Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Dimi iste herkesin sinavi farkli.Bende ayni sekilde cocuk olmamasinda da bir hayir var demekki diyorum kavga edince sonrasini biliyorsun ayni senin gibi oluyorum bende karakterlerimiz cok benziyor seninle bence.Bakalim yil ay sayarken artik 2 gunumuz kaldi ameliyata insallah su mubarekk gunde rabbim sesimi duyarda yardim eder hepimize ameiyatimiz olumlu sonuc versin hamile kalayim-kalalim hemencecik Allahin izniyle.Hepinize hayirli kandiller

ewet cnm..haklsın..hayırlı kandiller RABBİM BU MÜBAREK GÜN VE HZ. MUHAMMEDİN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE DAHA FAZAL BKLTMEZZ İNŞALLAH..inşALLAH hayırlı ile ameliyatını en kolay ve işe yarar şekilde atlatırısınz..hepimizin hkında hayırlısı..

merhaba canm..aramızıa hoş geldin..her aramıza katılan biri olunca üzülüyorum ne kadr da bizim gibi varikosel illeti ve sperm sorunu ile uğraşan insan varmış diyorum.. herhalde bu da bir sınav...

ameliyat konusuna gelince..ameliyat ın hiç bir zorluğu yok.ameliyat oldugu gün hastanden çıkar ..en fazla 1 hafta yatar okadr da yatmaya gerek yok ama ...ilk 2 gün yatar sonrasında da oturup kalkarken dikkat edr olur biter..ağrısı falan pek olmaz sadece hastanedeyken olur oda zaten ağrı kesici veirler...

ameliyatın işe yarama konsuna gelince: doktorların da söylediği gibi kesin bir garanti veirlmiyor..10 hastadan 5 veya 6 sı düzeliyor.. mikrocerrehi önemli...

bizim ameliyat olalı 4 ay oldu...1 ay önce gittik...bizim sayımız değişmemiş hızımız düştü doktor bizi tüpe yönlendir di bklemek istemezsiniz eğer diyerek..aama asıl değerler 6. ayda belli oldugu için tüp bebek için acele etmedik..şimdi ialç kullnacaz 40 gün sonra tekrar test yapacaz..yani anlıyacağın 6. ayımızı dolduracaz ...biz fayda eden şanslılRDAN OLUR muyuz bilmem...bunu kimse bilemez zaten ...ama ameliyat ilk adımdır...geresi de sabırla ve azimle gelece inşlah..

Ya ilahel alemin

İlk yarattığın nur efendimizin nuruydu.

Sen onu var etmeden evvel gündüzün geceden,

baharın da kıştan farkı yoktu.

İyilikler, kötülüklerle iç içe;

akıl nefse yenik,

ruh da bedenin esiri idi.

O güzeller güzeli

Varlığın sırrını keşfedip akla yüksek hedefler gösterdi

düşünceye kapılar açıp

insanın ebedlere namzet olduğunu âlemşümul bir dille haykırdı.

Böyle bir elçiyi insanlığa bahşetmenden

Ve sayısız nice nimetlerinden ötürü

sana sonsuz hamd ü senalar olsun ya rabbi!

BU maübrek günde tutuğmuz oruç kıldıgımız namaz getirdiğimiz salavatların hürmetine

hiç birimizin ellerini boş bırakma...

Ve dualarımızı kabul buyurmanı istirham ediyoruz.

Ne olur, bizlerin dualarına icabet buyur ya Rabbi!

HAYIRLI KANDİLLER ARKDAŞALR...

Sagol delinefsim Allah hepimize kolaylık ve sabır versin inşallah hepimiz istediğimiz sonucları alırız.eşim salı gunü sperm testi verecek sonuclar çıkınca yazacam ve ameliyat günü ne zaman verilir bilmiyoruz

hakınızda hayırlı olsun kardeşim...inşALLAH SEN BİZİM KDR BKLEMEZSİN...EN KISA ZAMNDA BBEĞİNİ KUCAĞINA ALACAĞIN HABERİNİ ALIRIZ..RBBİM BU MÜBAREK GECE HÜRMETİNE YARDIMCIMIZ OLUR İNŞALLAH..

Amin canim benim Amin insallah en kisa surede hepimizde kapansin bu topik birdaha acilmamak uzere rabbim kimseye yasatmasin olanlarada acil sifalar versin.Insallah iyi gecer 1 gunumuz kaldi ben cok heyecanliyim sanki ben olcam herkes cok sakin esim ozellikle.Ama iyiki de sakin yada oyle gorunuyor.Ben kaynanama kucuk valiz el cantasi gibi kucuk bisey sordum icine bikac bisey koymaya bana bisey goturmeye gerek yok resmen abartma manasinda bulundu.Kendisi rahat umrunda degil.Bende dedim ki biliyorum kalmayacagimizi arabada dursun gelsin gitsin ben tedbirimi alayim nolur nolmaz dedim sen anasin dusunmuyormuysun hic yaa tobe tobe.Bir de esim slip ic camasiri giyiyordu dedim sIkmasin diye zorla boxer aldirttim yikadim .Hersey hazir Allahim cok bekledim sen yuzumuzu kara cikarma bize kolaylik saglik ver yarabbim

Son düzenleme:
Kızlar nolursunuz dua edın bıze allah yuzumuzu guldursun yarın gırebılırmıyım sıteye bılmıyorum ama gece gelıyorum eve geldıgımde de sız uyuyo oluyorsunuz cevap yazarsanız sadece okuyabılırım duanızı bızden esırgemeyın bıze basarı dıleyın.sonucu bıldırmek ıcın gırerım salı gunu eve geldıgımızde.optum hepınızı

canm inşALLAH HAYIRLIS İLE ATLATIRSINIZ..EŞİM PANTOLANLA GİTTİ PİJAMA İLE EVE GELDİ..HİÇ STRESE GİRME EN KOLAY ŞEKİLDE ATLATIRISINZ İNŞALLAH..

Allah kolaylık versin,inşallah sağlıcakla atlatırsınız ameliyatı,kızlar aranızda varkosel ameliyatından sonra hamile kalan varmı ?

Allah kolaylık versin,inşallah sağlıcakla atlatırsınız ameliyatı,kızlar aranızda varkosel ameliyatından sonra hamile kalan varmı ?

tabiki var..ve hepimiz kalacağız inşALLAH..
canm topiğin ilk sayfasında ameliyat tarihleri ve hamile kalan bazı arkaşdalar var onalra bir göz at..diğerelri de ilaç tadavisi görüyor şimdi..

anladım canım göbekten iğne ile yumurtaların büyütüldüğünü biliyorum da ben de tam emin değilim.

kılzar bu ay da olmadı böylelikle ikinci ayımızı bitirmiş olduk

arkadaşlar merhaba . neredeyse varikosel ile ilgili tüm sayfaları okumama rağmen yazıp yazmamakta çok karasızdım. ben ağustos 2012 de evlendim ilk günden itibarende çocuk istedik. eşimle ilk senemizde ayrı şehirlede çalısıyrduk ama günleri denk getirmek için kırk takla attım desem yeridir. baktım aylar geçiyor hala hamile kalamıyorum doktora ( farklı zamanlarda 4 ayrı doktor)göründüm bir sorun olmadığını söylediler. 1 yılın sonunda eşimde gitti birde öğrendikki sayımız iyi fakat hız düşükmüş tabi hemen üroloğa gittik ve varikosel olduğunu söylediler. ameliyat konusunda kararsızdık çünkü sayı iyiydi. neşe uzun düşünmeler sonunda 2013 ağustosta ameliyat olduk. ekimde ise yurt dışına geldik iş dolaysıyla. 5 ay bıttı ama hala hamile kalamadım. her ay kendimi hamile zannedim heveslendirip sonunda ise ağlamalar ağlamalar. hamile görünce üzülmeler, yoldaki her çocuğa bakmalar artık çok zorlanıyorum. her gece yatakta ağlıyorum. tabi öenmli olan sağlıklı ve hayırlı evlat. buraya niye bukadar olanı yazdım yazarken niye ağlıyrum bilmiyorum.

canım benim de eşimin sayı morfoloji iyi fakat hız düşük,biz de doktora gideceğiz.Arkadaşlar yeniden sperm testi yaptırmışlar ameliyat sonrasında.Ayrıca ek gıdalar alan varmış.Bir de benim dayımın oğlu da ameliyat oldu en az 6 ayda tutabiliyormuş..aklında bulunsun.Dayımın oğlunun 8 ayda tuttu.Ayrıca şimdi 2.çocuğu istiyor yine varikosel çıkmış ikinciye ameliyat olacak.sperm takibini muhakkak yaptırın bence.olmadı doktor öneriyrosa aşılama diyorlar.Bilgisi olan arkadaşlar.Hepimiz aynı dertteyiz.Çok zor bir hastalık bu (

test yaptırdık nihayet 2 gün sonra alacağız sonucu ınsallah iyi çıkar. sizin hareket kaçtı

tatlım merhaba.. benım esım nısan 2013 de amelıyat oldu.. 6. ayın sonunda sayılar duzeldı ama tam anlamıyla deıl hızı yıne bıraz dusuk.. bende cok uzuldum cok yıprandım 9. ayımız ve artık beklemek ıstemedım kısmetse bu ay asılama olacak.. sende moralını bozma 6. ay yada hemen sonrasında hamıle kalabılırsın.. degerlerınızı tam olarak yazabılırmısın?

HACİM 2 ml 2 - 6

VISKOZİTE YÜKSEK NORMAL

RENK OPAK GRİ OPAK GRİ

SIVILAŞMA ZAMANI >60 dakika < 60

PH 8 7.2 - 8

SPERM SAYISI 140 milyon/ml > 20

AGLUTİNASYON YOK YOK

HAREKETLİLİK 78 % (a+b > %50)

a)HIZLI İLERİ HAREKETLİLİK 25

b)YAVAŞ İLERİ HAREKETLİLİK 39

c)YERİNDE HAREKETLİLİK 14

d)HAREKETSİZ 22

MORFOLOJI (Kruger'e göre) *

NORMAL 12 % > %4

BAŞ ANOMALİSİ 65

BOYUN ANOMALİSİ 12

KUYRUK ANOMALİSİ 11

LÖKOSİT 0.6 milyon/m <1

tabi bu en iyi sonuç diğer yaptırdığımız testlerin birinde ileri hareketlilik %15 diğerinde %6 idi.

tatlım evet bu sonuclar cok cok ıyı.. hızınız % 6 bıle olsa yıne sayı aynı ıse buyuk bı sorun yok hamıle kalmaman ıcın.. belkı sen bıraz rahatlasan cok dusunup stres yapmasan hemen olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…