Özge öncelikle sana bana herkese çok geçmiş olsun ben de yüksek riskli hpv var yıllık kontrollere gidiyorum şimdilik ama asıl derdim oral hpv olup olmadığı bir yıl önce öğrendim hpv yi bir Yıldır gitmediğim kkb kalmadı dedikleri altı ayda kontrole gel şimdilik birşey yok ama bir Yıldır ağızımı incelemekten paranoya Yaptım maalesef dil üstünde tat tomurcukları dudak içlerinde ve yanak içlerinde tükürük bezleri hepsini siğili benzetiyorum ağızda siğil görünümü nasıl birşey gittikçe büyüyor derken ebat olarak mı sayı olarak mı büyüyor bildiğimiz siğil gibi yüzeyden kabarık et parçası gibi mi yoksa yoksa Gömülü sertlik sivilce gibi mi çok teşekkürler cevap için hepimizi Allah kurtarsınBademcik iltihaplanmasi olmuş, dert etme. Hpv ile ilgili degil. Malesef bu konuda bilirkişi olarak soyleyeyim, benim agzimda siğil tek bi bölgede büyük olmadı. .. aksine minik minik ama hizla büyüme egilimli, agiz mukozasiyla ayni renk ama dokununca sert. Dilimin bi kac yerinde de dokununca agrili, aft benzeri şislikler oluştu ama iki günde gecti... yani göremiyorum... sigil miydi emin olamiyorum.
Psikoloji acayip bi sey arkadslar... hivden Suphelenirken, halsizlik bogaz agrisi lenf bezi şişmesi gibi belirtiler gosterdi bünye. Netagif sonucu aldigim gibi bütün belirtiler geçti. Psikoloji o kadar etkiliyor ki yalanci gebelik diye bi kavram var! Vücut, kortugun ya da istedigin, yani kafa olarak cok odaklandigin konuda benzer/ayni semptomlari gosterip seni bile kandirabiliyor. Demek istedigim, kuruntu yapip kendini hasta ediyor olabilirsin...
Malesef canim, patoloji sonucum papillo diyor...Özgecim ben hala seninki siğil mi emin olamıyorum sen emin misin o yakılanın siğil oldugunu suan ne durumdasın
Bunu hemen arastiriyorum... allokin alphanin muadili bi tedavi olabilir...testleri tekrarlandı. Sonuçlar normal olarak alındı. İnterferon tedavisi sonrası eksize edilmeyen diğer papillomatöz lezyonların gerilediği gözlendi. Operasyon sonrası oluşan mikrostomi için ikinci bir operasyon yapıldı. Postoperatif 9. ayındaki kontrol muayenesinde rekürrensle karşılaşılmadı (Resim 4).
İnterferon alfa antiviral, antiproliferatif ve immünomodülatör etkili bir ajandır. Tedavi baş- langıcında en sık karşılaşılan komplikasyon ateş ve üşüme-titreme ile kendini gösteren grip benzeri semptomlardır. Bu semptomlar birkaç dozdan sonra geriler. Ayrıca trombositopeni, lökopeni ve karaci- ğer fonksiyon bozukluğu gibi yan etkiler de gözle- nebilmektedir.8
Daha önce uzun uzun yazmistim; tekrar yazayım. Dil altinda cikintilar var ( philca fimbriata dedikleri) bende bunlardan bol miktarda var.... bi kismindan doktorum suphelendi, ama hepsini yakti. Yakilanlarin bi kismi geri geldi. Deriden biraz kabarik biraz beyazimsi.. bunlar dogal yapilardi saniyorum. Bi kismi geri gelmedi. Minik minik ardisik sekilde cekince deriden uzayan tamamen deri ile ayni renkte bakinca gormesi zor fakat dokununca deriden sert hissedilen kabarciklardi. kbbcim, genital tip 16 teshisim oldugu ve hpv bulastiran kiside de dil üstünde, tek buyuk bir siğil ciktigi icin hepsini yakti. Fakat simdi de baska yerlerde cikti. Bi tanesi tuhaf, 2 kbbci gördü sigil oldugunu sanmiyorum dedi. Ust dudagimin icinde, tam ortada. Nasi tarif etsem... tek elinle ust dudagi kaldir, derinin ceneyle birlwsim yerinde tam ordada dogal bi cikinti var; ona bitisik, deri ile ayni renkte ama kirmizi mercimek tanesi kadar bi cikinti var. Yuvarlak, uzun. Garip bişi :) doktorlar Cok denyimsizler bu konuda. Ben onun sigil olduguna eminim çünkü bende boyle bisi olsa daha önce hatirlardim.Özge öncelikle sana bana herkese çok geçmiş olsun ben de yüksek riskli hpv var yıllık kontrollere gidiyorum şimdilik ama asıl derdim oral hpv olup olmadığı bir yıl önce öğrendim hpv yi bir Yıldır gitmediğim kkb kalmadı dedikleri altı ayda kontrole gel şimdilik birşey yok ama bir Yıldır ağızımı incelemekten paranoya Yaptım maalesef dil üstünde tat tomurcukları dudak içlerinde ve yanak içlerinde tükürük bezleri hepsini siğili benzetiyorum ağızda siğil görünümü nasıl birşey gittikçe büyüyor derken ebat olarak mı sayı olarak mı büyüyor bildiğimiz siğil gibi yüzeyden kabarık et parçası gibi mi yoksa yoksa Gömülü sertlik sivilce gibi mi çok teşekkürler cevap için hepimizi Allah kurtarsın
Canım çok fena boğaz enfeksiyonu geçiriyorum o bi gerçek de dilimin yan kenarında arkada 2 tane ucu beyaz küçük sivilce benzeri şeyler var ve ağrıyo hpv olabilir mi sence.Bademcik iltihaplanmasi olmuş, dert etme. Hpv ile ilgili degil. Malesef bu konuda bilirkişi olarak soyleyeyim, benim agzimda siğil tek bi bölgede büyük olmadı. .. aksine minik minik ama hizla büyüme egilimli, agiz mukozasiyla ayni renk ama dokununca sert. Dilimin bi kac yerinde de dokununca agrili, aft benzeri şislikler oluştu ama iki günde gecti... yani göremiyorum... sigil miydi emin olamiyorum.
Psikoloji acayip bi sey arkadslar... hivden Suphelenirken, halsizlik bogaz agrisi lenf bezi şişmesi gibi belirtiler gosterdi bünye. Netagif sonucu aldigim gibi bütün belirtiler geçti. Psikoloji o kadar etkiliyor ki yalanci gebelik diye bi kavram var! Vücut, kortugun ya da istedigin, yani kafa olarak cok odaklandigin konuda benzer/ayni semptomlari gosterip seni bile kandirabiliyor. Demek istedigim, kuruntu yapip kendini hasta ediyor olabilirsin...
Canım ben de dış hekimiyim daha doğrusu bugün mezun oldum belgemi aldım :) fimbriata ya da dil üstündeki normal papillalari anatomik oluşumları biliyorum ama dilimin kenarında 2 kucuk beyaz anatomik olmayan lezyon Vat ve ağrıyo aciyo yani. Asıl merak ettiğim agizda hpv ağrı yapıyo mu Biz çok ayrıntılı işlemedik KBB çiler işliyor bunları geneldeDaha önce uzun uzun yazmistim; tekrar yazayım. Dil altinda cikintilar var ( philca fimbriata dedikleri) bende bunlardan bol miktarda var.... bi kismindan doktorum suphelendi, ama hepsini yakti. Yakilanlarin bi kismi geri geldi. Deriden biraz kabarik biraz beyazimsi.. bunlar dogal yapilardi saniyorum. Bi kismi geri gelmedi. Minik minik ardisik sekilde cekince deriden uzayan tamamen deri ile ayni renkte bakinca gormesi zor fakat dokununca deriden sert hissedilen kabarciklardi. kbbcim, genital tip 16 teshisim oldugu ve hpv bulastiran kiside de dil üstünde, tek buyuk bir siğil ciktigi icin hepsini yakti. Fakat simdi de baska yerlerde cikti. Bi tanesi tuhaf, 2 kbbci gördü sigil oldugunu sanmiyorum dedi. Ust dudagimin icinde, tam ortada. Nasi tarif etsem... tek elinle ust dudagi kaldir, derinin ceneyle birlwsim yerinde tam ordada dogal bi cikinti var; ona bitisik, deri ile ayni renkte ama kirmizi mercimek tanesi kadar bi cikinti var. Yuvarlak, uzun. Garip bişi :) doktorlar Cok denyimsizler bu konuda. Ben onun sigil olduguna eminim çünkü bende boyle bisi olsa daha önce hatirlardim.
Buyume egilimli derken, ilk farkettigim anda minicik olan bazi lezyonlarin daha buyuk oldugunu goruyorum su an. Haftada en az bir kbbci goruyo :) ama hala cok kucuk oldugundan ve deneyimsizliklerinden dogal dokudan ayiramiyorlar. iislem yapmiyolar. Ama boyle buyumeye devam ederse bu sorun çözülecek.... ah bi tane uzman kbbci bulsam... hpvden anlayan...
Canım çok fena boğaz enfeksiyonu geçiriyorum o bi gerçek de dilimin yan kenarında arkada 2 tane ucu beyaz küçük sivilce benzeri şeyler var ve ağrıyo hpv olabilir mi sence.
özge bu arada sirkeyle calkalıyosundur muhtemelende (asetik asit) bu maddeyi normalde de siğili görmek icin kullanıyolar agzını calkaladıktan sonra minik siğilleri görmen belki kolaylasabilir.ve bu arada lazerle yaktır bence suan hemen hemen her yere lazer gelmiş benim tatil için gittigim minicik köy gibi bi yerde bile hastaneye siğil için lazer cihazı getirmişlerdi.Koter güzel ama ağız için siğil sanki daha iyi olabilir tabi doktor en iyisini bilir ama yakınında lazer yapılan bi yere gidip görünmen de yararlı olabilir
Canım interferon aşılarının ismi: roferon a,pegasys aşıların satıldığı kutuların ismi. Ya intden bi bak bence vardır kesin .Şehir dışına girme ihtimalin varsa da dr.nevra ,süleyman engin akhan gibi doktorları öneririmevet sirkeyi denedim canım, hatta ağzımın içi soyuldu :) ben de onu pamukçuk sanıp iyice paranoyağa bağladım. soradan jeton düştü, o kadar çok sirkeyle çalkalamışım ki deri soyuldu. fakat lezyonlara bi etkisi olmadı. çünkü ağız içi sürekli sulanıyor (tükürük salgısı) sirkenin yoğunluğu azalıyor dolayısıyla ve beyazlama olmuyor...bi tane üst dudak altında büyük, ağrısız bi çıkıntı var (bahsetmiştim 2 kbbci de bence siğil deil doğal yapı diyor ama bence siğil) o sanki biraz beyazladı... ona sirkeli pamuk koyup bekletebilmitim. çünkü dudakla lezyon arasına pamuğu yerleştirebildim ve sanırım o kısım tükürük salgısına fazla maruz kalmıyor.
izmirde lazer uygulayan nereyi bulabilirim bilmiyorum. ayrıca ağız içi kriyo yapılabiliyo mu acaba? yaktırmaktan daha insaflı olabilir benim açımdan. öğrenince yazarım :)
İnşallah dediğin gibidir canım cubku gerçekten vücut direncim çok düştü boğazım aşırı fena. Kriptik tonsillit oldum. Agzimdaki dw afttir muhtemelen. Gecmezse de bakacaz çaresine ilerde napalım şimdi yapabileceğim bişey yok hiç birine.iki tane bende tarif ettiğin gibi ağrılı aft benzeri şey çıktı. o sıralar aşırı stresliydim, psikolojik olarak lenf bezlerimin de şiştiği sıra idi. bastırınca ağrıyodu. ağzımdaki siğilleri yakan kbbciye gösterdim, aft da olabilir bekleyelim dedi. iki gün sonra geçti. siğil olsa geçmezdi diye düşünüyorum. çünkü diğerleri geçmiyor ve dokununca ağrı yapmıyor. bağışıklığın düşmüş, bademcik iltihaplanman var... bana seninkiler de aft gibi geldi güzelim. mutlaka kbbciye git. üniversite veya araştırma hastanesinde... diğer doktorlar bilmiyor. bugün bi tanesi açık açık söyledi hatta bilmiyorum diye.
İzmir de kbb degil ama cok iyi bi jinekolog olarak prof de mert kazandı var ege üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde devlet bi görün belki bi yere yönlendirirevet sirkeyi denedim canım, hatta ağzımın içi soyuldu :) ben de onu pamukçuk sanıp iyice paranoyağa bağladım. soradan jeton düştü, o kadar çok sirkeyle çalkalamışım ki deri soyuldu. fakat lezyonlara bi etkisi olmadı. çünkü ağız içi sürekli sulanıyor (tükürük salgısı) sirkenin yoğunluğu azalıyor dolayısıyla ve beyazlama olmuyor...bi tane üst dudak altında büyük, ağrısız bi çıkıntı var (bahsetmiştim 2 kbbci de bence siğil deil doğal yapı diyor ama bence siğil) o sanki biraz beyazladı... ona sirkeli pamuk koyup bekletebilmitim. çünkü dudakla lezyon arasına pamuğu yerleştirebildim ve sanırım o kısım tükürük salgısına fazla maruz kalmıyor.
izmirde lazer uygulayan nereyi bulabilirim bilmiyorum. ayrıca ağız içi kriyo yapılabiliyo mu acaba? yaktırmaktan daha insaflı olabilir benim açımdan. öğrenince yazarım :)
Asiklovir ve lazer tedavisi :
Introduction: In this study, we evaluate the effect of acyclovir in the treatment of recurrent respiratory papillomatosis (RRP), in addition to CO2 surgery.
Materials and Methods: We include 12 patients who had aggressive RRP and required at least three prior endoscopic surgeries in this study. Acyclovir treatment started the day after the surgery. During the planned treatment period of 6 months, patients older than 5 years were asked to take the daily dose of 800 mg, and those younger than 5 years were asked to take 400 mg.
Results: Nine of 12 patients were disease free during the follow-up periods, which ranged from 14 to 25 months with a mean of 18 months. Only 3 patients who used the drug inadequately required reoperation.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?