 6 ayda bile atanlar var.Peki Size smearden sonra kolposkopi oldumu Benim Smearimde temiz çıkmıştı.Kolposkopi sonrasi CIN1 olduğunu öğrendim..
Merhaba..Aynen yapilan tedavi kisiden kişiye değisiyor..Zaten En fazla 3 yıl kaliyormuş HPV 16 vücutta.Bağışıklik düşük degilse 6 ayda bile atanlar var.Peki Size smearden sonra kolposkopi oldumu Benim Smearimde temiz çıkmıştı.Kolposkopi sonrasi CIN1 olduğunu öğrendim..
Neden doktorlar farkli konusuyorki. Benimde doktorum; her vücut farkli, kimi vucut hemen atiyor, kimi vücuttada 80 yasina kadar Kalabiliyor dedi.
ek olarakBana kolposkopi önermedi doktorum. Benimde vajinamın dış bölgesinde sağ tarafta siğiller vardı sadece. Hala aldara kullanıyorum birinci kutum bugün bitiyor bir daha alır mıyım bilmiyorum bendekiler geçti gibi gözüküyor son bir kontrole gideceğim. Smear temiz çıkmasaydı yapardık dedi. Doktorum bu arada gerçekten iyi bir doktor o yüzden güveniyorum. Her 6 ayda bir smear aldıracağım . 1 yıl sonra da hpv dna tekrar.
Uyku durumuna geçen bi virüs tipi değil hpv. Insanları yanlış bilgilendirmeyin lütfen. Negatif olduğunda başkasından bulaşmadığı sürece bi daha vücudunda bulunmaz.Vallahi bende Aralik ayindan beri bununla uğrasiyorum..Allah nasip ederse HPV negatif olursa bunun vücuttan atilip atilmayacagini anliycam..Ama bu formda ve makalelerden profesörlerden okuduklarima göre er yada geç vücuttan atildigi kanısına vardim.Doktorumda negatif olsan bile pozitifmiş gibi davranman gerekiyor dedi.Çünkü bağısiklik düştüğünde herhangi bir üzüntü yada matem yaşandiginda hpv uyanabiliyor.O yuzden HPV negatif bile olsa sürekli kontrol altinda olmak lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?