Yazdıklarını okuyunca aklıma birşey geldi...
Dedem babam evlendiğinde bir eski sobayla birde kilimle ayrı eve cıkartmış...
Sırf adam olsun hazıra alışmasın diye...Şimdi her aklına geldiğinde dua eder...
Babam bunu yapmasaydı ben kendim çalışıp bu durumlara gelemezdim diye...
Evlilik nedir..? Birlik olup hertürlü sıkıntının üstesinden gelmektir...
Hayat birilerine maddi yada manevi olarak güvenerek devam etmez ki...
Önemli olan bazı şeylere göğüs gerip kendi ayakların üzerinde durabilmektir...
Bence eşinin yada senin kıt kanaat geçinebileceğin olsa bir işin var...
Buna şükretmek yerine daha fazlasını istemek garip...
Tabi daha iyi şartlar altında yaşam sürdürmeyi herkes ister
Ama buna kendimiz zemin hazırlamalıyız başkaları değil...
Herşey gönlünce olsun...
sağol kardeş,
bu devirde çalışarak hiçbirşey alınamıyor maalesef ..bir yerden miras kalmadıkça evmiş arabaymış almak imkansız.... o yüzden bende diyorumki,şimdi kaynanamın bankada paraları altınları kuzu kuzu yatsın ,daireler.. kiralar.. ona keza..emekli maaşları alsın...biz burda 600 tl maaşla ay sonunu getirmeye çalışalım.müstahakmı şimdi bu.
yaşlı başlı insanlar destek verseler ne olcak sanki mezaramı götürecekler onları..hayret birşey ya..tepem attı yine ..sanki onlar çalışarakmı yapmış onlarada ailesinden kalmış bazı şeyler..
ben 60 yaşına gelince bana miras kalsa ev kalsa araba kalsa ne olur tatile gitsem ne olur...
Başka bir arkadaş daha vardı.Düğünü şu tarihe getirirsek daha fazla altın gelir ama annemler şu tarihte istiyor, deliriyorum falan diyen.Altın, ev, araba hesabıyla girilecek iş değil evlilik vesselam.Misal ben kız tarafı şu kadar takar, erkek tarafı bu kadar takar, parayla pulla borçları kapatır, şunu bunu yaparız diyordum.Kınada bir olaylar çıktı, nikahı ve düğünü sadece kız tarafı olarak çok da güzel yaptık ama en azından tahmin ettiğim total bize gelmedi dolayısıyla ve bu konuyu ne sorun ettim ne de evliliğime bir etkisinin olmasını sağladım.Annemler ölsün de miras kalsın diye dua etmeniz ise sanırım şu anki ekonomik krizin getirdiği sıkıntıların yoğun hali diye düşünüyorum aksi halde mantık dışı.Çok zengin olabilir iki tarafında ailesi ama bu demek değilki size bakacaklar, saçacaklar, ev araba alacaklar.Evinize haciz geliyorsa, yiyecek ekmeğe muhtaçsanız ve çeşitli hastalıklar sebebiyle karı-koca çalışamıyorsanız o ayrı tabii ki, sokaktaki insan bile yardım eder.Ama eşiniz çalışıyor, sorumluluk almış, kendine güvenmiş ki bu yola girmiş, siz de her şeyi göze almışsınız ve ikinizde çalışacak güce, sağlığa sahipseniz bize ev, araba almıyorlar, paralarını bankada saklıyorlar diye ölsünler şeklinde duaya el açmak bana biraz insafsızlık gibi geldi.İsterse dolara yatırır, ister altın yapar, isterlerse maldivlerde yerler, sonuçta 50-60 yıllık didinmelerinin karşılığında kazandıkları, helali hoş para onlar.Eşim varken, ben varken Allah zor durumda bırakmasın ama kendi annemden bile para isteyemem.Kimsenin parasına göre yola çıkmadım, bana kalacak bir ev ya da k.çı kırık bir yazlık için annemin, babamın ya da eşimin ailesinden birisinin ölmesini asla düşünmem.Hiç evim olmasın ölene kadar, ama annem kalsın yanımda sonsuza kadar.
cok yanlis dusunuyorsunuz.siz evlenmissiniz size bakmaya aileniz degil esiniz mecburdur.anne babanizda olsa onlarin parasi,pulu sizi ilgilendirmez.kardesiniz de sonucta evlenmemis hala ailesinin eline bakiyorsa tabi ki ona para verecekler ayni sey degil ki sizinle..gozunuz kaliyor.o evlense de baksalar haklisiniz da..siz esinizin sartlarinin ailesinden dusuk oldugunu bilerek evlendiniz,herhalde ailesi zengin bize bakar diye evlenmemissinizdir.
gözüm kalıyor tabi..aynen öyle ..kıskançlıktan ölüyorum..çünkü aynı imkanları bekarken görmedim.
ama kardeşim şimdi markadan ibaret biri.cep telefonu kayboluyor tak hemen anında yenisi alınıyor.hiç önemli değil onuda kaybetsin..yenisini alırlar..ama ben isteyince !'' ''aa sen artık evlendinn kocan alsın ha ha'' tavırları beni delirtti.zıvanadan çıktım ben iflah olamam doktora gitmem lazım kabul ediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?