Kızlar zoruma giden benimle ilk sevgiliyken evli olması. Formalite bir evlilik olduğuna da inanamıyorum sonuçta kağıt üstünde olan bir evliliği bitti diye evini kadına niye versin belki aynı evi paylaşmasalar bile aralarında yakınlaşma olmuştur diyorum sonuçta önceden de sevgililermiş. Dediğiniz gibi bunları onun ağzından duysaydım onu anlayabilirdim. Aileler boşandıklarını bilmiyorlarmış bu bence büyük bir sorun.
ben de formalite olduğuna inanmadım. belki nişanlı ve vs. olup ayrılmışta olabilirler. ya da gerçek bi evlilik yaşadılar belkide. günahını almıyım yine de.. karşı tarafında ona yapıştığına pek inanmadım. öğretim görevlisinin hiç mi gururu yok. tek nikahla illaki onunla evli kalcam desin. bu meseleyi karıştırdıkça altından bişeyler çıkar sanki..
hakkında hayırlısı olsun.
Müneccim miyim neyim
Bak daha önce neler yazmışım:
1-Bu adam sana aşık ve değer veriyor.Bence ya ailesiyle bir sorunu var ya da bitiremediği bir ilişkisi var.Ailesiyle sorunu,evlilik hakkında olabilir.Kendi memleketlerinden gelin istiyor olabilirler veya ailesinin ısrar ettiği birisi olabilir.Azıcık sabredersen mutlu sona ulaşacaksın gibime geliyor.Bu arada başkalarıyla çıkma ama en azından sosyal hayata açıl,kendine özen göster.
2-Canım bak beni dinle,üzülme.Daha önce tahmin yürütmüştüm,bitiremediği bir ilişkisi vardır demiştim.Bitiremediği derken,kurtulamadığı demek istemiştim.Belki sancılı bir ayrılık oluyordur,kadın yakasına yapışmıştır,olamaz mı ? Sen ayrılık sürecinde o kadar asil ve gururlu davranmışsın ki böyle birşey düşünmen zor tabii.Ben senin yazdıklarından,bu adamın senin üzerine titrediğini çıkarıyorum.Seni uzun zamandır gözlüyor ve yanlış bir adım atmak istemiyor.Sana gelirse mutlaka bunun ciddi bir adım olacağının farkında.Sana pürüzsüz gelecek.Azıcık sabır...
Bunları "Ben sana demedim mi" demek için kopyalamadım.Bir sonraki kehanetime güven diye kopyaladım:
Sen bu adamla evleneceksin
kızlar konuya bu şekilde yaklaşmak istemezdim ama.. bunlar eskiden de sevgiliymiş.. belki aralarında özel birşeyler yaşanmıştır ve kızda en azından evlendim diyebilmek için böyle bi teklifte bulunmuştur.. adamda kıza değer verdiğinden ve şehrini değiştirmek istediğinden kabul etmiş olabilir..
yani bir seyler gizledigi belliydi...
ama eger seninle gercekten evlenmeyi düsünüyorsa o zaman herseyi anlatmaliydi...
hem formalite icabi yapilmis bir evlilikse o zaman rahatlikla anlatabilirdi...
izin alman iyi olmus...
biraz uzaklasip kafani toparlarsin...
ona asik oldugun icin hic birseyi görmedi gözün...
oysa ki sende anlayabilirdin gecmisinde bir seyler oldugunu...
neyse hayirlisi olsun hakkinda...
birakma kendini, hersey olacagina varacaktir nede olsa...
bi ailenin formaliteden evlenip evlenmediğini ne zaman boşandığını bilmemesi bana garip geldi açıkçası ev konusundan önce bunlarıı düşünmek lazım.. bi insan hiç mi geliniyle damadıyla konuşmak istemez.. bir kere atlatırsın iki kere atlatırsın.. moralini bozmak istemem ama bana kalırsa altından başka şeyler çıkıcak diğer arkadaşların da dediği gibi..bu bi kaç günde iyice kafanı dinle belki ablana da anlatırsın oda sana akıl verir .. ama ne istediğine karar vermelisin.. anladığım kadarıyla aileniz üzerinize titriyo.. onlarıda üzücek kararlar almayın
canım benim kendini üzme, ablanın yanına gitmen sana iyi gelecektir isabetli bi karar almışın. Hem Alp formalite bi evlilik yapmış sadece olayların bu boyuta geleceğini bilememiştir. Keşke sana açık yüreklilikle anlatsaydı. sana demiiştik diyemeyiz, çünkü çok aşık olmuştun. İnşallah herşey düzelir, o da geç olsa da dürüst davranıp sana herşeyi kendisi anlatır.
Hastanede kimsenin evlenip boşandığından haberi yok formalite bir evlilik olarak başlayıp ciddiyete dönmüş olabilir yoksa evini niye versin. Dediğin gibi bu kadının hiç mi gururu yok. Aileler arasında neler yaşandı buda bir muamma. Aradı telefonda konuştuk birşey söylemedim niye böyle aniden gittin dedi birde sesimden anladı sanırım birşey mi oldu diye yüz kere sordu
Canım belki kız anlaşmayı kabul etmiştir.Ailesinden ayrı yaşamak istiyordur,ailesine kabul ettirememiştir.Evlenirse kolay olacağını düşünmüştür.Ayrılırsam ailemin yanında dönmem demiştir.O da evi sana bırakırım demiştir,olamaz mı ? Bence bundan ötesini daha fazla kurcalama.Açık açık kendisine sor artık LÜT-FEN İhtimaller seni yoracak,huzursuz edecek.İlk ağızdan öğren,gözlerinin içine baka baka anlatsın,sen de rahatla.
Ben nedense aşılamayacak bir mesele göremiyorum.Sen seviyorsun,o da seviyor belli ki.Şu ana kadar ortada bir ahlaksızlık veya affedilemeyecek bir mevzu yok.Nikah anlaşmalı ise,seninle çıkarken nikahlı olması birşey değiştirmemeli.Kaldı ki o zaman sana ciddi ilişki düşünemeyeceğini söylemiş,demek bu sebeple uzak durmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?