Ahhh canim yaa.Allahim sabirlar versin Mekanı cennet olsun anneciğininAa ben de aynı durumdaydım anksiyete bozukluğu vardı. Bir de annemi 6 ay öncesinde kanserden kaybetmiştim. Ben de mi kanser olacağım psikolojisine girdim çok kötü zamanlardı aah ah.
Merhabalar güzel insanlar.Bende kısa süre önce hpv tip 56 yı taşıdığımı öğrendim(en yüksek riskli 4 tipten biri).Yaşım 26.Buradaki yorumları üye olmadan takip ediyordum bugün üye olup bende yorum yazmaya karar verdim.Umarım bizden sonrakiler için de (dilerim kimse yaşamaz ama çok mümkün değil gibi) umut oluruz birgün negatif olup. Özellikle eski yorumlarını takip edemedim amabeyazprensess kullanıcısınının son sonuçlarını çok merak ediyorum çünkü negatif olup tekrar ilişki yaşamış acaba tekrar aynı tipi aldımı çok merak ediyorum. Senin için çok zor bir durum ama birçok soru işaretine ışık olacaksın
Tabi ki asla pes etmek yok biz çok güçlüyüz üstelik ben aynı anda sanırım covidde kapmıştım çok ağır bir hastalık geçirdim ilişkiden sonra tam 1 ay süründüm ve çinli dolu uçağa binmiştim ama doktor yok öyle birşey daha Türkiyede yok diyip beni evime yollamıştı.iyileştim ileride onun içinde pcr testi yapacağım. Daha sonraları içime kurt düştü birtürlü eskisi gibi değildim çünkü ve gidip cinsel yolla bulaşan tüm hastalıkların testlerini yaptırdım mavi lab da üreplasma parvum,gardneralla vaginalis bakterileri çıktı ve hpv 56.Sonraları hepimizin aynı durumlar zaten şuan daha iyiyim ama. Beni hastalıktan çok pişmanlık mahvetti korunmadım diye üstelik çok titizimdir evdeki tuvaletim bile ayrıdır nasıl yaptım bilmiyorum.Canım aynı yaştatayız. Bende de tip 16 var malesef. Ama moralleri yüksek tutup bağışıklığa yüklenip yeneceğiz inşallah :)
Hpv testimi smear mi kültür derken idrar kültürümüBen normalde korunurum. ama eski erkek arkadaşım korunmama konusunda çok fazla ısrarcı olunca korunmadım. Ve başıma geldi... Bugün ben de kültür aldırdım haftaya çıkacakmış sonuç. umarım ciddi bir şey çıkmaz
Yok canım. Vajinal kültür aldırdım. Orada diğer bakterilere bakıyorlar. Klamidya, gardneralla vaginalis gibi... Daha önce idrar kültürü aldırmıştım temiz çıkmıştı. Smear'i kasım ayında yaptırmıştım. Orada da fungal organizmalarla uyumlu şeyler çıkmıştı. Candida aslında. Bugün de bir profesöre gittim. O da gelmişken vajinal kültür de alalım enfeksiyon var mı yok mu bakalım dedi.Hpv testimi smear mi kültür derken idrar kültürümü
Çok iyi yapmışsınız. Herşeye ama herşeye baktırmak gerekiyor aslında eğer evli değilseniz hiv de dahil çünkü test yaptırmayan insanlar yayıyor hastalıkları hem de kendiniz için iyi oluyor. Bakteriyel enfeksiyonların çok şükür çözümü var ama ah bu virüslerin çözümü olsa keşkeYok canım. Vajinal kültür aldırdım. Orada diğer bakterilere bakıyorlar. Klamidya, gardneralla vaginalis gibi... Daha önce idrar kültürü aldırmıştım temiz çıkmıştı. Smear'i kasım ayında yaptırmıştım. Orada da fungal organizmalarla uyumlu şeyler çıkmıştı. Candida aslında. Bugün de bir profesöre gittim. O da gelmişken vajinal kültür de alalım enfeksiyon var mı yok mu bakalım dedi.
Ah evet yaaa... Hiv de baktırdım ki inanılmaz bir korku yaşadım anlatamam... 2 kere test yaptırdım 2si de negatif geldi. Ama hala diyorum ki 3. üyü de yaptırsam mıÇok iyi yapmışsınız. Herşeye ama herşeye baktırmak gerekiyor aslında eğer evli değilseniz hiv de dahil çünkü test yaptırmayan insanlar yayıyor hastalıkları hem de kendiniz için iyi oluyor. Bakteriyel enfeksiyonların çok şükür çözümü var ama ah bu virüslerin çözümü olsa keşke
Aynen ben en son 55. Günde yaptırdım p24 antijenine ki çok garanti dedi mavi lab sonra yaptırmadm hepatitlerde negatifti dün yine karaciğer vitamin komple baktırdım herşey yolunda şimdilik aslında ben evliler dedim ama herkes yaptırmalı çünkü malum aldatılma durumuda var..birdaha eşimle bile korunmadan olmayı düşünmüyorum kimseye güvenim kalmadı olmamalıda zaten çocuktan önce tüm testler yapılmalı sonra çocuk olmalı. prezervatif kullanmak evlilikte bile en doğal hakkın ve en sağlıklısı dedi doktorumAh evet yaaa... Hiv de baktırdım ki inanılmaz bir korku yaşadım anlatamam... 2 kere test yaptırdım 2si de negatif geldi. Ama hala diyorum ki 3. üyü de yaptırsam mıo kadar korkuyorum. Evli değilim :) Onun dışında hepatitlere sifilize falan da bakıldı. ama insan çok korkuyor.
Canım ben de 7. ayın sonunda yaptırdım bi de son ilişkiden 100 gün sonra yaptırdım Anti Hiv baktırdım negatif geldi. ama yine de şüpheden kurtulamıyorum acaba gitsem mi yeniden diyorum. Ya bana sorarsan her insanın yılda en az 1 kez bu testleri yaptırması gerekiyor. Cinsel ilişki aktif olmasa bile hiv, hepatitler sadece cinsel yolla bulaşmıyor :/ Ne bileyim insan olarak böyle şeylere çok dikkat etmiyoruz başımıza gelmediği sürece. Halbuki yıllık check up taramaları bu yüzden var.Aynen ben en son 55. Günde yaptırdım p24 antijenine ki çok garanti dedi mavi lab sonra yaptırmadm hepatitlerde negatifti dün yine karaciğer vitamin komple baktırdım herşey yolunda şimdilik aslında ben evliler dedim ama herkes yaptırmalı çünkü malum aldatılma durumuda var..birdaha eşimle bile korunmadan olmayı düşünmüyorum kimseye güvenim kalmadı olmamalıda zaten çocuktan önce tüm testler yapılmalı sonra çocuk olmalı. prezervatif kullanmak evlilikte bile en doğal hakkın ve en sağlıklısı dedi doktorum
Evet bence de ama senin için yeterli ben çok araştırdım merak etme süre gayet iyi. Ben adetim bitince dr nevra hanıma gideceğim siğilim var mı diye baksın ben hiçbişey anlamıyorum hatta her gördüğüm şeyi siğil sanmaya başladım artık inş orda aletlerden birşey bulaşmaz herşeyden şüphelenir oldumCanım ben de 7. ayın sonunda yaptırdım bi de son ilişkiden 100 gün sonra yaptırdım Anti Hiv baktırdım negatif geldi. ama yine de şüpheden kurtulamıyorum acaba gitsem mi yeniden diyorum. Ya bana sorarsan her insanın yılda en az 1 kez bu testleri yaptırması gerekiyor. Cinsel ilişki aktif olmasa bile hiv, hepatitler sadece cinsel yolla bulaşmıyor :/ Ne bileyim insan olarak böyle şeylere çok dikkat etmiyoruz başımıza gelmediği sürece. Halbuki yıllık check up taramaları bu yüzden var.
Ayyy inan ben de aynıyım yaaaEvet bence de ama senin için yeterli ben çok araştırdım merak etme süre gayet iyi. Ben adetim bitince dr nevra hanıma gideceğim siğilim var mı diye baksın ben hiçbişey anlamıyorum hatta her gördüğüm şeyi siğil sanmaya başladım artık inş orda aletlerden birşey bulaşmaz herşeyden şüphelenir oldum
Canım benim doktorum normalde prof ota jinemed de çok iyi ama ona gitmeyeceğim. bu Nevra topalismailoğlu siğil konusunda en deneyimlilerden ve siğillerin geçmesini sakın beklemeyin lazerle yok etsinler çok araştırdım hemen yakılmalı diyorlar virüs yükü azalıyor hemde bulaş ihtimali kalkıyor. Rahim ağzınada bakıyormuş var mı diye inşallah memnun kalırım yazarım burayada deneyimlerimi antibiyotikten sonra sanırım mantar oldu bende onuda göstereceğim ve en büyük korkum ben hiç smear vermedim benim ilk korunmasız ilişkim 2 yıl önce olmuştu umarım o çok güvendiğim kişiden almamışımdır yoksa bu hpv tipi belkide 2 senedir çoktan beni kanser etmiştir doktorum beni bekletiyor smear için bağışıklık güçlendir gel dedi inşallah cin 3 falan değilimdir sadece hpv pozitif var elimde başkada bilgim yok hpv testi demek aslında smear demek hatta daha ilerisi en iyisi kolposkopi direk onu isteyeceğim galiba gidinceAyyy inan ben de aynıyım yaaaBugün de koştur koştur içeride siğil var diye gittim yokmuş meğer. Doktorum da bana condilomları çok büyütme onlar geçeer dedi. İyi de bir doktor bu arada. Gaziosmanpaşa tarafına yakınsan sana önerebilirim doktorumu. Çok çok iyi
Merhaba ! Öncelikle muhteşem bir yaştasın bende 28 oldum :) Smear benim de temizdi, hpv 16 ve 59 var. İki ay önce siğillerim çıkınca kontrole gidince öğrendim. Bu konuda diğer konulara oranla bilgisiz olduğumuz için ilk başta çok stres olmak çok normal. Siğillerim aldara kremle geçti benim. Ve bayağı vardı 1 kutu ile geçti. Sende doktoruna danışarak aldara başlayabilirsin. Bu birincisi.Herkese merhaba :)
Sizleri üye olmadan da okuyordum ancak dayanamadım üye oldum.
Eylülde 27 yaşıma gireceğim. Ne yazık ki geçtiğimiz kasım ayında erkek arkadaşımda çıkan siğiller sonucunda hpv teşhisi aldık... Ardından çok zor süreçler geçirdim. Siğilleri yaktırdım ancak içeridekleri yeni fark ettim bugün doktora gideceğim bir prof. buldum bakalım...
Onun dışında kasım ayında smear aldırmıştım temiz gelmişti. İlişkimizin 6. ayında beyefendi yoruldum bahanelerine sığınark ayrılmak istediğini söyledi ve ayrıldık.
Daha sonra çok zorlandım tek başıma. Tiplendirme yaptırdım ve ne yazık ki tip 16 geldi. Ardından kolposkopi yapıldı. çok şükür onun sonucu temiz geldi ama ben çok korkuyorum. Arada bir anksiyete ve kaygı krizlerim oluyor. Bu konuda profesyonel destek de alıyorum. Doktorlar bunun geçebileceğini söylüyorlar ancak yüksek risk taşıdığım için negatifleşmeye olan inancım ne yazık ki çok azÇok üzülüyorum...
Kimsenin beni sevmemesinden aile kuramamaktan ve çocuk sahibi olamamaktan korkuyorum. Neticede en güvendiğim insan beni terk etti. Sorumlu olmasına rağmen.
Sizler nasıl atlattınız bu süreci? hiç leep olmadan da negatifleşen var mı acaba tip 16 durumunda? Bi de şu siğillere çok canımı sıkmalı mıyım? Sürekli ağlama krizleri yaşamaktan yoruldum...
İnşallah hepimiz için geçecek bu günlerMerhaba ! Öncelikle muhteşem bir yaştasın bende 28 oldum :) Smear benim de temizdi, hpv 16 ve 59 var. İki ay önce siğillerim çıkınca kontrole gidince öğrendim. Bu konuda diğer konulara oranla bilgisiz olduğumuz için ilk başta çok stres olmak çok normal. Siğillerim aldara kremle geçti benim. Ve bayağı vardı 1 kutu ile geçti. Sende doktoruna danışarak aldara başlayabilirsin. Bu birincisi.
İkincisi stres, sigara, kötü beslenme. Bu üçünden uzak dur ben 1 ay sigara içmedim arada kaçamak oluyor ama onları da bitireceğim.Hpv için değil sadece sigara başlı başına çok kötü.
Yapman gereken şey, sağlıklı beslenmek, kendine bakmak.(bunu zaten normalde de yapmamız gerekiyor )
Üçüncü ve en en en önemlisi ! Bu çok normal bir durum. Kirli, değersiz falan değilsin. Parmağında da bir siğil çıkabilirdi. Ya da mesela özellikle kışın bağışıklık düşünce grip oluyoruz. Vajinamız da bize ait. Rahmimizde bize ait diğer tüm organlar gibi. Yani bu bölgelerde de sorun çıkabilir. Hpv geçici bir enfeksiyon. Yani geçicek bunu unutma sadece sabırlı ol biraz :)
Aile kuramamak, değersiz hissetmek. Bunları hele hiç düşünme çünkü hpv ile bunların bir alakası yok. Bende siğiller çıktığında erkek arkadaşım doktor olduğu için ona sordum , (ben önceki erkek arkadaşımdan kaptım ayrıca) bana en fazla hpv dir dedi. Yani karşındaki insan kör cahil değilse sorun olmaz. Kör cahil biri ile de birlikte olma zaten .Onun dışnda burada özne sensin. Sen , karşındakinin sana verdiiği kadar değerli değil, KENDİNE verdiğin değer kadar değerlisin. Yapman gereken doktor tavsiyesine uyup sürekli izlemen , smear yaptırman, sene de bir hpv testini yaptırman.
Bana istediğinde yazabilirsin. Siğilleri de kendine bakarak,ilaç kullanarak moralini yüksek ttutarak yok edeceğine inan.
Vücudun bir bütün ve 27 yıldır seninle. Deri altına yerleşmiş küçücük bir virüs mü senin hayatını mahvedicek?Lütfen realist bakmaya çalış. Kendini sev. Hemen hemen cinsel aktif olmuş her kadının farketmeden ya da farkederek bu enfeksiyonu hayatlarında bir kez geçirmiş olduğunu da unutma. sevgiler.
Bende hangi profa gittiysem hepsi cinsellikten kendini kısıtlama eşinle sürekli doktor doktor gezme paran dayanmaz normal hayatına bak dedi.ama biz kadınlar o kadar kasıyoruz ki geçeceği varsa bile kaygılarımız yüzünden geçmiyorHpv tiplemesi yapmadık. Doktorum gerek görmedi. Hpv konusunda çok çok rahattı beni de rahatlattı. Merak etme sende de var bende de var onda da var aktif cinselliği olan herkeste var, geçecek de dedi. Ahcc diyorlar o bu şu diyorlar hiç birinin işe yaradığının bilimsel kanıtı yok kullanma boşuna, egzersiz yap sağlıklı beslen sigara içme likopenden zengin beslen (domates dedi özellikle) dedi bir de ☺ Korunmanın da bir anlamı olmadığını söyledi prezervatif olmayan yerlerden de bulaşabilir normal hayatınıza devam edin dedi.
Doktorum rastgele bir doktor değil bu arada. Prof. Ateş Karateke’ye gittim Türk Jinekoloji Derneği başkanı. Bir de jinekolog-onkolog. O yüzden kendisine güvenim tam.
Smear sonucumun temiz çıkması hpv yi attığımı da göstermiyor tabi ama vücuduma virüsü temizlemesi için 1 sene daha vereceğim, sonra yaptırmayı planlıyorum dna tiplemesi ☺ Negatif çıkması umuduyla yaptıracağım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?