Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Çok sağol canım artık kendimize bakıp Allah a bırakıcaz herşeyi başkada çözüm yok

düşük risklidir benim rahim ağzında 3 yüksek risk var umarım benimde bir gün negatif olur çok üzülüyorum
12 sene önce kolposkopi sonrası rahim agzına leep yapıldı yani kazındı hücresel bozukluk olusmustı hpvye bağlı olarak. Hpv maalesef günümüzde çok yaygın tek çözümü bağısıklıhı kuvvetli olması jinekoloğumun dediğine göre her 4 kadının 1 i hpv ye maruz kalıyor herkes rahim ağzı kanseri olsa kadın nüfusu baya azalırdı. Moral ve bağısıklık paraleldir ama sigarayı muhakkak bırakın jinekologum söylediğinde umursamadım siğiller için bırakmadım ama bıraktığımda yokoldular

düşük risklidir benim rahim ağzında 3 yüksek risk var umarım benimde bir gün negatif olur çok üzülüyorum
12 yıl önce hpvye bağlı olarak rahim ağzım kazındı hücresel bozukluk vardı smear testinde cin 1 class 2 ydim. Leeptenyani kazımadan sonra yavaş yavaş normale döndü sonra seneler sonra siğil çıktı vajina bölgede değil kasığımda çıkıyordu 2 sene geçmedi geçti yeniledi falan. Jinekologum hep sigarayı bırak çok önemli diyordu umursamıyorum siğil için değil ama o aralar bıraktım ve kafamda takmamaya başlayınca bir kaç ay sonra yol oldugunu gördüm ve senelerdir bir sey yok. Sigara içiyorsanız bırakın ve en önemlisi moralinizi yüksek tutun hatta tedavi maksatlı yapacaklarınızı yaptıysanız üstünde düşünmeyin bile

İlk mesaj gitmedi diye tekrarlamısım ama bazı ekstra şeyler var

Merhabalar bende de hpv 16 var smear sonucum lsıl bunları hamile olduğumu öğrendiğim an öğrendim hamileyken tekrar smear verdim ve temiz çıktı normalde hamileyken ilerlemiş ama benimki tam tersi oldu 1ay sonra sezeryan olacağım ama kafama takılan şeyler var bu lanet virüs anne sütü ile bebeğe geçer mi bilgisi olan var mı

Anne sütüyle geçmiyor, sadece siğil olan hpv türlerinde eğer aktif siğiliniz varsa normal doğumda geçme olasılığı var, onun dışında hiç bir şekilde geçmiyor çocuğa merak etmeyin.

Anne sütüyle geçmiyor, sadece siğil olan hpv türlerinde eğer aktif siğiliniz varsa normal doğumda geçme olasılığı var, onun dışında hiç bir şekilde geçmiyor çocuğa merak etmeyin.
Evet normal doğum yapamayacagim bu nedenle umarım hic bir sey olmaz teşekkür ederim

Sizin hpv tipi neydi

kızlar bol bol havuç, ev yapımı yoğurt falan yiyin. bağışıklık sistemini kuvvetlendirin.
Bi de dedikleri gibi her şey kafada bitiyor. Ben de henüz tam rahatlamış değilim ama orada bitirince çözülüyor sanıırım çoğu şey. ve tabii ki bol bol gülmeyi ihmal etmeyelim :)

Ya kızım napayım şimdi birini öperim ağzında bişeler çıkar Allah korusun napayım ya öpüşmekte kabus oldu bana bu google a bişey aratmayacağm artık beni delirtti
Ay yook sakın google a bakma. Ben oraya baka baka kafayı yedim. en sonunda doktorum bana çok kızdı. ki ben reklamcıyım. Oradaki metinler aslında bilerek o şekilde yazılıyor ki fazla tıklansın okunsun diye. okunma ve tıklanma başına para kazanıyor siteler. o yüzden sürekli kanser lafını geçiriyorlar ki insanları korkutarak okutalım diye. bunları bilmeme rağmen girdim okudum salak gibi. okumayın cidden google da olanları. en iyisini doktorlar biliyor onlardan öğrenmeye çalışın.

Tıklanma başına para kazanildigini bende duymuştum...Hatta onu duyduktan sonra baya rahatladim..Simdi googla bakmamaya çalışıyorum ...Google hasta olmayanı bile stresten hastalık sahibi yapar.

hayır hiç krem önermedi canım ama küçük olanların da yakılması gerekmez mi? forumda okudum duoderm verrutol krem kullananlar olmuş ama?
verrutol dış bölgeyse kullan küçük olanların kesinlikle yakılması lazım çoğalıyor . ben verrutol iç bölgeye ullandım malesef yğun akıntılı mantar oldum maya mantarı bir de onunla uğraştım. aldara işe yaramadı bendı şimdi deglayn deniyorum bugün başladım. pahalı bir jel aldarada öyle doktor aldara için küçükleri yok eder dedi ama sabırlı olmak lazım uzun vadede hallediyor çünkü..

Ben yaktırdım koterle geçmedi birde il 33 diye bi ilaç verdi doktor onu sürüyor ama bir hafta sürüyor diğer hafta gittiğimde 4-5 tane yeniden çıkmış beslenmeme de çok dikkat ediyorum son çare aldara kullanıcam o da olmazsa artık pek bişey kalmadı (((((((((((((

Yani bu il 33 verrutol oluyor sanırım asit gibi bir şey doktorun uygulaması gerekiyormuş bir yerde öldürüyorsun diğer yerde çıkıyor nasıl garip bir hastalık

Merhabalar yeni üyeyim herkese iyi forumlar .
22 yaşındayım ve ortalama 1.5 yıldır hpv pozitif biriyim. Hpv genotiplemesi yaptırdığim da 9 adet hpv tipi pozitif çıktı.(1.5yil önce ilk teşhiste)
İşin aksi gibi bir cinsel hayatım yoktu böbrek nakli olmuş biriyim ve kullandığım ilaçlar yüzüne bağışıklık sistemim yetersiz çalışıyor. Bu yüzden bı nakil olan her hasta da gerçeklesebilen bir durummus.
Bu aralar tekrar nuks etmeye başladı. Daha önce koter ve kriyoterapi ile tedavi oluyordum uzun bir süre çıkmadı ama şimdi tekrar başladılar.
Siz değerli üyelerimizinde başından bu sorunlar geçmiş o yüzden foruma kayıt oldum.
Sizlere bir kaç sorum olucak bilgi paylaşımı yapar mısınız ?
Hpv pozitif olan kişilerinde aşı olduğunu duydum . Aranız da hpv pozitif olup aşı olan var mı ? Eğer azda olsa faydası görülüyorsa yurt dışından gardasil 9 getirticem. Bu konuda düşünceleriniz nedir ?
Diğer sorum ise biliyorsunuz ki bağışıklık sistemine bağlı bir hastalık propolis ve ahcc mantarını daha önce duydum ama böbrek nakli hastalığım yüzünden hiç üstüne düşmedim. Bağışıklığımi dengelemek için sizde bu tarz ek gıda kullanımın faydasi olur mu ? Ek olarak cinsel hayatım dediğim gibi yok ama elbet bir gün olucak partnerimi bilgilendirsem bile aşı yetersiz oluyor çünkü 200 den fazla türü var nasıl yol izlediniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…