Vaktim yetmiyor, hayata yetişemiyorum.

En sevdiğim çalışma saatleri

sabah 9
akşam 6 çalışıyorum 8 yaşında bir oğlum var
6,30 gibi evde oluyorum yemek yap ye topla saat 8,30 falan oluyor
ondan sonra ödev başlıyor
bu arada makine de çamaşır bulaşık makinesi de çalışır vaziyette oluyor
derin temizlik için de kimseyi almıyorum
hafta içi akşamları tek tek yapıp hafta sonu sil ser oluyor genelde
yani çocuğum 6 aylıkken işe döndüm sabaha kadar uyumadan da işe gittiğim oldu
ki birçok çalışan kadın ve anne bu şekildedir eminim
bekar ve yalnızsanız işlere bize nazaran yetişme şansınız daha yüksek
planlı olunca hepsi oluyor merak etmeyin
tabi saatlerce oturup çay kahve keyfi yapmaktan ödün vererek..

Dua et ki 8-5 çalışıyorsun
Ben 9-19 çalışıyorum eve varmam 19.30 u buluyor o da en erken
Ve zaman gerçekten yetmiyor
Ne temizlik ne ütü ne yemek
Ne kişisel bakım
Tüm hayatı hafta sonuna sığdırmak istiyorum
Ömrüm resmen pazartesinden cumayı beklemekle geçiyor
çalışan kadının dramı

eve varış saatinize imrendim.
ben 9-18 çalışıyorum ve yol çok uzun olduğu için eve bazen 21 de vardığım bile oluyor.
telefonu kenara bıraktığımda, yemeğimi yiyip, biraz merak ettiğim konularda çalışmalar yapıp, eşimle sohbet edip sonra yatağa geçiyorum.
bazen yemek ve sonrasında bir film izleyip yatıyoruz.
yemeği ben yapmıyorum, eşimin ben gelene kadar 1,5-2 saati olduğu için o birşeyler hazırlıyor.
ki aslında akşam yemeyi çok da sağlıklı bulmuyorum kendim için ama o kadar yoldan sonra acıkıyorum.

telefonunuzu bir kenara bırakırsanız, eve gelip üstünüzü değiştikten sonra kendinizi yatağa ya da koltuğa salmak yerine, aktif kalabileceğiniz bir duruma geçerseniz (dışarı çıkmak, film izlemek, yemek yapmak zor geliyorsa salata yapmaya başlamak vs vs) uykunuz da hemen gelmez ve dinç kalırsınız.

Benimde bu minvalde bir dönemim olmuştu vitaminlerime baktırdım depolarım boşalmış. Vitaminlerinize baktırmanızı öneririm.

Sizin saatler epey ağırmış iyi ki haftasonu yok. Aslında bazı şirketler 07:00-16:00 ya da 08:00-17:00 olarak çalışmaya başladı ama o şirketi bulmak da bizi zorlar

Sizin saatler epey ağırmış iyi ki haftasonu yok. Aslında bazı şirketler 07:00-16:00 ya da 08:00-17:00 olarak çalışmaya başladı ama o şirketi bulmak da bizi zorlar
Başvurduğum ve bana denk gelenler hep 9-7 civarı
Niye böyle anlamadım
Yok ya denk gelmiyor

Sabah 7' de evden çıkıyorum, akşam 8' de eve giriyorum. Sabah 1,5 saat- akşam 1,5 saatim yolda aktarmadan aktarmaya koşarken geçiyor 3 toplu taşıma değiştiriyorum genel anlamda yürüyorum hatta, vasıtalar kısa sürüyor. İşim de ağır 5 şirketin muhasebesini yapmaya çalışıyorum.

Üstelik eşim gece çalışıyor, bir tane çocuğum var. Eşimle tüm gün evdeler, ev 7-24 yaşıyor anlayacağınız, eve bir giriyorum savaş çıkmış gibi, koltuk minderleri hep yerdedir, oyuncaklar ayrı sağda solda, koltuk yamuk, perde bağımsızlığını ilan etmiş, hiçte sevmem düzensiz yaşamayı, çok mücadele ettim, badana yaptırdık, tek başıma hodri meydan dedim temizlik yaptım, bir de üstüne işten gelip mobilya boyadım ama olmuyor, gitmiyor.

Ev hep her an toplanıp gidecekmiş gibi.. İşten ayrılıp bir süre dinlemeye karar verdim, çünkü kendimi kaybettim. Bir süredir hiç bir şey yapamıyorum, keyif aldığım şeylere ilgimin hiç kalmadığını fark ettim. Konuyu ve yorumları okuyunca yetişememem çok normalmiş diyorum şimdi.

Son düzenleme:
Öncelikle kan değerlerinize baktırın, bu tembellik aşırı.

Ben 9.00 - 20.00 çalışıyorum ve haftada bir gün tatil, pazar günleri. Pazar günü mutlaka üç kap yemek yaparım, beni iki üç gün idare etsin diye. İşten gelirim yemeklerim azalana kadar aynı yemekleri ısıtır yerim, azaldığında bitmeisni beklemeden bir gün işten gelince çorba ve pilav/makarna yaparım dolaba atarım, diğer gün de artık haftasonu yaptığım yemekleri yer bitirir bir kap yemek yaparım haftanın kalanını kurtarır. He belirteyim, saat 9 - 9 buçuğa kadar her halükarda işlerim bitmiş yemeğim yenmiş mutfak temizlenmiş olur, tabi işimle evim arası 10 dk benim. Temizliği her sabah evden çıkmadan yaparım, süpürgemi yemekler pişerken akşam yaparım, ince temizliği pazar günü yapabilirsem yaparım ama haftaiçi yemekler pişerken muhakkak evin bi yerini temizlediğim için pazar temizlik yapamazsam da öyle aman aman pis olmaz evim. Çamaşırları cumartesi iş çıkışı atarım eğer eve geldiysem, yoksa pazar. Bu tempoda hafta üç dört akşam da dışarı çıkarım, iki üç saat oturur gelirim.

Zamanı nasıl yetiremediğinizi anlayamadım, bence sorun tamamen plansız olmanızdan kaynaklanıyor. Bu arada buzluğumda da hep kıyma, köfte, aperatif yemekler vs olur ki dışarda planım olur da bu işlerim aksarsa hemen iki dk da yemek yapıp yiyebileyim.

Sabah kahvaltılarım için de dolabımda hep meyvem olur, bir de buzluğa boşluk buldukça börek yapıp atarım. Haftaiçi haftasonu bi boşluğumda bazen börek pişiririm birkaç tane buzluktan çıkarıp, birkaç gün onları yerim sonra yine meyveye dönerim falan.

Son düzenleme:
bende bunların üzerine birde 1.5 yaşında bir oğlum var ben topluyorum çocuğum dağıtıyor ben 9-6 çalışıyorum acele yemek yapıp çocukla ilgilenip duşudur yemeğidir saat 9 da bayılıp uyuyorum . yalnız değilsin çalışan kadınların çoğu böyle alışıyorsun bir süre sonra

Hayır yok, bekarım. İnanın eve geldiğimde halim kalmıyor, koltuğa uzanıyorum çoğu zaman uyuyup kalıyorum gece 22:00'da kalkıp bir şeyler yiyip yine yatıyorum.
Haftasonu yeşillik,sebze,meyve,seviyorsanız et türü şeyleri alın,kıyma alıp köfte hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz,tavuk alıp yine porsiyonlayıp bir yemeklik olacak şekilde buzluğa atın. İşten geldiniz caniniz birsey yapmak istemese bile tavaya kofte koyup kizartmak,o pişerken yesillikleri tabağa almak makarna pisirmekle aynı sürede olur ki zaten.
Yeşilliklerinizi yıkayıp kurutup temiz bir mutfak havlusuna sarıp saklama kabına koyun. Eve gelince hemen salata yapılır. Havucu rendeleyip limon sıkıp koyabilirsiniz yine saklama kabına,kırmızı lahana doğrayıp sirke tuz ve su ile kavanoza koyarsınız yine salata malzemesi olarak hazır olur.
Seviyorsaniz yogurtlu kabak,havuc tarator hazirlayip dolaba atın. Ne bileyim karışık sebze kızartıp domates sosuyla yada yoğurtla yiyebileceğiniz şekilde porsiyonlayıp koyun dolaba.
Bakliyatlar haşlanıp buzluğa atılınca pişirmek kolay oluyor yine, yarım saatte hazır. Etsiz çorba yaptığınızda yine sıcakken kavanoza koyup kapağınin vakumlanmasını sağlayıp dolaba atabilir, bir kaç gün sonra tüketebilirsiniz. Ben fazla yaptığım yemekleri bazen bu şekilde saklıyorum,1 hafta 10 gün icinde tüketiyoruz.
Haftalık alışveriş yaparken yemek listesi de hazırlar ona uyacak şekilde alırsınız zaten.
Yemek konusu önemli bence biraz ozen gostermelisiniz. Çok kötü besleniyorsunuz,sağlıgınıza zarar.
Temizlik ,evim 4+1 sizin bahsettiğiniz detaysız sadece sil süpür temizlik maksimum 2 saatimi alır,arada kahve icerim,çocuklar birşey ister vs mola vere vere oda. Sizin evinizde kimse yok sizden baska 1 saate detaya girmezseniz sil süpür biter zaten.
Ütü çamaşır deseniz tek kişilik çamasır ve ütu yine zaman almaz ki.
Zaman yetmiyor demeyin bence,istemiyorsunuz siz bence yada erteliyorsunuz son anda yapıyorsunuz.
Programınızı yapın ona göre sırayla halledin işlerinizi ki bence haftasonu 1 gunde bitirip cumartesi mesela, pazarı kendinize ayırabilirsiniz.

Eşyaya hizmet mi edelim diyorum bende her seferinde ki 2 çocukla 4 kisi yasiyoruz evde ben bile her gün her gün süpürmem. Haftada 2 süpürür silerim ki dökülen sacilan cok oluyor diye. Tuvalete dikkat ederim sadece onu daha sık temizliyorum.
Çocuklar olmasa,evde olmasak oglumla haftada 1 gün yapardım bende. Aklın yolu bir.
Tembellik olarak görmüyorum ben bunu açıkçası. Annem temizlik hastasıydı,şu an bana dediği aman kızım çocuklarinla ilgilen benim gibi olma. Ne zorum varmış her gün her gün temizliyormuşum evi ,bende zaten çocuklarımla olmayı tercih ederim ev temizliğine.

Bir arkadaşım var bekar çalışmıyor. süpürgeyi çıkarır canı isterse tüm evi süpürür istemezse bir gün salon bir gün mutfak bir gün oda süpürür o süpürge her daim ortada

Hep imrenirim onun rahatlığına bense o işler o gün bitecek manyaklığında

Aman yapanda yaşıyor yapmayanda.

Ben ev işlerinden mutsuz , o ise ev işsizliğinden mutlu.

Tek kişinin dağınıklığından çamaşırından ne olur ki ?

O bir kişilik kendi için yaşıyor
Biz evdeki insan sayısı kadar

Yeni evlendiğimde ev hiç dağılmıyormuş oysa bunu fark ettim :)

İşten gelip 1 saatte komple evi süpür sil yapıp toz alıyordum.

Şimdi saatlerce içinden çıkamıyorum..

Gün aşırı robot aciyorum isteyken çalışıyor hem bu sayede evde toplanmış oluyor
Oglen gelincede lavabo wc. mis valla
Tavsiye ederim büyük rahatlik

Gün aşırı robot aciyorum isteyken çalışıyor hem bu sayede evde toplanmış oluyor
Oglen gelincede lavabo wc. mis valla
Tavsiye ederim büyük rahatlik

Evet arkadaşlarım kullanıyor.

Ancak benim evim çok küçük sağa dön duvar sola dön eşya .

Kaybolur garibim sağ da sol da

Asıl ihtiyacım çamaşır yıkayıp , kurutup ,ütüleyip dolaba kaldıracak bir robot .

Bir de çarşafları değiştirsin yeter :))

Ev temizlemek yerine kendime zaman ayırmayı, eşime zaman ayırmayı, gezip tozmayı falan tercih ediyorum ben de. Temizlik benden önemli değil. Hijyene dikkat ederim, mutfak banyo hep temizdir ama tv ünitesinin üstünde toz varmış, camlar çamur olmuş umursamam. Benden kıymetli değil ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…