Varlıkta yokluk çekiyoruz :(

tempo_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
1.233
47
118
İstanbul
eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi ama bize hiç yardım etmiyorlar...etselerde yok denecek kadar az ..aradabir oğluma harçlık vs.gibi

kendi ailem de zengin ,kardeşimi özel okullarda özel yurtlarda okuturken,bana gelince
'' sen artık evlendin kocan baksın biz veremeyiz'' diyorlar...kaynanam aşırı sıkı biri, çalışın kendiniz geçinin diyor...yada kendi annenler versin diyor.

kısacası iki tarafta zengin ama biri diyor o versin öteki diyor o versin.. sonuçta kimse vermiyor biz arada kaldık...kocamın maaşı çok az kıt kanaat geçiniyoruz...psikolojim bozuldu herkes ölsünde miras kalsın diye dua etmeye başladım.. bu yüzden kendimden utanıyorum.
bugün kendi annemle kavga ettik.kardeşime yağdırıyorsunuz bana neden yardım etmiyorsunuz dedim.''yok edemeyiz sana ''zor ödüyoruz kardeşinin okulunu sana kardeşinin okulu bitince sonra ederiz diyor..SONRA ne demek ?ben gençliğimde görmedikten sonra yaşlanınca parayı ne yapayım..oğlumun şimdi okul masrafları ihtiyaçları var.ben çalışmıyorum eşimin kuş kadar maaşıylayız dedim.umursamadı.sinir krizi geçiriyorum şu an.ağlamaktan patladım.kafayı yedim.

bir akıl verin ben ne yapayım.

Her zaman derim; çiftler evlilliğe karar verdiğinde büyüklerin maddiyatına güvenmemeli..
Sizin ya da ailenizin maddi desteği olacaksa ne diye evlendiniz ki?
Benim kocam "senin anan baban zengin,bize yardım etsinler" dese ben olsam çok bozulurdum..
İyi, kocanız size kızmamış..

kocam bana değil kendi annelerine kızıyor yardım etmeyip bizi kıvrandırdıkları için...

Yazdıklarını okuyunca aklıma birşey geldi...
Dedem babam evlendiğinde bir eski sobayla birde kilimle ayrı eve cıkartmış...
Sırf adam olsun hazıra alışmasın diye...Şimdi her aklına geldiğinde dua eder...
Babam bunu yapmasaydı ben kendim çalışıp bu durumlara gelemezdim diye...
Evlilik nedir..? Birlik olup hertürlü sıkıntının üstesinden gelmektir...
Hayat birilerine maddi yada manevi olarak güvenerek devam etmez ki...
Önemli olan bazı şeylere göğüs gerip kendi ayakların üzerinde durabilmektir...
Bence eşinin yada senin kıt kanaat geçinebileceğin olsa bir işin var...
Buna şükretmek yerine daha fazlasını istemek garip...
Tabi daha iyi şartlar altında yaşam sürdürmeyi herkes ister
Ama buna kendimiz zemin hazırlamalıyız başkaları değil...
Herşey gönlünce olsun...

sağol kardeş,
bu devirde çalışarak hiçbirşey alınamıyor maalesef ..bir yerden miras kalmadıkça evmiş arabaymış almak imkansız.... o yüzden bende diyorumki,şimdi kaynanamın bankada paraları altınları kuzu kuzu yatsın ,daireler.. kiralar.. ona keza..emekli maaşları alsın...biz burda 600 tl maaşla ay sonunu getirmeye çalışalım.müstahakmı şimdi bu.
yaşlı başlı insanlar destek verseler ne olcak sanki mezaramı götürecekler onları..hayret birşey ya..tepem attı yine ..sanki onlar çalışarakmı yapmış onlarada ailesinden kalmış bazı şeyler..

ben 60 yaşına gelince bana miras kalsa ev kalsa araba kalsa ne olur tatile gitsem ne olur...

Milletin malindan size ne kardesim kocanin ayligi yetmiyosa sende is ara gir calis hazira dag dayanmaz zaten,1 ay verseler 2 ay yine para yok en iyisi kimseye sirtini dayamadan yasamak bence,Maalesef aci gercekler.

Senin için öyle
Bu şekilde düşünüyorsan biyerlerde terslik vardır demektir...
Aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış...
Şükret arkadaşım şükret....
Değil ev,araba tatile gitmek, bir yudum ekmek yiyemeyecek kadar zor durumda olan insanlar var....
Dua etki her ay 600 tl bulabiliyorsun...
Neyse Allah hakkında hyırlısını versin...

Canım sen de çalış o zaman.Ne kadar yardım edebilirler ki size?
Ailelerinize güvenerek mi evlendiniz?
Vermek de zorunda değiller çok zor durumlar haricinde.
Herkez kendi evini zar zor geçindiriyor,kendine göre masrafları var herkezin.
Miras demişsin çok beklersin.sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
aile size yardım etmek zorundamı?
ki sizin aileniz size her ay para verirse eşiniz bunu kabul mu edecek?

Ben dusuncenizi cok yanliz buldum arkadasim.Madem ay sonunu getiremiyorsunuz sizde bir ise girip calisabilirsiniz.ailenizin size maddi anlamda destek olmasi onlarin insiyatifine kalmis birsey.Etmk zorunda da degiller ki,Olsunlerde bana miras kalsin gibi dusunceler hatta dualar hic hos degil.

ya o kadar sizi büyütmüşler okutmuşlar evlenecek kadar olgunsunuz madem ki neden yardım etsinler ki ya?
ben bunu anlamıyorum işte..
yapacaklarını yapmışlar zaten bence daha fazlasına mecbur değiller..
benim annem babam bana yardım etmese hiç gocunmam zaten onlar da herşeylerini kendileri yapmışlar..

kimse beni anlamıyor nedense? benmi anlatamadım acaba?

ben de çalışsam yine birşey farketmiyecekki.bu sefer çocuğa bakıcı tutmak zorunda kalıcam o zaman benim maaş bakıcıya gidecek yani sıfıra sıfır elde var sıfır...yine başa döndük..kısacası annemler gözümün önünde her gün kardeşimle lokantalarda yemek yerken ben kedi gibi camdan seyretmek istemiyorum.

bende şimdi imkan varken faydalanmak istiyorum faydalandırtmıyorlar..deli oldum herkes pinti olmuş..

yaşlanınca,bana miras kalınca,ben parayı ne yapayım. geç kalan para beş para etmeyecek.

e arkadasım o zaman evlenmeseydiniz ailenizle yasasaydınız

Başka bir arkadaş daha vardı.Düğünü şu tarihe getirirsek daha fazla altın gelir ama annemler şu tarihte istiyor, deliriyorum falan diyen.Altın, ev, araba hesabıyla girilecek iş değil evlilik vesselam.Misal ben kız tarafı şu kadar takar, erkek tarafı bu kadar takar, parayla pulla borçları kapatır, şunu bunu yaparız diyordum.Kınada bir olaylar çıktı, nikahı ve düğünü sadece kız tarafı olarak çok da güzel yaptık ama en azından tahmin ettiğim total bize gelmedi dolayısıyla ve bu konuyu ne sorun ettim ne de evliliğime bir etkisinin olmasını sağladım.Annemler ölsün de miras kalsın diye dua etmeniz ise sanırım şu anki ekonomik krizin getirdiği sıkıntıların yoğun hali diye düşünüyorum aksi halde mantık dışı.Çok zengin olabilir iki tarafında ailesi ama bu demek değilki size bakacaklar, saçacaklar, ev araba alacaklar.Evinize haciz geliyorsa, yiyecek ekmeğe muhtaçsanız ve çeşitli hastalıklar sebebiyle karı-koca çalışamıyorsanız o ayrı tabii ki, sokaktaki insan bile yardım eder.Ama eşiniz çalışıyor, sorumluluk almış, kendine güvenmiş ki bu yola girmiş, siz de her şeyi göze almışsınız ve ikinizde çalışacak güce, sağlığa sahipseniz bize ev, araba almıyorlar, paralarını bankada saklıyorlar diye ölsünler şeklinde duaya el açmak bana biraz insafsızlık gibi geldi.ısterse dolara yatırır, ister altın yapar, isterlerse maldivlerde yerler, sonuçta 50-60 yıllık didinmelerinin karşılığında kazandıkları, helali hoş para onlar.Eşim varken, ben varken Allah zor durumda bırakmasın ama kendi annemden bile para isteyemem.Kimsenin parasına göre yola çıkmadım, bana kalacak bir ev ya da k.çı kırık bir yazlık için annemin, babamın ya da eşimin ailesinden birisinin ölmesini asla düşünmem.Hiç evim olmasın ölene kadar, ama annem kalsın yanımda sonsuza kadar.

cok yanlis dusunuyorsunuz.siz evlenmissiniz size bakmaya aileniz degil esiniz mecburdur.anne babanizda olsa onlarin parasi,pulu sizi ilgilendirmez.kardesiniz de sonucta evlenmemis hala ailesinin eline bakiyorsa tabi ki ona para verecekler ayni sey degil ki sizinle..gozunuz kaliyor.o evlense de baksalar haklisiniz da..siz esinizin sartlarinin ailesinden dusuk oldugunu bilerek evlendiniz,herhalde ailesi zengin bize bakar diye evlenmemissinizdir.

anlıyorum...haklı olabilirsin...bizde sorun eskilere dayanıyor.annem sadece beni büyüttü bu yaşa getirdi.fakat asla sevgi görmedim.asla kucaklaşmadık ve asla bana kızım yada yavrum demedi ..despot biridir kısacası. o yüzden aramızdaki bağlar çok kuvvetli değil. onun varsa yoksa küçük kızı vardır..ona kıyamaz o hep evin bebeğidir kazık kadar olsada ..onun üstüne gidilmez,bir dedği iki edilmez..mesela ben özel okulda okumadım.devlet okuluydu sadece..burada da bir ayrımcılık söz konusuydu...sanırım benim ölsünler diye beddualarım birazda kıskançlık kökenli.sadece maddi sıkıntılardan değil yani..
bu günkü tartışmamızda annemin inadına taraflı davranıp çatla patla kardeşine herşey yaparım tavırları..beddualarımı ayyuka çıkardı..maalesef..sinirlerim bozuk.

gözüm kalıyor tabi..aynen öyle ..kıskançlıktan ölüyorum..çünkü aynı imkanları bekarken görmedim.

ama kardeşim şimdi markadan ibaret biri.cep telefonu kayboluyor tak hemen anında yenisi alınıyor.hiç önemli değil onuda kaybetsin..yenisini alırlar..ama ben isteyince !'' ''aa sen artık evlendinn kocan alsın ha ha'' tavırları beni delirtti.zıvanadan çıktım ben iflah olamam doktora gitmem lazım kabul ediyorum...

arkadaşlar herkes ne kadar acımasız eleştirmiş
anne baba hakkı olduğu gibi evlat hakkıda vardır vede her kardeş eşit hakka sahiptir
evlenmiş diyorsunuzda evlenince evlatlıktan çıkmış olmuyor hrld
anladığım kadarıyla tempo küçüklükten beri yaşadığı sıkıntıyı,şu andada yaşadıklarıyla birleştirince daha fazla acı çekiyor,olay psikolojik bir boyut taşıyor
açıkcası sizin kardeşinize sizden farklı davranılması hoşunuza gider miydi?
sizi anlıyorum tempo ama bu kadar kendinizi yıpratmanız ne durumu değiştirir nede onlara bir zararı olur
bence siz iki taraftanda birşey gelmeyeceğini kabullenerek sabredin,dua edin
inş. Allah yardımcınız olur...

icindekini dobra dobra soyluyorsun ne guzel itiraf edebiliyorsun..bu sekilde olaya yaklasiyorlarsa kizmakta haklisin ama olsunler diye bekleyip kotu dusunceler icine girme sonucta o senin annen,sana annelik yapmasa da karninda tasimis,buyutmus seni..kalbini temiz tutmaya calis..inan kazanacaksin.sen uzulurken annen boyle yapiyorsa mutlaka acisi cikar bi sekilde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…