- 18 Nisan 2020
- 27
- 13
- 3
- 30
1 sene sonra ortaya cıkabiliyor canım tedavini sakın ihmal etme, ne kadar erken kurtulursan o kadar iyidirmerhaba öncelikle herkese geçmiş olsun. Benim de danışmak istediğim bi konu var forumda henüz çok yeniyim. benim de henüz yeni farkettiğim ve bi panikle doktora koşup haberdar olduğum siğiller var vajinamda. çok korkuyorum ve başıma ilk defa gelen bir şey.
İlk cinsel birlikteliğimi aralık ayında yaşadım. en son da şubatta. sonrasında bir kadın dogum uzmanına muayene olmak istedim. İlk kez jinekolojik muayene oldu vesaire. muayenede sadece mantara bağlı hafif bir enfeksiyon çıktı. onun için de doktorun verdiği fitilleri kullandım . bir de smear örneği alınmıştı. Sonucu negatif çıktı. ben de rahatladım haliyle. Ancak şu an nasıl hpv taşıyıcı haline geldiğimi anlayamıyorum. Bu siğillere anlam veremiyorum. hpv pozitif olsam şubattaki smear testinde hücresel olarak çıkmaz mıydı? aradan sadece 4 ay geçti ve bu süreçte erkek arkadaşımla bir birliktelik te yaşamadım.
Gerçekten olanlara bir anlam veremiyorum. Benimle benzer durum yaşayan ya da konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olan arkadaşlarım varsa ve beni bilgilendirebilirlerse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim
Doktor bekleyelim dedi ancak yaktırma ya da dondurma gibi işlemler yapılıyormuş sanırım. Bir an önce yaptırmalı mıyım sizde1 sene sonra ortaya cıkabiliyor canım tedavini sakın ihmal etme, ne kadar erken kurtulursan o kadar iyidir
Canım kendiliginden gececegini pek sanmam sigilse. Tedavi edilmezse vaktinde iyice artar hayatını zindana cevirir allah korusun. Hangi doktora gittin o da önemli özel mi devlet mi özeller sigilin azsa bile elektrokoter yakma islemi yapmamız lazım diyorlar benimkini solüsyonla yaktı doktor tekrarlayadabilir ama ciktikca yaktırıcam bu sekildeDoktor bekleyelim dedi ancak yaktırma ya da dondurma gibi işlemler yapılıyormuş sanırım. Bir an önce yaptırmalı mıyım sizdekendiliğinden geçmiyor mu bu siğiller
Benim gittiğim özel hastaneydi. hatta smear vereyim tekrar dedim. Şubattaki sonucumu görünce gerek yok seneye bakarız dedi. ancak şubatta zaten her şey negatif çıkmıştı olumsuz bir şey yoktu, siğiller de yoktu .. Şu an belli ki pozitif olmuş . gerçekten kafam çok karıştı ve korkuyorumCanım kendiliginden gececegini pek sanmam sigilse. Tedavi edilmezse vaktinde iyice artar hayatını zindana cevirir allah korusun. Hangi doktora gittin o da önemli özel mi devlet mi özeller sigilin azsa bile elektrokoter yakma islemi yapmamız lazım diyorlar benimkini solüsyonla yaktı doktor tekrarlayadabilir ama ciktikca yaktırıcam bu sekilde
bir de bunlara ek olarak candida ve servikste yara var dedi.kanadığını söyledi. Yara bakteriyel olabilirmiş güya. Bağışıklığım iflas bayrağını çekmiş galibaBenim gittiğim özel hastaneydi. hatta smear vereyim tekrar dedim. Şubattaki sonucumu görünce gerek yok seneye bakarız dedi. ancak şubatta zaten her şey negatif çıkmıştı olumsuz bir şey yoktu, siğiller de yoktu .. Şu an belli ki pozitif olmuş . gerçekten kafam çok karıştı ve korkuyorum
bir de bunlara ek olarak candida ve servikste yara var dedi.kanadığını söyledi. Yara bakteriyel olabilirmiş güya. Bağışıklığım iflas bayrağını çekmiş galiba
bir de bunlara ek olarak candida ve servikste yara var dedi.kanadığını söyledi. Yara bakteriyel olabilirmiş güya. Bağışıklığım iflas bayrağını çekmiş galiba
İnşallah tez zamanda kurtulalımBana smear yapmadı cinsel aktif olmadigim icin ne desem bilemedim kontrollerini Ve tedavini ihmal etme negatif görünecek Birgün unutma
Merhaba, hpvnin siğil yapan ve yapmayan türleri var. Siğil yapan türler kanser riski taşımıyor, siğil yapmayanlar ise taşıyor. Siğiliniz varsa (sadece siğil yapan hpv türleri varsa sizde -bazen birden fazla tür olabiliyor-) smear testinizin temiz çıkması gayet normal, çünkü siğil yapan türler genelde hüçresel bozulmaya sebep olmuyor.merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun. Benim de danışmak istediğim bi konu var forumda henüz çok yeniyim. benim de henüz yeni farkettiğim ve bi panikle doktora koşup haberdar olduğum siğiller var vajinamda. çok korkuyorum ve başıma ilk defa gelen bir şey.
İlk cinsel birlikteliğimi aralık ayında yaşadım. en son da şubatta. sonrasında bir kadın dogum uzmanına muayene olmak istedim. İlk kez jinekolojik muayene oldu vesaire. muayenede sadece mantara bağlı hafif bir enfeksiyon çıktı. onun için de doktorun verdiği fitilleri kullandım . bir de smear örneği alınmıştı. Sonucu negatif çıktı. ben de rahatladım haliyle. Ancak şu an nasıl hpv taşıyıcı haline geldiğimi anlayamıyorum. Bu siğillere anlam veremiyorum. hpv pozitif olsam şubattaki smear testinde hücresel olarak çıkmaz mıydı? aradan sadece 4 ay geçti ve bu süreçte erkek arkadaşımla bir birliktelik te yaşamadım.
Gerçekten olanlara bir anlam veremiyorum. Benimle benzer durum yaşayan ya da konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olan arkadaşlarım varsa ve beni bilgilendirebilirlerse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim
Cevabınız için teşekkür ederim. Öyleyse evet keşke ayrı olarak bir de hpv testi yapılsaymış. En azından bilirdim. Böyle büyük bi şok yaşadım. Çok kişide görülen birşey olsa da insan endişe duyuyor. Ya yayılırsa ya başka yerlerde varsa gibi.. Kesin bir tedavisi de yokmuş sanırım. Virüsün vücuttan ne zaman atılacağı da meçhul. Benim pek te olmayan cinsel hayatım sona erdi demek oluyor galiba bu. Keşke aşısı hakkında bilgi sahibi olup yaptırsaymısım zamanında. artık onun için de geç kaldımMerhaba, hpvnin siğil yapan ve yapmayan türleri var. Siğil yapan türler kanser riski taşımıyor, siğil yapmayanlar ise taşıyor. Siğiliniz varsa (sadece siğil yapan hpv türleri varsa sizde -bazen birden fazla tür olabiliyor-) smear testinizin temiz çıkması gayet normal, çünkü siğil yapan türler genelde hüçresel bozulmaya sebep olmuyor.
Hpv kontrol edilebilir bir şey. Hayat tarzınızla ve beslenme ile. Cinsel hayatınızı kötü ekilemesine izin vermeyin lütfen. Siğiliniz varsa birden fazla yöntem var . Mutlaka biri geçirir. Ama geçeceğine inanın. Hpv deri altında hücrelerinizde olan bir virüs. Bunun ileri gidebilmesi için kötü beslenme, sigara , stres , yani bağışıklığınızın hep düşük olması lazım. Vücudunuza güvenin lütfen. Vucudumuz zaten kendi dengesini bulmak için sürekli kendini yeniler .Parmağımız kesilse bi zaman sonra iyileşiyor buna da öyle bakın. Cinsel hayatınız konusunda, siğiller varken tabi ki olmamasında fayda var..Bulaş oranı yüksek ve tahriş olan dokuda yayılabiliyor ama siğilleriniz geçtikten sonra partnerinizi de durumdan haberdar edip cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz. Yani negatif olmayı da bekleyebilirsiniz bu iki kişi arasında olan bir durum.Cevabınız için teşekkür ederim. Öyleyse evet keşke ayrı olarak bir de hpv testi yapılsaymış. En azından bilirdim. Böyle büyük bi şok yaşadım. Çok kişide görülen birşey olsa da insan endişe duyuyor. Ya yayılırsa ya başka yerlerde varsa gibi.. Kesin bir tedavisi de yokmuş sanırım. Virüsün vücuttan ne zaman atılacağı da meçhul. Benim pek te olmayan cinsel hayatım sona erdi demek oluyor galiba bu. Keşke aşısı hakkında bilgi sahibi olup yaptırsaymısım zamanında. artık onun için de geç kaldım
Çok sevindim ne güzel darısi basimizaKızlar kontrol smeari yaptırdım korona dan dolayı gidememiştim 8 ay olmuştuçok şükür bugün sonuçlarımı aldım temiz çıkmış çok şükür çok mutluyum sizlerle paylaşmak istedim rabbim hepimizi korusun ınsallah seviyorum sizleri
Canım ben yaptırdım. Bazı bakteriler idrar kültüründe çıkmıyor. O sebeple vajinal kültür daha önemli.Aranızda bakteriyel cybh testi yaptıran var mı? İdrar kültüründe çıkıyor mu ?
Çok teşekkür ederim cevabınız içinCanım ben yaptırdım. Bazı bakteriler idrar kültüründe çıkmıyor. O sebeple vajinal kültür daha önemli.
çokkkkk sevindimKızlar kontrol smeari yaptırdım korona dan dolayı gidememiştim 8 ay olmuştuçok şükür bugün sonuçlarımı aldım temiz çıkmış çok şükür çok mutluyum sizlerle paylaşmak istedim rabbim hepimizi korusun ınsallah seviyorum sizleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?