Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Koterizasyonu öneriyor doktorlar daha çok. Kriyo çok etkili değil ve sağlam deriye de zarar verebiliyor. Yaktırmak daha kesin çözüm. Tek seansta genelde bitmiyor. 2-3 seansta biten de duydum doktorumdan,1 yıldır siğil çıkartan da..

Gerçekten mi doktor direk bunu önerdi, o yüzden yaptırdım. Zaten özelde olduğu için de baya para bayıldım tek seansına. Bir dahaki gidişimde onu da söylerim. Koterizasyon için istanbulda önerdiğiniz bir doktor var mı peki?

İstanbul için bilgim yok. Cildiyeye gittiyseniz onlar genellikle kriyo yapıyor. Tedavi yöntemlerinden birisi kriyo ama koteri daha iyi buluyor doktorlar. Reklam olmaması için özelden bi klinik yazacağım size.

Merhaba herkese. Daha önce konuda açtım. Bende de hpv var maalesef. Üstelik daha 20 yaşında ve kimseyle cinsel ilişki ve yakınlaşma kurmamış olmama rağmen. Burada başkalarının da olduğunu görmek gerçekten çok rahatlatıcı olsa da umarım herkes Sorunsuz atlatır.

herkese merhaba. ben de siğille hpv tanısı alıp çok fazla hekimle görüşüp uzun uzun okumalar yaptığım bir dönem geçirdiğim için buradaki canı çok sıkılan arkadaşlara yardımcı olmak umuduyla yazıyorum:
zaten bu başlığa kadar geldiyseniz, sağlığınızı kontrol eden, bedeninize sahip çıkan birisiniz. istisnai halleri dışarıda tutarak söylüyorum, muhtemelen sağlığınız için ciddi tehdit oluşturacak, yaşamsal tehlike yaratacak bir sıkıntınız yok. ya bir ya da birkaç defa siğil yaktıracak ya da basit sayılacak bir operasyonla bundan kurtulacaksınız (umuyorum). yani siz bu illetle bir kavga veriyorsunuz evet, ama bu kavga fiziksel bir sorun değil, daha çok ruhsal. yani canınızı sıkıyorsunuz, yargılanmaktan korkuyorsunuz atıyorum siğil elinizde çıksa yaşayacağınız gerginlikten çok daha fazla geriliyorsunuz.
maalesef bunun bir sebebi var. bedenimiz yüzünden ayıplanmaya o kadar alıştık ki genital bölgemizde yaşadığımız bir sorun da ayıpmış gibi geliyor. oysa düzenli kontrolle sıkıntı yaşamayacağımız bir şeyler karşı karşıyayız fakat kendimizden sıkılıyoruz. hem kendimden, hem de sizlerden ricam bunu kendimize yapmayalım artık. bu bizim bedenimiz,%90 kadının içinden geçtiği bir süreçten geçiyoruz. dünyanın en yaygın virüsüyle karşılaşıyoruz. virüsler, bakteriler hep insanların, hayvanların etrafındadır. yaşamak kadar doğal bir şey bunlarla karşılaşmamız. yeter ki çözümsüz olmasın.
hpv'yi internette aratıp araştırdığınızda iki tür şey görürsünüz: ya çok telaşlı insanların deneyimleri ya da tıbbi makaleler. tıbbi makalaler zaten bilimsel bi gözle yazılır, en kötü ihtimalleri de dahil etmek zorunda oldukları için hep çok korkutucu görünürler. ama gerçekler öyle değildir. yaşayan insanların deneyimleri de hep çok telaşlıdır. bunun bi sebebi var. çünkü aynı virüsle karşılaşan insanların çoook büyük bir çoğunluğu zaten rahatlar, bunu takmadılar, tanıyı alıp geçtiler ve hayatlarına devam ettiler. ama biz zaten çoğumuz telaşlı tipler olduğumuzdan saatlerce google'a hpv yazıp okuduk durduk. sonra da birbirimiz gibi insanları bulup iyice telaşımızı besledik. bunu hiç unutmayın. burada gördüğünüzün binlerce kat fazlası kadın var ki aynı şeyi yaşayıp üzerinde durmuyor. önlemini alıp, tedavisini olup geçiyor. hani doktora gidiyoruz ve çok fazla ciddiye bile almıyor ya, bunun bir nedeni var: çünkü çoğu durumda ciddi bir virüs değil. ne kimseye sağlığımızla ilgili hesap vermek zorundayız, ne de telaşa, anksiyeteye kapılıp hayatı kendimize zindan etmek. bu çok ortak bir dert. ve muhtemelen birkaç sene sonra üzerine bile düşünmediğimiz bir şeye dönüşüp geçip gidecek. kendimize iyi bakalım, önemli olan bu.

ne güzel yazmışsınız <3

Herkese merhaba ben bugun cik guzel bir sonuc aldim 4 aylik mucadelemde hpv negatif simir negatif cok mutluyum allah herkese nasip etsin umarim burdaki herkes kurtulur pen piskolojikmen cok kotu gunler gecirdim bugun hayatin en guzel haberini aldim herkese gecmiş olsun

Çok sevindim sizin adınıza. Hangi tip hpv vardı sizde

Ne güzel çok mutlu oldum sizin adiniza...Inşallah bizede en kisa sürede negatif olmak nasip olur..Sizin kısa sürmüş maşallah ne güzel..HPV tipiniz neydi sizin??

Ne güzel çok mutlu oldum sizin adiniza...Inşallah bizede en kisa sürede negatif olmak nasip olur..Sizin kısa sürmüş maşallah ne güzel..HPV tipiniz neydi sizin??
Benim tipleme yapilmadi doktorum bana 6 ay demişti ama benim doktorum ozeldeydi bende araştirmada bitane onkolok buldum ozel muanhanesine gitim hem simir hm hpv tiplemesi bakti tabi ben hep kendimi en kotusune hazirlamiştim cin 1 oldugu icin hep ya 16 yada 18 var diye dusunuyordum dun doktor aradi tahlilerin cikmis gelebilirsin haberi alinca inanamadim sonra kendim aldim baktim gercektende hpv negatif butun yuksek tipleri negatif

yüksek tip olsaydı bu kadar çabuk 4 ayda negatif olabilirmiydiniz bilemiyorum...Olan Varsada ben şahit olmadım.Bende 22 haziranda ilk 6 aylik kontrolüme gidicem HPV16 ve 53 vardı CIN1 di.Leep oldum.Kenarlar negatif çıktı hamdolsun.ilk defa smear olucam bakalım ne çıkacak.Negatif olmayı beklemiyorum ilk 6 ayda tip 16 biraz zor.. ama yinede heyecanliyim..

Tekrar tebrikler çok güzel bir haber bu. Ama bu kadar kısa sürede yüksek riskli tipi atmak pek mümkün değil o yüzden kafaya takmadan takviye kullanarak ilerliyorum ben. Bakalım darısı hepimizin başına inşallah

Ben acikcasi cok sey kulandim amA papilex ve gano derma kapsulerini cok 3 ay boyunca birakmadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…