- 28 Mart 2020
- 6.375
- 24.775
- 348
En sevdiğim çalışma saatleri2 çocuklu çalışan biriyim. 08.00-13.00 çalışıyorum. Bir aralar 24 saat yetmiyor diye söylenip duruyordum. Sonraları vücut alıştı,düzenimi de sağladım.
Bekar ve yalnız yaşarken yetisemiyorsaniz aile kurunca ,çocuklar olunca ne yapacaksınız.
Evet rahatım o konudaEn sevdiğim çalışma saatleri
Dua et ki 8-5 çalışıyorsun
Ben 9-19 çalışıyorum eve varmam 19.30 u buluyor o da en erken
Ve zaman gerçekten yetmiyor
Ne temizlik ne ütü ne yemek
Ne kişisel bakım
Tüm hayatı hafta sonuna sığdırmak istiyorum
Ömrüm resmen pazartesinden cumayı beklemekle geçiyor
çalışan kadının dramı
Başvurduğum ve bana denk gelenler hep 9-7 civarıSizin saatler epey ağırmışiyi ki haftasonu yok. Aslında bazı şirketler 07:00-16:00 ya da 08:00-17:00 olarak çalışmaya başladı ama o şirketi bulmak da bizi zorlar
bende bunların üzerine birde 1.5 yaşında bir oğlum var ben topluyorum çocuğum dağıtıyor ben 9-6 çalışıyorum acele yemek yapıp çocukla ilgilenip duşudur yemeğidir saat 9 da bayılıp uyuyorum . yalnız değilsin çalışan kadınların çoğu böyle alışıyorsun bir süre sonraMerhaba ben 8-5 çalışan bir personelim, küçük bir ilçede yaşıyorum, benim sorunum şu ne ev işi yapmaya yetişebiliyorum, ne yemek yapmaya ne çamaşır yıkamaya, hafta sonlarım tatil ancak hafta sonu da evde genel ama detaysız temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık ile bitiyor, pazar günleri pazar markete gidiyorum gün bitiyor, hiç vaktim yetişmiyor, hafta içi eve gelmem hemen hemen 6 yı buluyor eve geldiğimde çoğu zaman noddle tarzı şeyler yiyorum, çok sağlıksız besleniyorum, cildim çok sivilcelendi, hayatımı nasıl düzene sokacağımı bilmiyorum ve artık depresyonun eşiğindeyimsadece içimi dökmek istedim, düzensizlikte boğuluyorum.
Süper soruKüçük bir ilcede eve varmak nasıl 1 saati buluyor ?
Haftasonu yeşillik,sebze,meyve,seviyorsanız et türü şeyleri alın,kıyma alıp köfte hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz,tavuk alıp yine porsiyonlayıp bir yemeklik olacak şekilde buzluğa atın. İşten geldiniz caniniz birsey yapmak istemese bile tavaya kofte koyup kizartmak,o pişerken yesillikleri tabağa almak makarna pisirmekle aynı sürede olur ki zaten.Hayır yok, bekarım. İnanın eve geldiğimde halim kalmıyor, koltuğa uzanıyorum çoğu zaman uyuyup kalıyorum gece 22:00'da kalkıp bir şeyler yiyip yine yatıyorum.
Eşyaya hizmet mi edelim diyorum bende her seferinde ki 2 çocukla 4 kisi yasiyoruz evde ben bile her gün her gün süpürmem. Haftada 2 süpürür silerim ki dökülen sacilan cok oluyor diye. Tuvalete dikkat ederim sadece onu daha sık temizliyorum.Ay ben her gün süpürmüyorum, tembel insanım. Haftada bir ancak. Çoluk çocuk da yok kirlenmiyor ev. Kedi var işte o çok döküp saçarsa ya da tüy dökme mevsimindeysek ancak akşamları beş dakka süpürürüm. Ama ev işinin aşırı vakit alan bişey olduğunu asla düşünmüyorum. Bunu burada yazıp çok linç yedim zamanında
Bir arkadaşım var bekar çalışmıyor. süpürgeyi çıkarır canı isterse tüm evi süpürür istemezse bir gün salon bir gün mutfak bir gün oda süpürür o süpürge her daim ortada
Hep imrenirim onun rahatlığına bense o işler o gün bitecek manyaklığında
Aman yapanda yaşıyor yapmayanda.
Ben ev işlerinden mutsuz , o ise ev işsizliğinden mutlu.
Tek kişinin dağınıklığından çamaşırından ne olur ki ?
O bir kişilik kendi için yaşıyor
Biz evdeki insan sayısı kadar
Gün aşırı robot aciyorum isteyken çalışıyor hem bu sayede evde toplanmış oluyorBir arkadaşım var bekar çalışmıyor. süpürgeyi çıkarır canı isterse tüm evi süpürür istemezse bir gün salon bir gün mutfak bir gün oda süpürür o süpürge her daim ortada
Hep imrenirim onun rahatlığına bense o işler o gün bitecek manyaklığında
Aman yapanda yaşıyor yapmayanda.
Ben ev işlerinden mutsuz , o ise ev işsizliğinden mutlu.
Tek kişinin dağınıklığından çamaşırından ne olur ki ?
O bir kişilik kendi için yaşıyor
Biz evdeki insan sayısı kadar
Gün aşırı robot aciyorum isteyken çalışıyor hem bu sayede evde toplanmış oluyor
Oglen gelincede lavabo wc. mis valla
Tavsiye ederim büyük rahatlik
Ev temizlemek yerine kendime zaman ayırmayı, eşime zaman ayırmayı, gezip tozmayı falan tercih ediyorum ben de. Temizlik benden önemli değil. Hijyene dikkat ederim, mutfak banyo hep temizdir ama tv ünitesinin üstünde toz varmış, camlar çamur olmuş umursamam. Benden kıymetli değil ya.Eşyaya hizmet mi edelim diyorum bende her seferinde ki 2 çocukla 4 kisi yasiyoruz evde ben bile her gün her gün süpürmem. Haftada 2 süpürür silerim ki dökülen sacilan cok oluyor diye. Tuvalete dikkat ederim sadece onu daha sık temizliyorum.
Çocuklar olmasa,evde olmasak oglumla haftada 1 gün yapardım bende. Aklın yolu bir.
Tembellik olarak görmüyorum ben bunu açıkçası. Annem temizlik hastasıydı,şu an bana dediği aman kızım çocuklarinla ilgilen benim gibi olma. Ne zorum varmış her gün her gün temizliyormuşum evi ,bende zaten çocuklarımla olmayı tercih ederim ev temizliğine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?