Canım çok endişe etme :) Bende hpv 16 var üstelik. Ben güncelrce ağladım kesin boğaz kanseri de olacağım diye. boğazımda bir şey oluşmuştu siğil sandım apar topar kbb'ye gittim. Ki 2 kbb uzmanına birden göründüm. İkisi de onun siğil olmadığını bu yaşlarda görülebilen bir kist olduğunu söyledi. Onun dışında hpv boğaz kanseri olayını sordum. ikisinden de o konuda yapılan çalışmaların henüz çok yetersiz olduğunu ve boğazda kanser geliştirme oranının düşük olduğunu öğrendim. hpv konusunda boğaz kanseri olma oranı erkeklerde daha yüksekmiş yapısal açıdan. Doktor bir arkadaşım var onunla da konuştuk. HPV boğaz kanserleri açısından tek başına bir risk değil sadece tetikleyen bir etmen dedi. Eğer sigara ve alkol tüketiyorsan HPV bunu destekliyor ki biz çoğu boğaz kanseri vakasına erkeklerde daha sık rastlıyoruz kadınların oranı çok düşük dedi. Bi de bir yerde okumuştum rahim ağzında, ve vajinal bölgede lezyon görülüyorsa şayet boğazda kansere dönme oranı çok düşükmüş.Öpüşmekle geçiyor diyorlar o beni üzen yani bittimi cinsel hayatım artık öpüşmek bile mi yok yaşamanın ne anlamı kaldı ki öldüm bittim vallahi hiv daha iyi bundan en azından kondom koruyor öpüşmekle geçmiyor ilacı var kanser yapmıyor ben böyle birşey ne gördüm ne duydum keşke hiç öğrenmeseydim öğrenince daha kötü oldu daha çok bağışıklık düşüyor ağlaya ağlaya takviyeler içiyorm yemekler yiyorum çaylar ama işte ne bilim..böyle acı bir tecrübe işte
Ama siğil yapan türler zaten kanser yapmıyor, o yüzden rahat olun.Siğil varsa ağızda bulaşır dedi doktor lezyon olursada bulaşıyormuş tükürükte var yani aslında aynı rahim ağzın gibi düşün dedi oraya ne yapıyorsa ağızada onu yapıyor
Ben olacağım 4 temmuzda ikinci dozumuBi de kızlar ne olur ama ne olur aşılarınızı olmaya çalışın.
ben de ilk dozumu oldum, negatif olmadan aşı olmakla doğru mu yaptım bilmiyorum ama bu konuda pek bir araştırma yok sanırım o yüzden bir an önce olmak istedim, benim de 16 bu arada.Bi de kızlar ne olur ama ne olur aşılarınızı olmaya çalışın.
Canım ben valla 1.5 ay sonra lazere gittim mesela. Çünkü apda ve jilet genel olarak sağlıksız. Hele jilet siğil varsa hemen yayıyor aman dikkat et. En temizi lazer bence. Bir daha jilet vurmak istemiyorum asla.Kızlar siğil tedavinizin üzerinden ne kadar zaman geçtikten sonra ağda/jilete geçtiniz ? Siğil yoksa sorun teşkil eder mi ( virüs hala varsa )
Ya o konu aslında tam olarak öyle değil. Bende hpv16 var mesela en yükeseği ve o siğil de yaptı. Siğilleri tedavi etmek ilk adım ardından negatif olmak için bağışıklık güçlendirmek.Ama siğil yapan türler zaten kanser yapmıyor, o yüzden rahat olun.
Evet işte bende o yüzden ağzımda varsa alsınlar diyorum ama yok diyor doktor ağzımın içi kabarcık dolu bunlar nerden çıktı yoktu önceden ağızıma hep bakardım ben faranjit diyor bilmem ne diyor test yaptırmayada cesaretim yok 16 çıkarsa diye ağız farklı vajina farklı çıkıyormuş tipYa o konu aslında tam olarak öyle değil. Bende hpv16 var mesela en yükeseği ve o siğil de yaptı. Siğilleri tedavi etmek ilk adım ardından negatif olmak için bağışıklık güçlendirmek.
Evet farklı. Ağzında olabilir bunun için doktora gidip ona sormalısın ama ağzında da olsa oda geçiyor. Ağız zaten kendini sürekli yenileyen bir dokuya sahip lütfen stres yapma. sürekli ağzına bakma kafan hep orda olmasın çünkü GEÇİCEK. Sigara içme, sağlıklı beslen, bağışıklığını güçlendir vücut zaten kendi dengesini buluyor. Bu işte ciddi anlamda psikoloji çok çok önemli.Evet işte bende o yüzden ağzımda varsa alsınlar diyorum ama yok diyor doktor ağzımın içi kabarcık dolu bunlar nerden çıktı yoktu önceden ağızıma hep bakardım ben faranjit diyor bilmem ne diyor test yaptırmayada cesaretim yok 16 çıkarsa diye ağız farklı vajina farklı çıkıyormuş tip
Çok teşekkür ederim hepimiz için inşallah negatif oluruz ben hocayada gitmeyi düşünüyorum okutcam kendime sizin içinde dua isterdim ama tanımıyorum malesef neyse bi işe yararsa adres veririmEvet farklı. Ağzında olabilir bunun için doktora gidip ona sormalısın ama ağzında da olsa oda geçiyor. Ağız zaten kendini sürekli yenileyen bir dokuya sahip lütfen stres yapma. sürekli ağzına bakma kafan hep orda olmasın çünkü GEÇİCEK. Sigara içme, sağlıklı beslen, bağışıklığını güçlendir vücut zaten kendi dengesini buluyor. Bu işte ciddi anlamda psikoloji çok çok önemli.
Hpv tiplemesi yapmadık. Doktorum gerek görmedi. Hpv konusunda çok çok rahattı beni de rahatlattı. Merak etme sende de var bende de var onda da var aktif cinselliği olan herkeste var, geçecek de dedi. Ahcc diyorlar o bu şu diyorlar hiç birinin işe yaradığının bilimsel kanıtı yok kullanma boşuna, egzersiz yap sağlıklı beslen sigara içme likopenden zengin beslen (domates dedi özellikle) dedi bir de ☺ Korunmanın da bir anlamı olmadığını söyledi prezervatif olmayan yerlerden de bulaşabilir normal hayatınıza devam edin dedi.
Doktorum rastgele bir doktor değil bu arada. Prof. Ateş Karateke’ye gittim Türk Jinekoloji Derneği başkanı. Bir de jinekolog-onkolog. O yüzden kendisine güvenim tam.
Smear sonucumun temiz çıkması hpv yi attığımı da göstermiyor tabi ama vücuduma virüsü temizlemesi için 1 sene daha vereceğim, sonra yaptırmayı planlıyorum dna tiplemesi ☺ Negatif çıkması umuduyla yaptıracağım :)
Lazer öncesi jiletle almanızı istemiyor mu epilasyon merkezi ? Ne illet virüsmüş ya hayattan soğuttuCanım ben valla 1.5 ay sonra lazere gittim mesela. Çünkü apda ve jilet genel olarak sağlıksız. Hele jilet siğil varsa hemen yayıyor aman dikkat et. En temizi lazer bence. Bir daha jilet vurmak istemiyorum asla.
Merhaba bende kontrole gitmek istiyorum muayene ücreti ne kadardı acaba. Umarım uygundur
bence siğil olabilir ama gözlemle bendede hpv ama genital bölgede aldırmam lazımdı ama doktorlar bekletti az diye ufak ufak çoğaldılar çok pişman oldum hemen yaktırmadıma yaktırdım 3 içinde çıktı illet bu illet onun için hemen yok ettir onu neyse ne bence benimde var bir oluşum ağızda ama seninkine benzemiyor bu hafta aldırcam bende bakalımKızlar resim ekledim bu siğil mi sizce?
düşük risklidir benim rahim ağzında 3 yüksek risk var umarım benimde bir gün negatif olur çok üzülüyorumKasığımda çıkmıstı oje gibi ilaçla yok etmeye çalıstım ama biri gidiyordu biri geliyordu her gün bakıp sinir oluyordum orada olmalarına. Sonra o ara sigarayı bıraktım 2 3 siğili de takmamaya karar verdim sıkıldım daha doğrusu bakmaktan ne olursa olsun dedim 2 ay sonra aklıma gelip de baktığım zaman yokolmuslardı. Bağısıklık ve moral çok önemli yemede. O siğillerin üstüne 1.5 sene önce hpv testi yaptırdım negatif ti şok oldum
Çok zor biyerde doktor bile göremiyor ona yapacak hiçbişey yok gibi ve sürekli boğazım ağrıyor neden bilmiyorumbence siğil olabilir ama gözlemle bendede hpv ama genital bölgede aldırmam lazımdı ama doktorlar bekletti az diye ufak ufak çoğaldılar çok pişman oldum hemen yaktırmadıma yaktırdım 3 içinde çıktı illet bu illet onun için hemen yok ettir onu neyse ne bence benimde var bir oluşum ağızda ama seninkine benzemiyor bu hafta aldırcam bende bakalım
Bir Genel Cerrahla konuşmustum..Ağız ıslak zemin varsa lezyon çabuk cogalir ve büyür demişti..Seninki büyuk ihtimalle lenf nodu canim..Senin resimi görünce ben kendime baktim.Aynisindan bende de var..KBB doktorlari günde kaç tane ağız boğaz görüyorlar demekki diğerlerinden bir farkı yok.ilginç birsey görselerdi muhakak başka üst testler yada operasyon gibi şeyler yaparlardı..Doktorlar kötü birseyi söylemekten çekinmezler.Söylemek zorundalar da zaten..Çok zor biyerde doktor bile göremiyor ona yapacak hiçbişey yok gibi ve sürekli boğazım ağrıyor neden bilmiyorumbaktırdım canım doktora yok dedi daha napayım ama onlar tek şekil siğil biliyolar oysaki siğilin çeşitleri var sadece testle anlaşılır ama cesaretm yok teste. bakayım çoğalcakmı sprey falan alcam yarın ama hiç büyümedi artık bu neyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?