Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
anladım canım geçmiş olsun. benim eşimde mikro cerrahi ile olacak sanırım. inşallah tez zamanda alırz güzel haberleri.kaç ay sonra sperm testi vereceksınız tekrar?

Doktor 6 ay sonra yaptırın demiş EN iyi sonuç 6 ay sonra belli olur arada hiç masraf yapmayın sürekli Sperm testi yapmanıza gerek yok demiş cnm. Bizde 6 ay kürleri de vam

Doktor 6 ay sonra yaptırın demiş EN iyi sonuç 6 ay sonra belli olur arada hiç masraf yapmayın sürekli Sperm testi yapmanıza gerek yok demiş cnm. Bizde 6 ay kürleri de vam

anladım canım bizde bi ameliyat olalım da kür tariflerini alırım sen den

kızlar benim anlamadığım bir şey var. benim eşimde hareket yavaş ve morfoloji %3.

varikosel ameliyatı ile sperm sayısı mı çoğalıyo yoksa bu hareketlilik ve morfolojiyi de olumlu etkiliyo mu?

canm y bnde bu hfta sonu kaynımın oğlu olmuştu onu grmeye gttik eşim eline aldı nasıl bakıyordu canm bnm ..ağlıyacaktım nerdeyse... bizimde sayımız 1 milyonn 1 ay sonra test yapacaaz...ona göre bnde arinmax almayı düşünüyorum eşim doktora söylüyelim sonra dedi..bn de tmm dedim 1 ay sonra doktora da söyleyip alacaz..RABBİM HEPİMİZE NASİP EDR İNŞ...

merhaba canm onuçlarınızın temiz çıkmasına çok sevndim....

canm yani sperm yükselmesi için hiç bir ilaç mı vermedi.. ?

ya bişe sorucam kızlar esimin ultrason cektırmesı lazım çapada 6 ay sonrasına gun verdıler sız nerelerde kaca cektırdınız ve devlette gıdınce hemen cekıyolarmı yoksa sonrasına randevumu verıyorlar

o nasıl biieymiş ya...ultrasyon için 6 ay veriyorlarsa ameliyat falan için kaç ay veirielr kim bilir..biz gititğimiz gün çektik ve soucunuda aldık...özelde çektik ssk lı oldugu için sadece muayene ücreti verdik..

nasıp olmamış demek ki canm ..en iyisini yaparsın eşine de belli etmezsen üzüldğünü ...nolr kndini sorumlu tutuyorlar daha ço strese giriyorlar...inşallah müjde verdiğin günlerde uzak değildir..

kızlar benim anlamadığım bir şey var. Benim eşimde hareket yavaş ve morfoloji %3.

Varikosel ameliyatı ile sperm sayısı mı çoğalıyo yoksa bu hareketlilik ve morfolojiyi de olumlu etkiliyo mu?
variskoel bütün değerlri etkiliyor canm...sayıyıda ..hızı da morfoljı de..

canm yani sperm yükselmesi için hiç bir ilaç mı vermedi.. ?

evet canım vermedi bir ilaç bende şaşırdım , 6 ay sonra sperm testine gel bakalım duruma göre kontrollere devame deriz demiş. bu arada doktora arginmaxı sorarsan bize de ne dediğini yazar mısın cok merak ediyorum acaba doktorlar arginmax için hangi gorusteler .

kızlar ben cok merak ediyorum acaba 0 'dan yukselen kimse var mı ? hadi bir miktar sperm olsa ılacla bıseyle yukselır ama bizde 0 cıkmıstı hıc 0 spermden yukselen örnek kımse gormedım sızın gordugunuz var mı duydugunuz

Canim evet ben varikosel ameliyatindan sonra sperm cikisi oldugunu okumustum bu forumda ama keciboynuzu kuru ve arginmax da kullaniyorlardi bende oradan okuyup almistim arginmax i. Bence bu 6 ay hicbisey kullanmadan beklemeyin.. vitamin ve kurlerle destekleyin iyilesme surecini hizlandirin bosa zaman gitmesin canim..

evet canım bu hafta başladık arı sutu bal polene, caksır suyu, caksır otunu bala da karıstırdım bir de kecı boynuzu kuru yapıyorum. kredikartımda bu ay lımıt kalmadı arginmax alacaktım da o yuzden cumayı bekliyorum ay sonu maası alınca eşime arginmax da almayı dusunuyoruz.

kızlar doktorsitesi.com da bi uzmana danıştım da bizim durumu. cevap bu şekilde..

Sperm değerleri normal. Ben bu durumda varikosel için ameliyat önermem. 4-6 ay sona sperm testi tekrarlanır, bozulma başlamışsa o zaman düşünülür. Siz aşılama yaptırın, tutmazsa diğer yönlerden tetkik ve tedavinize başlayalım. Burada 4 önemli faktör gözden kaçırılmamalı: 1) Sperm DNA içeriğindeki hasarlar. 2) Sperm kromozom dağılımında anomali. 3) Viral semen enfeksiyonları. 4) Metabolik sendrom. Sizin durumunuzda ben özellikle sperm DNA hasar analizi yapılmasını ve buna göre bir tedavi planı yapılmasını öneriyorum.--------------------------------------------------------------------------------

iyice kafam karıştı ya:2:

Canim esimin dru varikosel varsa ameliyattan once asilama tup onermiyoruz cunku spermlerin dolleme yetenegi zayif olur demisti.. esin ameliyat olmaya karar verdiyse birak olsun simdi olmazsa ilerde agri yapacak..

Canim esimin dru varikosel varsa ameliyattan once asilama tup onermiyoruz cunku spermlerin dolleme yetenegi zayif olur demisti.. esin ameliyat olmaya karar verdiyse birak olsun simdi olmazsa ilerde agri yapacak..

öyle bir çıkmaza düştüm ki boğulacak gibiyim. herkes başka bir şey söylüyo.

bu varikosel illeti ilerde tekrarlar mı?

aşılama işe yararsa eşimi de ameliyat masasına da yatırmak istemiyorum. ama varikosel ilerleyen bir şey değil mi yanı eninde sonunda olması gereken bir şey mı?

Rabbim bir yol göster ne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…