istedigini sorabilirsin canim elimden geldigi kadar cevaplarim insallah ...
suan 21 haftalik hamileyim, vajinusmus illetiyle bes sene mucadele ettim .. bu bes sene benden cok sey alip gotursede banada bir cok sey katti bunu kesinlikle inkar edemem...
ben bu hastalik icin istanbulda cok unlu bi doktora dunyanin parasini verdim ama doktorla frekanslarimiz uyusmadigi icin tedaviyi yarim biraktim
bi kac psikologlada ayni sekilde oldu ..
jinekologlar desen bu konudan bi haber malesef bir cogu her neyse
ben tam her sey bitti dedigim anda bi psikologla tanistim normal bi psikolog vajinusmus tedavisiyle kesinlikle alakasi olmayan biri 5 seans gittim kaybettigim ozguvenimi bana geri kazandirdi ... .
dogru nefes alip verme .. duygularinla degil beyninle hareket etme ... ve kegel egzersizleriyle bir haftada evimde yendim vajinusmusu ...
o yuzden kimseden medet beklemeyin arkadaslar cunku care sizsiniz buna inanin
ertelemeyin bu illet hastaligin diger bir adi erteleme hastaligi cunku ...
biz istesek yapamiyacagimiz hic bir sey yokk .. butun cevher bizim icmizde ...
gelelim hamileligime mukemmel bi hamilelik yasiyorum hayatim ben
hic bi riskim tehlikem kanamam yok allaha sukur ..
bu 21 hafta ilk 12 deki migde bulantilari ve surekli uyuma modunu saymassak cok guzel gecti bebisim beni hic korkutmadi :))) ve biz bu donemde cinselligi hic ertelemedik ..
vajen kaslarini kasmanin bebege bi zarari olacagini sanmiyorum canim cunku bebegin oldugu yerle vajinanin hic alakasi yok tabi bi dusuk riskin filan yoksa ..
sana tavsiyem iyi bi doktor bul ve bastan herseyi durustce anlat eminim anlayisla karsilayacaktir senin durumunu ...
ben ilk doktora gittigimde 7 haftalik hamileydim bebegimin normal ultrasonla gorulmeyecegini vajinal ultrasonla bakicagini soyledi doktorum bende tamam dedim
ama o koltuga yatinca nedense ben sanki eski gunlere donmustum
doktorun elini tuttum var gucumle ittiriyordum o aleti ve aglamaya basladim ben vajinusmustum yeni atlattim lutfen yapmayin diye agliyordum ama nasil aglamak ..
o masada bes dakikada doktora olayi ozetledim esimde elimden tutuyordu o sirada ben hem agliyor hem anlatiyordum :))
doktorum cok yasli bi bayan cok anlayisliydi gozlerime bakti tebrik ederim ne guzel boyle bi hastaligi atlatmis ve ilk ay hamile kalmissin dedi cok sansli bi annesin dedi :)
simdi gozlerini kapat bana guven derin derin nefes al ver dedi bebisinle tanisacaksin ona yasli gozlerle degil gulen gozlerle bakmani istiyorum dedi :)))
oyle rahatladim ki nefes alip vermeye basladigimda ben daha anlamadan alet icime girmis bile ... gozlerimi actigimda doktorum ve esim ekranda minik kelebegime bakiyorlar ve o gun tanistik kucucuk kelebegimle bu yasima kadar yasadigim en guzel andi:)))
suan alttan muayenelerim devam ediyor ben ilkde kendimi biraz kassamda doktorum ben sakinlesmeden yaklasmiyor nefes alip veriyorum ve kegel yapiyorum sira beklerken tam o siradada ,dogru nefes alip vermeyle muayenenin nasil gectigini anlamiyorum bile :)))
cinsiyetine gelince ben hamile kaldigim hafta ama hamile oldugumu henuz bilmezken iki kez erkek bebek emzirdigimi gordum ruyamda .. iki gun sonra hamile oldugu ogrendim
daha sonrada iki defa daha erkek bebegim oldugunu gordum
cevremdekiler karnima bakip bu bebek kiz deselerde bebisim yuzde 99 erkek mis doktorumuz oyle diyor :)))
ne kadar kiz istesemde cevremdekiler ne kadar karnin kiz karni kesin kizin olacak deselerde icimden hep erkek hissettim hic kizim diye sevesim gelmedi hep sessiz sessiz oglusum dedim ve insallah oglusum olacak :)))
cok uzun oldu hayatim kusura bakma lutfen ama ne anlatmami istersen detayli bir sekilde anlatabilirim sakin cekinme ..