Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba,

1.5 sene evvel erkek arkadaşımda bu siğil durumu ortaya çıkmıştı. Fakat bende birşey yoktu. Bende hemen doktora gittim smear sonucum cin1 çıktı. sonra biyopsi oldum emin olmak için. Tekrar cin1 di. Leep veya kriyoterapi önerdi doktorum veya bekleyeceğiz dedi. O zaman 25 yaşında olduğum için ve korktuğum için bekledik. 3 ay sonraki smearim ASCUS çıktı. Yani bir kademe gerilemişti. 3 ayda bir smear aldırmaya devam ettim. 2 kez üstüste temiz aldım. Sıkıntı kalmamıştı.

Fakat bu hafta kendimde bir takım sivilcemsi pembe renkli şeyler farkettim. Siğil olduğunu anladım ve hemen doktora gittim .

Bu h.sonu genel anestezi ile yakıcak doktorum. 750 TL de ücreti var. Malesef ki çalıştığım için devlet hastanesine gidemiyorum. Bu işlemden sonra yürümemde çok sıkıntı yaşar mıyım? Çok canım acır mı sonrası için? Biraz korkuyorum. Geri dönerseniz çok memnun olurum.

Merhaba yazınızı okuyunca kendimi gördüm. bende buna benzer şeyleri yaşadım.

1,5 sene evvel erkek arkadaşımda bu siğil durumu ortaya çıkmıştı. Fakat bende birşey yoktu. Bende hemen doktora gittim smear sonucum cin1 çıktı. sonra biyopsi oldum emin olmak için. Tekrar cin1 di. Leep veya kriyoterapi önerdi doktorum veya bekleyeceğiz dedi. O zaman 25 yaşında olduğum için ve korktuğum için bekledik. 3 ay sonraki smearim ASCUS çıktı. Yani bir kademe gerilemişti. 3 ayda bir smear aldırmaya devam ettim. 2 kez üstüste temiz aldım. Sıkıntı kalmamıştı.

Fakat bu hafta kendimde bir takım sivilcemsi pembe renkli şeyler farkettim. Siğil olduğunu anladım ve hemen doktora gittim .

Bu h.sonu genel anestezi ile yakıcak doktorum. 750 TL de ücreti var. Malesef ki çalıştığım için devlet hastanesine gidemiyorum. Bu işlemden sonra yürümemde çok sıkıntı yaşar mıyım? Çok canım acır mı sonrası için? Biraz korkuyorum. Geri dönerseniz çok memnun olurum.

Siz smear aldırmadınız mı?

Merhaba,

HPV tipini öğrenmek ne işe yarıyor? Bana gittiğim hiç bir doktor tipini öğrenelim diye bir şey teklif etmedi.

HPV'nin tedavisi olmadığına göre bu rakamları öğrenmek bizi korkutmaktan başka ne işe yarar?

arkadaslar bıtek cınsel yolla bulasır dıyenler olmus
bendede vajınal sıgıl oldu evlılıgımın ılk 7 ayı vajınısmusluyken ustelık
doktora gorundugumde toplu wc lerden kaptıgımı soyledı vajınısmusu aş hallederız dedı aştıgım hafta hamıle kaldım
dogumdan sonraya kaldı tedavı
sadece cınsel yolla bulasmıyor yanı haberınız olsun

mrb bende kılları kesiyorum 1 hafta geçiyor sivilcemsi şeyler çıkıyor,kıllar çok uzadı mesela şuan onlardan kalmadı,kılları ne zaman kessem bu sivilce benzeri şeyler çıkıyor nedir sizce bunlar

Kötü huylu olup olmadığını belirliyor.

En basiti, kötü huyluysa eğer korunmanıza, kendinize çok daha fazla dikkat etmek zorundasınız.

Köti huylu değilse bitene kadar yaktırıp o süreç içinde kendinize daha dikkat ediyorsunuz, yeme içme, alkol, sigara kullanımı vs..

Ama kötü huyluysa kansere çevirme riski olduğu için bunların çok ötesinde bi özenden bahsetmek durumunda kalır doktorunuz.

Örneğin sigara kullanımını bırakmak

Devamlı olarak bağışıklık sistemi için takviye almak

Düzenli spor, diyet

Daha sık kontrol

Bu tarz durumlar olur, en önemlisi de kendinizdeki tipi bilir ona göre diğer tipler için aşı yaptırabilirsiniz

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, doktorunuz tabiki daha detaylı bilgiler verecektir

Doğru ama biraz eksik sanki. Merhaba bu arada umarım bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz.

Tam bir birlikteliğe gerel yok ki.. yani vajinismus bile olsanız temas bulaştrmak için yeterli. Kaldı ki bu virüs çok bulaşıcı. Lezyona tek bi temas bile yeterli olabiliyor

Gittiğim doktorlar hep bu şekilde bulaşmasının çok düşük bi ihtimal olduğunu söylediler

Ortak havlu kullanımı, sauna, havuz filan da risk taşıyor tabi ama düşük..

Bi de hastalığı kapıp çok sonra siğil olarak belirti gösterebiliyor

O da şöyle. Hastalığı bugün kaptınız, aradan bikaç ay geçti, bağışıklık sisteminiz zayıfladı ( mesela grip oldunuz veya çok stresli bi dönemden geçiyorsunuz ) , siğiller o zaman da hortlayabiliyorlar

Ya da partneriniz taşıyıcıdır lezyon yoktur, yine de size geçme ihtimali var ( siğil olmayınca tabi düşük ihtimal de )

Velhasıl çok garip bi meret bu

:) aynen gerçekten çok illet bende temas bile olmadan oldu yani o çok düşük ihtimal olan toplu wc'de oldu çünkü toplu wc'ye girdikten 2 gün sonra oldu. benim şansıma :)

Merhabalar. Ben de aranıza yeni katıldım
8 gün önce bende genital siğillerimi yaktırdım ve hala düzgün oturamıyorum doktorumu arayıp sorduğumda iyileşme sürecindesin gayet normal diyor ama aklımın almadığı operasyonun ilk ve ikinci günü hiç bir rahatsızlık yaşamadangeçti hatta ilk gün ayıldıktan sonra alışverişe bile çıktım ama şuan günlük işlerimi bile yapamaz hale geldim. Bana daaldara krem verdi ciddi tahriş oluştu ve kremi kullanmayı kestim 3 gündür kullanmıyorum sadece sabah ve gece yatarken batikon uyguluyorum ama yakılan yerlerde ve harici bölgelerde ciddi tahriş var hatta çok az kanama bile oluşuyor aranızda yaktırma işlemi yaptıranlar bana bu konuyla ilgili bilgiverebilir mi rica etsem şimdiden teşekkürler...

Öncelikle geçmiş olsun canım bendede vardı 9sene önce yakmayı onermedi dtr tekrar çıkar diye iğne kulladım 1hafta sağlık ocağına gitmiştim ozaman şuana kadar da çıkmadı şükürler olsun ama iğne yasaklanmış duydum kardeşim dede çıkmıştı oda yaktı 2sene önce tekrar çıktı şuan bilmiyoruz ne yapacak

Merhaba bende de çıktı dün doktora gittim simir testi kültür testi genetik testi aldı birde çikolata kisti varmış çok korkuyorum kansere neden olabiliyormus geçer demi öyle bişey olmaz daha 4 aylık evliyim çok Üzgünüm

İnşallah geçer hem başka dr git birşey çıkmazınarım Allah kadınlara yardım etsin zor bizim işimiz dilerim sendede birşey çıkmaz

İnşallah çok kötü hissediyorum kendimi düşünmek istemesemde aklıma geliyor bu siğil yakma işlemi nasıl oluyor acı hissediyor musunuz bilgisi olan varmı

Merhaba bu illet bende de oldu, hatta geçen ay farklı bir kuaföre ağdaya gtmiştim ondan sonra oldu muhtemelen ordan geçti ve ben kıl dönmesi sanıp kopardm, daha çok yayıldı doktor yakalm dedı haftaya yakcak ama stres yaptm ,felaket canım sıkkın. Muhtemelen eşinde de vardır dedi. Uzun tedavi süreci varmş delircem bundan tamamen kurtulan kimse yok mu

Kizlar bende de evlendikten bi kac ay sonra cikti bi doktor yakalim dedi diger doktor cok kucuk bi kac tane zaten dedi verrutol verdi verrutolla gecti ama regl olduktan sonra tekrar çıktı yani anladigim kadariyla kimse tamamen kurtulamiyor 6 ay once smear yaptirmistim temizdi ama o zaman sigilde yoktu simdi tekrar yaptiracagim

Öncelikle geçmiş olsun canım bendede vardı 9sene önce yakmayı onermedi dtr tekrar çıkar diye iğne kulladım 1hafta sağlık ocağına gitmiştim ozaman şuana kadar da çıkmadı şükürler olsun ama iğne yasaklanmış duydum kardeşim dede çıkmıştı oda yaktı 2sene önce tekrar çıktı şuan bilmiyoruz ne yapacak[/QUOTE]

Oncelikle gecmis olsun. Bende de Su an genital sivillerin var ve çok iğrenç görünüyorlar. Sinirlerim çok bozuk bu konuda. Bende hamileliğin sırasında çıktı.müdahale edilmedi. Haftaya doğumun var.ondan sonra tedaviye başlayacağım. Herkes yaptırma yönteminden bahsetmiş ve tekrar çıktığından. Ben de bu sigiller ilk kez çıktı. Farklı bir yöntemden ilk kez bahseden sizsiniz. Bu iğne yöntemi nedir? Nasıl uygulanıyor? Biraz bahsedebilirseniz sevinirim.

Canim merhaba ne yazik ki doktorlarin soyledigi sigillerin tekrarladigi yonunde ama bagisiklik sistemini güçlü tutmak lazimmis bende gebelik düşünüyorum simdi yakilsa bile gebelikte tekrar cikacagini biliyorum psikolojiyi altust eden ni sey gerçekten umarim saglikla dogumunu gecirirsin bildigim kadariyla sezeryan olacagin icin doktorunla konusursan sezeryan sırasında yakabiliyorlar sigilleri

QTesekkur ederim canim. Evet sezeryan olacağım. Ama sezeryan sırasında taktırmak istemiyorum. Gebelikte dolayı bu iğrenç şeyler hem çok fazla hem de büyükler. Hem sezeryan ağrısı, hem bebeğiyle ilgilenmem gerekirken bir de bununla uğraşmak istemiyorum.burada bir arkadaş iğne yönteminden bahsetmiş onu merak ettim nasıl birvyontem bu.Çünkü ben ilk kez bu konuda tedavi olacağım.ve yaptırma yönteminde tekrar edip durulduğu yazılmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…