- Konu Sahibi delinefsim
-
- #1.961
sağolun kızlar, öncesinde iki aşılamam olmuştu zaten, üzülmemek elde değil tabi de güçlü durmaya çalışıyorum, zaten hamile kalamayınca heralde iyileşme yok demiştim, cuma gününe karar aldık eşimde bende sigarayı bırakıyoruz, keçiboynuzu ve e vitamini kullandım öncede sonrada, yengemin bi akrabası bi aktardan karışım yaptırmıştı, Allahın hikmeti tabi kullandıkları ay hamile kaldı, aktar eşlerden sorun olanların ikisinin de testlerini istiyor, onların ikisinde de sorun vardı, testteki soruna göre karışım hazırlıyor, bugün sabah faks çektik, karışımın ne oranda olacağını ve fiyatı telefonla bildiriyor, okey verirsek kargoyla gönderiyorlar, aktar yaşlıca biriymiş, sabah gelip öğlene kadar bunlarla ilgilenip gidiyor, geri kalan işlemleri çocukları hallediyormuş, dün konuştuk, bende sorun olup olmadığını sordu eşime, eşimde olmadığını söyleyince test sonucunu fakslayın babam sabahtan bakar, ona göre fiyat çıkartır ararız dediler, bakalım artık, ilaç olmadığından bitkisel şeylere devam edeceğiz, doktor iki ay sonra değişiklik olmazsa tüp bebek dedi, maddi durumum olsa hemen yapardım ama haziranda 3 senemiz dolacak o zaman devlet bi kısmını karşılıyor, en kötü ihtimalle haziranı bekleyecez iyice düşmezse tabi,Rabbim dileyen herkese bizede nasip etsin inşallah
selam canim hemen uzulme stres yapma benim esimde 3 ay oldu ameliyat olali yaklasik 4 bucuk aydir sigarayi da birakti doktor birakmazsan ameliyat etmem demisdi evt birde esine keciboynuzu falan bal corekotu yedir insallah duzelir canini sikma
canm siz ne zaman test yapcaksınız??
tüp bebeği devlet karşılıyormu ne kadarını karşılıyor bilginiz varmı ?
Kızlar selam, benden maalesef kötü haberler geliyor, eşim test verdi bugün 4 ayımız doldu. Daha da kötü olmuş sonuçlar, belki düzelir ama iki ay sonra bi daha bakalım sigarayı bırak demiş, ilaçta vermemiş..
önceki testte;
ML de 20 milyon sperm, ileri hız %0, yavaş hızlı 30, morfoloji 17
Ameliyattan 4 ay sonraki test;
ML de 9 milyon sperm , ileri hız %0, yavaş hızlı 10, morfoloji 17
Görülen o ki çok düşmüş, macun ve karışımlar araştıracağım
canm siz ne zaman test yapcaksınız??
canlarım bende hikayemi anlatayım belki aydınlatıcı olur size
2 yıl önce eşimde varikosel olduğunu öğrendik bu arada 6 yıllık evliyiz 30 yaşındayım eşimde 31 yaşında 29 yyaşındayken öğrendik yani varikosel olduğunu ilişkiden sonra ağrı olduğunu söyledi eşim çocuğumuzda olmayınca gidedlim dedik neyse ameliyat dedi dr. eşimde 80 milyon sperm vardı ilk testte ileri huzlısıda 16 milyondu galiba morfoloji de %1 di ameliyattan önce daha da düştü 60 milyona 15 milyon oldu neyse ameliyattan 1 ay sonra tekrar gitti ve proxeed plus diye toz bi içecek verdi dr.3 ay kullanıcaksın dedi tanesi 200 tl olan bir ila ve devlet karşılamıyor.onuda kullandık ameliyattan 6 ay sonra tekrar spermiyogram yapıldı sperm sayısı 100 milyon ileri hızlısı 35 milyon ve morfoloji yine % 1 di rtık oluruna bıraktık ve tüp bebek dedik bidaha da baktırmadık.yakın zamanda tüp bebek yaptıracaz tekrar bakılsın dedim geçen ay yaptırdık tekrar şimdi 150 milyon spermi var ileri hızlısı %60 olmuş morfolojiside %4 olmuş amelyat etsini göstermiş galiba yada labaoratuar kötü sallamış bilemiyorum artık şimdi aşılama yaıldı bana dün yapıldı bekliyorum yani ameliyat değerleri yükseltti bilginiz olsun benim eşim çocukken kabakulak ve 1 yıl kadar da sarılık geçirmiş dr.ondan olmuş dedi şimdilik böyle canlar
Kızlar selam, benden maalesef kötü haberler geliyor, eşim test verdi bugün 4 ayımız doldu. Daha da kötü olmuş sonuçlar, belki düzelir ama iki ay sonra bi daha bakalım sigarayı bırak demiş, ilaçta vermemiş..
önceki testte;
Esinizin degerleri cok guzel bence kesin hamile kalirsin.Allah bilir tabi de tutmasi buyuk ihtimal sizin zaten ameliyattan oncede sayi iyiymis morfoloji de sorun var.Keske bizimde sayimiz en az boyle 70-100 milyon falan olsa.Insallah asiniz tutmustur guzel haberler duyariz
ay tatlım inşallah hamiş kalırım ama diyorum olsa olurdu şimdiye kadar bende de pko var bakalım nolucak inşallah szin ameliyatlarda işe yarar bide biz 3 ay önce artvine gidip has terayğıyla kuşburnu pekmezi almıştık bide irandan hurma gelmişti şim 3 aydır onları deli gibi yedi acep o mu yüksetti bilmem deneyin istersenz
Esimde gecen sali ameliyat oldu ogunden beri sigara icmiyor icme diye yalvariyorum ama bilmiyorum ise gidince falan gizli gizli iciyor mu?Bidaha baska bir doktora gitseniz sizin derecesi neydi?Insallah hersey duzelir
2 yıl önce eşimde varikosel olduğunu öğrendik bu arada 6 yıllık evliyiz 30 yaşındayım eşimde 31 yaşında 29 yyaşındayken öğrendik yani varikosel olduğunu ilişkiden sonra ağrı olduğunu söyledi eşim çocuğumuzda olmayınca gidedlim dedik neyse ameliyat dedi dr. eşimde 80 milyon sperm vardı ilk testte ileri huzlısıda 16 milyondu galiba morfoloji de %1 di ameliyattan önce daha da düştü 60 milyona 15 milyon oldu neyse ameliyattan 1 ay sonra tekrar gitti ve proxeed plus diye toz bi içecek verdi dr.3 ay kullanıcaksın dedi tanesi 200 tl olan bir ila ve devlet karşılamıyor.onuda kullandık ameliyattan 6 ay sonra tekrar spermiyogram yapıldı sperm sayısı 100 milyon ileri hızlısı 35 milyon ve morfoloji yine % 1 di rtık oluruna bıraktık ve tüp bebek dedik bidaha da baktırmadık.yakın zamanda tüp bebek yaptıracaz tekrar bakılsın dedim geçen ay yaptırdık tekrar şimdi 150 milyon spermi var ileri hızlısı %60 olmuş morfolojiside %4 olmuş amelyat etsini göstermiş galiba yada labaoratuar kötü sallamış bilemiyorum artık şimdi aşılama yaıldı bana dün yapıldı bekliyorum yani ameliyat değerleri yükseltti bilginiz olsun benim eşim çocukken kabakulak ve 1 yıl kadar da sarılık geçirmiş dr.ondan olmuş dedi şimdilik böyle canlar
önceki testte;
benim eşimde çocukken kabakulak ve kızamık geçirmiş.bende ondandır diye düşünüp duruyom.ama doktor çocuklukta geçirilen bu hastalıklar etkilemez dedi.ergenlikde geçirilseydi sebebi oydu demişti.ben o zaman bu varikosel neden oldu diye sormuştum ağır iş yapmış ya da ağır kaldırmaktan olmuştur dedi.bizimde test günümüze az kaldı stresten patlayacam.eşime çok yansıtmak istemiyorum.Allah yüzümüze baksın.bende miyom ameliyatı oldum bi de pco var hangisine üzüleyim şaşırıyorum: ..İnş en yakın zamanda hamile kalırsın çünkü değerleriniz çok iyi maşallah:)
ay tatlım inşallah hamiş kalırım ama diyorum olsa olurdu şimdiye kadar bende de pko var bakalım nolucak inşallah szin ameliyatlarda işe yarar bide biz 3 ay önce artvine gidip has terayğıyla kuşburnu pekmezi almıştık bide irandan hurma gelmişti şim 3 aydır onları deli gibi yedi acep o mu yüksetti bilmem deneyin istersenz
merhaba canlarım,
Ne kadar da ben gibi yazıyorsunuz. okudukça her birinizin yazdıklarında kendimden bir şeyler buluyorum.
şubatta ameliyatımızın 1 senesi dolacak ve bugün adet oldum. em son testte ileri hız sıfıra düşmüştü şaka gibi........
ne yapayım artık üzülmekten sıkıldım. bu ay tüp bebek tedavisine başlayacaktık ondan da vazgeçtim. bu kadar bekledik bir ay daha bekleyelim diyoruz.
Allah yardımcımız olsun, sabır versin hepimize
Insallah canim AMIN.Kimler var pko olupta cocugu olmaz omur boyu denilipte olanlar.Pko tamam etkiliyor ama cokta buyuk bir sebeb degil bence banada kimisi var kimisi yok diyor bilmiyorum adetin duzenliyse pko demek degilmis duzenli mi senin?Bugun keci boynuzuna baslicam yapmaya icerse bakalim.Esim oyle faydali seyleri sevmiyor nerde abur cubur kola oyle seyleri seviyor.Yese vericem.Ama 3-4 ay once kendimce bi karisim yapmistim bal keciboynuzu pekmezi corek otu susam ceviz findik fistik ne bulduysam katip bi karisim yapmistim sonra moral bozuklugundan vermeyi birakmistim ben vermeden kesinlikle acipta yemez biliyorum kiziyor ama yine de yiyiyorBaslamanin zamani geldi insallah ise yarar.
Hepimizin dertleri sIkintilari ayni canim.Bizi en iyi biz anliyoruz eslerimiz bile bilmiyor ne hissettigimizi cunku rahatca konusulmuyor bu konular biz aklimizdan atamiyoruz onlar cok takmiyor yada takmiyor gozukuyor.Uzuntuden bende depresyondaymisim gibi geliyor bazen nefes alamiyorum sanki canim cikiverecekmis gibi hissediyorum birilerinle konusmasam delirecegim o kisilerde sizlersiniz
üzülme canm ..hepimizn yaşadıkları bunlar ne yapacaz sabrla bkleyip tedavilerimizi olucaz..sizin değerleriniz nasıl şimdi.ilaç kulanıyor musunuz..merhaba canlarım,
Ne kadar da ben gibi yazıyorsunuz. okudukça her birinizin yazdıklarında kendimden bir şeyler buluyorum.
şubatta ameliyatımızın 1 senesi dolacak ve bugün adet oldum. em son testte ileri hız sıfıra düşmüştü şaka gibi........
ne yapayım artık üzülmekten sıkıldım. bu ay tüp bebek tedavisine başlayacaktık ondan da vazgeçtim. bu kadar bekledik bir ay daha bekleyelim diyoruz.
Allah yardımcımız olsun, sabır versin hepimize
merbaha canm..inşALLAH AŞILAMNIZ BAŞARILI OLUR..VE AMELİYAT SİZDE ETKİSİNİ gösterdiiğin gibi inşallah bkleyen bütün anne adylarında gösterir...bizim de ilk 3. ayda hızımız düştüşimdi vitamin tkviye ilacı kulnıyoruz..1 ay sonra tekrar test yapacz..inşallah bizimde değerlmiz aşılama yapack kdr yükselir..
Canım adamda üzülüyor sıkılıyor, o kadar bekledim iki ay daha bekleyip yenileyecez testi inşallah hepimizin sonuçları düzelsin daha önemlisi hamile olabilelim hayırlısı ileEsimde gecen sali ameliyat oldu ogunden beri sigara icmiyor icme diye yalvariyorum ama bilmiyorum ise gidince falan gizli gizli iciyor mu?Bidaha baska bir doktora gitseniz sizin derecesi neydi?Insallah hersey duzelir
inş geçici bir durumdur canım, bi çok kişi okudum sonradan yükselen, ilaç vermedi bizde kullanmadık, ama keçiboynuzu ve e vitaminine devam ettik, şimdi bi macun yaptırdım, sipariş verdim onu bekliyoruz, teste kadar da onu kullanacaz hayırlısı hepimiz içinüzülme hiç.ameliyat sonrası hiç ilaç kullanmadınız mı kiinş bu düşüklük geçicidir.3 ay sonra çok çok iyi bir sonuçla karşılaşırsın.
canım üzülme diyeceğim ama üzülmemek elde değil biliyorum..bizde hızı düştü % 45 den % 10 omşutu...ama 6 ayı bklemek en sağlıklısı..
sigara konusunda da en doğru kararı vermişsiniz..sigaranın etkisi çok fazla..hele ki ameliyttan sonra spermler kendini yenilerken sigara kulnmasın..
ilaç konusunda da doktor bize hemn tüp bebek yapın dedi..biz vitamin takviye ilacı kulnıyoruz.. 2 ay sonra tekrar test yapcaz...
canınızı fazla sıkmayın ütfen..düzelecektir allahın izni ile..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?