Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Oncelıkle bıır ıkınadet cıvarındaysa pamuga sırke dokup o bolgede bekletın her gun bu ıslemı dr gıdene kadar bır hafta deneyın orayı beyazlastırarak kopartır doktorum sırkenın dogal asıt oldugunu soyledı

2. Secenek ezaneye asıt karısımı yaptırabılıtsınız %70 se 30

3 koter olunabılır
Yanı o bolge uyusturularak sızın hızsetmıcenızmsekılde yakılıyor
Forumda dun bakın arkadas yaptırdı 300 tl ama daha ıyı olması ıcın narkoz alınabılır ben bolgesel uyusturma yaptırdım ama narkoz gırerse 500 tl cıvarı

4 secenek dondurma ıslemı bole ucu kalem gbı bısıyle soguk hava ufluyor o bolge beyazlasarak donuyor buda sınek ucu ısırı gbı bısı

Erkekler genelde tSıyıcıdır 8 ay oncede kapmıs olabılırsınz erkek arkadasınız urolojıde bı tst versın
Sızde duzenlı verın smaer ve bu surede ılıskıye korunmasıZx gırmeyın
Agda yapmayın
Jılett ve tek kullanımlık olmasına dıkkat edın
Gunluk bır portakal suyu aksamları meyve her hangı olabılır
Yaglıdan bır sure uzak durun
Cervalıx ya da gardesıl ası olunuz

canım bilgiler için teşekkür ederim. bağışıklığı kuvvetlendiren ; çörek otu, sarmısak, yeşil çay gibi şeyler de alıyorum. moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ayrıca. bu şekilde dikkat edersek bazı doktorlar 6-24 ay arası gibi bir zamanda vücudun bu virüsü yok ettiğini söylüyor. siğiller çıkmasaydı hpv taşıdığımı bile bilmeyecektim. biyopsi sonucu kansere neden olan tipleri taşımadığımı öğrenirsem bu iyi bir moral olacak. ben erkek arkdşmla cinsel hayatımı bir süreliğine askıya aldım. eğer siğillerim iyileşip yok olursa aktif taşıyıcı olmuyormuşuz. bunlar oral ilişkide ağızda da siğillere neden oluyormuş. en çok ondan korkuyorum. bunun için kulak burun boğaz doktoruna görünmeliyim sanırım ya da şimdilik şikayetim yokken gitmemin gereği yok mu bilmiyorum. siğiller yok olduğunda oral yapılabilir mi yoksa hpv taşıyıcısı olduğumuz sürece oral ilişkiden uzak mı durmaliyız?

Arkadaşlar ben 2 gün önce koter oldum adetimin 5.günüydü yani bitiyordu ama hala orkidimde ara ara kanama görüyorum, bunlar adetimle mi alakalı yoksa koterle mi acaba?

Arkadaşlar öncelikle hepimize gecmiş olsun ben bu hpv adını ilk kez 4 ay önce duydum. Erkek arkadaşımda mevcuttu gerçi şimdi ayrıldık ama bana bunu hediye Bıraktı bende siğil filan yok. Öyle cinsel ilişkimiz de olmadı zaten 1 aylık bi ilişki idi nerden karşılaştım bilmiyorum ama bi şekilde bulaşmış. İçim rahat etmedi gittim hpv-dna testi yaptırdım. Sonuclar bi kaç gün önce açıklandı. Tiplemede tip 54 pozitif çıktı. Aşının ilk dozunu oldum. Düşük risk grubunda. Doktor hayatına hiç bi şey yokmuş gibi devam edebilirsin dedi. Tip 6 ve 11 i sanırım siğile neden oluyormuş. En sık görünende bu 2 tipmiş. 4-18 ay arası vücut kendisinden atacak dedi. Siğil de çıkmayacak sen de bulaştırıcılığı da yok için rahat olsun dedi. Ankara'da Jinekoloji uzmanı Prof doktor kendisi ünlü tecrübeli bi hekim. Aşı nın 2.doz,u 2 ay sonra. O kişiden ayrılalı zaten 3 ay oldu. Şimdilik bi belirti yok şükür. Ben yinede bağışıklığımı sağlam tutmak için ve bu virüsü tamamen vücudumdan atmak için beslememe temizliğime dikkat ediyorum ve Allah'a hep yalvarıyorum. Bu gibi durumların tipleme ile ilgisi var mı? Bu virüs vücuttan tamamen atılabiliyor mu? Nerde çıktı bu çok önemli zamanımda çok üzüldüm hiç suçum yokken nerden karşılaştım hiç anlamadım. Illaki evleneceğim bunu karşı tarafa nasıl söylerim. Yalvarıyorum Allah'a ne olur allahım tıp ilerliyor buna kesin çözüm gelsin diye. 1.5 yıl sonra tekra test yaptırıp duruma bakarız dedi doktor göreceksin sonuç negatif çıkacak dedi. Var mı aramızda tip 54 olan bu virüsü tamamen vücuttan atan???

Bende tıp 6 cıkmıtı ama doktorum onemlo olan bır ust tıpe yukselmesını engellemkndemıstı bu yuzden ası ol dedı yanı ası sıgıl cıkmasını engellemıyor bır ust tıpe nüks etmesını engellıyor ınan dedı
Agzınızda yoksa yarın cay bardagı sırkeyle agzınızı sabah aksam calkalayın merak etme korkma aynı sekılde genıtal bolgenızıde sıgıhl olan yere pmauga sırke dokun bekletın bekletebılnız kadar

Doktorum eger 4/5 sene cıkmassa tamamen atarsın korkma dedı bu sure de cıkmaması dırencını yuksek tut dedı

Benım onerım dr olma drsede ası olmanız

Kote
Arkadaşlar ben 2 gün önce koter oldum adetimin 5.günüydü yani bitiyordu ama hala orkidimde ara ara kanama görüyorum, bunlar adetimle mi alakalı yoksa koterle mi acaba?

Koterle alakalı korkmayın ara kanama ve yogun akıntı olabılır bır de bır sonrakı adet tarıhınzde degısıklık olabılır

Pamuklu ıc camsırı gyın
Camasırlarınızı utuleyın

Sürtünme yoluyla temasaal vc vs yoluylada gecıor elıyle vs vs bı suru sey
Sız asınızı olunuz dırencını yuksek tut
Evlenıcen kısıyr solemene gerek yok zaten atıcaksın korkma
Gunluk portakal suyu ıc

Bende ası olduktan once 50 adettı vve ıkı koter oldum dusun 2009 da ası oldum kendıne ıyı baktım
Doktorum ozellıkle bır yıl portakal suyunu hıc bırakmadım
Her ogunumde sebze yesıllık aksama meyve yedım
Asımı da olum bıdaaa cıkmadı
Sorun olursa sor ben burdayım ank hekım dr vs ıhtıyacın olursa yardım da olabılırm ıcını ferh tut

Canım oral ilişki konusunda söyle söyleyim sana ben ağzımda boğazıma doğru olan yanma acıma kaşınma ve pütürlerin çıkmasıyla korkarak 3 5 doktor gezdim acaba bulaştımı korkusuyla. Doktorum ağzıma boğazıma damağıma heryerine baktı hiç bişey yok ve biz oral ilişkiyi siğili farketmeden yaptık. Ağıza bulaşması çok çok düşük ihtimalliymiş zaten ama siğil varkn uzak durmak gerekiyo. Sadece 1 2 tipin ağzına bulaştığını söyledi doktor. Tedavi tamamen bitip siğiller yok oldukdan sonra sakıncası yok denicek kadar azmış ama tabiki yinede dikkat edip bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyo. Eğer oral ilişkide bulunduysanda ağzını şöyle bi sirkeyle gargara yap derim :)

Teşekkür ederim canım sanki bana aids bulaşmış gibi hissediyorum kendimi bi daha hiç kimse hayatıma girmeyecek evlenip çoluk çocuğa karışamayacakmışım gibi Düşüncelere kapıldım. Biliyorum çok yanlış ama ne bileyim internette Yazılan o kadar çok şey var ki korkutuyor insanı. Doktor İnternet'e bakmayacaksın dedi. Ya ben doktorum dedi bana inanamayacaksan burda işin ne dedi. Hatta böyle sizin dediğiniz gibi onu yap şunu yap psikolojini sağlam tut filan demedi. Özel muayenesi. Ben de ki tip böyleymiş sanırım. 6-11 tip düşük riskler arasındakilerde siğile sebeb oluyormus sanırım. Tek duam siğil filan görmeden bunu vücudumdan tamamen temizlemem. ( en kısa zamanda) ve hepimiz için duam tıp Dünyasının bunun kesin tedavisini bulması. Canım bu arada sen tipleme yaptırdın mı tipi neydi bi de evli misin?

Senı ve suan pskolojn suan ıyı anlıyorm
Eger netten hafiyelık yapar arastırmaya kalkarsan heralde bı cok teshıs konulabılır nete bosa bakma o yuzden
Portakal suyunu ıc
Lkendıne ıyı bak
Asını ol
Ilerde zaten erkek arkadasına solıcek bı durumda esıne vs bı durum olmıcak cunku zamanl gecen bır durum
Yanı ıcın rahat olsun suan bunları yap
Bıde agdacıya degıl lazere gıt ben future akedemıye gdıorm elızın pastaneın karsısındakı agda saglıklı bır sey degıl

canım öncelikle geçmiş olsun. Ben de Ankara da iyi bir jinekolog arıyorum. Doktorunun adını öğrenebilir miyim? Hastanede mi çalışıyor özel muayene mi oldun?

anladım canım o zaman ben bir sirkeyi deneyim. sirkeyi suyla karıştırıp çalkalayım düzenli olarak. şu an evde üzüm sirkesi var. herkes elma sirkesinden bahsetmiş. sirke sirke değil midir arasında fark var mı biliyor musun

şimdi daha iyi anlıyorum kondom kullanmanın faydalarını. bir müsibet bin nasihatten iyidir diye boşuna dememişler. ve tek eşlilik de çok önemli. yoksa başka türlü bu hastalıktan kurtulamayız. resmen seksten soğudum şu aralar. hepimize geçmiş olsun kızlar...

Kote

Koterle alakalı korkmayın ara kanama ve yogun akıntı olabılır bır de bır sonrakı adet tarıhınzde degısıklık olabılır

Pamuklu ıc camsırı gyın
Camasırlarınızı utuleyın
Teşekkür ederim canım hakkın asla ödenmez.. Ben şu an mecburen ped kullanıyorum kanamadan dolayı ama inşallah bitince çamaşırlarımı ütüleyip kullanacağım. Günlük meyvemi yiyorum ama yememem gereken bir şey var mı mesela çikolata gibi..? Bugün adaçayı içtim marketten almıştım. Allahım inşallah bir daha çıkmaz e bu virüs tez zamanda atılır vücudumdan..

Kızartma türü seyler ve sekerlı seyler cok tuketmeyın bı sıralar
Gunde bır ada cay
Bır taze sıkılmıs portakal suyu
Meyve sebze tuketın yıyın
Baska bısı yok zor seyler degıl corek otu da yogurtla yıyınız eger yıyorsanız

Kondom ne ki biz yanyana uyumadık bile ki bulaşmış işte ki ben öyle cinsellik düşkünü biri de değilim kendi halimde masum bi hayatım vardı hiç suçum yokken bide bu çıktı en çok ona üzülüyorum

Lazere gidiyordum zaten 1 yıldır hatta bitmek üzere bazen ondan da şüpheleniyorum acaba oradan mı bulaştı diye hijyen bi yer ama işte olacağı varmış sanırım. Teşekkür ediyorum canım. Doktorumun dedikleri her gün aklımda onlRı düşündükçe rahatlatıyorum. Ama yinede merak ediyorum bu virüsten temizlenen var mı hatta tekrar test yaptırıp tüm değerlerini negatif gören var mı? Kimse okumuyor mu bu Sayfayı güzel Örnekler duymak istiyorum

Fazlada abartıya kaçma benim gibi bütün dilin çatlar :)) yaa bilmiyorum üzüm eşma arasındaki fark ne ama sirke sirkedir diye düşünüyorum bende :)

bu hastalığın bulaşması için tenin tene teması yetiyormuş illaki cinsel ilişki yaşamaya gerek yokmuş. kondom bile kullanılsa diğer yerlerin temas etmesi yeterliymiş virüsü almak için. bu virüsler tuvaletten, havuzdan, ortak çamaşır, havlu gibi şeylerin kullanılmasından bulaşmazmış. bu virüsler canlı hücrelerde yaşadığı için illaki cinsel temasttan bulaşırmış. bazı kişilerde hpv bulaştığında 2-8 ay arası dönemde belirti verdiği gibi bazılarında hiç belirti vermezmiş ya da yıllar sonra belirti verirmiş. o yüzden kimden bulaştığını bilmek zormuş.bilginize kızlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…