- Konu Sahibi delinefsim
-
- #1.221
anladım canım geçmiş olsun. benim eşimde mikro cerrahi ile olacak sanırım. inşallah tez zamanda alırz güzel haberleri.kaç ay sonra sperm testi vereceksınız tekrar?
eveet kızlar yarın eşim sperm tahlili yaptıracak.1 yılın sonunda sayı kaç olmuş çok merak ediyorum.inşallah düşüş olmamıştır.dualarınıza ihtiyacım var heyecan dorukta:)
Doktor 6 ay sonra yaptırın demiş EN iyi sonuç 6 ay sonra belli olur arada hiç masraf yapmayın sürekli Sperm testi yapmanıza gerek yok demiş cnm. Bizde 6 ay kürleri de vam
kızlar benim anlamadığım bir şey var. benim eşimde hareket yavaş ve morfoloji %3.
varikosel ameliyatı ile sperm sayısı mı çoğalıyo yoksa bu hareketlilik ve morfolojiyi de olumlu etkiliyo mu?
Canim bizde ameliyat oncesi ileri hareket 0 di 15 oldu morfoloji 6 idi 8 oldu.. bizde tum degerlere etki etti..
sağol canım. inş . kısa sürede faydasını görürüz. eşimde umutlanmaya başladı gibi hissediyorum bu aralar verdiğim kürlere sesini çıkarmadan içiyor, geçen haftalar kavga döğüşle geçiyordu istemiyordu içmiyordu , sanırım şimdi kendi de merak ediyor acaba artış olacak mı diye. bizim işimiz çok zor 0 sperm tüp bebek umudu bile yok denecek kadar az . çok merak ediyorum inş. ameliyat faydalı olur . bu hafta maaş alayım haftasonu arginmax da alacağım inş eşime.
haftasonu komsumu bebeğiyle gordum içim burkuldu ya bizim hiç olmazsa diye
hormon sonuçlarımız çıkmıştı, kromozon analizinin sonucunu bekliyorduk az önce hocayla görüştük.
Onun sonucuda çıkmış.hiçbir sıkıntı yok.hormonlar normal, genetik bir sıkıntı da yok :)))))
hoca yüzyüze görüşelim dedi.yarın saat 12:00 de randevumuz bakalım ne diyecek.
Yarın nasıl olcak yaaaa?????
eşim bugun kontrole gitti kızlar sıcağı sıcagına size herseyı anlatayım bilgi olsun. Doktor pansuman sonrası 5,5-6 ay sonra sperm testine gel demiş. ılac vermemıs herhangı bir ıyılesme yoksa heralde ona gore vercekmiş ılaç .arada kafana takılan bırsey olursa hemen gel demıs arayabılırsın de demış.
ya bişe sorucam kızlar esimin ultrason cektırmesı lazım çapada 6 ay sonrasına gun verdıler sız nerelerde kaca cektırdınız ve devlette gıdınce hemen cekıyolarmı yoksa sonrasına randevumu verıyorlar
eveet kızlar yarın eşim sperm tahlili yaptıracak.1 yılın sonunda sayı kaç olmuş çok merak ediyorum.inşallah düşüş olmamıştır.dualarınıza ihtiyacım var heyecan dorukta:)
malesef bugün regl oldum.çok da ümitlenmiştim ama bu sefer hiç moralimi bozmayacağım. Eşim için üzülmeyeceğim bu sefer.o elinden geleni yapıyor çünkü ." vermeyince mabud neylesin mahmut" diyor .böyle söyleyince içim sızlıyor, kendimden utanıyorum. Onların elinde olan bir şey olsaydı ,ne yapar eder bi çaresini bulurdu.canım kocama bu sefer bunu yapmayacağım.gayet umutlu ,neşeli davranacağım.
variskoel bütün değerlri etkiliyor canm...sayıyıda ..hızı da morfoljı de..kızlar benim anlamadığım bir şey var. Benim eşimde hareket yavaş ve morfoloji %3.
Varikosel ameliyatı ile sperm sayısı mı çoğalıyo yoksa bu hareketlilik ve morfolojiyi de olumlu etkiliyo mu?
canm yani sperm yükselmesi için hiç bir ilaç mı vermedi.. ?
kızlar ben cok merak ediyorum acaba 0 'dan yukselen kimse var mı ? hadi bir miktar sperm olsa ılacla bıseyle yukselır ama bizde 0 cıkmıstı hıc 0 spermden yukselen örnek kımse gormedım sızın gordugunuz var mı duydugunuz
Canim evet ben varikosel ameliyatindan sonra sperm cikisi oldugunu okumustum bu forumda ama keciboynuzu kuru ve arginmax da kullaniyorlardi bende oradan okuyup almistim arginmax i. Bence bu 6 ay hicbisey kullanmadan beklemeyin.. vitamin ve kurlerle destekleyin iyilesme surecini hizlandirin bosa zaman gitmesin canim..
kızlar doktorsitesi.com da bi uzmana danıştım da bizim durumu. cevap bu şekilde..
Sperm değerleri normal. Ben bu durumda varikosel için ameliyat önermem. 4-6 ay sona sperm testi tekrarlanır, bozulma başlamışsa o zaman düşünülür. Siz aşılama yaptırın, tutmazsa diğer yönlerden tetkik ve tedavinize başlayalım. Burada 4 önemli faktör gözden kaçırılmamalı: 1) Sperm DNA içeriğindeki hasarlar. 2) Sperm kromozom dağılımında anomali. 3) Viral semen enfeksiyonları. 4) Metabolik sendrom. Sizin durumunuzda ben özellikle sperm DNA hasar analizi yapılmasını ve buna göre bir tedavi planı yapılmasını öneriyorum.--------------------------------------------------------------------------------
iyice kafam karıştı ya:2:
Canim esimin dru varikosel varsa ameliyattan once asilama tup onermiyoruz cunku spermlerin dolleme yetenegi zayif olur demisti.. esin ameliyat olmaya karar verdiyse birak olsun simdi olmazsa ilerde agri yapacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?