- 20 Mayıs 2008
- 4.879
- 79
- 163
- 39
sevgi,aşk güzel duygular.
zeynep'e de onu sevdiğini söylemiştir zamanında.
o da herkes gibi kalbinin sesini dinleyip akışına bırakmış.
2 yıl beraber yaşamışlar,bir çok şeyi paylaşmışlar.
sonra ne olduysa zeynep ile kopmuş.
ve sırf tain için evlenme cesaretini göstermişler!.......
evliler formalite ama hamile kalıyor zeynep...
sonra alp ayrılmak istiyor.
aile zor durumda kalmasın kızları diye düğünle ört bas edelim derken alpin sabırsızlığıyla bitiyor evlilik.
zeynep tanı biliyor ve onu sorumlu tutuyor ki tanın hiç bir bir şeyden haberi yok.
bu arada alp tanı hırpalıyor onu terk ettiği için,diğer tarafta da zeynebi.
bu kızcağızlar kendi kendilerini yerken o sadece canı ne isterse onu yapıyor.
alpin insanları bu derece hiçe sayması ,harcayabilmesi hiç normal değil.
eminim zeynep için de ne dağlar aşmıştır zamanında.
aşk çok güzel bir duygu ama sonunda yerini hüsrana,acıya bırakmamalı.
ben mantık çerçevesinde değerlendiririm her meseleyi.
ve o açıdan senin zarar görmemen için yardımcı olmaya çalıştım.
yapma tattlımmm!gerçekten onu mu sevdin?yoksa onun mesleği ve mesleğinin karizmasını mı?hepimiz bilir ki çoğu kadın statüsünü sever erkeklerin.aynı şeyleri sana farklı biri yapsa yine severmiydin,kabul edip dizinin dibinde dururmuydun?ne kadar gözünde büyümüş senin öyle.bu tarz erkeklere pirimi yine kadınlar veriyor!kendine,ailene hiç mi saygın yok?bu kadar şey yaşamış adam hadi diyelim senle evlendi rahat mı duracak?unutma namus sadece kadına değil erkeğe de yakışır!şöyle iki ay geçsinde anlarsın ne büyük bir pislikten kurtuldunu..sana tavsiyem bu adamı bitir artık..sen üzülürsün sonunda..
Hayır canım mesleğine aşık olduğum falan yok bu kadar doktor meraklısı olsam zaten Van'da çoktan evlenirdim ki burada da annemin tanıştırmak istediği biri var maddi durumu Alp'i fazlasıyla sollar demek ki bu tarz şeylere çok da önem vermiyorum. Tavsiyeniz için sağolun ben de zaten uzak durmayı tercih ediyorum
cnm peki neden hala ona para gönderiyormuş?
Ne diyeceğimi bilemedim.Aslında hikaye tahmin ettiğimiz gibi,yani şok şok şok denecek bir durum yok.
Tek sorun,yanlış zamanda tanışmışsınız.Senden öncesine çok takılmamanı öneririm.Evlenip boşanmış birisiyle evlenip mutlu olan çok kişi var.Bunlar arasında eski eşinden çocuğu olanlar var.Eşi kendisini aldattığı halde affedip devam edenler var.Affedilmez,unutulmaz diye düşünmemek lazım.
Neticede buradaki evlilik anlaşmalı bir evlilikmiş.Belki kızın devam etme umudu vardı.Belki bebek olayından kinlendi.Çok zordur bebek kaybetmek,farklı bir psikolojiye girmiştir.Alp kendini suçlu hissetmiştir.İki kişi arasında yaşananları ancak ikisi bilir,biz ne desek boş.
Önemli olan sen ne hissediyorsun ? Sadece şu anı değil,geleceği de düşünmen lazım.Belli bir yaştasın,az çok biliyorsun evlilikte herşey var,maddi,manevi sıkıntılar,kavgalar olabiliyor.Yani evlendik kavuştuk sonsuza kadar mutlu yaşadık olmuyor.
Bence kafanı topla,aileni,Alp'in ailesini ve diğer kızı düşünmekten kendi duygularını değerlendiremiyorsun.Zamanla daha net görebilirsin.
Acele kararlar verme ve asla büyük konuşma.Hep söylüyorum hayırlısı ne ise o olsun.
şu önemi var!!! onunla bağlantısı hala kopmamış demekki... sana ayrıldım diyor ama hala aralarında bazı durumlar var sana söylemediği neden para yollasınki yani?Bunu sormak aklıma geldi zaten anlattıklarının yanında bunun ne önemi var ki. Banane ya kime ne gönderirse göndersin hastanede ki arkadaşıma telefon açıp hakaret etmiş iyice kafayı yedi.
Herkesin hayatında hatalar vardır olmalıda ama şu var sizin yaşam tarzınız beyfendinin yaşam tarzına uyuyor mu sizin değer yargılarınızı taşıyor mu daha çok bu önemli yoksa tabiki evlenmiş boşanmış olabilir insanın başına herşey gelebilir başından beri okuyorum bu insan rahat bir insan öyle düzenli bir hayatım olsunda evimden işime gideyim diyen bir insan değil, şimdi yuva kurmak istiyorum temiz sayfa içmak istiyorum diyebilir ama geçiçi olduğunu düşünüyorum belki istiyordurda ..eğer olabilir diye düşünüyorsanız öncelikle kendini size ispatlamalı ondan sonra ciddi bir adım atmalısınız..
Kızlar merhaba yazamadım. Uyku bile uyumadım ablamla sabaha kadar oturduk. Dün akşama gelirsek gelmesi gece onbiri buldu. Ablamla, eniştemle tanıştı. Biraz eniştemle muhabbet ettiler çay falan içtik yarım saat falan ailece oturduk sonra salona geçtiler siz konuşun diye. Bir beş dakika pek konuşmadık sonra konuyu o açtı sana çok kızgınım dedi. Bir arkadaşını araya sokup hakkımda araştırma yapmana çok bozuldum. Bu durum hastanede duyulursa o arkadaşını artık doğduğuna pişman ederim dedi. O öyle biri değil sır saklamayı bilir dedim hem konumuz bu değil dedim. Seni yargılamayacağım bana her şeyi ayrıntılı anlat yarın bir gün birinden bir şey duyduğumda bunu bana Alp anlatmamıştı demeyim dedim. Evlendiği kız Zeynep uzaktan akrabasıymış. Üniversiteyi aynı yıl kazanmışlar o da Ankara'da okumuş. Burada sevgili olmuşlar bir süre aynı evde kalmışlar. ilişkileri iki yıl sürmüş sonra ayrılmışlar ve iki yıl boyunca aynı evde kalmışlar. İlişkilerinin cinsel boyutunu sormadım bile zaten her şey açıkça belli. Alp uzmanlığını aldıktan sonra tayini çıkmış. Zeynep gezmek için Alp'in yanına gelmiş. Alp zaten Ankara'ya gelmek için formalite evlilik yapmayı düşünüyormuş. Zeynep teklif etmiş evlenelim bir yıl sonra boşanırız demiş. Evlenmişler kimsenin haberi yok Ankara'ya gelince de aynı evde kalmamışlar. Zeynep hamile kalmış bu durumdan şu çıkıyor evlilikleri formalite olsa bile ciddi bir şeyler yaşamışlar. Alp hamilelikten sonra şöyle düşünmüş karşıma bugüne kadar düzgün bir kız çıkmadı Zeynep'le evliliği sürdürürüm diye düşündüm dedi. Zeynep de kabul etmiş. Zeynep durumu kendi ailesine anlatmış evli olduklarını anlatmış. Aileler arasında gerginlik olmuş Alp Zeynep'le bu durum yüzünden çok tartıştık dedi. Alp ailelere anlatma konusunda acele etme dediği halde anlatmış bu yüzden tartışmışlar. Bebeğin kap atışları hiç olmamış yani kese içinde büyümemiş bu durum yüzünden de Alp'i suçlamış kürtajını falan başka bir doktora yaptırmış. Bu sıralarda seninle tanıştım sana bunları baştan anlatsaydım beni bir daha asla görmek istemeyecektin dedi. O sıralarda evliliğim bitmediği için senden uzaklaşmak istedim sana haksızlık yapmak istemedim dedi. Alp boşanacağım diye ailesiyle konuşmuş. Kızın abisi bekaret meselesinden dolayı boşanmayın yeniden evleniyormuşsunuz gibi burada düğün yapalım bir süre daha evli kalıp öyle boşanın evi de kardeşime ver öyle boşanın demiş. Alp kabul etmemiş boşanmışlar evi de bu yüzden vermiş. Kızın ailesi boşandığını bilmiyormuş. Alp kendi ailesine boşandığını söylemiş annesi senin gibi bir oğlum yok buraya sakın gelme yüzünü görmek istemiyorum demiş. Kız Alp'in ailesine beni anlatmış benim yüzünden boşandıklarını söylemiş. Alp seni ben anlatmadım kimden öğrendiğini bilmiyorum dedi. Anlattıkları bunlar ortada gerçekten çok ciddi sorunlar var. Sonuçta Alp bana göre yüzde yüz suçlu bu yaşananları kız da istese onu kullanmış. Bunları anlattıktan sonra senden bu yüzden zaman istedim dedi. Her şeyi düzelteceğim belki ailemle aramı düzeltemeyebilirim dedi. Ben hiçbir şey diyemedim sadece ben bu şekilde seninle birlikte olamam sana güvenemem dedim. Sen ailenle görüşmeyebilirsin ama ben aileme sırtımı dönemem bunun stresini ömür boyu yaşarım dedi. Defalarca söz verdi her şeyi düzelteceğim ailenle de görüşürüm dedi. Ben de ailem senin yaşadıklarını bilseler senin ailenin yaptığı gibi yaparlar dedim. Konuşmalarımız böyle sürdü giderken bitti mi dedi evet dedim hiçbir şey söylemeden gitti aramadı da. Gece ablamla çok konuştuk onun savunulacak hiçbir yanı yok ben daha farklı şeyler anlatmasını bekliyordum. Yaşadığı şeyler ömür boyu bizi takip edecek şeyler yanlış mı düşünüyorum. Bu yaşanılanlar için geçmiş geçmişte kalmıştır diyemiyorum. Bunca yaşananda sonra nasıl tamam unutalım diyeyim
Herkesin hayatında hatalar vardır olmalıda ama şu var sizin yaşam tarzınız beyfendinin yaşam tarzına uyuyor mu sizin değer yargılarınızı taşıyor mu daha çok bu önemli yoksa tabiki evlenmiş boşanmış olabilir insanın başına herşey gelebilir başından beri okuyorum bu insan rahat bir insan öyle düzenli bir hayatım olsunda evimden işime gideyim diyen bir insan değil, şimdi yuva kurmak istiyorum temiz sayfa içmak istiyorum diyebilir ama geçiçi olduğunu düşünüyorum belki istiyordurda ..eğer olabilir diye düşünüyorsanız öncelikle kendini size ispatlamalı ondan sonra ciddi bir adım atmalısınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?