Herkese merhaba.... Bugun dr gittim farkli bir drdu tam anlamiyla daniskaydi.... Onceki dr sonuclarimi istedi felan 3. Smir yapilacakti... Ben hpv dna istedim smirle beraber yapildi ogleden sonra labaratuara postaladim...daha onceki 6 ay arayla yapilan smir temizdi agustos ayinda kolposkopi yaptirdim sonuc temizdi... Bugunki testin sonucunu bekliyorum geldiginde yazarim.... Gecen sene biyopsi hpv dna hepsini yaptim sonraki smirlerde hepsi temiz cikmisti.... Benim anlayamadigim bu hpv nasil bir illet kesin nasil anlicam... Bugunki dr tam ibretlikti omrumde boyle geveze dr gormedim... Allahtan esimle gitmedim... Neydeki birdaha ona gitmicem ostedigim testleri yaptiya yeter sonucu kendi dr goturecem.... Ocak 15 te dermatologtan randevu aldim son cikan nokta seklindeki kabarciklari kotet yaptiracam.... Gerci kolposcopi yaptirdigim jinekolog bunlar sigil degil demisti....ne azaldilar ne cogaldilar ben yinede isimi garantiye alip yakip kurtulayim ....
helin smear sonucumu aldım temiz çıktı.dr adetim yakın oldugu için adet bitiminde çıkarıcaz dedi dikişli olcakmış.ben yakmayacakmısınız dedim hayır çıkarıcaz dedi.sen ne diyosun bu duruma.çıkarma nasıl oluyor hiç bilmiyorum dikiş falan ameliyat gibimi ya.
herkese selam, az önce doktordan geldim aşıdan sonra kontrol için. azıcık mutluyum galiba. çünkü siğilim falan yokmuş. doktora emin misiniz diye bile sordum :) 2 hafta sonra 2.doz yapılacak. yok hiç birşeyin kafana takma dedi. sonra erkek arkadaşımla ürolojiye gittik oda gösterdi kendini çok memnun kalmadı ama hpv ye benzemiyor bunlar demiş. cildiyeye yönlendirmiş. başka bir doktora daha gidicez ama benim içim rahat etmedi hiç. durumlar böyle. biraz evham vede stres insanı gerçekten bişeyi varmış gibi hissettiriyo yada gerçekten hasta ediyor. bunuda anlamış olduk :)
En çok muayaneye gittiğimde o kürtaj masasına oturmaktan korkuyorum/geriliyorum,arkadaşım öyle muayane ettiğini söyledi :26:
herkese selam, az önce doktordan geldim aşıdan sonra kontrol için. azıcık mutluyum galiba. çünkü siğilim falan yokmuş. doktora emin misiniz diye bile sordum :) 2 hafta sonra 2.doz yapılacak. yok hiç birşeyin kafana takma dedi. sonra erkek arkadaşımla ürolojiye gittik oda gösterdi kendini çok memnun kalmadı ama hpv ye benzemiyor bunlar demiş. cildiyeye yönlendirmiş. başka bir doktora daha gidicez ama benim içim rahat etmedi hiç. durumlar böyle. biraz evham vede stres insanı gerçekten bişeyi varmış gibi hissettiriyo yada gerçekten hasta ediyor. bunuda anlamış olduk :)
çok geçmiş olsun duck:) bak korktuğun gibi olmadı. kesinlikle evhamla insan olmayan şeyi de vucudunda oldurabiliyo. insan beyni çok güçlü gerçekten, bu hastalıkla ilgili neden korksam bikaç güne o şeyi vucudumda görüyorum. kesinlikle rahat olmak ve takmamak bu hastalğığın en büyük ilacı bence ....
Naptın ası oldun mu
Cok ewındım
Dıkıslı nasıl oluyormus alalalall yanı benden ole bı et parcası aldılarkı kucuk serce parmagım kadardı vajına gırısı orayı kestı doktor ustunude koter yaptı yaktıııııı ona bıle dıkıs degıl koterle bıtırdı ıslemı
Dıkmek ne kadar mantıklı bılmıyorum ben. Dıkılıcek bı durum oldugunun hıc sanmıyorm senın doktor senden narkoz parası almak ıstıyormus gbı geldı banaaaaaas!!!!!
Benceeee koter ol derım. Boyle bır ıslem ben duymadım da
Alallalalal asıyı bugun olduysan bıdakı ayın 2o sıne fılan olcaksn cervalıxse
Gardesılse 2 ay sonra ben mı yanlıs anladım
Erkek arkadasın koter olsun hemen ası olsun cınko vıtamını alsın !!!!
çok geçmiş olsun duck:) bak korktuğun gibi olmadı. kesinlikle evhamla insan olmayan şeyi de vucudunda oldurabiliyo. insan beyni çok güçlü gerçekten, bu hastalıkla ilgili neden korksam bikaç güne o şeyi vucudumda görüyorum. kesinlikle rahat olmak ve takmamak bu hastalğığın en büyük ilacı bence ....
Ebruli26 seninkini cerrahi operasyon yapacak korkma oda katerden daha etkili bir cozum tekrarlamamasi acisindan kac taneymis sigilin buyuk ihtimal azdir buyuk olan var mi bide? Bidr bana dr adini verebilirmusin belki bende ona giderim
ha bide senin söledigin şeyi söyledi vücutta kalmıyomuş dedigin gibi.önemli olan tekrarlamamasıymış siillerin.öle dedi.krem yada vitaminleri sordum operasyondan sonra halledicez dedi.adetimin ilk günü arıycam ona göre bitimine gün ayarlıcak.çok korkuyorum ya.acaba uyutcakmı beni narkozla dedigin gibi.
bugün kontrolüm vardı.yakma işleminden bugüne 1 hafta geçti.doktor baktı.bi sorun var mı dedim,yok iyi dedi.ama yine de moralim bozuk çünkü beni biraz geçiştirdi bu defa.o gün yakma işlemi için gittiğimde çok ilgiliydi.aslında iyi bir doktor,çok ilgili ama nedense bu sefer biraz ilgisizdi.ona sormak istediğim şeyleri bile rahat soramadım bu sefer.ve söylediği bazı şeyler canımı sıktı.bazı kaynaklarda bağışıklık sisteminin bu virüsü 2-3 yıl ya da daha uzun yıllar içerisinde vücuttan attığını okumştum.sevinmiştim.internette öyle yazılar var.bugün onları sordum.doktor böyle bir şeyin olmadığını,olamayacağını,vücuttan hiçbir zaman atılamayacağını söyledi.aşıyı sordum.hpv aşısını.bunun için artık çok geç olduğunu ,aşının virüsle enfekte olmuş bünyelere faydası olmayacağını söyledi. hpv tip ölçümü yaptırmak istedim ama nedense onda da geçiştirildim.yani kan almamız lazım falan dedi öyle kaldı.bundan sonra daha dikkatli olmam gerektiğini prezervatifli ilişki yaşamamamı tavsiye etti.ben dedim ki: evlenip çocuk sahibi olmak istersem,öyle bir durumda nasıl olacak dedim?yine prezervatif mi kullanılacak dedim.yok o zaman kullanılmaz tabi ama öyle bir durumda eşinize bu durumu açıklarsınız dedi.nasıl da kolay söyledi.sanki çevremizde bütün erkekler tertemiz,bir biz bu illete sahip.sonuçta çoğu erkeğin hayatında ilişkisi ya da ilişkileri oldu.biz de bunu onlardan kaptık.öyle değil mi?kısacası bu sefer görüşmemin ardından kendimi çok berbat hissettim.Allahım bu durumdan beter etmesin hiçbirimizi.bu virüsten kurtuluş olmaması çok üzücü.
neroli hiç sıkma canını erkeklerin %80inde var bu virüs, ama onların bağışıklığı çok kuvvetli olduğndan ya siğil çıkarmıyorlar ya da enfekte olsalar bile hastalanmadan atlatıyorlar bunu... hpv ile ilgili bikaç forumu takip ediyorum siğiller tamamen yok olan ve hpv pozitif testi negatife dönüşen birsürü insan var... ben de zaman zaman senin dr.un gibi kişilere çatsam da (benim dr.umda böyle vucuttan atılamadığını söylüyor) inanmıyorum bu söylemlere... onlar sadece çıkar amaçlı düşünüyorlar bence... sürekli siğil çıksın ya da çıkmasın muayene,koter,kriyo olup para kazandıralım onlara!!!
ben şahsen evleneceğim kişiye hiçbirşey söylemeyi düşünmüyorum. şu an 27 yaşındayım 1-2 yıl içinde evlensem belki bu virüsü atmış olacağım, ilk yıllar da zaten korunacağız, sonraya allah kerim... ve ben bu siğili evlenmeyi düşündüğüm, (ayrıldık) evlenmeden önce kendisiyle beraber olmuyorum diye ağlayıp zırlayan zorla beni buna ikna etmeye çalışan erkek arkadaşımın evine gittiğim gün sadece bir kez olan sürtünme ile kaptım(
o yok,bu yok,aşı yok,yani kısacası yapılacak bir şey yok diye geçiştirildim ve iyice psikolojim bozuldu ama doktorlardan öte Allah var.derdi veren dermanını da verir inşaallah.ne yapayım yani.ben de evlenip ayrıldım,sonra da nişanlanıp ayrıldım.bu insanlar daha önce ilişkileri olmuş insanlardı.bir şekilde virüsü alıyoruz sonuç olarak.hayır çevremizde o olgunlukta,anlayışta erkek var mı ki durumu anlatalım.kendilerinde vardır muhtemelen bu virüs ama biz söyleriz,onlar söylemez.suçlu biz oluruz.bu forumda da okudum bazı arkadaşlar sırf bu yüzden terk edilmiş.halbuki beyefendi birlikte olurken iyiydi.mutluydu.muhtemelen virüsü bulaştırdı.sonra da kızı suçlayıp ayrılıo haysiyetsiz.olan hep kadınlara oluyor.neyse sinirleniyorum yine..
Arkadasım o doktorun ne dedını bılemem ben umrumdada degıl
Bak!!!!!40 yakın ve belkı daha fazla sııglım vardı hatta bıtanesı nejerleeeee kucuk parmam kadar bı kıtleydı
O asıyı cervalıxsı muhakkak ol bana guvenıyosan ol
Kendıne ıyı bakar her gun meywe suyu c vıtamını tuketırsen ınan bana gecıcekkkkk
Evlenıcegın kısıyıde soleme bencede gerek yok
neroli hiç sıkma canını erkeklerin %80inde var bu virüs, ama onların bağışıklığı çok kuvvetli olduğndan ya siğil çıkarmıyorlar ya da enfekte olsalar bile hastalanmadan atlatıyorlar bunu... hpv ile ilgili bikaç forumu takip ediyorum siğiller tamamen yok olan ve hpv pozitif testi negatife dönüşen birsürü insan var... ben de zaman zaman senin dr.un gibi kişilere çatsam da (benim dr.umda böyle vucuttan atılamadığını söylüyor) inanmıyorum bu söylemlere... onlar sadece çıkar amaçlı düşünüyorlar bence... sürekli siğil çıksın ya da çıkmasın muayene,koter,kriyo olup para kazandıralım onlara!!!
ben şahsen evleneceğim kişiye hiçbirşey söylemeyi düşünmüyorum. şu an 27 yaşındayım 1-2 yıl içinde evlensem belki bu virüsü atmış olacağım, ilk yıllar da zaten korunacağız, sonraya allah kerim... ve ben bu siğili evlenmeyi düşündüğüm, (ayrıldık) evlenmeden önce kendisiyle beraber olmuyorum diye ağlayıp zırlayan zorla beni buna ikna etmeye çalışan erkek arkadaşımın evine gittiğim gün sadece bir kez olan sürtünme ile kaptım(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?