Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Senin hpv dna testi tipleme de hangi tip çıktı? Aşıya başladın mı? hpvsitesi diye bi site var orada bu virüsten tamamen kurtulanlar çok hikayelerini anlatmışlar hatta inşallah bizde en kısa zamanda kurtuluruz tamamen. Hamile kalmada bi sıkıntı olmuyormuş görünürde bi siğil yoksa normal doğumda bi sıkıntı yokmuş. Bizim şuan elimizden gelen tek şey yüksek morel ve bağışıklığı sağlam tutmak ve bol bol dua etmek yoksa doktorlar bile tam bi bilgi sahibi değil ve kafada büyüttükçe daha kötü oluyor kontrol altında tutulduğu sürece bi sıkıntı yok. Insanlar kanser oluyor ve hayata tutuyor yinede Allah beterinden korusun. Hiç olmasaydı iyiydi ama olmuş işte bulaşmış

Koter nedir bi de sigilden bahsediliyor lezyonla ayni seymi bi de doktor bana istersen kutur testi de yapabilirz dedi kafam karisik tekrar muayneye gidecegim bisey cikcak diye korkuyormmmm

tamam canım bugün inşallah sorarım hepsini doktora.. dua et ben gidiyorum şimdi..

Evet canım yaa doktorlar bile tam hakim değil buna.. Hpv dna'da yüksek tipli olmadığını ama pozitif olduğumu yazıyordu. Yani diğerlerinden birine sahipmişim anladığım kadarıyla Aşıdan doktorum bahsetmedi, ben de koter olacaktım onun heyecanıyla sormayı unuttum 2 hafta sonra kontrole gittiğimde soracağım onu. Ama araştırdıkça net bilgi ve bu virüsün yok olması için tedavinin olmaması beni çok üzüyor hepimizi olduğu gibi. Bulaşıcı hastalık taşıyor hissindeyim. Allah beterinden korusun inşallah en kısa zamanda bizim de negatif olur tamamen vücudumuzdan atılır.

Koter nedir bi de sigilden bahsediliyor lezyonla ayni seymi bi de doktor bana istersen kutur testi de yapabilirz dedi kafam karisik tekrar muayneye gidecegim bisey cikcak diye korkuyormmmm
Lezyon derken neyi kastetti doktorunuz? Çünkü lezyonun tanımı 'Genellikle bir hastalık sonrasında, dokularda oluşan değişikliklere genel olarak lezyon denilmektedir.' Koter siğillerin yakılması işlemi. Sende de siğil mi var? Kültür testinden kastı hpv tiplemesi olabilir yani DNA'sına bakmak isteyecek olabilir. Smear aldı mı senden?

Canım inşallah kurtulacaksın sakın korkma uyuyunca birşey hissedilmiyor.. Sonra haber ver burdan..
bitii.. geldim canım.. sordum doktora maalesef vücuttan kolay atılmıyormuş. tekrarlar dedi. her tekrarladıgındada bu işlem olmak zorundaymış krem felan vermedi hiçbişi.

bitii.. geldim canım.. sordum doktora maalesef vücuttan kolay atılmıyormuş. tekrarlar dedi. her tekrarladıgındada bu işlem olmak zorundaymış krem felan vermedi hiçbişi.
Tipine göre Değişiyor mu vücuttan Atılma olayı anlamadım ki benim doktorda atılır dedi. 4 ay ve 1,5 yıl içinde. Seninkinin tipi ne? O doktor onu diyor bu doktor şunu diyor ben anlamadım hangisinin dediği doğru. Acaba tip 6-11 yani en çok rastlanan düşük tiplerde farklı diğer tiplerde farklı mı ki? Yinede iyi düşünmek gerek pozitif düşünce kanseri bile yeniyor. Kurtulanları okudum negatif çıkanlar var.

Çok teşekkür ederim. Gidicem bakalım şu kaşıntı canımı sıkıyo temizliğime falanda dikkat ediyorum ama ilk defa başa gelince insan çekiniyo. Sizede çok geçmiş olsun.
Gorunurde bısı yoksa sabah aksam sırke surun
Bırde akıntınız varmı mantar olmasa bıke kasıntı olur Mesela benım koter olduktan sona bır 6 ay kasıntım oldu baya her gun krem surdum

Ama psıkolojık oldugunu dusunuyorm kesınlıkle

İyi hadi bu da geçti çok şükür :) İnşallah bir daha çıkmazlar ve bu virüs vücudumuzu terk eder en kısa zamanda. Umarım doktorun yanılır da hepimiz atarız bunu. Bazen olumlu düşünüyorum ama genel anlamda karamsar Allah beterinden korusun inşallah..

arkadaşlar burda sürekli tavsiyeler veren birilerini görüyorum, bende size başımdan geçenleri ve tavsiyelerimi aktarmak istiyorum. bende çok önemsiz küçücük 1-2 parçacık şeklinde başlamıştı, hiç önemsemedim bile çünkü siğile benzetemedim. gittiğim özensiz doktorlar da aa sende siğil varmış demediler, en son ısrarla gösterdiğim birisi bunlar siğil olabilir diye şüphelendi, diğer adıyla condyloma accuminatum olabilir dedi. hpv nin kanser dışında yaptığı lezyonun bilimsel adı bu. tip yükselmesi diye bir şeyden bahsedenler olmuş, böyle bir şey söz konusu değil. mesela 6,11 siğil yaparken 16.18 kanser yapıyor fakat sizde siğil yapan bir türün mevcut olduğu kesin olmakla birlikte diğer türlerin varlığı ya da yokluğu belli değildir, yüzlerce tür var zaten. şu anda olmasa bile allah korusun ilerde kansere neden olan cinsten virüsü kapma riski HERKESTE VAR. kendinize iyi bakarsanız bu siğilleri tedavi etmek ve durdurmak mümkün, bu işte en önemlisi MORALİNİZİ yüksek tutun. ben tedaviye gittiğimde şok üstüne şoka girmiştim çünkü doktor siğilleri bırakıp kansere benzeyen değişiklikler gördüm içerde dedi, daha sonraki incelemelerde bir şey çıkmadı lsil vardı fakat cin1 yoktu, inşallah da hiçbirimizde olmaz o zaman işin boyutu çook değişiyor çünkü. Ben ilk gittiğimde acemi asistanın teki koterle yaktı oraları, doğru dürüst uyuşturmadı bile çok canım yandı, sonra orası siyahlaşıp döküldü ben de salak gibi sevindim geçiyo diye ama sorun şuydu ki tamamı dökülmedi! yani kenarları duruyo ortası dökülmüş gibiydi. sizde nasıldı bilmiyorum ama bu tedavi eksikti benim kanaatimce çünkü o siğil oldukça oranın içinde virüs duruyo demektir, eski normal dokunun yenilenip yerleşmesi lazım oraya. yani virüs vücuttan ömür boyu atılmaz diyorlar fakat sonuçta orda kabak gibi duran bir siğil, yeni siğillerin oluşuma çok daha kolay müsaade eder. dondurma tarzı işlemlerin de çok etkili olmadığını söyledi doktorum.

sirke tedavisinden ben fayda gördüm fakat gitmeden önce doktorum kızabilir diye uzun süre yapmadım, çünkü çok tahriş oluyordu 1 gece bekletenler nasıl yapıyor bilmiyorum ama kendinize işkence etmeyin yara olana kadar değil ufak ufak dağlayın orayı, adı üstünde bu bir asit. çabuk sonuç alalım diye kendinizi mahvetmeyin yeni sorunlara neden olmayın. daha sonra doktora giderken şunu fark ettim, bendeki siğiller inanılmaz derecede küçülmüştü doktora göstermekte zorlandım. daha sonra cinsel perhize girdim, bir daha çıkmadı diye kontrol bile etmiyordum 2 aydır fakat son zamanda girdiğim bir ilişkiden hemen sonra bazı değişimler fark ettim, siğiller çoğalmıştı ilk kez tam da o koterle yarım yamalak yakılan bölgeden yayıldığını düşünüyorum ben. benim hatamı yapmayın, korunmasız asla ilişkiye girmeyin. mümkünse hiç girmeyin tabii. ayrıca benim doktorum ağda jilet dışında eldivenle epilasyona da karşı tedavi süresi boyunca, sadece makasla kısalt dedi ama ben kaşıntıdan duramadım 1.5 ayın sonunda eldivenle yaptım her zamanki gibi ağdamı, o da tetiklemiş olabilir diye düşünüyorum.bir de böyle asitler yıkamalar oranın ph dengesini bozduğu için mantar kapmak istemiyorum, kıllı dolaşınca çok kaşınıyorum eski mantar enfeksiyonlarım hortlayacak diye korkuyorum elimde değil...

birileri c citamini meyve suyu filan demiş de onlar çok faydalı değil. meyve suyu içmeyin meyvenin kendisini yiyin 1 porsiyon. şeker tüketimini azaltın bu dediklerim mantar, bakteri gibi şeylerin üremesini engellemek için, hpv virüsüne bir etkisi yok ama direncinizi yüksek tutmanız açısından önemli. ben spor yapıyorum düzenli olarak, beslenme olarak da karatayı takip ediyorum herkese tavsiye ederim, öyle pekmezleri balları da devirmeyin boşuna şeker alıyorsunuz, bakteriyel vaginozisi kolaylaştırır bunlar. çörek otunu tüketirken de dikkatli olun öğütmeden tüketmek bağırsağa takılmasına yok açıyor.

aldarayı boşuna almayın siğillerin kökünü kazıdıktan sonra yenilerinin çıkmasını önleyen bir ilaçtır sadece, memnun kalanı hiç duymadım ben. hpv aşısını da durumu yeten herkes olmalı, çünkü kanser yaptığı kesin olan türlere karşı koruma sağlıyor.

bu arada çoğu kişi ilerde bebek sahibi olmayı düşünüyor onlara da bir bilgi vereyim muhtemelen sezaryen olmak zorunda kalacaksınız çünkü bunların doğum kanalında bebeğe bulaşması sonucu çok kötü hastalıkları oluşuyor bebekte...

olumlu düşünelim canım yaa sonrasında hemşire dedi korkma gider o çıkmaz bir daha kolay kolay dedi. yiğenimdede çıktı hemde gözünün önünde. çoktu geçti dedi. biraz o rahatllattı açıkçası. yanma var ya uzun süre oturup kalkınca tuhaf acı var.. sendede oluyor mu

bende bilemedim canım doktorum bana öyle söyledi kolay atlatılmaz vücuttan dedi.. anlam veremedim.. tipini söylemişti muayene sırasında basit korkulacak bişi değil senin ki dışa vurmuş dedi.

bana doktorum dedi bunu.. şuan hamile kalsan sezaryen yapmak zorunda kalırsın bu şekilde normal doğum yapamazsın bebektede olr dedi..

virüs maalesef vücuttan atılamıyor, dudağınızdaki uçuk virüsü nasıl tekrarlarsa bu da aynı şekilde vücut atamıyor fakat inaktif şekilde yıllarca beklemesi mümkün.

çok güvendiğim doktorumun videosunu koyuyorum kızlar izleyin ve bilgilenin:

İnşallah canım herşey güzel olur hayatımızda hepimizin, bir an önce tertemiz oluru inşallah.. Evet benim yarın bir hafta olacak ama hala acıyor. Zamanla geçecek herhalde.. Bir de benim en hassas yerde, Rabbim hepimize temiz, yüzümüzü güldürecek haberler duyursun inşallah..

hangi bölgede benimkide çok hassa noktada. ilişki yasağı felan verdimi sana bana öyle bişi demedi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…