Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bi de bende de 16 var ve yaşım 28 yeni evlendim.akıntıyla koştur koştur doktora gittim yara var dedi bu nereden çıktı anlamadım moralım bozuk smear aldırdım bi de akıntı kültürü bakalım ne gelecek geçer mi sizce

Merhaba...Bende Elisa testi yaptirmistim geçen yıl..O test neleri kapsiyor acaba hiç bilmiyorum siz yazinca bende merak ettim.HIV ve Elisa testi aynı test mi acaba.???

Bir ara smear verdiğimde bende de lekelenme olmuştu,asistanın eli ağırdı. Sorun yok prensesimiz

Merhaba...Bende Elisa testi yaptirmistim geçen yıl..O test neleri kapsiyor acaba hiç bilmiyorum siz yazinca bende merak ettim.HIV ve Elisa testi aynı test mi acaba.???
Canım Anti-Hiv testi Hiv RNA ve WB testleri var. Anti Hiv testlerinde p24 antijeni ve Hiv 1/2ye bakıyolar. Zaten 90. günün sonunda Anti Hivlerin %95 oranında doğruluk getirdiğini söylüyorlar. Ama zaten Elisa ile bakılıyor. Hatta bu vajinal kültür ve kolposkopi ile alınan biyopsi örnekleri de yine aynı yöntem Elisa ile inceleniyor. Elisa sadece testlerde tanı koymak için kullanılan bir yöntem :) Testin kendisi değil aslında.

Ne güzel yazmışsınız :) Umarım gerçekten bunu kısa sürede atlatabiliriz. Ben hiç sigara içmedim hayatım boyunca. Sadece alkolüm vardı. Onu da neredeyse her gün içiyordum alışkanlık olmuştu. Sonra onu da bıraktım geçen gün biraz kaçırdım ama :) Koşmaya çıkıyorum her gün güne yarım saat koşuyorum o iyi hissettiriyor. Sağlıklı beslenmeye de geçiş yaptım arada kaçamaklar oluyor ama onu da durduramıyorum :) Umarım en kısa sürede atabiliriz bunu :)

Yani testin kendisi degilse tekrar yaptirmak mı gerekiyor acaba?Ay vallahii kusura bakmayin kizlar bana bilgi verin kafam karısti hic bilgim yok bu konuda..14 senelik evliyim ama eşimin cinsel hayati benden önce baya hareketliymiş..Asla benden sonrada hiç bir kadinla birlikte olmamistir diye bir cümle kuramam erkek sonucta %100 emin değilim.Öyle olmadigini saniyorum sadece. Ama bende HPV çiktiktan sonra eşim ürologa gitti Bir süru test yapildi icinde HIV ve Aids testi bile vardı..(kendisi istemedi doktor yaptı)Hepsi temiz çıktı.Şimdi onda olsaydı muhakak banada bulaşırdı ayrica benim Elisa testimde de çikardı diye düşünüyorum.Haksizmiyim

Son düzenleme:
Canım korkmana gerek yok :) Negatif sonuç aldıysanız negatifsinizdir zaten :) Genellikle ilk test olarak Anti Hiv bakıyorlar o da Elisa yöntemiyle oluyor. O yüzden korkulacak bir durum yok. Eşinize de bakılmış içiniz rahat olsun :)

Benim erkek arkadaşım birlikte olmadan önce benim şüpheli hiçbir ilişkim olmadı dedi. ancak hpv tanısından sonra ingilterede yaşadığı 1 sene boyunca bazı kişilerle birlikte olduğunu ve korunmasız olduğunu söyledi. Aslında her ilişkisi korunmasızmış... Ve genellikle yabancı kişilerle birlikte olmuş. bi ben bi de benden önceki kız arkadaşı Türk imiş. Ben o yüzden çok korkmuştum. Zaten kendisi dünyanın en ihmalkar adamıydı. Sen hiç test yaptırdın mı dediğimde hayır dedi bana. sadece kan verdiğini zaten çıksa orada çıkabileceğini söyledi ama ben yine de güvenmedim ona o yüzden gidip her şeye baktırdım. İki kere hem de. Hatta beni bile suçladı hpv konusunda. Neyse... Sonuç olarak erkeklere gerçekten güvenilmiyor. Bunu daha iyi anladım şu süreçte.

En güzeli yapmışsın canim..için rahatlamiştir.Burdaki bütün bayanlar olarak hepimize erkeklerden bulaşmadimi zaten .Guvenmemek lazim.Kiminin kocasindan kimi sevgilisinden bulaşti..6 aydir negatif olabilmek için cinsel hayatımız bitti..Eşimde çok korktu bundan sonra hiçbir yabancı kadına temas edebileceğini sanmiyorum.Bu virüslerden bi haber yaşamış hep..Bende HPV çıktıktan sonra yeni öğrendi.Negatif bile olsam öyle körlemesine cinsellik yaşayamam artik..Korunma Şart..Bu arada Verdiğin bilgi içinde çok teşekkür ederim canim

Boğazda hpv beni en çok korkutan herşeyi siğil sanıyorum ama bence siğil bunlar çünkü ben ağzımda hiç bu kadar kabarık yapı görmemiştim tavsiyesi olan var mı?

Kızlar resim ekledim bu siğil mi sizce?
Ben hiç siğile benzetemedim...Sigilim yok ama az çok biliyorum bende ...Daha çok karnıbahar şekline benziyor sigiller.Bende rahim agzindan çok agzimi ve bogazimi kafaya takmistim zamaninda.Agızda ve boğazda olma ihtimali çok az.Bende 2 kez bunun için KBB 'a gittim ama endişemin boşa olduğunu ögrendim.En güzeli KBB doktoruna gösterin içiniz rahatlasin.Büyük ihtimalle siğil değil.

Sorma kafayı yedim bende psikolojik heralde sürekli boğazım ağrıyor gittim tabiki ama bence değil dedi bunları görmedi ama çünkü kamerayı sokunca öğürüyorm göremiyor resim attım lenf nodülüne benziyor ama emin olmak için test yaptır dedi test 600 tl mavi lab da yaptırmayacağm öğrenince ne oluyor sanki hep para hep para çok pahalı bi hastalık bu 2 yıl sonra kendime iyi bakıp hem alt hem üst hpvye baktırırım artık para saçmayacağım yeter

Şimdi bende kendime baktim aynisindan sağda bendede varmış..Benim bir bucuk senedir diş apsesinden dolayi lenf nodum şiş antibiyotikle küçülsede tamamen yok olmuyor.Büyük ihtimalle sizinde öyledir..Üst tarafta (bogaz diş kulak)herhangi bir enfeksiyon olunca hemen şişiyor.lenf nodu buyuk olunca azicik soguk sicak acı yersen kabariyor sonra yutkunurken acıyor.Bizde onu HPV saniyoruz.O psikoloji benim en yakın arkadaşım canim çok iyi bilirimO yüzden kafaya takma hayatına bak..Bende öyle yapmaya çalışıyorum mecburen

Çok teşekkür ederim evdekiler bıktı herkesin ağzını inceliyorum tabi bilmiyorlar hpv için olduğunu2 sene sonra tüm testleri yaptıracağım bugün mavi labı aradım testleri %99.88 güvenirliği.nefatif olan oldumu dedim oldu dedi atılıyor emin olun dedi ki herşeyde olumsuz konuşan bir danışmandı bu kız

Kızlar siğil tedavinizin üzerinden ne kadar zaman geçtikten sonra ağda/jilete geçtiniz ? Siğil yoksa sorun teşkil eder mi ( virüs hala varsa )

Sizi çok iyi anlıyorum ben de aynı psikolojideydim yeni yeni rahatlıyorum, boğazıma ben de çok kafayı takmıştım, en iyisi KBB'ciye gidip rahatlamak ben gidemedim hala ama o konuyu düşünmemeye çalışıyorum, szi de öyle yaomaya çalışın.

Öpüşmekle geçiyor diyorlar o beni üzen yani bittimi cinsel hayatım artık öpüşmek bile mi yok yaşamanın ne anlamı kaldı ki öldüm bittim vallahi hiv daha iyi bundan en azından kondom koruyor öpüşmekle geçmiyor ilacı var kanser yapmıyor ben böyle birşey ne gördüm ne duydum keşke hiç öğrenmeseydim öğrenince daha kötü oldu daha çok bağışıklık düşüyor ağlaya ağlaya takviyeler içiyorm yemekler yiyorum çaylar ama işte ne bilim..böyle acı bir tecrübe işte

Öpüşmekle geçmiyor, şimdi sizin eski postlara baktım tip 56ymış galiba di mi, onun zaten kansere çevirme ihtimali de çok düşük, ağız için de sadece tip 16 tehlikeli, ki o da illa bir şey olacak demek değil, bence siz rahatlayın, zaten yaşınız da genç endişe edecek bir durum yok boşuna üzmeyin kendinizi.

Siğil varsa ağızda bulaşır dedi doktor lezyon olursada bulaşıyormuş tükürükte var yani aslında aynı rahim ağzın gibi düşün dedi oraya ne yapıyorsa ağızada onu yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…