Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

1 ay sonra HPV 18 negatif mi olmuş..Bu çok güzel birşey ilk defa duyuyorum ... Demekki çok karamsar olmamak lazim..

Merhaba kizlar ben koterle büyük olan siğilleri yaktırdım üzerine küçük kalanlar için de başka bir doktora gittim bi karışım il 33 diye sürdü ama bes gün sonra falan böyle açık yara gibi oldu, hala çıkıyor ya hiç anlamadım.Şimdi böyleyken aldara da kullanamam doktor aldara 4 paket falan bitirmen gerek anca geçer dedi.Hala kaşıntı devam ediyor.Yine de aldara mı kullanmaliyim?

bence dene bir veya iki şase eğer canın acımazsa devam edersin travazol kullanılabilir bence çabuk iyileşmesi için aldarayı kullanıp temizledikten sonra. hem doktorda kullan dediyse bir sorun olabileceğini sanmıyorum. Aldara belki bu şekilde daha etkili olur açık yara olduğu için daha iyi işleyebilir. benim düşüncem tabi. Aldara niye o kadar kullanıyorsun 4 paket çıktıkça yaktırırsın devlet hastanesinde her yer aynı işlemi yapıyor. bütçene zarar.

Rojbincim güzel gözlerin aydın olsun Bir daha hiç karşılaşma. Aşınıda yaptır negatifken. Öyle sevindim ki anlatamam. Ruhuma iyi geldin, negatif haberimi alınca bende havaya uçmuştum. Çok çok sevindim.

Kızlar merhaba,

2019 Eylül ayında öylesine yaptığım smear testi kötü geldi ve sonrasında takip eden kolposkopi ve biyopsi sonuçlarıyla CIN2ye sahip olduğumu öğrendim. Normalde sigara içmem ancak o aralar haftada 1-2 içtiğim oluyordu.
2019 Ekim ayında LEEP operasyonu oldum. Cerrahi sınırlar temiz geldi.
2020 Ocak ayında ara kanamalarım oluyor diyerekten doktorumun yolunu tuttum. Kolposkopi yaptı baktı, tertemizsin merak etme dedi.
Bu ay başında da smear testimi yaptırdım. Tertemiz çıktı çok şükür. Sevinmek için erken belki ama sizinle paylaşmak istedim. İnşallah böyle devam eder

Ne güzel, çok geçmiş olsun,hpv türünüz neydi acaba?

Maşallah ne güzel..Geçmiş olsun.Darisi başimıza inşallah HPV türünüz neydi.Ve Ara kanama derken nasil bir kanamaydı sizinkisi..Bende leep oldum cerrahi sınirlar temiz geldi..Ama adetten 5 gün önce kahverengi akintı oluyor azar azar sonra adet oluyorum geçiyor.Ultrasonla rahim ve yumurtaliklara bakildi temiz çıkti.rahim agzinada çıplak gözle bakti temiz dedi..Fitil kullandim antibiyotikle azalsada kahverengi akinti geçmedi.Sizinkisi nasildi merak ettim.

Benim de adetim erken oluyor hpv olduğumdan beri. Şimdi negatifim ama yine erken olmaya devam ediyor. Böyle olan var mı?

Herkese merhaba :)

Sizleri üye olmadan da okuyordum ancak dayanamadım üye oldum.
Eylülde 27 yaşıma gireceğim. Ne yazık ki geçtiğimiz kasım ayında erkek arkadaşımda çıkan siğiller sonucunda hpv teşhisi aldık... Ardından çok zor süreçler geçirdim. Siğilleri yaktırdım ancak içeridekleri yeni fark ettim bugün doktora gideceğim bir prof. buldum bakalım...

Onun dışında kasım ayında smear aldırmıştım temiz gelmişti. İlişkimizin 6. ayında beyefendi yoruldum bahanelerine sığınark ayrılmak istediğini söyledi ve ayrıldık.

Daha sonra çok zorlandım tek başıma. Tiplendirme yaptırdım ve ne yazık ki tip 16 geldi. Ardından kolposkopi yapıldı. çok şükür onun sonucu temiz geldi ama ben çok korkuyorum. Arada bir anksiyete ve kaygı krizlerim oluyor. Bu konuda profesyonel destek de alıyorum. Doktorlar bunun geçebileceğini söylüyorlar ancak yüksek risk taşıdığım için negatifleşmeye olan inancım ne yazık ki çok az Çok üzülüyorum...

Kimsenin beni sevmemesinden aile kuramamaktan ve çocuk sahibi olamamaktan korkuyorum. Neticede en güvendiğim insan beni terk etti. Sorumlu olmasına rağmen.

Sizler nasıl atlattınız bu süreci? hiç leep olmadan da negatifleşen var mı acaba tip 16 durumunda? Bi de şu siğillere çok canımı sıkmalı mıyım? Sürekli ağlama krizleri yaşamaktan yoruldum...

Bir de nelere dikkat ettiniz bu süreçte?

Hpv tiplemesi yapmadık. Doktorum gerek görmedi. Hpv konusunda çok çok rahattı beni de rahatlattı. Merak etme sende de var bende de var onda da var aktif cinselliği olan herkeste var, geçecek de dedi. Ahcc diyorlar o bu şu diyorlar hiç birinin işe yaradığının bilimsel kanıtı yok kullanma boşuna, egzersiz yap sağlıklı beslen sigara içme likopenden zengin beslen (domates dedi özellikle) dedi bir de Korunmanın da bir anlamı olmadığını söyledi prezervatif olmayan yerlerden de bulaşabilir normal hayatınıza devam edin dedi.
Doktorum rastgele bir doktor değil bu arada. Prof. Ateş Karateke’ye gittim Türk Jinekoloji Derneği başkanı. Bir de jinekolog-onkolog. O yüzden kendisine güvenim tam.
Smear sonucumun temiz çıkması hpv yi attığımı da göstermiyor tabi ama vücuduma virüsü temizlemesi için 1 sene daha vereceğim, sonra yaptırmayı planlıyorum dna tiplemesi Negatif çıkması umuduyla yaptıracağım :)

Hpv tiplemesi yapmaya gerek görmedi doktorum. Bir üst mesajımda detayları anlattım bakabilirsiniz

Ara kanama ilk Aralık ayında başıma geldi. Hayatımda daha önce de hiç yaşamamıştım. Reglimden tam 10 gün önce pembemsi bir kan geldi. Anlam veremedim herhalde erken regl olacağım dedim. Ama gelen giden yok. Korkmaya başladım biraz. 2-3 gün sonra bu sefer kahverengi geldi. Lekelenme gibiydi bu arada. Bazen iç çamaşırıma geliyordu öyle anlıyordum bazen peçeteye. O kadar. 10 gün böyle geçti regl oldum regl sonrası gelmedi. Herhalde hormonel bir problem oldu dedim takmadım. Ertesi ay da aynı şey olunca koşa koşa doktora gittim bu sefer. Aklımdan bin bir düşünce geçti. Tam temizlenmedi de kansere mi döndü vs vs... Doktor hiç endişelenmedi bir şeyin yok gel kolposkopide göstereyim dedi gittik baktık cidden rahim ağzında bir şey yoktu oraya bir şey sürüyor parlak boyanırsa oralar cin olmuş oluyordu ya. Bende hiç bir yer parlamıyordu. Sonra ultrasonla da baktı bir şeyin yok arada bir olur öyle önemseme dedi yolladı. Ben dayanamayıp başka bir prof daha buldum ona da gittim o da aynı şeyi söyledi rahatladım. Sonra kanama da olmadı zaten :)

Evet aynı şeyleri yaşamışız bende de kahvrengi akıntı şeklinde normal regl gibi değil..Regl öncesi oluyor adet olduktan sonra kahvrengi akıntı geçiyor.Bende CIN1 vardı leep oldum cerrahi sınırlar temiz geldi ama endişeliyim ilerledimi acaba diye..Geçtigimiz ay vajinal kontrolde rahim ağzına baktı temiz dedi.Pzt ilk 6 aylık smear kontrolum var bakalim ne çıkacak

Herhalde hormonel değişimler oluyor vücutta, progesteron eksik olunca rahim erkenden ufak ufak sökülmeye başlıyormuş falan. Öyle bir şey olabilir :)
Hpv türünüz neydi?
İçinizi ferah tutun iyi gelecek inşallah

Çok sagolunEvet bende aynı seyi düşünüyordum inşallah öyledir..Bende HPV 16 ve 53 var...Aralık 2019 da tesadüfen ögrendim akıntı ağrı vs.vs.hiçbir şikayetim de yoktu ..Bu Pazartesi leep işleminden sonra ilk defa 6. Ay smear testi yapilcak..O yüzden biraz heyecanliyim..HPV yi öğrendiğimde ilk günler özellikle çok zor günler geçirdim anksiyete bozukluguda vardı zaten.Üzerine tuz biber oldu vallahi..Bende AHCC hariç Bagisiklik yükseltici takviyeler kullaniyorum.Bu yüzden belkide bu kış boyunca hiç ağir hastalanmadim bakalim HPV ye bir etkisi olacak mi

Merhaba bende de 16 var,farkettiğimizde cin 3'tü o yüzden leep oldum, doktorum geçeceğini söylüyor, sizin yaşınız daha da gençmiş smearinizi de temiz bence dert etmeyin, psikolojik olarak ben de sizin yaşadıklarınızı yaşadım şimdi azalsa da hala çok iyi değilim, ilk kontrolğme kadar çok da rahatlayamayacağım sanırım ama rahatlamak gerekiyor, ben aşı oldum, yediklerime d,ikkat ediyorum her gün yoga yapıyorum kendimi iyileştirmeye çalışıyorum bu şekilde ve olabildiğince bu konuyu düşünmemeye çalışıyorum sonuçta şu saatten sonra elimizden geleni yapmaktan başka çare yok, umarım en yakın zamanda negatif olursunuz ve psikolojiniz de düzelir :)

Bakalım umarım aşabilirim :) Benim çok çok çok erken teşhis oldu. Aslında hiç siğilim falan da yoktu. Bu kış ağır grip atlattım ondana sonra oldu malesef Tek umudum gerçekten bunu yenebilmek. İlk başıma geldiğinde neden ben demiştim halbuki bunu yaşayan çok insan varmış Doktorum da aynı şeyi söyledi. Benim üzüldüğüm biz kadınların bunları yaşaması. Bu konuda yeterli çalışmalar ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmıyor malesef. Bizler yine bir nebze bilinçliyiz ama bundan çok habersiz olup da hayatını kaybeden çok insan var.

Umarım bu hastalığa yakalanan herkes gerçekten atlatabilir. Bizler de atlatabiliriz.

Aa ben de aynı durumdaydım anksiyete bozukluğu vardı. Bir de annemi 6 ay öncesinde kanserden kaybetmiştim. Ben de mi kanser olacağım psikolojisine girdim çok kötü zamanlardı aah ah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…